Voorbeschouwing Roda JC – VVV-Venlo

Morgenavond om 20.00 uur staat de volgende belangrijke uitwedstrijd voor VVV-Venlo op het programma. Dan speelt VVV-Venlo namelijk in Kerkrade de DERBY tegen Roda JC! De DERBY tegen provinciegenoten zijn altijd belangrijke wedstrijden. Vooral nu VVV uitgerekend uit bij Roda een flinke stap richting periodetitel zetten. Pikant!

VVV-Venlo heeft een druk programma achter de rug maar nog steeds zijn de Venlonaren ongeslagen in jaar 2015! De Venlonaren wonnen afgelopen vrijdag bij Almere en speelde afgelopen dinsdag gelijk tegen De Graafschap. Door deze belangrijke punten te behalen en het verlies van Sparta Rotterdam tegen Jong PSV, maakte VVV-Venlo een goede stap richting het binnen halen van de derde periode. Echter staan er nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Eerst uit tegen Roda, hierna volgt de thuiswedstrijd tegen Achilles’29. Ook geen makkie als je bedenkt dat VVV-Venlo dit seizoen al twee keer verloor van de Groesbeekers. Bij twee winst partijen is VVV-Venlo zeker van de periodetitel. Bij puntenverlies is VVV afhankelijk van de resultaten van Sparta Rotterdam en De Graafschap. Positief is echter dat waar VVV-Venlo de eerste seizoenshelft maar 5 punten wist te behalen in uitwedstrijden, nu de teller al op 8 punten staat.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 08.44.15
(Bron: Dagblad de Limburger, woensdag 18 februari)

Ook deed VVV-Venlo goede zaken op de ranglijst. Waar VVV-Venlo nog voor de winterstop op de 11de positie stond en een grote achterstand had op de nummer 5. Staan de Venlonaren op dit moment 8ste in de Jupiler League met 40 punten uit 25 wedstrijden. Het gat met de nummer 5 bedraagt nog maar 3 punten.

Roda uit is voor VVV-Venlo nooit een groot succes geweest. Op een paar gelijkspellen na heeft VVV nog nooit in Kerkrade van Roda gewonnen. Een lastige wedstrijd dus, maar VVV-Venlo zit in een goede flow en is niet bang voor de nummer 2 uit Kerkrade. Dat het een speciale wedstrijd is dat weet trainer Maurice Steijn ook. Op de website van VVV-Venlo zegt de trainer het volgende: “De wedstrijden tegen Roda JC zijn altijd al speciaal voor de mensen hier”. “In de tijd dat ik hier zit heb ik dat wel gemerkt. Supporters, sponsors, staf en spelers: aan iedereen merk je dat dit een bijzondere wedstrijd is. En bovenop die Limburgse derysfeer komt nu ook nog eens dat wij volop in de strijd zijn voor die play off-plek. Een mooi extra ingrediënt voor deze toch al speciale wedstrijd.”

Zoals gezegd een lastige wedstrijd, maar wel een mooi affiche. Laten we hopen dat we morgen minimaal een punt pakken in Kerkrade. De selectie zal er in ieder geval er alles aan doen om morgen de volle winst binnen te halen. De derde periode is dichtbij maar er zijn kapers op de loer.

De wedstrijd is morgen ook live te zien op Fox Sports, kanaal 3.

Opstelling VVV-Venlo
Het leek er maandag op dat VVV last had van personele problemen. Gelukkig viel het mee en zaten lang geblesseerde Niels Fleuren, Medy Elito en Jeffrey Altheer weer op de bank. Zij zullen ook nu weer van de partij zijn. Verder is iedereen fit! Zelfs Randy Wolters stond alweer op het trainingsveld. Opmerkelijk want de prognose was dat de linkerflank speler weken uitgeschakeld zou zijn. Ook geschorste Danny Post zal terugkeren bij de selectie.

Trainer Maurice Steijn over de opstelling op de officiële VVV-Venlo website: “Voorn is er op de afsluitende training niet bij geweest, die had wat last van griep. Maar voor de rest is iedereen zo goed als fit. Zelfs Wolters, die eigenlijk een paar weken langs de kant zou staan met zijn schouderblessure, heeft vandaag volle bak meegetraind. Je merkt dat iedereen erbij wil zijn. We doen het goed in de periode én die wedstrijd tegen Roda JC komt eraan. Dat geeft extra kracht en dat is mooi om te merken. Wij zijn klaar voor deze strijd!”

Roda JC
De Koempels degradeerde afgelopen seizoen na 40 jaar onafgebroken in de Eredivisie gespeeld te hebben. Een grote klap voor de club uit Kerkrade. Na een turbulente zomer waar de in de winterstop aangestelde trainer Jon Dahl Tomasson moest vertrekken. Werd de trainer van seizoen 2013/2014 van VVV-Venlo Rene Trost aangesteld als nieuwe trainer. Roda begon goed aan het seizoen en was samen met NEC de gedoodverfde titelkandidaat. Maar Roda begint steeds meer punten te laten liggen waardoor de achterstand op de nummer 1 NEC bijna niet meer in te halen is. De achterstand bedraagt nu al 14 punten. Roda zal dan er ook alles aan doen om NEC niet uit het vizier te verliezen.

