VVV-Venlo

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Morgenmiddag mag VVV-Venlo aantreden tegen nummer 6 van de ranglijst, PEC Zwolle. Om 12.30 uur zal er worden afgetrapt in Zwolle en het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee van de revelaties van de Eredivisie van dit seizoen. Hopelijk kunnen de Venlonaren het spel van de afgelopen weken een goed vervolg geven en wellicht punten te pakken tegen PEC.

De wedstrijd tegen Vitesse werd met 2-2 gelijk gespeeld en de meningen zijn nogal verdeeld over die wedstrijd. We kwamen zeer snel op een 2-0 voorsprong, maar die voorsprong werd snel weggegeven en daardoor werd het dus 2-2. Als je het zo bekijkt hebben we dus twee punten verloren, maar als je naar het spel van de tweede helft kijkt is het een ander verhaal. Vitesse was een groot gedeelte van die helft namelijk beter en het was dankzij onze keeper dat we eigenlijk het eindsignaal wisten te halen met de 2-2 stand. Hoe dan ook, we hebben in ieder geval niet verloren van Vitesse en dat is gewoon prima. Als je meer wilt lezen over die wedstrijd, klik dan hier voor het wedstrijdverslag.

Morgen staat dus PEC Zwolle op de rol en dat wordt ook wederom een pittige wedstrijd. Met AZ en Vitesse hadden we al lastige tegenstanders uit het linkerrijtje, PEC uit wordt ook een moeilijke. Eerder dit seizoen werd er ook tegen de voetballers uit Zwolle gespeeld in Stadion de Koel. Toen werd het uiteindelijk 1-1 in een wedstrijd die VVV gezien de kansenverhouding wellicht wel had moeten winnen. Maar goed dat gebeurde dus niet en was een puntendeling het resultaat. Morgen zal er een nieuwe poging ondernomen worden om te winnen van de Blauwvingers, maar dat zal gewoon knokken worden. Ook al gaat het niet helemaal lekker met PEC, we moeten nu niet gaan denken dat we zomaar even wat punten gaan halen in Zwolle.

VVV-Venlo
Bij de Venlonaren ziet het er wel prima uit met de selectie. Buiten Damian van Bruggen en Ralf Seuntjens, is iedereen beschikbaar voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Van Bruggen heeft nog last van zijn hamstringblessure en het is nog afwachten of hij kan gaan spelen de komende weken. Promes is daarentegen wel weer fit. Seuntjens kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en speelt dus niet. Er moet dus een vervanger gezocht worden. Trainer Maurice Steijn zegt daar het volgende over: “We hebben diverse opties. Dat zou Vito kunnen worden, zodat Castelen rechtsbuiten gaat spelen, maar het kan ook Opoku worden, waarbij Vito gewoon voorin kan blijven spelen. We zien het wel.”

Voor Roel Janssen wordt het opletten, hij staat namelijk op vier gele kaarten en bij zijn volgende gele kaart is ook hij een wedstrijd geschorst. Clint Leemans en Vito van Crooij staan op drie gele kaarten en naderen dus de gevarenzone.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Van Crooij; Hunte, Thy en Castelen

PEC Zwolle
Zwolle is een van de revelaties van dit seizoen. Ofja, dat was het in ieder geval voor de winterstop, want het gaat inmiddels een stuk minder. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier verloren, alleen de wedstrijd tegen Heerenveen werd gewonnen door de ploeg van John van ’t Schip. Goed, de tegenstanders waren van een ander kaliber, maar de ploeg is inmiddels afgezakt naar een 6e plek en kan dus een moeilijke wedstrijd verwachten tegen VVV-Venlo.

Dirk Marcellis en Stef Nijland zullen afwezig zijn bij de club uit Zwolle, zij kampen nog met een blessure en moeten de wedstrijd tegen VVV dus laten schieten.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Sandler, Freire, Van Polen; Dekker, Thomas, Saymak; Namli, Parzyszek, Mokhtar.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 59 competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 25 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 32,20%. In totaal heeft VVV-Venlo 91 doelpunten gescoord en 82 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Polman en Dobre
Vierde official: Blank

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle! FORZA VENLO

13 Responses

 1. venlona

  Zo maar even een berichtje. Ik was deze week bij vrienden in Almere… En vroeg hoe het gaat met “ons talent” Mink Peeters. Ook bij Almere speelt hij niet. Dus zelfs niet op dat niveau…..onze technische staf had het m.i. dus niet slecht gezien…

 2. beek

  Dit noem ik geen voetbal meer!!
  Er is geen excuus meer om zo’n antivoetbal te spelen.
  Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar voor één speler van VVV belangstelling is, als je dit ziet.
  Hopelijk krijgen we wel een fatsoenlijke tweede helft.

 3. RuiverCity

  De keeper van Zwolle heeft één bal op zich af zien komen. Die Namli slalomt door de VVV verdediging alsof hij geen tegenstanders heeft.

  Als we één punt pakken mogen we in de handjes klappen.

 4. De Koel

  Tweede helft was gelukkig wat beter. Prachtige vrije trap van Vito. Jammer dat ze de voorsprong niet vast konden houden, maar een puntje bij Zwolle uit is gewoon een prima resultaat.

 5. expat

  Jammer dat Thy niet die bal naar binnen kon werken op de voorzet van ik meen Rutten. Punt uit bij Zwolle is verder fantastisch natuurlijk. Vraag me af of er heel veel belangstelling voor Thy gaat komen gelet op zijn rendement. Dan eerder voor Vito, wat speelt hij sterk de afgelopen weken zeg.

  1. bear664

   Vito speelt op zich inderdaad best sterk … maar af en toe ziet hij het gewoon niet … is het onervarenheid ?
   Volgens mij niet … denk dat Vito meer een type a la Guus Huppertz is … als ik hem was zou ik toch nog maar even bij VVV blijven …

 6. RuiverCity

  van Crooy komt gelukkig weer op stoom. Castelen viel me zwaar tegen vandaag. Houdt de bal af en toe goed vast maar hij werd geregeld op snelheid voorbij gelopen. Hopelijk is Hunte volgende week weer fit.

 7. chretien

  Begrijp niets van verschil tussen eerste en tweede helft. Als Opuku een beetje meer drive, of was het gemis aan geluk(?), zou hebben gehad, dan zouden we hier drie punten hebben weggepikt. Blijf het verschil tussen eerste en tweede helft zo ontzettend groot en vooral ook vreemd vinden.

Leave a Reply