Voorbeschouwing RKC Waalwijk – VVV-Venlo

Na de goede overwinning van afgelopen vrijdag op Jong Ajax staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. VVV-Venlo speelt morgenavond om 20.00 uur in Waalwijk tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Voor de Venlonaren de ideale gelegenheid om de positieve reeks voort te zetten en zich dieper te nestelen in de top 5 van de Jupiler League.

Afgelopen vrijdag was Jong Ajax  het volgende slachtoffer van de Geel-zwarten. De wedstrijd tegen de jonge gasten van Ajax werd eenvoudig gewonnen. De Amsterdammers hadden vrijwel niets in te brengen. Na 45 minuten stond dan ook een zeer terechte tussenstand van 3-0 op het scorebord. In de tweede helft hoopten we op een monsterzege maar helaas bleef dit uit. Al met al waren wij zeer tevreden over het vertoonde spel en natuurlijk het resultaat.

Door de winst op Jong Ajax handhaaft VVV-Venlo zich in de top 5 van de Jupiler League. De Geel-zwarten zijn door de winst van Sparta Rotterdam op FC Emmen wel een plekje gezakt op de ranglijst. Met een vijfde stek en 22 punten uit 12 wedstrijden ligt de ploeg van Maurice Steijn op koers. Maar zijn we er nog lang niet. De Venlonaren hebben net als vorig seizoen al een aantal belangrijke punten laten liggen tegen laagvliegers. Het grootste gevaar voor morgen is dan ook onderschatting van de tegenstander. De trainer zegt het volgende op de afsluitende training: “Ja, we spelen tegen de nummer laatst. En ja, wij zijn goed bezig. Maar dat wil niet altijd iets zeggen. Is geen kwestie van indekken, maar van ervaring en gezond verstand. Wij zijn niet in de positie om een wedstrijd al op voorhand als gewonnen te beschouwen. Er is in geen geval sprake van onderschatting, dat zit er duidelijk in bij mijn team. Wij zullen ons eigen spel gaan spelen en vol voor de winst gaan. We willen de druk op de koplopers hoog houden en daarvoor moet je je eigen wedstrijden winnen en hopen op puntverlies bij de andere ploegen die voor de topposities spelen”

Nog een mooi feitje voor morgen. VVV-Venlo is namelijk bezig aan de beste serie uitwedstrijden sinds het seizoen 1954-1955! De uitwedstrijden waren de afgelopen seizoenen een zorgenkindje voor de Venlonaren. Er werden heel veel punten verloren en er werd sporadisch gewonnen. Maar het tij lijkt gekeerd. VVV-Venlo is dit seizoen in competitieverband al 6 uitwedstrijden ongeslagen. Dit is sinds het seizoen 1954-1955 niet meer gebeurd. In dat seizoen werd ook het record gevestigd dat nog altijd staat. Toen werden er vanaf de start van de competitie, 10 uitwedstrijden niet verloren. We gaan morgen voor de 7de ongeslagen wedstrijd in uitwedstrijden.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een bijna volledig fitte selectie. Torino Hunte en Leandro Reisda hadden aan het begin van de week wat pijntjes. Resida is genoeg hersteld om aan de wedstrijd te beginnen. Hunte daarentegen is een twijfelgeval voor de wedstrijd van morgen. De vleugelaanvaller heeft last van zijn kuit en trainde hierdoor de afgelopen 2 dagen niet mee.

Verder zal de trainer door de behaalde resultaten van de laatste weken waarschijnlijk niet gaan sleutelen aan zijn basiselftal.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

RKC Waalwijk
In Waalwijk is er nog altijd geen reden tot juichen. De ploeg degradeerde 2 seizoenen geleden uit de Eredivisie en sindsdien gaat het zowel financieel als sportief uitermate dramatisch. De geel-blauwen eindigde vorig seizoen verrassend op de laatste plek. Ook dit seizoen is het niet veel beter. De Waalwijkers zijn na 11 speelronden wederom terug te vinden op de laatste plek. De hekkensluiter van de Jupiler League wisten tot nu toe uit 11 wedstrijden pas 1 wedstrijd te winnen.  RKC Waalwijk heeft vooral moeite met scoren van doelpunten. Het is dus ook niet gek dat ze de minst scorende ploeg zijn van de Jupiler League.

Je zou zeggen dat het een eitje gaat worden voor VVV-Venlo. Uit de statistieken blijkt dat RKC Waalwijk een moeilijke tegenstander is voor de Venlonaren. In de historie heeft VVV-Venlo slechts 10 keer in Waalwijk tegen RKC gevoetbald. Van die 10 wedstrijden werden er maar slechts 2 winnend afgesloten. Verder speelde de Venlonaren 4 keer gelijk en verloren ze 4 keer van de Waalwijkers.

