Voorbeschouwing SC Telstar – VVV-Venlo

Morgenavond is het decor van een nieuwe voetbalavond voor VVV-Venlo. In Ijmuiden neemt VVV-Venlo het om 20.00 uur op tegen SC Telstar. Een lastige uitwedstrijd aangezien SC Telstar in een goede flow zit. Maar de centrale vraag is: Hoe herpakt VVV-Venlo zich na de domper van afgelopen vrijdag?

Afgelopen vrijdag had een groot feest moeten worden! VVV-Venlo speelde een geweldige periode en doordat concurrenten punten lieten liggen stonden de Venlonaren in een unieke uitgangspositie om de derde periode binnen te slepen. Helaas mocht het niet zo zijn. De Venlonaren speelde in eigen huis tegen angstgegner Achilles’29. De vorige 2 wedstrijden werden al verloren van de semi-profs en ook vrijdag lieten de Venlonaren kostbare punten liggen. De wedstrijd begon onstuimig en de Zwart-witten namen het heft in handen. Na minuten lange druk werd het dan ook snel 0-1. VVV-Venlo herpakte zich nog wel door met een geluksdoelpunt de 1-1 binnen te schieten, maar hier bleef het bij. We hadden niet verloren maar het voelde wel als een verlies. Iedereen was er kapot van! De supporters en de spelers waren na de wedstrijd ontroostbaar. Ook trainer Maurice Steijn was er helemaal kapot van. Na een praatje op de afsluitende training van SC Telstar liet de trainer doorschemeren dat hij er kapot van was en slapeloze nachten heeft gehad.

Het deed pijn maar we moeten door en vooruit kijken! Het doel is om de Play Offs te behalen en de selectie zal er alles aan doen om deze doelstelling te halen. Het zijn nog 11 wedstrijden en deze wedstrijden zijn eigenlijk 11 finales. Zo ziet ook trainer Maurice Steijn het. Hij zegt het volgende op de website van VVV-Venlo: “Dit is de eerste wedstrijd van de laatste periode. De derde periode is dus afgesloten. Voor ons en iedereen die onze club een warm hart toedraagt op een zeer teleurstellende manier en daar heeft ook iedereen ongelooflijk de balen van. Maar zoals gezegd: die periode is afgesloten. We moeten nu de draad weer oppakken en ons volledig gaan focussen op de wedstrijden die nog gaan komen, te beginnen met de wedstrijd vrijdag tegen Telstar. De play offs halen is nog steeds het streven. Het zij via de eindstand, het zij via de vierde periode”

De komende periode heeft VVV-Venlo op papier makkelijkere tegenstanders dan de vorige periode dus wie weet wordt er alsnog een feestje gevierd aan het einde van deze periode.

Opstelling VVV-Venlo
De selectie is afgelopen vrijdag niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Trainer Maurice Steijn heeft door de rode kaart van Buwalda en de blessures van Balkestein en Promes defensieve kopzorgen. Er zal een defensieve oplossing gevonden moeten worden voor de uitwedstrijd tegen SC Telstar.

Robin Buwalda kreeg in de wedstrijd tegen Achilles’29 een directe rode kaart nadat hij een speler van Achilles’29 tackelde. De Hagenees is voor 3 wedstrijden geschorst waarvan 1 wedstrijd voorwaardelijk.

Het is nog niet helemaal duidelijk met welk systeem de trainer morgen de strijd aangaat. Op basis van de afsluitende training ziet het ernaar uit dat VVV-Venlo met het oude vertrouwde 4-3-3 systeem gaat beginnen met Maksi en Voorn als centraal duo.

Trainer Maurice Steijn over de selectie: “We hebben achterin wat bezettingsproblemen: Buwalda is geschorst, Promes heeft te veel last van zijn bovenbeen en Balkestein is ook niet speelklaar. Gelukkig is Fleuren weer inzetbaar en kan ik daardoor Maksimenko naar het verdedigingscentrum schuiven. De andere centrale verdediger wordt Voorn of Altheer, daar zijn we nog niet uit. En ook het meespelen van Wolters is nog onzeker: hij heeft toch weer wat last van zijn schouderblessure, maar ook daar hebben we indien nodig een vervanger voor”

SC Telstar
De ploeg uit Ijmuiden staat momenteel 14de op de ranglijst met 29 punten uit 27 wedstrijden. Dat is 12 punten minder dan VVV-Venlo. SC Telstar is een vervelende tegenstander en is thuis een redelijk sterke ploeg. De Witte Leeuwen zal vol vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van morgen. Afgelopen vrijdag won de ploeg van met 1-2 van Den Bosch en maandag met 1-3 van Achilles. De week ervoor werd er thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Volendam. De ploeg is nu dus 3 wedstrijden ongeslagen en zal deze reeks graag voort willen zetten.

