VVV-Venlo

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – VVV-Venlo

Nog vijf wedstrijden te gaan in de Eredivisie en vanavond staat er een van die vijf op het programma. Om 20.45 uur trappen we in Spangen af tegen nummer 17 Sparta Rotterdam en drie punten zouden uiterst welkom zijn bij de Venlonaren. Niet alleen voor die smaak van overwinning, maar ook voor de definitieve handhaving. Trainer Steijn zegt het volgende hierover: “Als VVV-Venlo kunnen we van iedereen verliezen maar ook van heel veel ploegen winnen. Om nou te zeggen dat de laatste vijf wedstrijden vijftien punten moeten opleveren gaat te ver, maar ik wil wel pakken wat we pakken kunnen.”

Vorige week behaalde we in de wedstrijd tegen FC Twente een puntje. Na de nederlagen tegen Excelsior (2-3) en PSV (3-0) waren we toch wel benieuwd wat VVV op de mat zou brengen. Tegenstander was nummer laatst FC Twente en het viel niet mee. Er werd weliswaar niet verloren, maar de Venlonaren maakten geen enkel moment aanspraak om meer dan dat ene punt en kwamen zelfs een paar keer goed weg. We hebben dan ook echt een geweldige keeper in de gelederen staan. Positief was in ieder geval dat we afscheid namen van die kleine reeks nederlagen. Om het wedstrijdverslag te lezen van die wedstrijd, klik je hier.

Eerder dit seizoen wisten we in de thuiswedstrijd vrij gemakkelijk overeind te blijven en Sparta met 3-0 naar huis te sturen. Dat zal wellicht nu wat moeilijker worden. Nu moeten we vanavond om verplaatsing naar Rotterdam, naar Spangen om precies te zijn. Daar spelen we dus tegen Sparta en ook die ploeg wilt vanavond echt punten pakken. Zij staan laatste en moeten alles op alles zetten om niet direct te degraderen aan het einde van de competitie. Het wordt dus knallen vanavond in Rotterdam en hopelijk kunnen we voor het eerst sinds 2003 winnen op Het Kasteel.

Maurice Steijn zegt het volgende over deze wedstrijd: “Ik wil niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Ik wil resultaten boeken. Bij Sparta gaan we ook voor de overwinning en als dat niet haalbaar is willen we minimaal een punt. We gaan dit seizoen voor het maximaal haalbare aantal punten. Ik ben heel benieuwd waar onze grens ligt.”

VVV-Venlo
Bij de Venlonaren is er weer goed nieuws voor Ralf Seuntjens, zijn schorsing zit erop en hij kan tegen Sparta dus gewoon weer starten. Vito van Crooij daarentegen zal deze wedstrijd moeten missen. Hij kreeg tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus een wedstrijd geschorst. Ook Opoku zal er niet bij zijn, maar zoals bekend kampt hij met een langdurige blessure.

Voor Moreno Rutten en Roel Janssen is het opletten, zij staan op vier gele kaarten. Bij de volgende gele kaart zijn ze een duel geschorst.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Castelen

Sparta Rotterdam
Sparta leek lang de gedoodverfde degradatiekandidaat dit seizoen, maar onder Dick Advocaat zijn ze toch een klein beetje aan het opkrabbelen. Weliswaar zullen ze waarschijnlijk niet meer directe handhaving kunnen bewerkstelligen, maar er zit iets meer leven in de brouwerij. Het wordt nog heel spannend wie van Roda JC, FC Twente en Sparta direct gaat degraderen. Sparta staat op de 17e plek met 21 punten. Dat zijn 13 punten minder dan nummer 12 VVV en zij moeten alles op alles zetten om niet direct te degraderen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 49 competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 61 doelpunten gescoord en 79 doelpunten tegen gekregen. In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 25 keer gespeeld tegen Sparta. 4 wedstrijden werden gewonnen, 5 gelijkgespeeld en 15 keer werd er verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Mulder
Assistenten: Dobre en De Nas
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Sparta Rottedam! FORZA VENLO

39 Responses

 1. RuiverCity

  VVV kan play-offs nog halen als ze de juiste mentaliteit laten zien. Voor de club een hoop extra inkomsten. Vito zal op de counter ongetwijfeld gemist gaan worden.

 2. aoje

  De ploegen onderin komen dichterbij. Willem II, Nac, Groningen en zelfs roda (momenteel 2-1 voor) winnen veel.
  Als deze tendens voortzet dan wil ik nog wel zien of 34 punten genoeg zijn. Als ik trainer was van VVV zou ik vanavond voor de volle 3 punten gaan. Dat zou veel lucht geven. Laatste 6 wedstrijden waren niet geweldig en we halen maar mondjesmaat puntjes. De beuk er in en laten zien dat je wil winnen. Zou mooi zijn…..