Ondanks dat RKC vorig seizoen onderin bungelde had VVV echt veel moeite met de Waalwijkers. Beide wedstrijden eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Janson & Van Velzen
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. FORZA VVV!

13 Responses

 1. Goodie

  Ik zou vooraf zeggen dat VVV hier toch zeker de punten moet pakken, maar dat dacht ik eerlijk gezegd ook tegen Telstar. Toch zal het mij verbazen als VVV hier geen 3 punten pakt. Ik heb de samenvatting van vorige week gekeken en daarin zag de commentator het heel goed in. Hij zei: VVV maakt dit jaar weer het spel, en niet zoals voorgaande jaren reactievoetbal. Hopelijk gaat dit nog lang zo door, met te beginnen met de wedstrijd van morgen!

 2. Meuske

  Wat zijn we weer gewend aan winnen, heeeerlijk toch dat we er bijna vanuit kunnen gaan dar er gewonnen word. Denk dat de knop van onder schatting wel om is na Telstar maar laten we daar niet te lang meer over doorzagen. De volgende horde om te nemen Rkc dus ik zeg derop en dereuver. Vol vertrouwen ten strijde en dan gaat het wel lukken want nu is het belangrijk om aansluiting te houden. De concurrentie zoals Volendam laten al steekjes vallen en daar moet van geprofiteerd worden op dit moment. Heb er zin in!!!!! Come on Venlo

  1. Als je zo speelt als de eerste helft tegen Jong Ajax is er niets aan de hand dan kan je werkelijk van iedereen winnen! En zo heb ik meerdere wedstrijden gezien waar ik echt goed voetbal zie met een idee achter het systeem. Iedereen weet wat zijn taken zijn en dat het af en toe niet allemaal lukt dat is niet erg naar mijn mening. Ik ben zeer tevreden over dit elftal en de dingen die ze laten zien, ik hoop dat er iets moois kan ontstaan maar temper gelijk de gedachten want lees ook hier en daar dat we kampioen worden. Maar dan moet je wedstrijden zoals morgen gewoon dik winnen. En dat is iets wat soms nog schort aan dit team.

   1. Meuske

    Denk dat we het woord kampioen echt nog niet in de mond mogen nemen want dat is nog een hele lange weg te gaan. Laten we het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan zien we het wel of er iets moois ontstaat. Mijn zege hebben ze maar laten we ffkes normaal doen wij zijn VVV met 2 beentjes op de grond A.U.B!!!

   2. Goodie

    Kampioen, nou nee. Al waren we naar mijn inziens tegen de 2 beste (Sparta en GAE) thuis zeker niet minder. Maar een plek in de top 5 mogen we van deze jongens wel verwachten.

   3. Gerardus

    Nou als Sparta het geluk blijft hebben dan zullen ze wel bovenaan eindigen. Echter zal dit geluk ook wel een keer moeten stoppen en zullen ze weer punten gaan verliezen. Want Sparta had met alle geluk van de wereld gewonnen van Telstar en Emmen en tegen VVV werd het raar genoeg 1-1. Dus ik denk dat Sparta nog wel een keer een aardige terugval zal hebben.

 3. Ben

  Wij hebben alle onderschattingen? Achter de rug en gaan gewoon winnen met 0-3 of nog meer en gaan dus mee doen. Als we deze wedstrijd toch onverhoopt verliezen dan krab ik me achter de oren, ga me dan echt afvragen waar het aan schort. Ik denk echter dat het een makkie wordt, FORZA VVV!

 4. clubman

  En wederom met Fleuren in de basis. Mooie uitzending van VVV-TV gisteren waarin nogmaals aangestipt wordt dat dit het zoveelste seizoen op rij is dat Fleuren zijn beoogde en speciaal daarvoor aangetrokken vervanger week na week uit de basis houdt.
  Daarnaast vertoont zijn spel een almaar stijgende lijn en het is wachten op een doelpunt van zijn voet in een bruisende Koel.
  Geweldig dat deze karakterspeler nog steeds het VVV-shirt draagt!

 5. En alweer is vvv weer eens puntenleverancier voor de hekkensluiter. Walgelijk slecht was het vanavond. En wanneer begrijpen ze bij vvv langs de kant en in het veld eens dat elke hoge bal die je richting strafschopgebied pompt weer netzo hard terugkomt?! Als je het voetballend tegen de nr laatst niet kunt winnen dan gaan ook die 857 lange ballen je niet helpen. Vreselijk irritant. Geen bezieling, geen voetbal, helemaal niets was behalve 0 punten.

Leave a Reply