VVV-Venlo

Voorbeschouwing SC Heerenveen-VVV-Venlo

Aanstaande zaterdag om 20:00 uur staat er zowaar een heuse topper op het programma in de Eredivisie voor de Venlonaren. De nummer 1 SC Heerenveen neemt het dan namelijk op tegen de nummer 5 VVV-Venlo. In Friesland mogen de Venlonaren gaan proberen om ook hun derde wedstrijd van het seizoen ongeslagen te blijven.

VVV-Venlo

VVV beleeft vooralsnog een uitstekende start van de competitie. Na een klinkende 3-5 overwinning in Emmen, werd er vorige week vrijdag knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen het ambitieuze FC Utrecht. De Venlonaren begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al vroeg op voorsprong door Guus Hupperts. Na verloop van tijd kwamen de Domstedelingen beter in de wedstrijd en werd VVV steeds verder teruggeduwd. Na een hele kansenregen voor Utrecht was het alleen Klaiber die het doel wist te vinden en zo werd het harde werk beloond met een punt. Hans de Koning over de afgelopen wedstrijd:  ”Het eerste half uur was goed van onze kant. We hebben toen ook de kans gehad om een goal meer te maken. Ik vond dat we hen het eerste half uur overrompelde. En dat we hebben laten zien dat we aardig kunnen voetballen. Maar dan zie je ook, dat zij toch bepaalde kwaliteiten hebben. Net wat makkelijker doorvoetballen. Dat is ook niet zo raar, want als je kijkt wat FC Utrecht voor een selectie heeft…  Ik vind dat we met z’n allen gewoon een goed resultaat hebben behaald met die 1-1. En dat biedt vertrouwen.”

Zaterdag speelt VVV dus in Heerenveen tegen de plaatselijke SC. Alleen Arjan Swinkels is nog een twijfelgeval voor die wedstrijd. Hij heeft dinsdag in de oefenwedstrijd tegen NAC Breda de 90 minuten volgemaakt, maar is niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Voor de rest is iedereen fit. Dat betekent dat de Venlonaren met een nagenoeg complete selectie de bus instappen voor de lange reis naar het Noorden van het land en dezelfde 11 namen als tegen FC Utrecht op het wedstrijdformulier zullen staan.

Vermoedelijke Opstelling: Kirschbaum; Pachonik, Kum, Gelmi, Schmitz; Linthorst, Post, Van Crooij; Hupperts, Giakoumakis en John.

SC Heerenveen

Kijkend naar de voorbereiding en de start van de competitie lijkt Heerenveen voorlopig heel erg op VVV. De formatie van trainer Johnny Jansen kende net als de Venlonaren een matige voorbereiding met zelfs alleen maar nederlagen. Er was louter pessimisme in en rondom Heerenveen en er werd gevreesd voor een slecht seizoen. Na twee wedstrijden onderweg te zijn lijkt deze stress volledig verdwenen. SC Heerenveen begint de derde speelronde namelijk als koploper, die over is genomen van VVV. De Friezen wonnen de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen respectievelijk Willem ll (2-0) en Fortuna Sittard (1-3). Het vertrek van sterkhouders Chidera Ejuke en Sven Botman hebben ze goed kunnen opvangen. Met oudgediende Erwin Mulder en talenten als Jean Paul van Hecke (gehuurd van Brighton & Hove Albion) en Oliver Batista Meyer (gehuurd van Bayern München) zijn er bij Heerenveen een paar goede spelers bijgekomen. En met het duo Veerman & Veerman (Joey en Henk) hebben ze twee zeer belangrijke spelers in de as van het team. Heerenveen lijkt dus compleet te zijn en zal dit seizoen mee willen strijden om de plaatsten die recht geven op play-offs voor Europees voetbal. Over de tegenstander van zaterdag is onze trainer positief: “Ja… de koploper! Ook daar zie je hoe raar het kan lopen. Een voorbereiding die niet helemaal uit de verf kwam, want volgens mij hebben ze niet één wedstrijd gewonnen. Maar uiteindelijk gaat het toch om vertrouwen en dat poppetjes op de juiste plek staan. Met het vertrek van Ejuke hebben ze natuurlijk ook weer wat financiële ruimte gekregen om spelers te halen. Uiteindelijk zijn ze opgestaan na de voorbereiding en hebben ze goeie overwinningen geboekt tegen Willem II en Fortuna Sittard. Dus die mannen hebben heel veel vertrouwen. Uiteindelijk is dit Heerenveen een ploeg die bij de eerste acht, misschien wel zes gaat eindigen. Dat gaat dus best wel een opgave worden daar. Maar we gaan er uiteraard heen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We willen daar gewoon weer met een resultaat naar huis.”

