Voorbeschouwing PSV – VVV-Venlo

Aan het drukke programma komt voor VVV-Venlo 22 december een eind. In de laatste wedstrijd vóór de winterstop is PSV de tegenstander. Om 20:00 is de aftrap in het Philips Stadion.

VVV heeft een druk programma achter de rug gehad. Afgelopen zaterdag speelden we nog tegen FC Twente. Helaas resulteerde die wedstrijd niet in het gewenste resultaat. Voor de 5e wedstrijd op rij, wisten we niet te winnen en eindigde het in 1-2. Die 1-2 geeft nog een vertekend beeld, FC Twente leek een aantal maatjes te groot voor een onmachtig VVV. Voornamelijk in de eerste helft hebben we het geluk dat Thorsten Kirschbaum – vrijwel als enige – zijn niveau haalde. Hierdoor bleef de stand met 0-1 in de rust nog beperkt. Deze beperkte tussenstand gaf nog enigszins hoop, maar vanaf de eerste minuut in de tweede helft wist VVV niet te imponeren. Na een tweede helft zonder beleving hebben we, door het inhouden van FC Twente en een toevalstreffer van Evert Linthorst, nog geluk dat het in 1-2 eindigde. 

Achterin heeft Hans de Koning moeten schuiven tegen FC Twente. Roy Gelmi was niet wedstrijdfit, dus startten Steffen Schäfer (die uitstekend speelde tegen Almere City) en Chris Kum in het centrum. Lukas Schmitz startte op de linksbackpositie. Gelmi zal morgen wederom niet bij de wedstrijdselectie zitten, evenals Arjan Swinkels en Simon Janssen. 

Er vond zaterdag nog een verandering plaats in het basiselftal van De Koning: Torino Hunte moest plaats maken voor Joshua John. De vleugelaanvaller die tegen Almere een prima pot speelde, moest echter met rust al plaatsmaken voor Zinédine Machach. Wie morgen op de flankpositie zal beginnen is nog de vraag. 

Tegenstander PSV verkeert op dit moment in een betere vorm. De ploeg van Roger Schmidt is de laatste zeven wedstrijden ongeslagen. Vijf keer werd er gewonnen en twee wedstrijden eindigde in een gelijkspel. In het gehele seizoen verloor PSV nog maar één keer: met 2-1 van Vitesse. Daarmee staat PSV met 30 punten op dit moment op de tweede plek. De vorige wedstrijd wist PSV met ruime cijfers te winnen van RKC. RKC, een van de concurrenten van VVV, ging met 1-4 onderuit. 

PSV is dit jaar flink versterkt, aankopen als Max, Götze en Mvogo lijken hun draai in de Eredivisie al gevonden te hebben. Wel viel de jongeling Ledezma geblesseerd uit afgelopen week. Hij zal, samen met o.a. Thomas, Romero en Gutiérrez, de wedstrijd tegen VVV moeten missen. Maar alsnog zal er dinsdag een team staan dat het VVV héél lastig zal gaan maken.

Eerder dit jaar, op 19 januari nam VVV het al op tegen PSV. In eigen huis wisten de Venlonaren er een puik resultaat uit te halen, er werd namelijk met 1-1 gelijkgespeeld. Toentertijd scoorde Jonathan Opoku de 1-0. De 1-1 liet lang op zich wachten, in de 92e minuut kopte Dumfries namens de Eindhovenaren raak. Om terug te gaan naar de laatste overwinning op PSV moeten we terug naar 1976/77. Toen won VVV, door goals van Kurcinac en Jovanovic, in eigen huis met 2-0. Om terug te gaan naar de laatste overwinning In Eindhoven moeten we zelfs terug naar 1958/59. Destijds maakte Hans Sleven de enige goal van de wedstrijd, het eindigde in 0-1 voor VVV.  

Er wacht ons dinsdag een uiterst lastige tegenstander. De titelkandidaat zal er alles aan gaan doen om het VVV zo lastig mogelijk te maken. 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Eijk. En is live te bekijken via Fox Sports 2 en te beluisteren via Omroep Venlo en L1.   

60 Responses

  1. Koelie

   Kansloze ingecalculeerde nederlaag in Eindhoven. Buiten een paar strijders Vito, Danny, Gia, Hunte (kan er zelf ook niks aan doen dat hij wordt opgesteld), Kum (ondanks de penalty) en Kirschbaum. De rest loopt er bij alsof ze buiten spelen.

   Maar het ergste van alles zijn die kleuterteksten van Hans de Koning. Ga weg, stap op of zeg niks meer. Niemand neemt jou nog serieus. Clown.

