Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – VVV-Venlo

Na een weekend met interland voetbal is het aankomende zondag eindelijk weer zover. Dit weekend staat de tiende ronde van de Jupiler League op het programma. VVV-Venlo speelt zondag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd staat natuurlijk in het teken van Niels Fleuren zijn 300ste competitiewedstrijd, maar er staat meer op het spel. Dit is een wedstrijd tussen 2 concurrenten die beide zo hoog mogelijk willen eindigen. Beide ploegen hebben evenveel punten en gaan beide vol voor de winst. Het beloofd een belangrijke en spannende wedstrijd te worden.

De laatste wedstrijd van VVV-Venlo dateert alweer van 3 oktober. Toen werd erop vrijdagavond de wedstrijden tegen Helmond Sport gewonnen met 2-1. Gemakkelijk ging het echter niet. Na een fantastische eerste helft met uitblinker Vito van Crooy op de nummer 10 positie werd de russtand 2-0. Het was zeer verdiend en VVV speelde goed en aanvallend voetbal. Iets waar de supporters al enige tijd naar snakten. De tweede helft was een ander verhaal. De angst sloop weer in de ploeg en ze moesten vechten voor de 3 punten. De eerste helft geeft wel basis en vertrouwen dat de ploeg groeiende is.

Voor Maurice Steijn was het ook een aparte wedstrijd. Na een akkeftieje(pootje haken) met Helmond speler Kazlauskas werd Steijn naar de tribune verwezen.
De KNVB heeft Maurice Steijn een schorsing van 2 wedstrijden opgelegd. Steijn heeft zijn excuses aangeboden en zichzelf een boete gegeven. Daarnaast heeft hij en VVV de schorsing geaccepteerd en moet hij 2 wedstrijden op de tribune brommen. Jay Driessen en Ben van Dael zullen zijn taken overnemen.

Terugkomend op aankomende wedstrijd. Het wordt een belangrijk wedstrijd voor de Venlonaren. Bij een overwinning dringt VVV-Venlo door in de top 5. Bij een nederlaag haakt VVV en is de top 5 ver uit zicht. De nummer 4 FC Eindhoven staat al 5 punten los van VVV en Sparta. Een overwinning is dus zeer belangrijk.

Het uitvak bij Sparta zal helaas niet vol zitten maar er zullen ongeveer 150 supporters meereizen naar Rotterdam. De spelersgroep en technische staf hebben besloten een geste te doen richting de trouwe fans die de club wekelijks bezoeken en samen lief en leed delen. Door deze geste zijn de prijzen flink verlaagd.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Er zijn geen schorsingen maar wel een aantal blessure. Zoals bekend is Maksi afgelopen week geopereerd aan zijn meniscus en hij is hierdoor nog een tijd uitgeschakeld. Hij zal wel snel terugkeren naar onze club om te herstellen. Randy Wolters trainde afgelopen week apart. Het is nog niet duidelijk of hij fit genoeg is voor de wedstrijd van aankomende zondag. Hij heeft nog wat naweeën van een blessure die hij heeft opgelopen tegen Helmond Sport.

Niki Mäenpää keerde donderdag pas terug vanuit Finland waar hij twee Euro2016 kwalificatiewedstrijden speelde. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij gewoon spelen.

Maurice Steijn over de opstellingen: “Natuurlijk is Maksi er nog niet bij na zijn operatie. En Vito van Crooij en Randy Wolters hadden deze week wat last tijdens een van de trainingen. Maar dat valt gelukkig mee, zij zijn gewoon inzetbaar zondag, net als de rest. Al moeten we natuurlijk altijd de training van zaterdag afwachten. Maar zoals het er nu uitziet is iedereen fit, op Maksi na. Die rustweek heeft mijn team goed gedaan, we kunnen er weer vol tegenaan!”

De opstelling van de geelzwarten is waarschijnlijk dezelfde als in de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport. “Maar dat is morgen pas 100% zeker”, houdt de trainer nog een slag om de arm. Dat betekent dat de volgende elf zondag waarschijnlijk op het wedstrijdformulier staan: Mäenpää; Fleuren, Buwalda, Promes en Joppen; Van Crooy, Post en Altheer; Wolters, Platje en Khalouta.

Niels Fleuren zijn 300ste competitiewedstrijd
Natuurlijk besteden wij ook aandacht aan Niels Fleuren. Hij zal zondag tegen Sparta Rotterdam zijn 300ste competitiewedstrijd gaan spelen. In deze tijd is het zeer uitzonderlijk dat een speler zoveel competitiewedstrijden voor één club speelt. Hij komt hierdoor in een mooi rijtje te staan met John Roox, Huub Vercoulen, Frans Swinkels, Ger van Rosmalen, Jan Verbong en Jos Rutten. Al deze spelers hebben meer dan 300 competitiewedstrijden gespeeld voor VVV-Venlo.

Afgelopen week hadden we de eer om Niels Fleuren te interviewen. Hij vindt het natuurlijk een mooi getal en zal zeker genieten van de wedstrijd maar ook hij weet wat het belang is zondag. De 3 punten zijn voor hem belangrijker dat zijn 300ste competitiewedstrijd.

