Voorbeschouwing SC Cambuur – VVV-Venlo

De winterstop zit er op! Morgenavond gaan we eindelijk beginnen aan de tweede seizoenshelft met maar één missie: promotie veiligstellen! We mogen gelijk beginnen met een uitwedstrijd in Friesland. Om 20.00 uur treden de mannen van Steijn aan tegen SC Cambuur.

Voor het einde van 2016 werd in Stadion de Koel met 1-0 gewonnen van FC Eindhoven door een doelpunt van Joey Sleegers. Het was een redelijk moeizame partij voor de Venlonaren, maar uiteindelijk werd er gewonnen en werd de koppositie gehandhaafd. Als heuse herbstmeister gingen we de winterstop in, waarin geen wedstrijden werden gespeeld door de geelzwarten.

Het was de bedoeling om te oefenen tegen FC Utrecht, maar deze oefenwedstrijd werd afgelast door weersomstandigheden. Daarnaast zagen we drie testspelers in Venlo, daar is momenteel bekend geworden dat de Spanjaard Casado is teruggekeerd naar Spanje en zal waarschijnlijk daar een contract tekenen. Tamata daarentegen heeft een contractvoorstel gehad en zal uiterlijk zaterdag aan de club laten weten of hij op de aanbieding van VVV ingaat.

Morgenavond spelen we dus tegen degradant SC Cambuur met als inzet de eerste drie, zeer belangrijke punten van 2017. Maurice Steijn zegt hier het volgende over: “Ze zijn niet zo goed gestart dit seizoen, maar onder leiding van het nieuwe trainingskoppel Sipke Hulshof en Arne Slot hebben ze duidelijk de weg omhoog in geslagen. Zij zijn op trainingskamp naar Spanje geweest en hebben daar zeer verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Vitesse. Ik tel hen ondanks de behoorlijke achterstand nog altijd bij de titelkandidaten. Zij hebben zich versterkt met de aanvaller Tarik Tissoudali en zijn in staat nog meer spelers aan te trekken. Wij hebben in eigen regio ons trainingskamp gehouden. We hadden de pech dat de trainingsvelden niet zo best waren en dat de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht helaas niet door kon gaan. Maar verder is alles prima verlopen en is de groep nog meer naar elkaar toegegroeid. Deze week hebben we goed kunnen trainen.”

De derby komt eraan, maar de trainer benadrukt dat de focus ligt op de eerstvolgende partij tegen Cambuur: “Wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. De groep is helemaal gefocust op de belangrijke wedstrijd tegen SC Cambuur. Bij winst zetten we hen op een behoorlijke achterstand en daar is Cambuur beslist ook van doordrongen. Zij zullen alles in het werk stellen dat te voorkomen. Wij zullen grotendeels in dezelfde opstelling spelen als voor de winterstop, alleen wat betreft de linkerspits zijn we er nog niet helemaal uit.”

De eerste wedstrijd van het seizoen speelden we ook tegen SC Cambuur. Toen wonnen we door een laat doelpunt van Ralf Seuntjens de eerste wedstrijd van het seizoen en hadden we meteen de eerste drie punten te pakken. Ook morgenavond hopen we op een positief resultaat op de competitie goed te hervatten na de winterstop.

Opstelling VVV-Venlo:
De winterstop was geen topvoorbereiding op de tweede seizoenshelft. Maar de spelers hebben wel uit kunnen rusten. Dit resulteert weer in een zo goed als fitte selectie.  Alleen Moreno Rutten kampt nog met zijn blessure en is niet beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Resida, Seuntjens en V. van Crooij.

SC Cambuur
Wanneer je degradeert ben je eigenlijk een van de gedoodverfde favorieten om het seizoen daarop promotie vast te stellen. Zo was ook SC Cambuur dit volgens de kenner, zij hadden namelijk hun selectie redelijk compleet weten te houden. Maar de ploeg uit Leeuwarden weet vooralsnog niet aan die volwachtingen te voldoen. De club staat nogal teleurstellend op een 9e plek op de ranglijst.

Dat Cambuur goed bezig is te zien aan de resultaten van de laatste weken voor de winterstop. Toch krijgen ze morgen een zware avond. Namelijk van Deelen, Gyasi, Danny Bakker, en Ricardo Kip zijn geblesseerd. Daarnaast worden Gouriye en Gino Bos niet bij de wedstrijdselectie.

In de laatste 5 wedstrijden die de clubs tegen elkaar speelden, staat het volledig in balans. VVV-Venlo won tweemaal, Cambuur won tweemaal en eenmaal volgde er een remise tussen de ploegen. De laatste twee wedstrijden werden door de Venlonaren gewonnen.

VVV-Venlo heeft in totaal 57 competitiewedstrijden tegen SC Cambuur gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 23 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 25 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 40,35%. In totaal heeft VVV-Venlo 84 doelpunten gescoord en 82 doelpunten tegen gekregen.

Opstelling Cambuur: Zeinstra, Anderson, El Baad, Schilder, Blackson, Houtkoop, Bakker, van de Streek, Monteiro, Barto, Hoefdraad. 

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Siebert en De Nas
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen SC Cambuur! FORZA VVV!

7 Responses

 1. jimhendrix56

  Bij het ene stukje staat dat er weinig te zeggen is en bij het andere stukje staat dat Casado teruggekeerd is naar Spanje en dat er een aanbieding klaarligt voor Tamata.

 2. De Realist

  Het zal een lastige pot worden vanavond, al zit een resultaat er zeker in. Cambuur steekt de laatste tijd in een aardige vorm. Cambuur zal vanavond voor z’n laatste kans,strijden om nog enige kans te hebben voor het Kampioenschap. Bij verlies van Cambuur is de achterstand op VVV 14 punten en dat zie ik ze niet meer goedmaken. Ik ben dan ook van mening dat de meeste druk bij Cambuur ligt. Het stadion zal zo’n beetje vol zitten en het zal een hete strijd in de kou worden. Ik zie VVV er wel een gelijkspel uitslepen en met een beetje geluk nemen ze de 3 punten mee naar Venlo. Succes VVV !

 3. Ben

  Cambuur ziet dat een overwinning op VVV een must is om nog enig uitzicht te behouden op een kampioenschap. Die gaan er dus vol tegenaan met een zeer goede achterban, volle bak, op de tribunes. Wordt een heel zware wedstrijd na een lange reis in de bus. Zal heel erg moeilijk worden, ik teken voor een gelijkspel, hoewel een kleine overwinning welkom is. FORZA VVV!

 4. RuiverCity

  Denk dat dit wel eens de sleutelwedstrijd voor de rest van het seizoen wordt. Win je dan schud je Cambuur definitief af en blaak je van het vertrouwen richting MVV. Verlies je vanavond komt Cambuur stuk dichterbij, die krijgen vertrouwen en VVV zal tegen MVV zeker niet mogen verliezen. Starten met twee nederlagen na de winterstop geeft absoluut een negatief gevoel bij spelers en de supporters.

 5. Goodie

  Een prima wedstrijd gezien van VVV. Ik kan zo niemand aanwijzen die slecht speelde. Er is nauwelijks iets weggegeven, maar VVV had toch een aantal kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien niet benut. Nu weer 8 dagen wachten op de volgende topper waarin we een enorm gat kunnen slaan. Ik verwacht een volle en kolkende Koel!

Leave a Reply