  2. roermond

   Ik denk dat we Coric en Machach na de winterstop niet meer terugzien, die laten zich niet meer voor de gek houden en vrees, als Stan & Co niet snel ingrijpen, dat we Danny na dit seizoen ook niet meer terugzien. Ben heel lang positief gebleven, maar dit begint verrekte veel te lijken op vorig seizoen voor de winterstop. Hoop dat er in deze korte competitie-onderbreking snel iets verandert…Come on Venlo…forza VVV…

 1. Animal

  ingecalculeerd verlies…achterin zo lang mogelijk dicht houden en op de counter heel mss. een resultaat. Het echte probleem bij VVV is verliezen van ADO / RKC/Willem2…tegen de directe concurrenten laat VVV de punten liggen. En er word veel te weinig strijd geleverd ….daar kun je heel wat kwaliteitsverschil mee compenseren en af en toe een resultaat mee pakken tegen een betere ploeg. En helaas zien we dat veel te weinig bij VVV de laatste weken.. erg jammer en teleurstellend. Als supporter mag je dat toch minimaal verwachten ??

  1. De Koel

   Mee eens, als je niet wil degraderen moet je de punten pakken tegen je directe concurrenten. En dat heeft VVV amper gedaan. Daarom zie ik het duister in dit seizoen. En degradatie kon wel eens het begin van het einde zijn voor VVV.

   1. LJ

    Dan is VVV binnenkort ten dode opgeschreven. Degradatie zal dan ook snel een keer volgen. Met een dergelijke begroting ga je een keer degraderen, geheid zeker.

    Als alles doorgaat bestaat de eredivisie nog 1,5 jaar. Dan zal de BeNe liga zijn intrede doen en moet VVV sowieso een stap terug doen.

   2. YowVVV

    Wat is het verhaal van/over Coric? Je kunt op 2 vingers tellen dat we iets aan de hand is. Maar wat is dan in het nieuws gekomen??

 2. Split

  Hopen dat de eerste goal neet binnen een paar minuten valt, want dan wordt het waarschijnlijk weer een grote score. Als je kijkt hoe snel de drie goals achter elkaar vielen tegen Feyenoord. VVV hield het lang vol, maar als er eenmaal eentje in zit, dan volgen er meestal meerdere…
  Hopen op een mindere dag van PSV en dat we niet met een 7-0 nederlaag naar huis worden gestuurd.

 3. Venlooow

  Hopen op een off day van PSV, en dat het dan maar een 2-0/3-0 verlies wordt.
  Als ze snel scoren ben ik er bang voor.
  En afwachten natuurlijk wat de opstelling wordt.

 4. twiggy11

  Opstelling maakt weinig uit er zit geen wilskracht en geen werkkracht in de selectie zolang dat er niet is wordt het heel moeilijk om tegen wie dan ook punten te pakken

 5. De Koel

  Wat me nog het meest stoort aan Hans de Koning is dat goedpraten na afloop. Alsof het OK is om week in week uit te verliezen. Zonder ingrijpen van de directie wordt dit het seizoen van de degradatie. En dat is precies wat dit VVV verdient. Helaas.

 6. Oelie op zuid

  Volgens mij zijn jullie allemaal besmet met het negativiteitvirus. Verliezen van PSV is geen schande. VVV heeft de kleinste begroting, met slechts een handvol supporters die een seisoenkaart hebben gekocht.
  Wij zijn normaal gesproken een club die rekening moet houden met degradatie. Alleen als we positief worden ondersteund door onze eigen supporters, zijn we in staat om boven ons zelf uit
  te groeien. Maar niet als er alleen maar negatief wordt geschreven door z.g. supporters.

  1. Leonardus

   Precies! Calimero.

   Omdat hun dit dat zus en zo hebben zijn wij zo klein. Wij zijn de kleinste, hebben de minste supporters hebben het kleinste stadion en de slechtste spelers.

   Daarom mogen we verliezen en hoeven ook geen inzet te tonen.

  2. supportertje

   Natuurlijk houden we altijd rekening met degradatie, we zijn een kleine club. Maar hoe die tot stand komt is natuurlijk een andere zaak en heeft niets te maken met negativiteit, maar met realisme.

   1. supportertje

    Misschien helpt het als jij het zegt Ruivercity. Hij denkt dat ik een trol uit het zuiden ben.

