VVV-Venlo

Voorbeschouwing PSV – VVV-Venlo

Na de enigszins teleurstellende nederlaag tegen Excelsior, staat voor VVV-Venlo alweer de volgende wedstrijd op het programma. Vanavond om 19.45 uur spelen we tegen lijstaanvoerder PSV in Eindhoven en belooft heel moeilijk te worden voor de Venlonaren. Wedstrijden tegen topploegen zijn altijd lastig, al helemaal in uitwedstrijden.

Er is veel veranderd in een week tijd voor de Venlonaren. Voor de nederlaag tegen Excelsior (2-3) konden we zelfs kijken naar mogelijke play-off plekken voor Europa en definitieve handhaving, maar door die nederlaag is alles weer een beetje in perspectief geplaatst. We zijn gezakt naar de 12e plek en moeten gewoon hard aan de bak om die benodigde punten binnen te halen. Handhaven is zo makkelijk nog niet.
Tegen Excelsior kon ook goed worden gezien hoe tactisch sterk Mitchel van der Gaag is, want hij gebruikte onze eigen verdedigende tactiek met counter-voetbal tegen ons en dat werkte uitstekend. Excelsior is nooit echt in de problemen gekomen. Aan Venlose zijde liet het de wensen over en dat lag voornamelijk aan het feit dat we het spel moesten maken. Waar dat tegen FC Groningen en Vitesse redelijk lukte, was het tegen Excelsior lastig. Excelsior speelde ook niet fantastisch, maar doordat we gaten lieten vallen door het offensieve spel, werden onze ‘fouten’ genadeloos afgestraft door de Kralingers. Een terechte nederlaag dus. Lees hier het wedstrijdverslag van die wedstrijd.

Tegen PSV speelde we al twee keer eerder dit seizoen, namelijk voor de competitie en voor de beker. Allebei die wedstrijden (2-5 en 4-1) werden ruim verloren, maar we waren tot een bepaald moment zeker niet kansloos tegen de aanstaande kampioen van Nederland. De rode kaart van Jerold Promes in de thuiswedstrijd was zeker bepalend, want daarna was het gedaan met ons verzet. Daarnaast kwam PSV in de bekerwedstrijd op 1-1 na een vermeende handsbal van Seuntjens (ben er nog steeds niet over uit of het wel/niet was) en daarna was het klaar met VVV. Het is natuurlijk ook geen schande om van PSV te verliezen, maar toch ga je dan denken: Wat als…?
Feit blijft natuurlijk wel dat het een ontzettend moeilijke wedstrijd zal gaan worden voor VVV, met waarschijnlijk schade-beperking als inzet. De Eindhovenaren verloren met 5-0 (!) van Willem II en dus zullen ze gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten tegen ons, al helemaal omdat ze anders Ajax wel heel dichtbij zien komen.

VVV-Venlo is dit seizoen nog niet echt helemaal weggevaagd in de competitie. Alleen tegen PSV thuis (2-5) en Heracles uit (3-0) was er sprake van een groot verschil in de uitslag. We zijn ook gewoon een taaie ploeg, dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Ze hebben iets recht te zetten, dat lijkt me duidelijk. Maar wij zijn een taaie ploeg. We zullen ons kranig verweren.” 

VVV-Venlo
Voor de Venlonaren was niet alleen de nederlaag tegen Excelsior even slikken, maar ook in de selectie is het even kijken hoe en wat. Lennart Thy is niet aanwezig bij deze wedstrijd vanwege zijn medewerking aan een stamceltransplantatie om een leven te redden van een patient met acute leukemie. Meer hierover kunt u hier lezen. Johnatan Opoku (linkerkuitbeen) is ook afwezig door zijn blessure, net zoals Tristan Dekker (lies) en Damian van Bruggen (hamstring). Roel Janssen en Torino Hunte zijn twijfelgevallen, maar het lijkt erop dat Hunte kan spelen. Mocht Janssen niet kunnen spelen, dan zal Leroy Labylle zijn plek innemen.

Qua schorsingen zijn er nog een aantal spelers die moeten opletten. Vito van Crooij en Roel Janssen staan beiden op vier gele kaarten. Dat houdt in dat ze bij een volgende prent, een wedstrijd geschorst zullen zijn. Moreno Rutten en Clint Leemans staan op drie gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Röseler, Promes, Janse; Leemans, Rutten, Post; Hunte, Seuntjens en Van Crooij

PSV
Trainer Philip Cocu was niet echt blij na de wedstrijd tegen Willem II (5-0 verlies). De koploper was onherkenbaar en speelde dramatisch tegen de laagvlieger uit Tilburg. Dat hoort niet bij een kampioen, als je de kenners moet geloven. De spelers van PSV zullen dus tot op het bot gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten tegen VVV. Hirving Lozano en Jorrit Hendrix keren terug in de selectie van de Eindhovenaren. PSV moet winnen om Ajax uit het zicht te houden voor de titel.

Vermoedelijke opstelling: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat, Brenet, Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong, Bergwijn

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen PSV gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 29 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 9,76%. In totaal heeft VVV-Venlo 33 doelpunten gescoord en 105 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gözübüyük
Assistenten: Van Zuilen en Honig
Vierde official: Dieperink

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen PSV! FORZA VENLO

15 Responses

 1. chretien

  Ik kan er vanavond helaas niet bij zijn. Retraite zullen we het maar noemen.
  Het wordt een boutwedstrijd, maar ik denk oprecht dat we deze wedstrijd gaan winnen met 2-0. Dus uitslag 0-2.

 2. chretien

  De scheidsrechter krijgt een mooie Rolex. De schande van de eredivisie. Stel je voor dat de VVV op deze wijze zou hebben gewonnen. De reporter zou schande hebben geroepen. De lijnrechter zouden de scheidsrechter hebben gecorrigeerd. Docu zou na zijn begrijpelijke protesten naar de tribune zijn verwezen. Fox ou hebben geroepen s hande, schande. NOS enkele uren later over het lag er niveau van het arbitrage trio. Enz. , enz.
  Maar ja, het was niet PSV, maar VVV…. het interesseert buiten Venlo en omgeving niemand.
  VVV speelde niet eens best. Stel je voor dat Thuis had meegespeeld.
  Maar ja, ook dat is niet zo…

 3. john

  scheids noemt men zoiets , pfffff.

  dit is dus duidelijk met 2 maten meten. deze scheidsrechter helpt psv aan de overwinning !!

  eerst geen penalty voor vvv , later gebeurd er vrijwel niks, legt hij de bal op de stip, kado voor psv.

  als je bijna niks doet ,en je krijgt hiervoor je 2e gele kaart , dan mag je gerust zeggen : WAT EEN THUISFLUITER !

  SCHANDE

Leave a Reply