 3. RuiverCity

  Man man Steijn….laat die Castelen maar weer lekker staan. Inspiratieloos die gast. Je speelt voor de zoveelste week met 10 man!!! Hij had voor de rust al gewisseld moeten worden!

  Acht wedstrijden zonder overwinning!

 4. mats

  Wat krijg je als een VVV speler vrij op doel afgaat….
  Helemaal niks.

  Vreselijk angsthazen voetbal.
  Volkomen terecht verloren.
  Als je met 1-2 voorstaat en dan zo belabberd voetbalt verdien je H elenaal niks!

  VVV mag nog hopen dat het niet 16e of 17e gaaat worden. Ik ben er niet gerust op.
  Dit VVV gaat iig geen punten meer pakken..

 5. aoje

  Ik was er al bang voor. 3-1 moeten winnen en dan de laatste 10 minuten alles verliezen. Als we het redden dan zal het zijn dat de onderste ploegen niet alles winnen, maar als ik Steijn was zou ik niet rustig slapen !!!!

 6. RuiverCity

  Ongelooflijk dit. Een trainer die blijft vasthouden aan een speler die wekelijks faalt. Die Jakobsen kan niet slechter zijn en werkt harder dan Castelen. Wat een inspiratieloze speler is dat zeg!

  Op deze manier jaag je Unnerstall vanzelf weg. Je denkt toch niet dat die blijft. Het lijkt er op dat veel spelers al met volgend seizoen bezig zijn!

  De ploegen onderin vechten zich helemaal leeg. Dat kun je niet van elke VVV speler zeggen. Het wordt nog billenknijpen want op deze manier haal je geen enkel punt meer!

  1. mats

   Aanvallend is het rendement gewoon heel laag. Dat is al het hele seizoen zo!

   Maar het uitverdedigen in de 16 is vaak ook vreselijk. En dan terwijl je met 1-2 voorstaat de tegenstander gewoon bij elke avond tot de 16 laten komen en stoppen met voetballen…
   ja dan kan je op de 3-2 wachten.

 7. RuiverCity

  Omdat hij zijn vriendjes de hand boven het hoofd blijft houden. Al twee jaren heb ik kritiek op het wisselbeleid van Steijn. Ook vanavond komt het weer uit….

  1. mats

   Ja Castelen doet misschien niet alles goed maar bevalt me beter dan die totaal kansloze Hunte.

   En Thy? Tja, mooie spits geen rendement. Ik zou die Jakobsen er eens inzetten. Kan amper slechter zijn .

   1. RuiverCity

    Hunte werkt zich een slag in de rondte. Moet mee terug verdedigen. Waarom denk je dat Nwakali weg moest? Juist omdat hij niet mee verdedigde. Castelen loopt inspiratieloos rond. Doet net alsof hij heel erg zijn best doet. Komt niks maar dan ook niks van uit.

   2. lucien1978

    Ruiver City , wat ben jij een kansloze gast. Iedere week Castelen de grond inpraten. Castelen was vandaag helemaal niet zo slecht. Hunte werkt hard maar moet gewoon die kans maken. Hij was helaas weer verreweg de slechtste van het veld. Volgende week een aanval met v Crooy Thy en Castelen .

    Je mag nooit meer verliezen maar Janse moet de voorzet eruithalen en promes moet het duel winnen van kramer.

    Helaas heb je een ziekelijke obsessie om steeds maar te zeuren over Castelen.

   3. bear664

    Castelen was zo slecht nog niet … ?
    Welke wedstrijd heb jij gekeken ?
    Beiden … zowel Castelen als Hunte zijn al weken ver onder de maat

   4. sultana

    Lucien1978: onder welke steen heb jij geleefd de afgelopen weken? Ga aub naar de opticien voor een bril!
    VVV speelt al weken zonder de wil om te winnen, vechten er niet meer eens voor. Deze nederlaag hebben ze over zichzelf afgeroepen, Sparta bleef erin geloven en vocht tot de laatste seconde. Had niet verwacht dat ik dit zou gaan schrijven maar ze gaan het nog heel zwaar krijgen de laatste 4 wedstrijden. Heerenveen thuis, wellicht een punt, Ajax uit 0 punten, Roda thuis 0 punten, Roda speelt de laatste weken zeer goed iets wat ik van vvv niet meer kan zeggen. Utrecht uit 0 punten vrees ik als ze zo belabberd blijven spelen.

   5. bear664

    Ben het met je eens … als Roda volgende week 3 punten pakt tegen Groningen en wij van Heerenveen verliezen, dan wordt het echt billen knijpen …
    Heb tot vorige week gedacht dat VVV Roda eventueel de genadeklap kon geven, maar het zou me niet meer verbazen als het andersom wordt …

   6. lucien1978

    Ik snap je reactie eigenlijk niet zo goed.