 7. VeniVidiVici

  Hopelijk spelen we met de volgende 11:
  Gentenaar
  Timisela
  v.Kouwen(Verdellen/80)
  Paauwe
  Fleuren
  Leemans
  Honda
  Auassar (v.Dessel/65)
  Schaken
  Calabro
  Ahahaoui (Viana/69)

  Denk dat een puntje mogelijk moet zijn dan 🙂

  1. Rossie

   Inside information: gaat helemaal niet goed, Coric is met tegenzin in Venlo, traint ook niet goed. Denk dat we hem niet meer in actie gaan zien. Totaal mislukt dit.

 8. De Koel

  Wat zo frustrerend is, is dat het iedere keer persoonlijke fouten zijn die de tegenstander in het zadel helpen. Nu weer Kum (net als vorig weekend). Fouten van Linthorst en Schäfer hebben ook al veel punten gekost.
  Hopelijk houdt VVV nog een helft vol en slepen ze een punt binnen, maar het zal lastig worden.

   1. De Koel

    Balverlies op het middenveld kun je je in de Eredivisie niet permitteren, zeker niet tien meter voor je eigen zestien.

   2. Tony

    Tweede keer was het zelfs op de middellijn. Gebeurd zelfs Gravenberch bij Ajax, maar daar worden de jonkies geholpen door de ervaren krachten. Bij VVV niet.

   3. twiggy11

    Ze moeten zich eens gaan realiseren als ze volgend in de KKD spelen ook een flink salaris moeten inleveren ( geld voor de spelers met een doorlopend contract)

 9. ponnie veag oet de pan

  Snap jij het nog? Waarom brengt de koning dekker?? Dus we hebben huppertz, john, machach die op de vleugels kunnen spelen en dan wordt dekker gebracht.. de koning is de weg kwijt

   1. Tony

    Mee eens. En Ook Gaikoumakis houdt de bal te lang voor zichzelf en speelt pas af als hij er niet uitkomt. Zonde, maar misschien ook begrijpelijk als hij ziet wie naast hem staat.

 10. VeniVidiVici

  Dit gaat niks meer worden, er is teveel mis met dit team. Veel te veel persoonlijke fouten (achterin), middenveld en voorhoede houdt geen bal vast en kunnen nog geen pass over 3 meter in de voeten van een medespeler geven. Post zeer terecht pislink voor de camera zojuist.

 11. De Realist

  Gelukkig geen slachtpartij, maar VVV had ook weer niks in te brengen. Ik heb het idee dat het rommelt op de Berg. Ik schrok wel van Post zijn betoog voor de camera na de wedstrijd. Hij zei de zoveelste keer dat Kum zoiets doet. (lees een domme penalty veroorzaken) Hij was blij dat het nu winterstop is en hij zei “even niemand zien” Dit zegt genoeg lijkt me. Volop werk aan de winkel in de winterstop op de Berg. Benieuwd hoe dit aangeslagen VVV na de winterstop voor de dag komt.

  1. clubman

   Het zou tijd worden dat het rommelt op de Berg!
   De tweet van Graef over Coric spreekt ook boekdelen al werd dit van de hand gewezen door De Koning (begrijpelijkerwijs).
   Vaak geldt echter dat waar rook is, ook vuur is.

  2. VeniVidiVici

   Superblij met Post zijn reactie, blijkbaar de enige binnen VVV die durft te zeggen waar het op slaat. HdK zit vervolgens voor de camera alle persoonlijke fouten weer goed te praten, wat een slapjanus is dat zeg….zo wordt een team toch nooit beter? Als je dan zo’n Fräser, Grim of Lukkien voor de camera hoort, die zeggen tenminste waar het op slaat.

 12. Oelie op zuid

  Machach had erin gemoete voor Arias gelijk met John. Arias was na 60 minuten niet meer in staat een bal fatsoenlijk over te spelen. Gia heeft geen enkele fatsoenlijke bal gekregen. Wisselbeleid ??????.
  In deze korte Kerst vakantie de kopjes leeg maken en punten pakken tegen W 2 en Ado.

 13. De Koel

  VVV zal op zoek moeten naar minimaal twee nieuwe verdedigers plus een verdedigende middenvelder. Allemaal spelers die er direct moeten staan. Kum, Schäfer, Schmitz, allemaal niet goed genoeg. Teveel persoonlijke fouten en niet meedogenloos genoeg. Post heeft groot gelijk. Dit kan zo niet langer.

 14. De Realist

  Onze Hans vond het allemaal weer prima en we hadden een beetje pech bla bla bla. Geef die spelers nou gewoon eens een keer op de kloten, al begin ik de spelers steeds meer te begrijpen. Voor deze alles goed pratende man zou ik ook niet door het vuur gaan.

