Voorbeschouwing RKC Waalwijk-VVV-Venlo

In de voetballerij praat men wel eens over een ‘zespuntenduel’. Zaterdagmiddag, 16:30 uur in het Mandermakers Stadion te Waalwijk staat zo’n klassiek ‘zespuntenduel’ op het programma. RKC Waalwijk en VVV-Venlo kruisen dan namelijk de degens op jacht naar drie ontzettend belangrijke punten.

VVV-Venlo

Vorige week speelde VVV thuis tegen PEC Zwolle gelijk. Een wedstrijd waar we vooraf alleen genoegen zouden nemen met drie punten, maar waar we achteraf toch ook zeker niet mee mochten mopperen. Hans de Koning is een andere mening toegedaan: “We weten dat onze groep goed kan voetballen. En ik vond dat we verdiend voorkwamen. Als je ziet hoe de jongens bezig waren en hoe ze ook getraind hadden in aanloop naar de wedstrijd. Uiteraard, de voorsprong kwam tot stand met een beetje mazzel. Maar de aanval daarvoor is prima opgezet. En wees eerlijk, eigenlijk hadden we de 1-0 daarvoor al kunnen maken. Dat was overigens helemaal een kadootje geweest van de keeper voor Giakoumakis. ‘Jako’ schrok er zelf misschien wel van. Nu werkte hij iets te gehaast af. Maar goed, we zijn daarna ook op zoek geweest naar de 2-0. En dan valt de tegengoal aan de andere kant, zo uit het niets. Heel ongelukkig. We hadden eigenlijk niks weggegeven en een redelijke controle over de wedstrijd. Er was niet zo veel aan de hand. Maar ná rust was het minder. Zij voerden wat wisselingen door. En plots komen we met 2-1 achter. Thorsten pakt nog een goeie bal die anders zeker binnen was gegaan. Daarna zie je de ‘spirit’ bij de ploeg en kom je toch op 2-2. We kunnen gelukkig zeggen dat we een spits in de gelederen hebben die iedere wedstrijd zijn kansen krijgt en in vele gevallen ook scoort.”

En dus vervolgt VVV de jacht op drie punten op pakjesavond tegen RKC Waalwijk. Ante Coric is daar zeker niet bij. Er bestond de afgelopen weken veel onduidelijkheid over de absentie van de Kroaat, maar in de nieuwe aflevering van ‘Koffie met de Koning’ gaf de trainer te kennen dat Coric nog niet fit wedstrijdfit is en een enkelblessure daar zeker niet bij helpt. Hij is ondertussen gelukkig wel weer aan het optrainen en werkt het grootste gedeelte van de training af met Falk Louwers. Daarnaast zal naar alle waarschijnlijkheid ook Thorsten Kirschbaum ontbreken onder de lat. De Duitse doelman zit in quarantaine omdat hij in zijn woonplaats Keulen in contact is geweest met een persoon die besmet met Corona bleek te zijn. VVV heeft een verzoek bij de KNVB neergelegd om Kirschbaum toch te laten spelen in Waalwijk, maar mocht dit op niets uitlopen zal hij logischerwijs worden vervangen door Delano van Crooij. Voor de rest kan de Koning over iedereen beschikken.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk stond vorig seizoen na tien gespeelde wedstrijden pas op één schamel puntje. Dit seizoen doen de geelblauwen het beduidend beter. Na hetzelfde aantal wedstrijden staat de teller nu namelijk al op negen punten, evenveel als VVV. Maar omdat het doelsaldo, als vanzelfsprekend, van de Waalwijkers beter is, staan zij een plekje hoger op de ranglijst dan de Venlonaren. Hans de Koning over aankomende tegenstander: “Vorig seizoen eindigde RKC natuurlijk laatste, maar qua voetbal zag het er toen écht wel heel aardig uit daar. En dat is nog steeds het geval. Het is een ploeg die altijd blijft voetballen en zoekt naar de voetballende oplossing. Als je ze dat laat doen, creëren ze kansen en maken ze goals. Dat zie je afgelopen week ook in de wedstrijd tegen FC Twente. Ze weten goed onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen en maken twee goeie goals. Wij zullen zaterdag een zeer getergd RKC tegemoet treden dat met vol vertrouwen aan de wedstrijd begint. Daar moeten we goed op voorbereid zijn. Zoals gezegd, ze hebben een ploeg die graag wil voetballen. Dat betekent dat wij ongetwijfeld ook onze ruimtes gaan krijgen. Daarin moeten wij óns ding doen.”

