Voorbeschouwing SBV Excelsior – VVV-Venlo

Het is fantastisch om in de Eredivisie te spelen en de kers op de taart is uiteraard dat je weer tegen je favoriete clubs mag voetballen. Allemaal leuk en aardig tegen Feyenoord, Ajax en PSV voetballen. Maar Excelsior uit, ja daar doe het toch voor. Dat kun je later toch fijn aan je kleinkinderen vertellen. Och, wie houd ik ook voor de gek, niemand gaat graag naar Woudestijn. Maar voor het eerst in een lange tijd, voelt het dat we daar echt wel kunnen winnen en dat is toch een erg lekker gevoel.

De boys uit Venlo doen het goed. We hebben het waarschijnlijk al 1000 keer herhaald en de media ook, maar we hebben pas een pot verloren en we staan op de 8e plek op de ranglijst. Dan doe je het gewoon erg goed! De wedstrijd tegen Zwolle was er van twee gezichten. In de eerste helft leek VVV compleet machteloos en kon niets anders dan speldenprikken uitdelen. Zwolle bleef makkelijk overeind en na die 0-1 was het naar mijn gevoel wachten tot de 0-2 viel. Hoe anders was dit in de tweede helft, VVV kwam fris en fruitig uit de startblokken en was beter dan PEC. De gelijkmaker van Leemans in de 70e minuut was dan ook meer dan verdiend. Vito had zelf de overwinning op zijn schoen, maar een slechte keuze zorgde ervoor dat keeper Boer in staat was zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Eindstand was na 90 minuten spelen dan ook 1-1.

Morgenavond spelen we tegen de tweede Rotterdamse tegenstander van dit seizoen. Eerder waren we sterker dan Sparta en hopelijk kunnen we morgen in Kralingen – het stukje non-Rotterdam – laten zien dat we ook beter zijn dan Excelsior. Traditioneel altijd wel een lastige tegenstander voor de Venlonaren. Maar goed, op dit moment is iedereen een lastige tegenstander voor VVV.

We hebben allemaal kunnen zien dat Excelsior stug is en vooral in de counter erg snel en gevaarlijk kan zijn. Het is dan ook niet eenvoudig ze van het veld te tikken. Onze trainer zegt het volgende over de speelwijze tegen Excelsior. “Als het kan willen we graag dominant voetballen, maar dat hangt niet alleen van ons af. Zij hebben bijvoorbeeld veel snelheid voorin, dus dat zullen we in de gaten moeten houden. Maar het feit dat vrijwel iedereen weer fit is, geeft ons weer de nodige mogelijkheden.”

VVV-Venlo
De vraag is hoe Steijn dit keer gaat spelen. We zijn gewend dat onze trainer weinig wisselt in de opstelling van de Venlonaren maar dit keer laat hij deze vraag een beetje open. Dit komt ook doordat de ziekenboeg een beetje is gekrompen deze week. Spelers zoals Jerold Promes, Vito van Crooij, Roel Janssen en Leroy Labylle hebben allemaal kleine pijntjes maar lijken allemaal fit genoeg om te spelen. Helaas moeten we het wel nog altijd doen zonder Tristan Dekker en Johnatan Opoku die langdurig geblesseerd zijn. Onze trainer geeft dan ook aan dat het prettig is meer keus te hebben. “Wie in de basis begint beslis ik pas op de dag van de wedstrijd. Maar het is prettig dat iedereen inzetbaar is. Ook Jens Janse zit bij de selectie.”  De speler die donderdag werd toegevoegd aan de selectie zal alleen spelen mocht het echt nodig zijn.