 15. supportertje

  Kan wel eens het laatste seizoen van onze aanvoerder worden, begrijp van de collega supporters dat hij flink baalt van de situatie. Als hij ook al op tv zegt dat hij even niemand wil zien. Zoals veel hierboven al schreven denk ik ook dat het absoluut niet goed zit in het team. Het grote probleem is wie dit op gaat lossen en er weer een hecht team van gaat maken wat in de tweede seizoenshelft alsnog de broodnodige punten pakt om ons te redden voor ED.

 16. supportertje

  Al met al, slikken, teleurstelling van het afgelopen halve seizoen wegspoelen de komende weken. In het nieuwe jaar weer nieuwe kansen, en vurig hopen dat het nog gaat lukken. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed nieuwjaar in een goede gezondheid. en dat we maar weer heel gauw met zijn allen in het stadion mogen zitten en mee kunnen naar een uitwedstrijd.

 17. Louis van Gaal

  VVV, een team verdedigend erg oud, traag en kwetsbaar. Hierdoor denkt het middenveld defensief en kijkt naar achteren. We komen niet aan voetballen toe. Kum is veeeel te traag en moet alles corrigeren met tackles. En dat gaat soms goed maar ook veel te vaak fout en daardoor domme gele kaarten, rode kaarten, penalty’s en tegendoelpunten. Tevens mis ik enorm het coachen en motiveren van het team vanaf de bank. Dat gebeurd niet en het elftal staat er alleen voor. Kan me voorstellen dat men dat ook zo voelt in het veld. Ga toch lekker voetballen jongens,…Het geeft geen zin om zo defensief te spelen met deze verdedigers. Het gaat in elke 90 minuren enkele keren faliekant fout. Hunte, Hupperts, Schmitz, Swinkels hebben nog geen moment laten zien iets voor dit te kunnen beteken. Als laatste valt het me op dat de kopjes na een tegengoal veel te snel gaan hangen. Mentaal erg zwak … er moet veel veranderen de komende weken om klaar te zijn over drie weken voor de eerste 2 wedstrijden die meteen cruciaal zijn…

 18. Goodie

  Het interview van Post en HdK gezien. Normaal is de aanvoerder het verlengstuk van de trainer, maar wat ben ik blij dat dit niet het geval is. Als ik beide hoor praten vraag ik me af wie er de trainer is. De één heeft er de echt de pest in, zegt waar het op staat en geeft (terecht) kritiek. De andere staat met de handen in z’n zakken en wuift alles weg.

  Dan de soap rondom Coric… Ik geloof Maurice Graef in deze, waarom zou hij dit verzinnen?

 19. Rossie

  Het is klaar, dit komt niet meer goed. Tenminste, niet in een paar weken en meer tijd heb je gewoon niet. Dat VVV deze trainer gewoon laat zitten, die al weken geen punten haalt, al weken alléén maar verkeerde keuzes maakt en een totaal niet inspirerende indruk maakt is werkelijk onbegrijpelijk. Maar wie niet horen wil moet dan maar voelen. In de selectie zit het natuurlijk ook helemaal niet goed, dat is wel duidelijk. En Coric aub zsm terugsturen als Graef gelijk heeft (en dat denk ik). Waarom niet meer transparantie hierover VVV? Jullie zijn ook maar een stelletje amateurs bij elkaar hoor. Nogmaals, dit gaat niet meer goed komen. Je hebt nu nog zeker 25 punten nodig met nog 23 wedstrijden te gaan…tegen wie ga je die pakken? Dan moet je vanaf nu gemiddeld méér dan 1 op 1 gaan scoren. Gaat niet gebeuren. Als je uit de komende drie wedstrijden niet echt minimaal 6 punten haalt is degradatie een feit.

 20. De Koel

  Uit de wedstrijden tegen ADO, Willem II, PEC en RKC slechts één punt gehaald. Dat hadden er minimaal 6 moeten zijn. Dat is de reden dat nacompetitie dit seizoen het hoogst haalbare is. Vooral veroorzaakt door een veel te zwakke verdediging, die nog geen enkele keer de nul heeft weten te houden. En een trainer met een uitstraling die beter past bij een zevende klasse bierelftal en falende spelers maar blijft opstellen.

 21. Rossie

  Wellicht kan vroegtijdig afbreken van de competitie vanwege corona nog redding bieden…mits vóór de 29e wedstrijd en dan moet VVV nog niet ‘onherroepelijk’ gedegradeerd zijn. Maar dat zal wel niet gebeuren.

Leave a Reply