Voorbeschouwing RKC-VVV

De Koel2Zondagmiddag staat in Waalwijk een heuse 6-punten-wedstrijd op het programma: RKC-VVV. Door de overwinning op Feyenoord (2-1) van afgelopen zondag, heeft VVV het verschil met RKC verkleind tot 5 punten. Een overwinning zou de kansen op rechtstreekse handhaving ineens reëel maken.

RKC begon de tweede competitiehelft met een ruime nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Twente (5-0). Daardoor is RKC inmiddels gezakt naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Het degradatiespook is in Waalwijk inmiddels ook al een paar keer gesignaleerd.

RKC zag in de winterstop Karim Fachtali op huurbasis vertrekken naar Go Ahead Eagles. De clubloze Hongaar Neméth werd aan de selectie toegevoegd. Bij VVV kwamen vier spelers en vertrok – tot op dit moment – alleen Musa. Wellicht dat Uchebo hem nog naar het buitenland volgt.

Waar liggen onze kansen?

De enige reden dat RKC nog niet bij de laatste drie staat, is de flitsende start van de competitie. In de eerste zeven wedstrijden werden maar liefst 13 punten gehaald (NB Hier had VVV 18 wedstrijden voor nodig). Afgezien van een uitoverwinning bij De Graafschap, heeft RKC sindsdien niets meer gepresteerd.

De degradatiezone komt dus steeds dichterbij voor RKC, wat voor de nodige spanning bij de Waalwijkers kan zorgen. VVV komt daarentegen naar Waalwijk met het nodige zelfvertrouwen. Het nieuwe elan in het team zou wel eens de eerste uitoverwinning kunnen betekenen. Een herhaling van de thuiswedstrijd is zeker mogelijk! (4-1 overwinning voor VVV).

Kwalitatief doet VVV zeker niet onder voor RKC. Daar komt bij dat RKC van Peppen mist en dat is een behoorlijke aderlating. Ook Bridji en van Hout ontbreken bij de Waalwijkers, die toch al niet over een al te grote selectie beschikken. Het kan voor VVV een mooie zondag worden!

Schorsingen/Blessures:
RKC: Bridji (niet fit), Van Hout (heup), Van Peppen (schorsing).
VVV: Leemans (rug) Barry Maguire twijfelachtig (voet).

Herinnering aan RKC-VVV
De enige wedstrijd tussen RKC en VVV die mij echt is bijgebleven, is de na-competitie-wedstrijd in 2007. Na een 2-0 thuisoverwinning, had VVV in Waalwijk voldoende aan een gelijkspel om naar de Eredivisie te promoveren. VVV kwam snel op achterstand, maar in de slotfase kwam het op gelijke hoogte. Althans zo leek het even. Het doelpunt werd geannuleerd en een derde wedstrijd was noodzakelijk. Uiteindelijk kwam het voor VVV allemaal nog goed. Hopelijk is dat aanstaande zondag ook zo.

Laatste drie ontmoetingen in Waalwijk:
2006/2007 RKC-VVV 1-0 (na-competitie)
2008/2009 RKC-VVV 1-1
2009/2010 RKC-VVV 1-2

Hier kun je nog eens de beelden van de promotie wedstrijden uit het seizoen 2006-2007 terug kijken.

Geschreven door Demy

1 Response

Leave a Reply