VVV-Venlo

Voorbeschouwing SC Heerenveen – VVV-Venlo

VVV-Venlo is officieel veilig, maar de competitie is nog voorbij. De overwinning op De Graafschap zorgde voor het lijfsbehoud. Er zijn echter nog drie wedstrijden te spelen voor de Venlonaren, te beginnen tegen SC Heerenveen.

Afgelopen weekend werd er uiteindelijk vrij overtuigend gewonnen door VVV van De Graafschap nadat het al in de 2e minuut op een 0-1 achterstand kwam. Alledrie de wissels waren doorgevoerd aan de start van de tweede helft, nadat Ralf Seuntjens VVV-Venlo op 1-1 had gezet. In de tweede helft wist VVV-Venlo met fris en leuk voetbal, nog drie keer te scoren via Grot, Mlapa en Rutten. Drie hele belangrijke punten zodat het totaal aantal punten op 37 kwam.

Veilig zijn in de Eredivisie is naturlijk fantastisch, maar er volgen nog drie wedstrijden voor de Venlonaren. Trainer Maurice Steijn zegt daar het volgende over: “We hebben natuurlijk een heerlijk weekend achter de rug. Zelf winnen en dan zien hoe de concurrenten punten laten liggen. Beter kan het eigenlijk niet. Drie wedstrijden voor het einde veilig, wat nog maar eens aangeeft dat we een geweldig seizoen hebben gedraaid tot nu toe.”

Steijn zegt in de voorbeschouwing op de website van VVV-Venlo dat hij ook trots is dat VVV samen met Heerenveen om plaats 10 in de Eredivisie gaat strijden, verrassend genoeg: “Zeker als je kijkt naar de ambiance en de mogelijkheden die ze bij die club hebben vergeleken met ons. Het zet onze eigen prestaties in een nog mooier perspectief.” 

VVV-Venlo

Bij VVV-Venlo zit het qua punten goed en kan nu rustig het seizoen uitvoetballen. Danny Post is daarnaast teruggekeerd van zijn schorsing en zal weer gewoon in de basis starten. Ralf Seuntjens en Damian van Bruggen zijn op dit moment niet zo blij met de club. Seuntjens is zelfs uitgesloten van de wedstrijdselectie door zijn uitspraken de laatste tijd in de media.

Josimar Lima zal waarschijnlijk niet spelen hij is geblesseerd en Tino Susic is nog een twijfelgeval. Evert Linthost viel uit, maar kan waarschijnlijk gewoon spelen volgens Steijn: “Maar hij werd eigenlijk uit voorzorg gewisseld. Al met al een leuke puzzel, want de rest van de selectie is fit.”

Mogelijke opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Kum, Röseler, Rutten; Susic, Post, Van Ooijen; Joosten, Mlapa en Opoku

SC Heerenveen

SC Heerenveen is een ploeg met twee verhalen. Een ontzettend goede aanval, maar een zwakke verdediging. Daardoor staat het nu ook een 10e plek met 37 punten en staat boven VVV op doelsaldo. De Friezen zullen er in eigen stadion alles aan doen om van VVV te winnen, zodat ze hun seizoen toch nog enigszins wat kleur kunnen geven.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 17 keer gelijk gespeeld en 21 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 19,15%. In totaal heeft VVV-Venlo 60 doelpunten gescoord en 86 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Kleinjan en Inia
Vierde official: Oostrom
VAR: Bax
AVAR: Hoekstra

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen! FORZA VENLO

3 Responses

  1. chretien

    Ben benieuwd naar de instelling van deze en gene, zou mooi zijn als we hier een puntje weghalen, maar met spelers als Mlapa, Joosten en Grot weet je het nooit. Een kleine zege zou fantastisch zijn. Steijn zal zeker als het niet goed gaat niet weer Seuntjens laten invallen en we weten wel waarom. Wie is er groter dan d3 club VVV.

Leave a Reply