RKC boekte vorige week een hele knappe overwinning. Op bezoek in de Grolsch Veste wist de formatie van trainer Fred Grim met een 0-2 winstpartij huiswaarts te keren. Het betekende de tweede overwinning, want eerder in het seizoen wist RKC ook van Heracles Almelo te winnen (0-1), die andere ploeg uit het Oosten.

De ploeg die er zaterdag met de drie punten vandoor gaat, slaat serieus een gaatje met de onderste plekken. De overwinning is dan ook van groot belang. Bij RKC ontbreekt voor zover bekend is niemand. Grim lijkt dus te kunnen beschikken over een fitte selectie.

Statistieken

RKC en VVV zijn elkaar in het verleden pas 12 keer tegengekomen in het Mandemakers Stadion. Opvallend genoeg zijn deze wedstrijden precies in balans. Vier keer werd er gewonnen, vier keer deelden beide ploegen de punten en vier keer bleven de punten in Waalwijk. Ondanks deze statistieken zal RKC-uit voor veel Venlonaren toch in het geheugen gegrift staan. Vorig seizoen wist VVV na een 1-0 achterstand een prachtige en ontzettende belangrijke 1-2 overwinning te boeken in Brabant, maar voor de mooiste overwinning gaan we uiteraard terug naar het seizoen 2016-2017. Een uitverkocht uitvak zag toen namelijk niemand minder dan Clint Leemans en consorten die ervoor zorgden dat VVV na vier jaar afwezigheid weer terug mocht keren naar de Eredivisie. Een fantastische avond die menig Venlonaar niet snel meer zal vergeten.

Arbitrage

Het duel tussen RKC en VVV zal onder leiding staan van de heer Edwin van de Graaf. Hij zal geassisteerd worden door de heren Cristian Dobre en Dyon Fikkert. De vierde official in Waalwijk is Jannick van der Laan en de rol van VAR zal worden vervuld door Martin van den Kerkhof. Vorig seizoen, bij die belangrijke 1-2 overwinning dus, was Van de Graaf ook al de scheidsrechter. De 37-jarige leidsman floot toen een prima wedstrijd en het is dus te hopen dat hij dit zaterdag weer doet.

Het duel is live te zien op FOX Sports kanaal 2 of te beluisteren via het radioverslag van L1 of Omroep Venlo

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in deze belangrijke uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk! FORZA VENLO

24 Responses

 1. twiggy11

  Als ik dit zo lees ziet het er niet goed uit voor VVV zonder kirschbaum op doel begin je al met een 1-0 achterstand want eerlijk is eerlijk de crooy is geen eredivisie waardige keeper.
  En ik hoop dat we met een andere opstelling spelen dan vorige week bevoordeeld met Smitz en machach in de plaats van hunte en scheafer .
  Hopelijk wordt het een mooie pakjes middag en gaan er punten mee na Venlo .⚽️🎁🎁

 2. RuiverCity

  VVV met Delano van Crooij is echt geen goed uitgangspunt. Ongelooflijk dat VVV nooit een andere tweede keeper heeft gehaald. Iedereen ziet dat hij het niveau niet aankan. Te klein en durft niet uit te komen waardoor elke hoge voorzet gevaarlijk is. Op de lijn geef ik hem nog het voordeel van de twijfel maar dat compenseert de rest absoluut niet.
  Met het programma Feyenoord, Twente en PSV voor de boeg zal deze wedstrijd gewonnen MOETEN worden.

 3. De Koel

  Het wordt vanmiddag de minst scorende aanvalslinie tegen de meest gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Hopelijk John en Schmitz erin voor Hunte en Schäfer. Maar drie punten zijn absoluut noodzakelijk. VVV heeft al teveel punten laten liggen tegen ADO, Willem II en PEC.

 4. Goodie

  Ik moet zeggen dat ik er weinig vertrouwen in heb straks. Het spel is belabberd en uit de interviews blijkt niet dat de Koning dat ook vind.
  In het voorbeschouwing met VVV geeft hij aan dat we “plots” 1-2 achter kwamen tegen Pec. Dit zat er alleen al 20 minuten aan te komen.

  1. Rossie

   De Koning snapt er geen pepernoot van. Echt niet. Zijn analyses zijn wekelijks om te janken. Als er vanavond niet gewonnen wordt behoor je definitief tot de kandidaten voor de laatste 3 plekken en kom je daar niet meer weg. De komende weken ga je geen punten meer pakken namelijk. Alléén winst zal je nog even van die onderste plekken weghouden. Gelijkspel is ook te weinig. Je hebt de afgelopen wedstrijden gewoon teveel punten verloren waar je ze wél had moeten pakken. En eens met wat hier meer geschreven wordt: VVV moet eindelijk eens gaan investeren in een eredivisiewaardige tweede keeper! En als Verbong en Craenmehr te licht zijn, doe ze dan weg aub! Zo heb je er toch helemaal niets aan?

 5. De Koel

  En weer vrijwel dezelfde opstelling met Schäfer en Hunte. Kum i.p.v. Swinkels, maar verder ongewijzigd. Want een elftal dat wekelijks de sterren van de hemel speelt, daarin ga je natuurlijk niets wijzigen…

 6. Het gaat heel lastig worden met deze opstelling ben ik bang. Gelukkig speelt Kum weer, maar voor de rest zijn er weer een aantal keuzes gemaakt die niemand snapt…
  Ik verwacht dat RKC er vrolijk combinerend gemakkelijk door heen gaat lopen en alle hoop is er op gericht dat Delano Van Crooij wat ballen gaat tegenhouden.
  Voorin zijn we zoals altijd afhankelijk van onze Griekse spits.
  Graag bij rust gelijk wisselen en John inbrengen, die heeft er vast zin in om niet onder te doen voor zijn broer aan de andere kant. Bovendien, je maakt kans met hoge ballen voor de pot omdat Lamprou, de keeper van RKC ook te klein is, mits we dan niet al op een onoverkomelijke achterstand staan natuurlijk…

  1. Rossie

   Maar waarom niet beginnen met John? Of evt zelfs Machach? Hunte komt geen pepernoot voorbij, dat zien we toch iedere week? Waarom start De Koning wekelijks NIET met de beste elf??? Je komt nu weer op een achterstand, brengt ze dan alsnog (te laat) in, etc etc…begin er gewoon mee Hans!!!

  1. Rossie

   Ik denk serieus dat Hunte nog beter linksback kan spelen dan Schäfer. En Dekker zéker. Overigens is Machach beter én creatiever dan Hunte en Schäfer samen…echt ongelooflijk.

   1. De Koel

    Moet zeggen dat Schäfer het niet slecht doet vandaag, had ik niet verwacht. Eens voor wat betreft Linthorst, is al de tweede keer in korte tijd.

   1. De Koel

    Het is allemaal niet zo moeilijk. Behalve voor Hans “Sinterklaas” de Koning dan.

 7. Ievel Knievel

  Staat Kum eindelijk weer in de verdediging, staat Schmitz er weer niet in……..
  Ga nu eens in de sterkste verdediging spelen.

  En Machach moet een kans krijgen op het middenveld. Dan wordt er maar een andere speler opgeofferd.

  Je moet altijd in je sterkste team spelen.

  Met zo’n spits eindig je dan niet met de hakken over de sloot net boven de degradatiestreep, maar gewoon weer op een 12e of 13e plek (of 10e of 11e> durf te dromen).

 8. Grad

  Niet helemaal met je eens, van Crooy moet veel oplossen waarin Linthorst verzuimt. Hierdoor kan van Crooy niet zijn eigen spel spelen. Linthorst is totaal uit vorm, veel balverlies, wint geen duels. Tegen PEC was hij al de schuldig aan het doelpunt door balverlies en nu tegen RKC weer.

 9. De Koel

  Toch weer Schäfer die zich als een kleuter laat wegzetten. Assist was prima, maar dit kost gewoon weer punten. Het afglijden is begonnen, over een paar weken staan we onder de rode streep. Kan niet zeggen dat het onverdiend is. VVV wint te weinig zespunten duels en dan degradeer je meestal.

Leave a Reply