VVV-Venlo

Voorbeschouwing PSV – VVV-Venlo

Morgenavond staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Om 19.45 uur trapt VVV-Venlo af in Eindhoven tegen lijstaanvoerder en landskampioen PSV Eindhoven. Zoals iedere wedstrijd in de Eredivisie, zal dit een zeer lastige wedstrijd worden. Een klein wonder is nodig om resultaat te halen tegen PSV.

VVV zal proberen om goed spel te vertonen na de onnodige nederlaag afgelopen weekend tegen Excelsior in Rotterdam. Vol goede moed ging VVV van start tegen Excelsior, gesterkt door de goede resultaten tegen De Graafschap en NAC, maar Excelsior startte fel en wist de Venlonaren goed onder druk te zetten. VVV bleef goed staan in de organisatie, maar op het moment dat VVV-Venlo voor de aanval koos, sloeg Excelsior toe in de counteraanval en daarmee werd het 1-0 voor de gasten. De wedstrijd was verder van een matig niveau en VVV kon geen vuist maken, maar had ook een flinke dosis echt. Een schot van Grot kwam ook op de paal. Helaas was het niet goed genoeg om een gelijkspel te forceren, maar gezien het spelbeeld was dat misschien wel terecht geweest. Lees hier het wedstrijdverslag.

Steijn baalde flink na de wedstrijd tegen de Kralingers: “Eén kans hebben we weggegeven in de hele wedstrijd. Doodzonde dat we daardoor verliezen. We hebben natuurlijk zelf de kansen die we kregen gemist, maar het zat ook niet mee. Ook een paar momentjes met de VAR, een moment dat Mlapa recht op de goal afgaat en ten onrechte buitenspel wordt gegeven. Een handsbal die niet wordt gezien. Het was zo’n avond dat we zelf ook niet goed speelden en dat de paar momenten die je in de wedstrijd kunnen helpen, niet gezien worden.”

Morgen wacht dus de volgende opponent en dat is toch net een andere tegenstander dan Excelsior. PSV is echt heel goed bezig. Dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Ze hebben natuurlijk niet voor niks 21 punten uit de eerste zeven wedstrijden behaald. Ze spelen goed voetbal, met opkomende backs, veel beweging, technisch goed, ja, dat wordt een pittige tegenstander. Maar wij hebben natuurlijk ook pas vijf tegendoelpunten.”

VVV-Venlo

Peniel Mlapa viel geblesseerd uit tegen Excelsior en even werd gevreesd voor een lange afwezigheid, maar de spits kan dit weekend gewoon starten tegen PSV. Daardoor is de selectie weer helemaal compleet en vrij van blessures of schorsingen. Het is erg fijn om in die hoedanigheid tegen een team als PSV te beginnen, want je hebt dan echt alle kracht nodig. Alles moet kloppen om een resultaat te halen en dat wordt in ieder geval heel erg lastig. De Venlonaren zullen waarschijnlijk in dezelfde opstelling starten als afgelopen zaterdag tegen Excelsior het geval was en doet dat dus met de volgende namen:

 

PSV
Over PSV kunnen we een tijdje door blijven gaan, maar het is eigenlijk duidelijk allemaal. Alle wedstrijden gewonnen in de Eredivisie en de landskampioen wist in eigen huis Ajax met 3-0 naar huis te sturen. Het is dan ook niet vreemd dat de Eindhovenaren momenteel als titelkandidaat nummer 1 worden gezien. In de Champions League verloor men van Inter Milaan en Barcelona, maar dat is geen schande. Het is wel zo dat de club nu gebrand is om resultaat te halen tegen VVV-Venlo en dat kan dus nog een hele klus worden komende zaterdag.
Mark van Bommel, de trainer van PSV, zegt het volgende over VVV: “Zij hebben een fysiek sterk elftal, daar kunnen ze ook op terugvallen. Ze krijgen weinig goals tegen, maar maken er zelf ook niet veel. Het is een degelijk elftal dat al jaren meedraait.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 42 competitiewedstrijden tegen PSV gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 30 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 9,52%. In totaal heeft VVV-Venlo 33 doelpunten gescoord en 108 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: Balder en Bluemink
Vierde official: Pérez
VAR: Van de Graaf
AVAR: Bexkens

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen PSV! FORZA VENLO

13 Responses

 1. chretien

  Ik ben al blij als onze jongens redelijk overeind blijven tegenover deze miljoenenploeg. De transferwaarde van menig PSV speler dan onze gehele selectie. De punten moeten we juist halen tegen ons niveau tegenstanders. FORZA VVV!

 2. Zeker wete

  Ik ben erbij morgen. Lekker kijken vanuit de business en ‘no mather what’ blijf ik mijn cluppie steunen! Ze doen het fantastisch en ik heb alle vertrouwen in een mooi seizoen. Daar kan een evt nederlaag morgen niks aan afdingen,

 3. 65e minuut en 2-0…. voorin compleet machteloos. Niet 1 speler die een bal ook maar een paar seconden bij zich kan houden daar voorin, laat staan om toe te komen aan enige dreiging of fatsoenlijke aanval. Helaas een te verwachte nederlaag.

 4. Godfried

  4-0 verloren in Eindhoven. boeien. laat lekker gaan. vanaf nu weer fijn voor de punten. alsof we hier überhaupt iets moeten laten zien. daarbij, de pingel was lachwekkend. verschrikkelijk team, misselijke trainer, stink supporters.

  1. mats

   Ja verlies tegen PSV, lekker boeiend.
   Maar ik vond het toch wel heel mager wat VVV liet zien. Post moet veel te veel verdedigend werk doen en Susic kan het ook allemaal niet alleen….en de vallen komen dus niet aan bij de voorhoede want tja Seuntjens…. ik
   zie het niet (behalve dan die enkele bal die hij af en toe eens toevallig goed doortikt)…

   Ik wil wel eens een opstelling zien met Van Ooijen of Van Bruggen erbij op het middenveld. En Joosten, Mlapa én Grot (afgewisseld met Samuelsen ipv Opoku (want het rendement van Opoku… tja…enough said)…

 5. chretien

  Lekker weekje uitrusten. Ik haal liever de punten tegen tegenstanders van ons niveau. Vergeet niet dat ook nu weer de scheidsrechter beïnvloed werd door het publiek. FORZA VVV!

 6. Depor

  Ik vond ze niet eens slecht spelen. Ja behalve Seuntjens dan uiteraard. De drive van Grot viel me op. Ook genoten van de tegenstander. Wat een vechtlust heeft dat team. Mooi om te zien.

  Graag tegen ADO Van ooijen ipv Seuntjens. En Susic op de plek van Seuntjens.

  1. Grad

   Ben ik niet met je eens, het was met name Opoku die gen toegevoegde waarde had, verdedigde helemaal niet mee/kon Angelino niet volgen, waardoor deze steeds vrij kon opkomen.
   Van Ooien was in deze wedstrijd een betere optie geweest, kan als aanvaller en extra middenvelder fungeren en daardoor ook mee verdedigen.

   1. mats

    Ik denk dat het tijd is dat Steijn afscheid gaat nemen van zowel Opoku als Seuntjens.
    Het Tendement van beide én op de rest van de aanvallers is gewoon te geringZ
    Ook dat is doorselecteren.

   2. Drikus

    Seun is een middenvelder en staat niet voor niks steeds in de basis.
    Mbt Opoku ben ik het wel met je eens. Staat tegenover dat hij opeens een ingeving kan hebben en de wedstrijd beslissen. Maar overall vind ik dat hij te weinig brengt.

Leave a Reply