Het is een stugge ploeg die voetballend en fysiek redelijk sterk zijn. De Witte Leeuwen ligt VVV-Venlo niet. Sinds 2000 is de wedstrijd SC Telstar – VVV-Venlo 11 keer gespeeld waarvan VVV-Venlo 9 keer verloor. Er werd maar 1 keer gewonnen in de laatste 11 wedstrijden. Laten we hopen dat dit geen voorteken is voor de wedstrijd van morgen.

Arbitrage
Scheidsrechter: van den Heuvel
Assistenten: De Smalen & Stuifzand
Vierde official: De Brito Roque

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo licht favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de zware wedstrijd tegen SC Telstar. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

9 Responses

 1. Meuske

  Laten we maar weer hopen op de 4e periode dan al is mij na vorige week de moed echt wel in de schoenen gezakt. Ben er echt nog steeds ziek van want als je het zo in je schoot geworpen krijgt en het zo verprutst dan vraag ik me echt af wat ze de hele dag doen op zo’n trainingsveld. Ben blij als ze winnen maar denk dat de kansen op nacompetitie wel verkeken zijn. Laat ze maar het tegendeel bewijzen en iedereen die de moeite had genomen de Koel weer te bezoeken ook weer weten te overtuigen. Forza VVV het blijft toch os Clubke

  1. Nou dat weet ik niet hoor. Het was een cruciale wedstrijd maar we hebben gewoon nog een periode waar we gewoon kans maken. En als we aan het einde van de rit in het linkerrijtje eindigen is de kans groot dat we de Play Offs alsnog halen.

   1. marcel

    aan het eind van de rit in het linkerrijtje voldoende? Zo makkelijk gaat het deze keer niet worden. Nadeel voor VVV is dat twee periodes naar relatief laaggeplaatste teams gegaan zijn.
    Niemand van de bovenste plekken (naast NEC) heeft een periodetitel.

    – op dit moment gaan de 4 ‘vrije’ play-off plaatsen naar de nummers 2 t/m5. daar komt nog de periodetitel van NEC bij (plek6 op de eindstand).

    vervolgens zijn er dus nog de volgende mogelijkheden:
    1) vvv pakt zelf een periode (you never know)
    2) een team dat niet bij de eerste 6 eindigt pakt de periode (bijv sparta of de graafschap in de huidige stand of een lager team), VVV MOET DAN 6e WORDEN om play-offs te spelen (dit betekent 2 teams passeren die geen periodetitel hebben)
    3) een team van de bovenste 6 pakt de periode. VVV MOET DAN 7e WORDEN om play-offs te spelen. (dit betekent 1 team passeren die nog geen periodetitel heeft).

    Het passeren van Top en Almere brengt vvv mbt de playoffs helemaal niets, mocht een team dat 7e of lager staat een periode winnen, dan brengt ook het passeren van deze tegenstander niets.

    Er dienen dus 1 of 2 tegenstanders zonder periodetitel gepasseerd te worden (afhankelijk van periode 4 winnaar) om te verzekeren van play-offs. dus een plek in het linkerrijtje is niet zomaar een play-off plek.

 2. brise continu

  En ideale schoondochters als Kwinne niet te vergeten…mijn God wat heeft die een big ass…daar kun je met 6 man op toepen en vlaai ten!

  Pssst…zo ff sprietse!!

 3. Ben

  Ik zal er niet bij zijn, jammer, het is niet anders. Een overwinning lijkt me erg welkom, maar we verwachten niets, dus? Jongens, veel sterkte, Telstar is een erg onstabiele ploeg, als het even tegenzit, zitten ze heel gauw in de put. Dus wie weet, als alle 11 meedoen, maken we zeker een kans. FORZA VVV!

 4. sultana

  Ben er vanavond niet bij in Velsen, als ik de opstelling lees en zie dat van Crooy erin staat zakt me de moed alweer in de schoenen. Ben nog steeds aangeslagen na de wedstrijd van vorige week tegen Achilles, onnodig zeker als je de periode voor het grijpen hebt en je ook nog eens thuis speelt. Ik verwacht er niet veel meer van, inderdaad uithuilen en uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Leave a Reply