Vermoedelijke opstelling: Unnertall; Labylle, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Tissoudali

Excelsior
Het Excelsior van Mitchel van der Gaag is een vrije wisselvallige ploeg en wordt altijd een beetje onderschat door de mensen. Thuis werd er nog geen punt gepakt door de Kralingers, maar uit waren er twee goede zeges bij Willem II en AZ. Vooral het eerste kwartier tegen AZ was heel sterk, waarin de Rotterdammers eigenlijk al met 0-4 voor moesten staan. Onze trainer Maurice Steijn zegt het volgende over Excelsior; “Ik heb ze zien voetballen tegen Vitesse, Heerenveen en AZ. Het is een ploeg die wel vergelijkbaar is met ons. Misschien zijn wij fysiek wat sterker en hebben zij iets meer voetballend vermogen. We zullen niet veel voor elkaar onder doen. Trainer Mitchell van der Gaag heeft daar een goede ploeg neergezet.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 58 competitiewedstrijden tegen Excelsior gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 26 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 44,83%. In totaal heeft VVV-Venlo 92 doelpunten gescoord en 81 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Van Dongen en Lapar
Vierde official: Dieperink

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Excelsior! FORZA VVV!

13 Responses

 1. wuilus

  Het zal er weer om spannen, maar een overwinning moet er in zitten. Nu krijg je ploegen tegen, waartegen je zou “moeten” winnen. Heel benieuwd hoe vvv tegen deze ploegen gaat spelen.

 2. chretien

  Een overwinning zou fantastisch zijn, maar ik ben bang dat we te optimistisch zijn en dat concludeer ik ook uit het bovenstaande. Ik blijf duimen en hopen op een overwinning.

 3. expat

  Drie keer knap gelijk tegen subtoppers en verliezen tegen Excelsior levert natuurlijk net zoveel punten op als drie keer verliezen en winnen vanavond. De toon hierboven is wat minachtend, ik vind Excelsior een heel mooie club. Mochten we winnen dan is dat prachtig. En belangrijk: het is een directe tegenstander wat betreft degradatie. Kom op VVV en hulde voor de meereizende supporters!

 4. RuiverCity

  Tissoudali voetbalt tot nu toe niet naar zijn mogelijkheden. Waarom is hij toch zo bang in de duels?
  Vorige week tegen Zwolle kon je achteraf tevreden zijn met één punt want het was wachten op de 0-2. Nwakali in plaats van Tissoudali zou een zeer logische keuze zijn. Door hem is VVV veel gevaarlijker (lees directer) richting goal van de tegenstander. Met Vito van Crooij is VVV ook veel dreigender. Hopelijk is hij fit!

  1. chretien

   Tissoudali staat op het veld alsof hij ill zeggen dat hij er liever niet staat. Gaat ook geen enkele confrontatie/duel aan. Ik hoop dat ik het mis heb.
   Overigens, ik heb Nwakali nog geen bal probleemloos zien aannemen. Het duurt veel te lang eer de bal onder controle is en hij er eindelijk iets mee gaat doen. Hij zit er wel steeds fel op. Van mij mag hij spelen, maar er zijn er nog meer die ik graag eens zie spelen. Nee, liever geen commentaar op beleid en systeem van onze technische mensen.

 5. R.P

  Hmmm…. Excelsior uit…. Klinkt makkelijker dan het is waarschijnlijk. Zou heel mooi zijn als we op de een of andere manier hier de drie punten mee naar Venlo kunnen nemen.

  Voor mij mag Nwakali ook in de basis beginnen, komt toch wel wat meer dreiging vanaf, zodat de Kralingers daar toch ’n mannetje extra op moeten zetten en er dus ergens anders iets meer ruimte is….

 6. R.P

  0-1 in de rust, mooi stiftje van Leemans 😀

  Wat me opvalt: ik hoor iedere keer als VVV speelt de commentatoren zeggen dat de ‘onze’ tegenstander zo slecht speelt, of tegenvalt. Alsof dát de reden is dat VVV scoort, of goed speelt…. Kunnen ze niet toegeven dat het slechte spelen van de tegenstander gewoon de verdienste is van onze jongens? 😛

Leave a Reply