Voorbeschouwing RKC Waalwijk – VVV-Venlo

Na de dramatische wedstrijd van afgelopen vrijdag waarbij VVV-Venlo volkomen terecht verloor van laagvlieger Jong PSV, staat er morgen de volgende competitiewedstrijd op het programma. Morgen om 14.30 uur trapt VVV-Venlo af in Waalwijk tegen RKC. Voor VVV-Venlo de ideale gelegenheid om zich te revancheren van afgelopen vrijdag.

Over de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV kunnen we heel kort zijn. Na een redelijk goed begin kwam Jong PSV op voorsprong. Onverdiend was de voorsprong van Jong PSV niet ook zij begonnen de wedstrijd prima. De wedstrijd die daarna volgde was inspiratieloos te noemen. De VVV-ers op het veld wisten gewoon niet wat ze moesten doen. Op een aantal kansjes na werd VVV niet meer gevaarlijk en verloor daarom terecht van Jong PSV. Dit was pas de tweede nederlaag sinds de winterstop. Ook trainer Maurice Steijn weet dat het vrijdag niet goed was wat de ploeg liet zijn. Hij zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; “Op het eerste half uur na, was de wedstrijd tegen Jong PSV heel erg slecht. En dan helpen we ook nog de tegenstander in het zadel door twee zulke doelpunten weg te geven. Heel zuur, zeker gezien het feit dat we op deze manier de goede dingen uit de vorige wedstrijden te niet doen. Maar gelukkig is er snel een kans op herstel en moeten we maandag tegen een goed draaiend RKC vol aan de bak. Die winnen uit bij Almere City FC vrijdag, dus we zijn gewaarschuwd. Maar wij gaan er alles aan doen om de weg naar boven weer terug te vinden.” 

Morgen speelt VVV-Venlo de wedstrijd tegen nummer laatst RKC. Een makkelijk wedstrijd gaat het natuurlijk niet worden. RKC is namelijk bezig met een inhaalrace. Ze behaalde in de laatste periode al 8 punten, dat zijn er 2 minder dan VVV. Ook zijn de statistieken uit het verleden niet in het voordeel van VVV. De ploeg heeft vrijdag een tik gehad terwijl RKC juist in een goede flow zit na de overwinning op Almere City. Maar om niet de top 5 en de vierde periode uit het zicht te verliezen moet er morgen gewonnen worden. VVV moet dus vol aan de bak en hopelijk kunnen ze ingeslagen koers voor Jong PSV hervatten.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn kan nog altijd niet beschikken over een volledig fitte selectie. Er keren twee spelers terug en dat geeft de trainer wat ruimte om een goede basiself neer te zetten. Trainer Maurice Steijn na de afsluitende training; “Fleuren is niet meer geschorst, dus daardoor zitten we weer wat ruimer in de verdedigers. Balkestein is nog steeds geblesseerd en ook Buwalda heeft te veel last van zijn lies. Altheer ontbreekt wegens trieste familie-omstandigheden, maar daar staat tegenover dat Post weer bij de wedstrijdselectie zit en waarschijnlijk ook kan starten.”

RKC Waalwijk
De Waalwijkers zijn bezig aan een rampzalig seizoen. RKC degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en staat al het gehele seizoen onderin de Jupiler League. Het gaat de club uit Waalwijk zowel financieel als sportief moeizaam. De hoop op een snelle terugkeer naar de Eredivisie kunnen ze in Waalwijk voorlopig wel vergeten.

Zoals gezegd een dramatisch seizoen voor RKC. Uit 32 wedstrijden wisten de Waalwijkers pas 5 wedstrijden te winnen en sprokkelde pas 21 punten in totaal bij elkaar. Echter begint de ploeg de laatste tijd wel wat puntjes te sprokkelen. Zo werd er afgelopen vrijdag nog met 2-3 gewonnen in Almere van Almere City FC gewonnen.

RKC is altijd een lastige tegenstander voor VVV. Met oud VVV speler Calabro moeten we RKC niet onderschatten. In de laatste 5 ontmoetingen in Waalwijk wisten de Venlonaren maar 1 keer te winnen, dit was op 02-05-2010 toen werd er met 1-2 gewonnen. Verder werd er 2 keer verloren en 2 keer gelijkgespeeld.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Balder & van der Velden
Vierde official: De Brito Roque

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hopelijk nemen we dit keer de 3 punten mee naar De Koel. FORZA VVV!

5 Responses

 1. marcel

  de vroege omwisseltijd die oorspronkelijk voor de combi gepland was, heeft me weerhouden om voor morgen 2 kaartjes te halen. na de wedstrijd van vrijdag heb ik daar geen spijt van. ook nu weer (voor de zoveelste keer), mooie woorden, die bijna elke keer geen gevolg wordt gegeven op het veld. de laatste twee uitwedstrijden zijn we er weer bij, maar deze passen we even.

 2. mats

  Je moet toch ook wel behoorlijk masochistisch ingesteld zijn om morgen naar Waalwijk te gaan.

  Geblesseerden of niet….diegene die op ’t veld staan moeten op zijn minst strijd leveren. Dat is ’t enige dat we vragen. Maar ze doen het niet. En Steijn krijgt ’t ook niet voor elkaar. blijkbaar

 3. Ben

  De foto hierboven is prachtig en geeft het goed weer. RKC speler belt zijn, moeder, van Crooy heeft 2 vingers in de mond en nog eens een RKC speler die en plain public aan zijn ding zit te krabben. Ik ben onvoorwaardelijk VVV fan, maar vandaag blijf ik thuis. Met een traan in het oog, oh jongens wat een ellendige tijd, toch FORZA VVV!

Leave a Reply