VVV-Venlo juicht

Voorbeschouwing SC Heerenveen – VVV-Venlo

Het belooft een koud weekendje te worden, maar hopelijk kan VVV-Venlo ons warmte te bezorgen. Morgenavond staat namelijk de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt in het Abe Lenstra stadion in Friesland.

De afgelopen twee weekenden hebben de Venlonaren echt twee redelijk goede partijen gespeeld, maar de resultaten mochten er helaas niet zijn. Concentratieverlies en een kwalitatief betere tegenstander, zorgen ervoor dat we uiteindelijk 1 punt overhielden aan die twee wedstrijden. Het spel is weer een stuk beter aan het worden, nu nog de resultaten erbij. Dat is het devies voor de komende wedstrijden tegen Heerenveen, Utrecht, Roda, PSV en Heracles. Het is een pittige reeks, dat vindt ook de trainer: “Dat is pittig, zeker gezien onze vrij kleine groep. Het is een loodzwaar programma, maar er liggen absoluut mogelijkheden voor ons. Maar dat is van later zorg. Nu eerst naar Heerenveen.”

In Heerenveen heeft VVV-Venlo dus echt een lastige tegenstander die nu op de 8e plek staat. VVV  staat 13e, maar ze staan ‘maar’ 3 punten achter op Heerenveen, dus alles ligt ontzettend dicht bij elkaar. Een overwinning is ook echt nodig om uit die degradatiezorgen te blijven, want het verschil met nummer 18 Roda, bedraagt nog maar 5 punten. En met de derby die eraan komt, is het echt wenselijk om die punten te pakken dit weekend. Steijn: “Weet je, op zich lijken VVV-Venlo en Heerenveen enorm veel op elkaar. Beide teams spelen goed, herkenbaar voetbal, maar hebben te weinig punten. Al is het natuurlijk wel zo dat Heerenveen een heel stuk verder is in zijn ontwikkeling dan wij dat zijn. Maar ze spelen echt heel goed voetbal. Net als wij belonen ze zichzelf niet. Ze creëren wel kansen, maar benutten ze niet.” 

VVV-Venlo
De Venlonaren zijn klaar voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Bijna iedereen is fit: alleen Post is nog niet klaar voor een wedstrijd. Unnerstall is weer hersteld van zijn griepje en kan weer plaatsnemen in het doel van de Venlose formatie. Maurice Steijn zegt het volgende over het feit dat Van Crooij vorige week keepte: “Het is wel goed dat Delano vorige week heeft laten zien een prima vervanger te zijn. Hij heeft goed gekeept en het is mooi om te weten dat we een betrouwbare stand-in hebben die er staat als we hem nodig hebben. Maar eigenlijk wisten we dat natuurlijk al.”

Leemans en Post moeten gaan opletten met hun gele kaarten, beiden staan op 3 gele kaarten. Bij de 5e gele kaart volgt er een wedstrijd schorsing voor de middenvelders. Voor de rest zijn er heel veel spelers met 1 gele kaart.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

SC Heerenveen
De ploeg van Streppel is redelijk wisselvallig en de laatste twee wedstrijden werden zelfs verloren tegen PEC Zwolle en Roda JC. Van de laatste 5 wedstrijden gingen er 3 verloren, werd er 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Heerenveen heeft enkele belangrijke spelers die zomaar een wedstrijd kunnen beslissen: Schaars, Thorsby, Ødegaard. Zoals al eerder gezegd, is het verschil maar 3 punten en VVV kan zomaar aanhaken in het linkerrijtje mocht er gewonnen worden van de Friezen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 44 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 15 keer gelijk gespeeld en 20 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 20,45%. In totaal heeft VVV-Venlo 57 doelpunten gescoord en 81 doelpunten tegen gekregen.

Voor meer statistieken over deze wedstrijd, klik je hier

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Hoekstra en De Nas
Vierde official: Blank

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen! FORZA VVV

18 Responses

 1. De Realist

  Het gaat weer een lastige pot worden en mogen op voorhand blij zijn met een punt. We spelen nog 3 wedstrijden en dan zit de helft vd competitie er weer op. We moeten volgens de doelstelling (rond de 35 punten) nog 2 a 3 punten halen in deze 3 wedstrijden. Het liefst meer en de wedstrijd tegen Roda wordt natuurlijk cruciaal. Meestal valt een gepromoveerde ploeg ook terug in de 2e seizoenshelft. We moeten ook in ogenschouw nemen dat we 3 ploegen die onder ons staan, Sparta, NAC en Willem Ii al thuis hebben gehad. Het wordt hoe dan ook een loodzware 2e seizoenshelft, maar heb er alle vertrouwen in dat we erin gaan blijven. Come on Venlo !!!

 2. Eerste kwartier was prima maar na de gelijkmaker is vvv totaal onzichtbaar, ontzettend slordig en zijn er weer veels te veel lange hoge ballen die enkel en alleen maar balverlies opleveren. Jammer dat de 1-1 zo snel viel.

   1. Koelie

    Je mag het zeggen maar je staat compleet voor lul. Bar slecht is totale onzin. Ze werden niet weggespeeld en de wedstrijd ging gelijk op. Maar dat VVV met 5 miljoen vs 20 miljoen maar ff het spel moet maken is blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.

   2. supportertje

    Zat je thuis of in het stadion, ik zat daar in het stadion en heb gewoon een leuke wedstrijd gezien waarbij beide zijdes steekjes lieten vallen. Beide partijen hebben goede periodes gehad. Inzet en moreel waren hoog bij de spelers. Stap eens af van het idee dat het wereldspelers zijn. Het is VVV met zijn goede en slechte kanten.

   3. Koelie

    @supportertje dat zagen wij op tv ook. Maar blijkbaar zijn de verwachtingen van sommigen veelt te hoog.

 3. De Realist

  Inderdaad, ik heb een VVV gezien wat nauwelijks onder deed voor Heerenveen. Een sterke beginfase en een sterke eindfase en uiteindelijk een terecht gelijkspel. Thy heeft eindelijk zijn 1e goal te pakken en hopelijk breekt dit de ban. Verder ook mooi natuurlijk dat de Seun of God ook weer eens scoort. (net als vorige week :-)) Last but not least….eindelijk een goed wisselbeleid van Steijn. Al met al mogen we best tevreden zijn met dit resultaat !

  1. Koelie

   Amen. En dat met een op de counter spelend Heerenveen nota bene thuis tegen ons en met een thuisfluiter in het paars.
   Is ook meteen duidelijk waarom Seuntjens normaliter in de basis staat tov Nwakali. Maar Nwakali mag het wel een keer proberen op de plek van Hunte dan wel Vito. Als deze nog langer in vormcrisis blijven.

 4. markepica

  Dat negatieve daar snap ik helemaal niks van. Als VVV onderaan had gestaan had niemand daar in NL van op gekeken. Er zit wel eens een mindere pot tussen maar over het algemeen doet VVV het fantastisch!

 5. De Zwitser

  Goede start, slechte middenfase en zoals we gewend zijn een fantastische eindfase. Fijn voor Seuntjes dat hij zijn eigen goal van vorige week kon goedmaken. Al met al heb ik naar een leuke wedstrijd gekeken die terecht 2-2 is geworden. Ik hoop dat die scheids nooit meer opgesteld wordt, wat een debiel!

Leave a Reply