Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – VVV-Venlo

Morgen op de 113e verjaardag van VVV-Venlo staat de belangrijkste wedstrijd tot nu toe op het programma. De Venlonaren spelen morgenmiddag om 14.30 uur in Rotterdam de topper tegen Sparta Rotterdam. Voor VVV-Venlo zaak om de wedstrijd winnend af te sluiten om nog aanspraak te maken op een eventueel kampioenschap.

Na twee verloren wedstrijden tegen FC Oss en Jong PSV zit VVV-Venlo weer in een winning mood. De geel-zwarten wonnen vorige week vrijdag vrij eenvoudig van de nummer 5 op de ranglijst, FC Volendam. De grote man tijdens deze wedstrijd en eigenlijk het hele seizoen al is onze topscorer Ralf Seuntjens. Tegen de Volendammers prikte hij er weer 3 in. Dat waren alweer doelpunt nummer 19, 20 en 21 van het seizoen. Als de spits zo doorgaat, dan verbreekt hij het record van Maurice Graef. (29 doelpunten in één seizoen). Laten we hopen dat The Seun morgen ons wederom naar een zege schiet.

Na een aantal jaren minder voetbal mogen we sinds tijden weer aantreden in een topper in de Jupiler League. Een mooi affiche waar veel op spel staat. Bij winst is de titelstrijd heropent. Maar bij een verlies zakt VVV-Venlo direct naar de 3e plek en kunnen we het kampioenschap voorlopig uit ons hoofd zetten. De Venlonaren spelen dit seizoen zeer goed tegen de topploegen. Maar dit geeft uiteraard geen garantie voor een goed resultaat tegen de Spartanen. We zullen moeten knokken tot de allerlaatste seconde.

Dat er veel op het spel staat onderstreept trainer Maurice Steijn ook tijdens het perspraatje op de laatste training. Het wordt lastig maar de trainer heeft hoop op een goede afloop. “Sparta is een topploeg, simpel zat. Ze staan niet voor niets eerste en weten ook hun lastige wedstrijden te winnen. Dat weten we, we kennen hun kracht. Maar ik ken ook onze kracht. In wedstrijden tegen de ploegen uit de top van de Jupiler League heeft mijn ploeg een uitstekende staat van dienst, dus het is aan ons om ook in deze wedstrijd te laten zien wat we waard zijn. De top 2 van de ranglijst, de top 2 van de topscorerslijst en de 2 meest scorende ploegen staan tegenover elkaar. Allemaal ingrediënten voor een mooie pot voetbal!”

De Vasteloavend is in het land maar dat betekent niet dat er geen supporters mee reizen naar Rotterdam. Tijdens de topper tegen de Spartanen zullen ruim 150 supporters in stijl de ploeg steunen. De wedstrijd wordt helaas niet live uitgezonden op Fox Sports. Ook zullen Omroep Venlo en L1 vanwege de Vasteloavend geen radioverslag doen. Wij zullen via een bericht op onze website een live twitterfeed plaatsen om enigzins de wedstrijd te kunnen volgen.

Opstelling VVV-Venlo
Alle schorsingen zitten er voorlopig op. Dit betekent dat trainer Maurice Steijn kan beschikken over een nagenoeg  fitte en schorsing vrije selectie. De trainer die afgelopen weekend tegen FC Volendam zelf ook moest brommen op de tribune weet nog niet precies met welke basisopstelling hij morgen gaat spelen.

Onze aanvoerder Danny Post had was last afgelopen week maar is fit genoeg om te starten. Dit is een ander verhaal bij Jerold Promes. De centrale verdediger liet gisteren uit voorzorg de training schieten maar ook vandaag was Jerold Promes niet aanwezig bij de training. Het lijkt er dan ook op dat Haagen zijn plek in het hart van de defensie gaat overnemen. Ook tweede doelman Delano van Crooij was niet aanwezig op de afsluitende training.

Er is momenteel nog geen plaats in de basis voor de twee nieuwelingen Boban Lazic en Mitchel Paulissen. Beide spelers werden vlak voor het verstrijken van de transferdeadline binnen gehaald. Trainer Maurice Steijn is natuurlijk zeer tevreden met de nieuwe aanvallende impulsen. Er zijn meer mogelijkheden en meer concurrentie waardoor het niveau alleen maar omhoog kan gaan. “De twee nieuwe spelers zijn wedstrijdfit en kunnen direct er staan als we ze nodig hebben, dus dat zijn allemaal zeer positieve dingen. We zijn scherp en kijken uit naar de wedstrijd van zondag!” aldus trainer Maurice Steijn.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen/Promes, Fleuren; Nijholt, Post, Opoku; Resida, Seuntjens en Vito van Crooij.

Sparta Rotterdam
Morgenmiddag in een volgepakt Stadion het Kasteel zal de eerste échte competitiekraker worden gespeeld tussen de koploper Sparta en haar directe belager VVV. Een schitterend affiche met als doel voor de Venlonaren om de Rotterdammers van hun voetstuk te doen vallen.

De Rotterdammers die sinds jaren weer meedoen om het kampioenschap zullen vol vertrouwen kijken naar de topper. Het voetbal van Sparta Rotterdam is niet altijd sprankelend maar wel uiterst effectief. De gladiatoren verloren pas twee wedstrijden dit seizoen. Dit waren overigens wel toppers tegen degradanten NAC en Go Ahead Eagles.

Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al vroeg in het seizoen. Sparta kwam op voorsprong de Venlonaren kwamen goed terug en vergaten de wedstrijd te winnen . Dit laat waarschijnlijk ook de kracht van de Sparta Rotterdam zien. Met minder voetbal altijd een goed resultaat halen.

VVV-Venlo speelde 28 keer in competitieverband in Rotterdam. De statistieken zijn zeer in het voordeel van de Spartanen. Namelijk VVV won maar 4 keer, er werd 7 keer gelijk gespeeld en Sparta won 17 keer. Het is voor de Venlonaren weer tijd om weer het tij te gaan keren, de laatste overwinning op het Kasteel dateert van 2003. De statistieken wijzen op een voordeel van Sparta Rotterdam, maar niets is ooit gewonnen met statistieken alleen. Het zijn ook minimale verschillen en in de top van de competitie gaat het om kleine beslissende momenten.  Op het veld moet het gebeuren en daar zal ook een ware strijd plaats vinden.

Video L1

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistent-scheidsrechters: Balder & Brondijk
Vierde official: Berben

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de topper tegen Sparta Rotterdam. De strijd voor het kampioenschap ligt vanaf morgen weer helemaal open! FORZA VVV!

2 Responses

Leave a Reply