VVV-Venlo

Voorbeschouwing Roda JC – VVV-Venlo

Eindelijk is morgen de dag daar! De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC staat op het programma, en het zou nog wel eens een hele belangrijke wedstrijd kunnen worden. Het is de strijd tussen de nummer 13 en de nummer 18 van de ranglijst, en VVV zou er erg goed aan doen om te winnen. Anders komen die gasten uit het zuiden, wel heel dichtbij. De wedstrijd begint om 20.45 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Afgelopen woensdag speelden we de wedstrijd tegen FC Utrecht – ja het is december en dat is synoniem voor veel wedstrijden. Die wedstrijd werd met 0-1 verloren, maar kansloos waren we zeker niet. We hadden best redelijke kansen om zelf te scoren en waren maar enkele momenten onachtzaam, maar Utrecht maakte daar wel meteen gebruik van. Daardoor stond er na 90 minuten te 0-1 eindstand op het scorebord genoteerd en was er wederom een nederlaag in eigen huis voor VVV-Venlo. Klik hier voor de samenvatting.

Het spel is best okay van de Venlose formatie, alleen ze zetten dit goede spel niet om in doelpunten. En wil je winnen, dan zal je toch echt moeten scoren. Er is al sinds Excelsior uit niet meer gewonnen en het is weer tijd om een overwinning binnen te slepen. Ideal zou de wedstrijd morgen tegen Roda zijn, maar dat zal een flinke klus worden voor de Venlonaren. Ook al staat Roda laatste, ze spelen niet altijd kansloos en in een derby kan werkelijk alles gebeuren. Dus er moet echt geknald worden!

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd: “Voor mij is het ook gewoon een van de 34 wedstrijden. Het is voornamelijk de buitenwacht waar de bij derby leeft. Roda is na een matige start steeds beter gaan voetballen. Kijk naar afgelopen week, ze waren ADO in Den Haag lang de baas. Als je morgen verliest is het gat nog maar twee punten, zij zullen er alles aan doen om dat gat voor de Kerst nog te dichten.”

VVV-Venlo
Bij VVV is iedereen fit op Danny Post na. Hij kampt nog steeds met een vervelende voetkwetsuur en zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer spelen voor de winterstop. Voor de rest zijn er geen problemen en kan VVV op volle oorlogssterkte naar Kerkrade toe om daar punten te gaan pakken. Steijn: “Roda pakt steeds meer punten, het wordt gewoon een erg lastige uitwedstrijd.” 

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

Roda JC
Bij Roda JC doet Dijkhuizen niet mee, hij is geschorst. Voor de rest is het even afwachten wie er aan de aftrap verschijnt, de afsluitende training van de Koempels was besloten. Een belangrijke speler die we onschadelijk moeten maken is Gufstafson, hij is belangrijk met zijn 5 doelpunte.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 44 competitiewedstrijden tegen Roda JC Kerkrade gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 3 keer gewonnen, 15 keer gelijk gespeeld en 26 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 6,82%. In totaal heeft VVV-Venlo 44 doelpunten gescoord en 94 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Boonman en Polman
Vierde official: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de derby tegen Roda JC! FORZA VVV

14 Responses

 1. mats

  D’r aan!! Mouwe opstropen. Met een ‘over mijn lijk’ mentaliteit Vera Moda JC van hun eigen veld aftrappen en met een nulletje of 5 huiswaarts. Opdat ze zich in zuid-Limburg nooit meer boven Sittard durven te vertonen.

 2. Koelie

  Laat dit de wedstrijd zijn dat de vorm terugkeert voorin. Dat moet mogelijk zijn tegen de broddelclub. Het gevoel is goed nu nog paar doelpunten. 0-5 lijkt me prima. Combigangers succes en laat dat uitvak horen op tv.

 3. RuiverCity

  Als Steijn blijft vasthouden aan zijn basiself wordt het heel lastig om een driepunter te pakken. Afgelopen woensdag weer dezelfde tactische fout. De grootste VVV speler moet zich meerdere malen in de hoek melden om mee te doen aan een nietszeggende corner. Zet Seuntjens bij een corner VOOR de goal daar is hij gevaarlijker dan in de hoek. Thy werkt zich het apezuur en komt zodoende op beslissende momenten te kort. Hierdoor mist VVV tegenover de concurrenten een scorende spits en dat kan ze wel eens lelijk gaan opbreken.
  Steijn wordt eens wakker….

  1. Grad

   Ben ik met je eens. In de voorbeschouwing zegt Steijn, dat VVV gelijkwaardig was aan o.a. AZ, Heerenveen en Utrecht en dat hij daarom geen reden zag om spelers de wisselen, want dan moesten die het op de trainingen beter doen, om hem te overtuigen. Hij is zo zelfverzkerd dat dit ‘basisteam’ uiteindelijk weer resultaat zal opleveren. Dit noem ik dan Haagse bluf, of eigenwijs zijn, want als men de laatste wedstrijden annaliseert dan kom je tot de conclusie, dat Moreno Rutten, Roel Janssen en Clint Leemans (zijn vrije trappen daargelaten) duidelijk aan een mindere periode bezig zijn en mede schuldig waren aan een aantal tegendoelpunten.

  2. lucien1978

   Wat is dit weer voor onzin. Je moet vertrouwen houden in de basiself. Die jongens spelen prima voetbal. Het positiespel is goed alleen wil het even niet vlotten met de doelpunten. Als er nou geen kansen waren dan was het een ander verhaal. Nu deze 2 wedstrijden gewoon in deze opstelling spelen en in de winterstop kun je gaan kijken in oefenwedstrijden wat er eventueel veranderd kan worden. Als je nu gaat wisselen zijn dit alleen maar paniekingrepen. We draaien tot dusver gewoon een prima seizoen met bijna altijd leuk voetbal

 4. Nard

  Roda is thuis ’n moeilijk te bespelen tegenstander. Maar……VVV weet dat het venijn in de staart zit, vooral in uitwedstrijden! Ik hoop op drie punten, maar vooral op PASSIE ÉN STRIJD. HUP HUP HUP VVV

 5. Animal

  Gas erop en er alles aan dioen om niet te verliezen, ook een gelijkspel is een goed resultaat,

  De druk ligt bij Roda, VVV moet daar gebruik van maken en proberen de 3 punten te pakken als het effe kan maar niet ten koste van alles,

  PS Niet verliezen is voor mij niet met 11 voor de eigen goal maar juist zo ver mogelijk vooruit verdedigen van de goal af en dan de kansen pakken die Roda opbouwend zal gaan maken

 6. lucien1978

  Zoals ik al zei. Team gewoon laten staan en geen gekke dingen doen. Steijn is een prima trainer en heeft verstand van voetbal. Helaas kunnen de naolers hier dat niet zeggen

 7. eric

  Waarom Seuntjes elke keer bij die corners, je trekt een redelijke kopper voor het doel weg en een extra mannetje, Seun voor goal moet de tegenstander rekening houden

Leave a Reply