Naar verluidt zal Heerenveen gewoon met dezelfde 11 namen als tegen Fortuna Sittard aantreden tegen VVV. Ibrahim Dresevic is wel weer fit om te spelen. De Kosovaars-Zweedse verdediger miste vorig seizoen geen enkele minuut voor de Friezen, maar moest door een blessure de competitiestart aan zich voorbij laten gaan. Maar omdat het centrale duo van Hecke en Bochniewicz het voorlopig uitstekend doet, zal Dresevic naar verwachting op de bank plaats moeten nemen.

Statistieken

De wedstrijd SC Heerenveen-VVV-Venlo is pas 9 keer op het hoogste niveau in Nederland gespeeld. De statistieken die bij deze 9 wedstrijden horen zijn wel overduidelijk in het voordeel van Heerenveen. VVV wist namelijk nog nooit te winnen in het Abe Lenstra Stadion. Wel werd er 5 keer gelijkgespeeld. Opvallend is dat de afgelopen 4 ontmoetingen op Friese bodem allemaal in een remise eindigde. De meest spectaculaire was waarschijnlijk die in het seizoen 2018-2019, toen Sem Steijn in de slotminuten de 2-2 maakte en zo de jongste doelpuntenmaker ooit werd voor VVV. De overige 4 duels werden helaas allemaal verloren. Aanstaande zaterdag dus de kans voor de Venlonaren om voor het eerst een overwinning te boeken in Heerenveen.

Arbitrage

De scheidsrechter van dienst is Kevin Blom. Hij zal worden geassisteerd door de heren Roy de Nas en Yorick Weterings. De vierde official is Sam Dröge en de VAR is Rob Dieperink, vorige week nog scheidsrechter bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de verre uitwedstrijd tegen SC Heerenveen! FORZA VENLO

18 Responses

 1. idderzienmeining

  Niet lullen maar poetsen … als de jongens weer álles in wedstrijd gooien dan is alles mogelijk !

  We kunnen verdedigen en we kunnen een goal maken !

  We gaan het zien morgen !

 2. Godfried

  Zonder Schmitz dus vanavond.. jammer. Aderlating tegen deze voorhoede van Heerenveen. Hoop dat Dekker er zin in heeft en wil laten zien dat hij er in hoort te staan (volgens hem).

  Mijn voorspelling voor vanavond: 2-2

 3. Rossie

  Dekker op links is natuurlijk geen goede keuze. Waarom niet Van Dijck centraal met Kum en Gelmi op links? Gelmi heeft het daar vorig seizoen een paar keer prima gedaan en met Van Dijck heb je ook meteen lengte en fysiek tegen Veerman. Onbegrijpelijk dit.

   1. Rossie

    Eens 😂
    Nee, effe serieus, Dekker is van origine een rechtsback. Dat is de backup voor Pachonik, niet voor Schmitz. Gelmi is de backup voor Schmitz (wat mij betreft).

   2. Godfried

    dekker kan dit prima. let maar op. alleen opletten met de bal terug spelen…

    veerman is wellicht te geslepen voor een jonge, onervaren van Dijck. en omzetten kan altijd.

   3. idderzienmeining

    Eens …. niet gaan schuiven met je centrale duo omdat de linksback ontbreekt !

   4. Rossie

    Echt werkelijk volstrekt belachelijke penalty…Blom weer hoor, man man man 😡

  1. roermond

   Goed gewerkt mannen, jammer van die rode kaarten. Nu is er echt werk aan de winkel voor Stan. Voor zaterdag 2 spelers erbij en ook nog speelgerechtigd krijgen, anders zie ik het donker in tegen ADO. 2 schorsingen en Danny geblesseerd…

   1. rongo26

    In beroep gaan tegen die kaarten. Hopelijk is er dan geen uitspraak voor het weekend…

 4. Tsja doodzonde, pingel discutabel of het erin of erbuiten was maar het was helaas wel een overtreding. 1e rood geen opzet maar kun je geven, 2e uiterst ongelukkig en ook zonder opzet maar beiden raken de tegenstander vrij vervelend dus rood is een mogelijkheid.

  Voorin blijft het een elftal zonder stootkracht. Wordt hard gewerkt maar levert allemaal bitter weinig op. John de zwakste schakel vandaag. Jammer want dit Heerenveen met het angsthazen voetbal zoals in de laatste 10 minuten verdiende geen 3 punten maar daar koop je helaas weinig voor.

 5. Hakkentrik

  2 belachelijke rode kaarten, slaat he-le-maal nergens op! Ronduit bestolen. En dan bij ajax zeuren over een rode kaart die werkelijk diep rood is. Klassejustitie.
  Zure nederlaag…… De enige die geschorst dient te worden is Blom

Leave a Reply