Voorbeschouwing Roda JC – VVV-Venlo

vvv-venlo-logo-venlonarenMet een gehavend team moet VVV-Venlo aanstaande zaterdag aantreden voor de Limburgse derby in de eredivisie. Roda JC Kerkrade verwelkomt de Noord-Limburgers in het Parkstad Limburg Stadion.

Eerder dit jaar werd de provinciestrijd een zeer eenvoudige prooi voor de equipe van trainer Harm van Veldhoven. In Seacon Stadion – De Koel – werd het op 14 december 2010 maar liefst 0-4 voor de gasten. Na een half uur leidde Roda JC Kerkrade destijds al met 0-3 en was het eenrichtingsverkeer. Ook voor het treffen van zaterdag zijn de Zuid-Limburgers de torenhoge favoriet aldus trainer Wil Boessen. „Roda JC Kerkrade heeft een goed draaiend elftal en spelen een superseizoen. We zullen behoudend gaan spelen aangezien we geen keus hebben. Zij zullen waarschijnlijk zestig tot zeventig procent balbezit hebben, spelen in een ruit wat moeilijk te bespelen is en hebben daarnaast veel lengte. We zullen heel veel verdedigen en hopen op de counter wat te kunnen doen. Het is de enige manier hoe we Roda JC Kerkrade kunnen bestrijden.”

Dennis Gentenaar zal weer de plaats onder de lat innemen ten faveure van Kevin Begois die tijdens en na de blessure van de Nijemgenaar tussen de palen stond. Voor Wil Boessen is de keuze een gevoelskwestie. „Dennis doet het goed tijdens de trainingen. Na zijn blessure heb ik hem er niet direct ingezet. Kevin heeft zijn werk goed gedaan. Maar op een gegeven moment kom je er niet meer onderuit om voor Dennis te kiezen. Mijn gevoel zegt nu die keuze te maken. In totaliteit is Kevin gegroeid als keeper en heb in een persoonlijk gesprek met hem mijn keuze kenbaar gemaakt. Dat is iets tussen Kevin en mij.”

Het is niet de enige wissel die Boessen toe zal moeten passen in zijn startelf ten opzichte van het met 1-4 verloren thuisduel tegen NEC Nijmegen. Balázs Tóth en Dario Vujicevic zijn namelijk geschorst voor het treffen met Roda JC Kerkrade. Aangezien de oefenmeester ook niet kan beschikken over Funso Ojo zal het puzzelen worden wie de plekken op het middenveld zal bezetten. Vrijdag na de afsluitende training was Boessen er nog niet uit welk systeem er gespeeld zal worden. „De afgelopen week hebben we op twee systemen getraind. We moesten allereerst mentaal het een en ander verwerken na het duel van afgelopen week. We weten waar de pijnpunten van Roda JC Kerkrade liggen en die proberen we te benutten. Ik moet samen met de staf de knoop nog doorhakken welk systeem we zullen gaan spelen.”

Bij opponent Roda JC Kerkrade loopt het dit seizoen als gesmeerd. Met nog vier duels te gaan staat de ploeg op een zesde plek. De vierde plek is zelfs nog mogelijk. Op dit moment staat daar namelijk ADO Den Haag, maar de Hagenaars hebben nog een aardig zwaar programma voor de boeg. Net als vorig seizoen is Mads Junker ook dit jaar weer de topscorer aan Kerkraadse zijde. Tot dusverre scoorde hij vijftien treffers. Tweede op de schutterslijst van Roda JC Kerkrade staat een oude bekende namelijk Willem Janssen, voormalig speler van VVV-Venlo. De uit Well afkomstige middenvelder heeft tot nog toe zes doelpunten gemaakt en zal volgend seizoen uitkomen voor regerend landskampioen FC Twente. Het trio Anouar Hadouir, Morten Skoubo en Arnaud Sutchuin Djoum heeft vijfmaal het vijandelijke net gevonden. Andere bekende spelers in de selectie van Van Veldhoven zijn Boldizsár Bodor, Davy de Fauw, Laurent Delorge, Jimmy Hempte, Pa Modou Kah, Przemyslaw Tyton, Ruud Vormer en Robbie Wielaert. Van Veldhoven kan geen beroep op de eerste twee doelmannen Tyton en Mateusz Prus waardoor de jonge goalie Collin van Eijk de plek onder de lat zal innemen. Daarnaast zijn Eric Addo en Vincent Lachambre niet inzetbaar.

Vorig seizoen won Roda JC Kerkrade in eigen huis met 4-2 van de Venlonaren. Toen kwam VVV-Venlo na een 3-0 achterstand terug tot 3-2, maar verder dan twee treffers kwamen de gasten destijds niet. Het duel zaterdag begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vink. 

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply