Voorbeschouwing Roda JC – VVV-Venlo

Vrijdag staat er weer een Limburgse derby op het programma: in het (lege) Parkstad Limburg Stadion neemt VVV-Venlo het op tegen Roda JC Kerkrade.

De ploeg van Jurgen Streppel kent tot dusver een prima seizoen, ‘De Koempels’ staan op een keurige 9e plek in de ranglijst. Met name aanvallende middenvelder Xian Emmers is op dreef: hij wist al vijfmaal te scoren en gaf ook al vier assists. Maar ook in de voorhoede kent Roda veel scorend vermogen: Dylan Vente (3), Bryan Limbombe (4) en Patrick Pflücke (4) zijn dreigende spelers.
En bij De Koempels speelt ook een oude bekende: oud-VVV’er Guus Joppen is de onbetwiste man achterin. De verdediger, die tussen 2012 en 2015 in het Venlose geel-zwart speelde, is ondertussen omgetoverd door centrale verdediger.
Vooral in thuisduels doet Roda het uitstekend: in de laatste zes wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion, werd er maar één verloren (1-2 tegen FC Emmen). VVV zal dus van goeden huize moeten komen om het de Zuid-Limburgers lastig te gaan maken.

Het scheelt dat VVV met een goed gevoel afreist naar Kerkrade. Vorige week wisten de Venlonaren nog een knappe 2-0 zege op FC Eindhoven te boeken. Heel typisch dat er maar weinig Venlonaren zijn die dit goede resultaat live hebben kunnen aanschouwen. In tegenstelling tot deze wedstrijd – de wedstrijd tegen Roda JC is namelijk voor alle ESPN-abonnees te zien op ESPN Extra – moesten we vertrouwen op het oordeel van onze collega’s bij Omroep Venlo en de mening van Jos Luhukay. En zij waren allen positief. “Ik vond ons tegen Eindhoven erg stabiel en tot de laatste minuut scherp. Zowel in felheid, onderschepping en druk vooruit hebben we het vorige week goed gedaan. Hopelijk kunnen we dat nu doorzetten”, liet onze trainer weten op de website van VVV. “Maar”, voegde hij eraan toe, “Roda heeft een voetballend goede ploeg met scorend vermogen. We moeten vrijdag net zo goed zijn als tegen Eindhoven om ook van hen te winnen“.

En die overwinning op FC Eindhoven heeft de spelers goed gedaan, volgens Luhukay: “We hebben de hele week goed getraind en de jongens hebben ook meer zelfvertrouwen na de overwinning van vorige week. Als team zit je er natuurlijk lekkerder in als je wedstrijden wint, dus het is heel belangrijk dat we dat weer hebben gedaan. Er is natuurlijk toch sprake van opluchting en het is ook een bevestiging voor de jongens dat we het wel kunnen. Een zege op een FC Eindhoven dat erg goed in vorm was, is denk ik echt een mentale opsteker voor ons. Met dat goede gevoel gaan we vrijdag ook van Roda proberen te winnen.”

En voor die derby tegen Roda kent VVV een nagenoeg fitte selectie, er staat alleen nog een vraagteken achter Tristan Dekker. De vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Van Crooij; Janssen, Da Graca, Van Dijck, Pachonik; Post, Van Rooijen, Smans; Roemer, Braken en Schroijen.

En dat Stan van Dijck (noodgedwongen) achterin staat doet mij goed. De boomlange centrale verdediger maakt, mijns inziens, tot dusver de meest stabiele indruk centraal achterin. Al zijn concurrenten lieten toch flink wat steken vallen, ook ‘sterkhouder’ Brian Koglin kent een zwakkere periode. Hij pakte vorige week ook zijn vijfde gele kaart, wat hem een schorsing oplevert, waardoor hij er vrijdag niet bij is.
En waar ik vorige week de voorhoedespelers bekritiseerde, lieten zij tegen FC Eindhoven goede dingen van zich zien. Bij de 1-0 vingen we even een glimp op van de Joeri Schroijen zoals we hem kennen. En ook Sven Braken liet van zich horen: zijn loopactie bij de openingstreffer was érg sterk. Laten we hopen dat zij ook deze week weer kunnen imponeren.

Maar zolang we ook vrijdag passie en strijd tonen, ben ik ervan overtuigd dat we het De Koempels flink lastig kunnen gaan maken. Laten we voor de tweede keer dit seizoen twee wedstrijden achter elkaar winnen! Forza VVV!

De wedstrijd van 20:00 staat onder leiding van scheidsrechter Blank, met Koopman, Janssen en van Zuilichem als assistenten en is te bekijken via ESPN Extra (het online kanaal van ESPN)

17 Responses

  1. chretien

    Hup VVV! Roda uit, altijd lastig, misschien nu ons voordeel dat er geen publiek bij aanwezig mag zijn? Stan van Dijk weer in de basis is ook goed nieuws, FORZA VVV!

  2. Koelie

    Als de wedstrijden tegen Roda en MVV wint dan is het seizoen geslaagd. Ook al eindig je als laatste.

    DDL schrijft dat VVV dit seizoen vier ton meer spelersbudget heeft dan Roda. WTF. Is dat Huppertz die voor een enorm salaris bij jong VVV op de bank zit?

Leave a Reply