    Ik zeg ook niet dat ze goed spelen. Het was zelfs allesbehalve goed.vooral Hunte is al wekenlang helaas uit vorm.

    De mensen moeten alleen niet zo negatief praten en het team positief aanmoedigen.

    Vvv gaat ook echt niet meer in de nacompetitie terechtkomen. Ze zijn veilig.

    Vvv heeft een prima seizoen gedraaid . Mooie wedstrijden gespeeld en een prima trainer en staf

  1. lucien1978

   Helaas denk ik dat de meeste dat wel over jou denken.

   Daarbij vind ik het knap dat je Jacobsen zo goed vind. Die jongen is op trainingen blijkbaar niet goed genoeg maar jij hebt hem nooit zien spelen en oordeelde anders.

   Daarbij zit je al 2 jaar te zeuren op Steijn wat een prima trainer is en op jan en alleman. Ik heb werkelijk waar nog nooit een positieve reactie gelezen.

   Een grote zuurpruim.

   Vvv onwaardig ben je gewoon .

   Als VVV gewoon 15de eindigt hebben ze een topseizoen gedraaid .

   En ja Castelen is soms ongelukkig maar is gewoon een betere speler dan hunte, die overigens wel hard werkt maar iedere kans helaas verprutst

   1. RuiverCity

    Waar schrijf ik dat ik Jakobsen goed vind? Ik geef alleen maar aan dat Jakobsen een kans verdient als anderen hopeloos falen. Jakobsen met zijn lengte in de spits en Thy daarom heen. Mede gezien het spel van VVV, lange halen naar voren. En dat vooral in de thuiswedstrijden. Maar die kans krijgen huurlingen toch niet. Ja Thy als enige maar die andere 6 zijn of worden allemaal afgebrand. Je maakt mij niet wijs dat die allemaal niks presteren. Waarom haalt VVV ze anders?

    Na het analyseren van videobeelden door de technische staf, is Castelen gehaald. Nou we hebben het de laatste vijf wedstrijden gezien wat die man voor een snelheid heeft. Elke linksback kan opkomen en dreigend zijn omdat Castelen het allemaal niet meer kan belopen.

    En over kansen verprutsen: Thy gisteren drie kansen, Seuntjens enorme kans, Castelen enorme kans….

 8. Koelie

  2-1 voorsprong mag je nooit meer weggeven. Ook al verlies je alles nog veilig is 99% zeker. Roda kan toch niet 8 wedstrijden achter elkaar winnen? Krappe selectie nekt ons nu. Aanvallend wisselen kan een heel seizoen al niet. Als buitenspelers niet thuis geven kan je Thuis, Jakobsen ( blunder tegen PSV) , Ronaldo of Sibon in de spits hebben staan maar scoren doen ze niet. Hopelijk tegen Heerenveen meer passie en strijd.

 9. De Realist

  MAN, stelletje negatievelingen hier !!! We zijn VVV, we mogen blij zijn dat we erin blijven. Ja, we blijven erin. Gewoon omdat we naast Roda en Sparta nog een paar ploegen hebben die onder ons staan en we er uiteindelijk echt wel 3 onder ons houden. Jammer inderdaad dat VVV de laatste wedstrijden minder speelt en weinig punten meer pakt. Indien ze in het begin weinig punten hadden gepakt en op het einde wel dan was het wel allemaal super. Iedereen had getekend voor 34 punten en wrs komen er nog een paar punten bij. Helaas is de gemiddelde Venlonaar nogal negatief ingesteld en gaat het seizoen zo als een nachtkaars uit. Ik ben trots op de mannen dat ze zich dit jaar gehandhaafd hebben. Voor de negatievelingen….nee VVV gaat dit niet meer uit handen geven. Forza VVV !!!

  1. lucien1978

   Eindelijk wordt ik hier eens gesteund door mensen die hart voor de club hebben en positief over de club praten.

   Het is een prima seizoen. Ik vind het werkelijk ongelofelijk wat hier een zeikerds zitten. Gewoon VVV onwaardig.

   Ruiver City is natuurlijk de allergrootste naoler. Nooit maar dan ook nooit iets positiefs. Die kan idd beter een andere club zoeken.

 10. mats

  Ah! De discussie is alweer op het punt beland van wie de echtste supporter is. Kansloos.

  Serieus! Alsof VVV kan overleven van 300 echte supporters.

  VVV doet het dit seizoen geweldig maar dat wil niet zeggen dat daarmee niks meer gezegd mag worden. Al die kansen die gisteren verprutst werden… ongelofelijk! En het hele jaar vasthouden aan buienspelers die amper rendement hebben vind ik ook knap debiel.

  Oh en denken de echtste supporters hier nou werkelijk dat dit elftal volgende seizoen weet zo kan stunten? Hou op zeg!

Leave a Reply