Voorbeschouwing RKC Waalwijk – VVV-Venlo

We hebben een hele week liggen, tellen, meten en passen. Voor de eerste keer in vier seizoenen waren we maandag zeer blij met Jong PSV. Zij wonnen van ‘concurrent’ FC Volendam en dat betekent dat het morgen een ontzettend mooie avond kan gaan worden. Om 20.00 trappen we af in Waalwijk voor de promotiewedstrijden tegen RKC. Bij winst promoveren we naar de Eredivisie!

Afgelopen vrijdag wonnen we vrij moeizaam van Almere city, na twee keer achter gestaan te hebben bij 0-1 en 1-2. Maar uiteindelijk bleek de treffer van Joey Sleegers genoeg voor de winst (3-2) en het maakte niemand wat uit hoe die erin ging of hij de bal vol raakte. De winst was binnen en door het verlies van FC Volendam, betekent het dat we morgen kunnen promoveren!

De winst was zeer belangrijk tegen Almere City. De geelzwarten herstelden zich daarmee van de twee nederlagen tegen FC Dordrecht en NAC Breda en wisten daarnaast 3 zeer belangrijke punten binnen te slepen, die de Venlonaren in staat stelt morgen te kunnen promoveren. Morgen wacht dus RKC Waalwijk

Eerder dit seizoen speelden we in de Koel tegen nummer 10 RKC. Toen werd er eenvoudig met 4-0 gewonnen van de Brabanders. De doelpunten werden toen gescoord door Danny Post, Ralf Seuntjens, Johnatan Opoku en Vito van Crooij. De Venlonaren hadden dus geen kind aan het onmachtige RKC. Morgen zal het waarschijnlijk anders zijn, want de Waalwijkers hebben zich enigszins hersteld en voetballen wel redelijk.

Maurice Steijn zegt het volgende over spanning rondom deze belangrijke wedstrijd: “Natuurlijk is de spanning merkbaar. Er gebeurt van alles, zaken worden geregeld, maar wij fixeren ons helemaal op de wedstrijd van morgen, vrijdag 14 april, tegen RKC Waalwijk. RKC Waalwijk is een sterke tegenstander. Zij spelen nog om een plaats in de Jupiler Play-Offs. Zij hebben individueel goede spelers, kwaliteiten om doelpunten te maken, het is een lastig te bespelen ploeg. Ze spelen thuis, het is gewoon een geduchte tegenstander. Natuurlijk is er spanning als je zo’n mooi resultaat kunt behalen. Maar laten we er met zijn allen gewoon lekker van genieten en zorgen dat we de punten meenemen uit Waalwijk. Dan gaan we ons zaterdag weer voorbereiden op de volgende wedstrijd, maandag thuis tegen FC Emmen”

VVV-Venlo
Bij de training van gisteren zagen we dat Vito én Delano van Crooij pijntjens hadden. Vito van Crooij haakte af tijdens de training en Delano van Crooij deed helemaal niet mee. Vandaag was dat anders op de afsluitende training voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Steijn:“We beschikken over een geheel fitte en schorsingvrije selectie. Johnatan Opoku heeft verleden week na een lange blessureperiode weer 35 minuten gespeeld. Het kan best zijn dat hij morgen aan de aftrap staat. We hebben tal van mogelijkheden hoe we kunnen gaan spelen.”

Jerold Promes (4), Torino Hunte (4) en Danny Post staan op scherp (11) en missen bij hun volgende gele kaart de wedstrijd tegen FC Emmen komende maandag.

RKC Waalwijk

De club uit Waalwijk lijkt de weg omhoog weer langzamerhand gevonden te hebben. Na de degradatie uit de Eredivisie ging het niet goed met RKC, maar dit seizoen lijken ze de weg weer redelijk gevonden te hebben. Met een 10e plek zijn ze nog altijd in de de race voor de plekken die rechtgeven om nacompetitie te spelen.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelden, is VVV-Venlo licht in het voordeel. Er werd twee keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en eenmaal werd er verloren van RKC.

VVV-Venlo heeft in totaal 21 competitiewedstrijden tegen RKC Waalwijk gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 5 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 38,10%. In totaal heeft VVV-Venlo 32 doelpunten gescoord en 31 doelpunten tegen gekregen

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Hubers en Nanninga
Vierde official: Sahiner

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de promotiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. FORZA VVV!

7 Responses

 1. supportertje

  Alle seinen staan op groen voor VVV. Terug in cat.2, spelers zijn zo goed als allemaal fit. Veel meereizende supporters, en een avondje VVV in de maak als ze spelen tegen RKC. Hoofdzaak winnen, lelijk of mooi, het maakt niet uit zolang de drie punten maar binnen zijn voor VVV. Mannen succes en ga er voor zoals tegen Almere. Dan haal je de winst vanzelf binnen.

 2. Ben

  Grandioos, dat je met weinig of lage recettes, een (te) kleine selectie, zonder “support van bovenaf” er in slaagt om, te promoveren naar categorie 2 en dan ook nog tegelijkertijd (waarschijnlijk) gaat promoveren en als dikke toet er bij, kampioen kunt gaan worden. Mien complimente! FORZA VVV!

 3. robbaan

  Uitgerekend tegen RKC de promotie veilig stellen, mooi scenario, met een vervolg op Paasmaandag.
  Vanavond met overtuiging, vol aan de bak, RKC geen schijn van kans laten.
  Door de supporters gedragen, verdiend winnen en maandag in een uitverkochte Koel, die door de sfeer ontploft, de kroon op het werk zetten.
  En dat mag zeker ook gezegd, hulde aan VVV, dat met beperkte middelen een top prestatie leveren.
  Er zijn voorbeelden genoeg, zelfs in ons eigen Limburg hoe het dus niet moet!

 4. RuiverCity

  Hopelijk wordt het een mooi weekend. Dit is afhankelijk van een paar factoren. Hoe gaan de spelers om met de druk die de hele week al flink is opgevoerd? Wij alle 650, dienen vanavond VVV 90 minuten te steunen en ons te gedragen als echte supporters zodat het een GOEDE Vrijdag wordt en paasmaandag die de boeken ingaat als een historische in de clubgeschiedenis van VVV.

 5. Nard

  HUP HUP HUP VVV! Waat ein spanning!! Ik haop det de jonges in ’t veld d’r mei um kinne gaon……Vreug drök zette en dan zelluf nao veure!! Oppertunisme ……det hebbe weej ’t ganse seizoen al gezeen….. Maar ja de beste stuurluu staon aan wal….. Mit die 650 supporters geit ’t lukke!! Kom op twellufde man, zing ze nao de EREDIVISIE!! EEJ VIVA VVV!!

 6. john

  VVV VENLO gefeliciteerd ! nu maandag nog een keer knallen, en we hebben de schaal !!!!!!

  hopelijk word nu de gemeente ook eens wakker.

  geen geldverspillende kabelbaan,maar een stadion wat eredivisie waardig is !!!!

  KLASSE VVV , op naar t kampioenschap.

Leave a Reply