Voorbeschouwing SC Telstar – VVV-Venlo

Morgenavond staat de uitwedstrijd tegen SC Telstar op het programma. De in 1963 opgerichte voetbalclub vernoemd naar een Satelliet, zal om 20.00 uur gastheer zijn als wij wij aantreden in Velsen-zuid tegen de Witte Leeuwen.

VVV gaat er met goed vertrouwen heen, VVV is namelijk bezig met een goede reeks. Wat heet, we zijn 4 wedstrijden ongeslagen en met name de laatste wedstrijd was een echt pareltje. Achtereenvolgend werden Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, Helmond Sport en NAC aan de zegekar gebonden en de Venlonaren gaan er alles aan doen om ook Telstar daar aan toe te voegen.

Tegen NAC speelden de Venlonaren een erg goede pot met uitstekende doelpunten. 7 werden er gescoord in Venlo, met 4 aan de kant van de Venlose equipe. Een heerlijke pot voor de spelers, maar vooral ook voor het publiek dat in een grotere getalen naar de Koel was getrokken. Dat is een goed teken en hopelijk blijven de mensen komen. En die goal van onze nummer 10 Opoku: MA-GI-STRAAL. De video van het doelpunt werd ook opgepikt door de landelijke en internationale media en de aanvallende middenvelder werd prompt omgedoopt tot Koning-Keizer-Admiraal. Maar wat een doelpunt hoor!

Het scorend vermogen van onze ploeg is hoog, dat staat buiten kijf. De laatste 4 wedstrijden werd er 14 keer gescoord. Ter vergelijking met vorig jaar: in de eerste seizoenshelft werd er maar 20 keer gescoord. Het gaat dus significant een stuk beter op dat vlak.

Niet alleen aanvallend stond het goed, maar ook de verdediging stond ondanks de 3 tegendoelpunten, goed. Post en de verdediging zorgden ervoor dat de spelers van NAC telkens tegen een muur aanliepen. Het was de strijdlust die de voorbije seizoenen gemist werd en juist dit seizoen veel naar boven komt, vooral vorige week vrijdag. Dat zijn zaken waar mensen voor het stadion komen.

Morgen staat de uitwedstrijd tegen Telstar ‘Undefeated in Europe since 1963’ op het programma en dat wordt weer een lastig karweitje. Het is de nummer 12 tegen de nummer 2, maar dat zegt zoals vaker gezegd helemaal niet. Telstar gaat namelijk voor de Play Off plaatsen en won al eerder dit seizoen van VVV in de Koel (1-2). Daarnaast zijn er in deze competitie geen gemakkelijke wedstrijden, dus de mannen van Steijn zullen de concentratie vast moeten houden. Dat weet de trainer zelf ook: “Na de klinkende overwinningen in de laatste wedstrijden, met als hoogtepunt de prachtpot tegen NAC afgelopen speelronde, is het voor ons zaak om bij de les te blijven. Telstar heeft enkele goede spelers in het team, waarbij Tissoudali natuurlijk het meest in het oog springt. Maar met onze kracht en de vorm waarin we verkeren moeten we in staat zijn om de punten mee naar huis te nemen. We willen de voorsprong op de ploegen achter ons behouden en we willen door op de ingeslagen weg. De maanden waarin de prijzen verdeeld worden komen eraan en dan moeten we er net zo staan als de afgelopen weken”

Het is verder ook de terugkeer van Ralf Seuntjens op het oude nest. De schietgrage spits speelde vorig seizoen in Velsen-zuid en vertrok daar niet zonder slag of stoot. En dat is nogal zacht uitgedrukt. De spits zal daarom gebrand zijn om te scoren en zijn doelpuntentotaal op te krikken.

Opstelling VVV-Venlo
Na de afsluitende training zegt Maurice Steijn het volgende: “Het team is er in elk geval klaar voor. Zonder Promes, die bezig is op de weg terug en hopelijk met Vito van Crooij. Hij trainde de afsluitende training niet mee uit voorzorg omdat hij wat last heeft van zijn voet, maar ik verwacht dat hij er vrijdagavond gewoon bij is. Maar ook als dat niet het geval is, dan hebben we uitstekende vervangers. Zoals de afgelopen wedstrijden ook het geval was wanneer er blessures of schorsingen waren. Nu blijkt hoe belangrijk de spelers op de bank zijn. Op naar Telstar!”

Er zijn verder geen schorsingen of blessures. Wel is het oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens & Paulissen.