Roda speelde afgelopen maandag nog met 3-3 gelijk. De ploeg uit Kerkrade stond binnen no-time met 3-0 achter maar knokte zich sterk terug. In de blessuretijd werd het alsnog 3-3. Dit gebeurt vaker bij het elftal van Trost. Voetballend is het niet al te best en komt Roda vaak op een achterstand te staan. Maar de ploeg kan altijd iets extra’s geven waardoor ze zich meestal goed terug kunnen knokken.

Anco Jansen keert terug bij de selectie van Roda JC. De aanvaller is vrij gesproken door de KNVB na een spuugincident. Jansen zou gespuugd hebben naar de scheidsrechter maar er is onvoldoende bewijs. Hierdoor is Jansen inzetbaar tegen VVV-Venlo

Historie Roda JC – VVV-Venlo
Als we de statistieken moeten geloven heeft VVV-Venlo geen schijn van kans op een overwinning bij Roda JC. Nog nooit wisten de Venlonaren te winnen van Roda JC in Kerkrade. Tegen Rapid JC werd wel eens gewonnen maar dit gaat terug tot de jaren 60. Van de 23 keer dat VVV tegen Roda speelde werd er maar 7 keer gelijk gespeeld en wel 16 keer verloren. De laatste 5 ontmoetingen eindigde in ruime nederlagen voor VVV-Venlo. De laatste keer dat de Venlonaren een puntje mee naar huis namen was op 28 november 1993! Deze informatie komt van de historie VVV-Venlo website.

Laatste 5 uitslagen Roda JC – VVV-Venlo:
seizoen 2012/2013 3-0 V
seizoen 2011/2012 3-1 V
seizoen 2010/2011 5-2 V
seizoen 2009/2010 4-2 V
seizoen 2007/2008 4-1 V

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Steegstra & Dobre
Vierde official: Puts

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is Roda JC de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de zware Derby tegen Roda JC. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. En maken we een goede stap richting de periodetitel. FORZA VVV!

10 Responses

 1. RuiverCity

  Laat ze eens geschiedenis schrijven en voor de eerste keer winnen in Kerkrade! Passie…..
  Ik zie Sparta niet winnen bij Emmen maar laten we vooral naar ons zelf kijken.

 2. Goodie

  Teller staat op 160 en nog 40 kaarten voor de 4e bus over. Laten we hopen dat het er 200 gaan worden. Dat VVV mag winnen en de fans die wel gaan belonen!

  Is zien wie nu de voorkeur krijgt, Elito, Van Crooij of toch Wolters.

 3. Venloco

  Eindelijk! Heel erg naar uitgekeken, VVV duidelijk in een betere vorm als Roda dit jaar maar dit soort wedstrijden zijn allemaal wedstrijden apart. Ik ben er in ieder geval bij en met mij hopelijk +- 180 anderen. LETSGO VENLO!

 4. Zeker wete

  De ranglijst zegt dat Roda nog altijd meer kwaliteit in de ploeg heeft dan VVV. Dus het wordt een helse opgave. Maar het kan!!! En het zal een keer gebeuren…
  VVV Noord Limburgse Passie, Roda zuid limburgse bassie

 5. Ben

  Alleen op basis van inzet winnen we niet!
  Roda heeft minimaal dezelfde inzet, dus tactische slimmigheid is nodig en misschien nog wel meer dan dat, misschien een extra portie geluk? Een scheids die niet anti VVV is? Ben benieuwd en wens onze jongens veel succes. Bij winst kan mijn weekend al niet meer kapot. FORZA VVV!

 6. supportertje

  Gezien het huidige niveau van Roda dat zeer wisselvallig presteert, zou het morgen wel eens kunnen lukken om ze te verslaan. Ik ben er van overtuigd dat VVV er voor gaat. Hopelijk wel zonder rode kaarten de wedstrijd uitspelen van VVV zijde, want dit is precies zo’n wedstrijd, waar ze er tegenop kunnen lopen gezien de hoge belangen. Morgen in de bus naar Aachen west en kijken hoe het gaat aflopen. Tegen de Graafschap was ik hoopvol gestemd en dat kwam uit. Nu maar hopen dat het morgen ook zo gaat. VVV moet dit slim uitspelen.

 7. Koelie

  Jammer had net als in de thuiswedstrijd veel meer ingezeten. Te weinig gespeeld te veel lange bal. Dat werkt niet tegen fysiekere Roda. Jammer genoeg ook een penalty niet gekregen en Van Peppen had een rode kaart moeten krijgen wegens doorhalen van doorgebroken Van Crooij. Maar och Roda heeft altijd al de scheids tegen dus laat ze het nu maar eens mee hebben. Dan maar in de playoffs winnen van de subsidieclub.

Leave a Reply