Tijdens de wedstrijd zal er ook aandacht aan worden besteed. Zover wij gehoord hebben zal er een mooi doek worden getoond tijdens de wedstrijd.

Niels Fleuren alvast hartelijk gefeliciteerd met je 300ste competitiewedstrijd.

Sparta Rotterdam
De ploeg uit Rotterdam heeft een goede start. Na een dramatisch seizoen in de Jupiler League waar de ploeg 16de werd, herpakte ze zich in de Play Offs aan het einde van het seizoen. Net als het seizoen ervoor promoveerde ze op een haar na niet. Dit seizoen trekken ze die lijn door.

Na 9 competitiewedstrijden staat Sparta keurig op de 5de positie met 16 punten. VVV-Venlo heeft net zoveel punten maar een slechter doelsaldo dan de Rotterdammers. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.

Het is een ploeg dat graag aanvallend en verzorgd voetbal speelt en ze gaan het VVV zeker proberen moeilijk te maken. Ook de ploeg uit Rotterdam heeft te maken met wat schorsingen en blessures. Vanwege de blessure van Robert van Boxel wordt verwacht dat Breuer als basisspeler zijn eerste speelminuten van het seizoen gaat maken, meldt RTV Rijnmond. Verder zit Aleksandar Bjelica een schorsing uit, terwijl Pieter Nys herstelt van een blessure.

Statistieken Sparta Rotterdam – VVV-Venlo

Arbitrage
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Assistenten: Vandeursen & Ketting
Vierde official: Kooij

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo zondag heel veel succes. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar De Koel. FORZA VVV!

8 Responses

 1. Meuske

  Ben benieuwd wat de mannen gaan presteren, aan het weer zal het niet liggen een heerlijke voetbal middag in het kasteel. Laten we hopen dat de punten mee teruggaan naar Venlo en Niels met een goed gevoel terug kan kijken op zijn 300ste wedstrijd. Met Jay langs de lijn hoop ik dat zou mooi zijn. Come on Venlo

 2. Goodie

  Zo’n 150 mensen zullen er in het uitvak staan. Dat is een mooi aantal, nu is het aan de ploeg om te laten zien dat deze vaker mee moeten komen. Ik heb er zin in deze wedstrijd, en zeker door de uitslagen van gister.

 3. RuiverCity

  Ik vraag me meer en meer af hoe die trainen?! Zelfs tegen 10…9 …man nog niet 1 fatsoenlijke aanval kunnen opzetten. Bestaat in mijn ogen niet voor een BVO. Pak die gasten maar eens aan en niet meer 1x per dag trainen. Je maakt me niet wijs dat je van positiespellen en standaard situaties moe wordt……

 4. Meuske

  BALEN!!!! Kon het alleen via twitter volgen maar volgens mij was de eerste helft toch wel aardig. Sparta heeft volgens mij ook niet veel kunnen creëren maar 1 bal die goed viel en die was meteen raak helaas. Wat een K-zooi man man echt verschrikkelijk. Ben benieuwd na de reacties van de mensen die erbij waren die kunnen een realistisch oordeel vellen over de gang van zaken op het veld, hier is echt geen historie geschreven door te verliezen van 9 man dat is wel vaker gebeurd op de Nederlandse velden. Mijn humeur is ondanks het fijne weer toch een gure herfstdag geworden. Forza de toekomst

 5. marcel

  de eerste helft was prima. Een van de betere uitwedstrijden die VVV de afgelopen jaren gespeeld heeft. sparta vooral gevaarlijk via corners, maar VVV speelde dit keer mee, waar in voorgaande wedstrijden en seizoen vaak achterover gehangen werd, en alles maar over zich heen liet komen. Vooral de laatste 5 tot 10 minuten van de eerste helft gaf VVV gas, en was een voorsprong enkelel malen dichtbij. De gele kaarten die sparta kreeg waren dan ook te danken aan de inzet en gretigheid van VVV-ers op momenten dat men vroeger vaak achterin bleef hangen, en de tegenstander dit soort situaties probleemloos zonder tegenstander in de buurt op kon lossen, moest er nu enkele malen flink ingegrepen worden.
  Na rust een goede actie van van Crooy waardoor de eerste rode kaart viel. Dat leek het breekpunt in de wedstrijd, echter niet zoals gedacht voor VVV. Sparta begon meer van zich af te bijten, en met 2 of 3 soortgelijke situaties als waar later de goal uit viel, kreeg VVV al enkele waarschuwingen, dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was, en op dat moment eerder een goal voor sparta zou vallen dan voor VVV. Zo gebeurde het ook. Na de tweede rode kaart verwacht je dan toch dat men nog een puntje uit het vuur kan slepen, echter behalve een bal op de lat, wist VVV zelfs helemaal niets meer te creeeren. positiespel was er niet, en ipv de ballen vanaf de zijkant het strafschopgebied in te pompen, probeerde VVV dit telkenmale van recht uit het centrum van de verdediging. slechter uitgespeeld, en dommer uitgevoerd kon deze 2 man situatie meer niet uitgevoerd worden. Al met al na een leuk begin een zeer teleurstellend resultaat, temeer daar vvv ook uit het numerieke voordeel totaal geen vervolg kon geven (zowel met een resultaat als voetballend).

Leave a Reply