SC Telstar
Zoals gezegd staat Telstar op de 12e plaats met en gaat voor de Play Off plaatsen. Dat lijkt een beetje voorbarig, maar zij staan door de hoge stand van Achilles, Jong PSV en Jong Ajax maar enkele punten achter.

Dat het een ploeg is om rekening te houden, hadden we al gemerkt in Venlo. Maar in de persoon van Tarik Tissoudali ontpopt zich een ware spelmaker in Velsen-zuid. Sterker nog, hij werd verkozen tot Speler van de Derde periode. Ook keeper Varkevisser is een oude bekende van de club: hij speelde in het verleden voor VVV-Venlo.

Bryan Ottenhof is geschorst aan de zijde van de Witte Leeuwen. Hij kreeg tegen FC Eindhoven zijn 5e gele kaart. Frank Korpershoek is geblesseerd.

Ondanks dat Telstar een ‘kleintje’ is, heeft de cultclub een goede head-to-head met VVV. Van de laatste 5 wedstrijden die de clubs tegen elkaar speelden eindigden er 2 in een overwinning voor VVV, 2 in een overwinning voor Telstar en 1 eindigde in een gelijkspel.

VVV gaat er alles aan doen om de 3 punten te pakken en zich te revancheren voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen. Een ideale gelegenheid en het zal een mooie pot worden morgenavond!

Arbitrage
Scheidsrechter:Dieperink
Assistent-scheidsrechters:Van Velzen en Koopman
Vierde official: Cantineau

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen SC Telstar. FORZA VVV!

10 Responses

 1. Meuske

  Kan nu wel zeggen dat het lastig gaat worden maar ik heb zoveel vertrouwen in dit team dat ik denk dat het wel weer goed gaat komen. Zoveel kwaliteit in deze selectie en zoveel spelers die een wedstrijd kunnen doen kantelen of het nu om basis spelers of bank zitters gaat, het maakt niet uit. Iedereen wil knokken en strijden voor de winst en dat is de kracht van deze ploeg. Forza VVV

 2. kiekoputspelke

  Deel jullie mening….inmiddels is deze groep dusdanig gegroeid en toont ze volwassenheid dat ze ook in Velsen kunnen winnen.
  Voldoende spelers die een goal kunnen maken en de absolute wil om voor elkaar te knokken en met deze twee ingrediënten kom je al heel ver !!

  Jammer dat er de laatste dagen veel over FC Twente en een mogelijke straf gesproken wordt, want DAT is wél een factor die de focus op de wedstrijd kunnen verstoren. Laten we wel wezen….de kans dat de KNVB echt doorpakt en FC Twente terugzet naar de Jupiler League schat ik vrij klein. Dit soort clubs worden meestal beschermd en krijgen waarschuwing na waarschuwing en soms een boete (geld of puntenaftrek). Zullen ze in Haarlem en Veendam trouwens wel eens met veel jaloezie naar kijken lijkt me (klasse justitie) ??

  Terug naar de wedstrijd dus; VVV moet goed geconcentreerd spelen en met volle overgave en dan moet het kunnen !!
  FORZA VENLO

  1. Goodie

   De nunmer 2 gaat niet direct promoveren als Twente failliet gaat, daar geloof ik echt helemaal niks van. Als Twente failliet gaat komen ze op de ranglijst met 0 punten, dus onderaan, dus degene die direct degradeerd.

 3. Venske

  50 jaar terug in de tijd… De eerste officiële wedstrijd van de fusieclub Telstar uit VSV (Velsen) en KFC (Koog aan de Zaan) . Aan de Kraal …De eerste competie wedstrijd van het seizoen. VVV met de aanwinsten Arie den Ouden en Dick Schenkel. De verwachtingen hooggespannen. 2-2 teleurstellend voor VVV. VVV kwam tot de 2-2 via een omstreden penalty, Een val van Schenkel werd bestraft. Ik stond achter de goal. Terwijl Dick kreunend op de grond lag hief hij plots zijn hoofd op gaf een vette knipoog naar het publiek, om vervolgens zijn kreunend toneelstuk te hervatten. Eén van de vele mooie momenten uit de historie van owns VVV.

  1. De Koel

   Sparta heeft vandaag misschien geluk gehad, maar over het hele seizoen heeft VVV gewoon teveel punten laten liggen tegen de mindere ploegen. En daarom wordt Sparta de terechte kampioen. En VVV mist gewoon teveel kansen. Vandaag had VVV de 1-3 moeten maken, maar doet dat niet. En dan krijg je weleens de rekening gepresenteerd.

Leave a Reply