VOORBESCHOUWING SPARTA ROTTERDAM – VVV-VENLO

Komende vrijdag staat de allereerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal is Sparta de tegenstander in het uitverkocht en altijd prachtige Kasteel in Rotterdam. Net als RKC is ook Sparta een promovendus die naar de Eredivisie is gepromoveerd afgelopen seizoen.

Het is voor VVV-Venlo belangrijk om de competitie goed te beginnen, dat hebben we de afgelopen jaren wel kunnen zien. Een sterke start zorgde er steeds voor dat er rust in de tent was als het minder ging en die punten die gepakt zijn hoeven niet meer behaald te worden in de laatste wedstrijden waardoor de druk aan het einde van de rit steeds minder wordt en het seizoen relaxt uitgevoetbald kan worden.

De eerste drie punten zijn op dit moment binnen en de volgende drie punten zijn net zo belangrijk. Sparta is namelijk dit seizoen ook weer een concurrent en na deze wedstrijd volgt er toch een lastig programma. Zaak is dus om de komende wedstrijd alweer voldoende punten te vergaren.

Ook trainer Robert Maaskant had nog wat te vertellen over de wedstrijd van afgelopen zaterdag:“In de wedstrijd tegen RKC stonden we te vaak op 5 tot 7 meter afstand van de man. Ja, dan kan iedereen voetballen! We hebben er veel over gesproken afgelopen week. Dat zal absoluut beter moeten.”

VVV-Venlo

De Venlonaren wonnen afgelopen weekend met 3-1 van RKC na een zeer slechte eerste helft. Wat toch zorgen baarde is de fitheid van enkele spelers. Voor de wedstrijd werd bekend dat aanvoerder Danny Post en de twee centrale verdedigers Kum en Schäfer beidden niet inzetbaar waren wegens blessures. In de wedstrijd zelf viel Soriano uit met een lichte hamstringblessure en Pachonik met kramp.

Alleen Kum is zeker niet inzetbaar morgenavond. Danny Post is nog een twijfel geval en Schäfer zal waarschijnlijk direct in de basis beginnen. Over de tegenstander zei Robert Maaskant nog het volgende: “Sparta Rotterdam beschikt over een goeie ploeg met veel ervaring. Ze hebben afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie laten zien dat ze er bovenuit staken, samen met FC Twente. Alhoewel ze al vroeg de race om het kampioenschap hadden opgegeven, werden ze relatief eenvoudig tweede. We moeten afwachten hoe ze voor de dag komen. Spelen ze 4-3-3 óf 4-4-2, dat zullen we morgen zien. Ze kunnen het in ieder geval allebei en hebben er ook de kwaliteit en het spelersmateriaal voor. Ik zie Sparta als een directe concurrent. Maar belangrijk: wij weten wat we zelf kunnen. En daar gaan we vanuit. Onze kracht zit ‘m in de omschakeling. Dat gaan we morgen laten zien.”

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Schäfer, Janssen; Linthorst/Post, Opoku, Neudecker; Van Ooijen, Soriano en Wright.

Sparta Rotterdam

Sparta had afgelopen weekend bijna de grootste stunt van de speelronde te pakken. PSV en Ajax hadden al punten verspeeld in een uitwedstrijd, maar Sparta kreeg het bijna voor elkaar om er met de drie punten vandoor te gaan naar Spangen. Dit deden zij in de stadsderby tegen Feyenoord. Helaas voor Sparta viel de gelijkmaker in de 96e minuut waardoor de Spartanen alsnog moesten capituleren en het gelijkspel eigenlijk voelde als een nederlaag.

Sparta doet het vaak goed tegen VVV en wist liefst negen van de laatste tien thuisontmoetingen om te zetten in een overwinning. Deze reeks zal het morgen uiteraard willen vervolgen. De Rotterdammers beschikken verder over een volledig fitte selectie, alleen Suently Alberto is niet fit. Waarschijnlijk zal Dervisoglu ook zijn opwachting maken. Hij werd vandaag op de Engelse deadlineday verkocht aan Brentford FC voor miljoenen. Zijn transfer gaat echter pas in op 1 januari.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Honig en Van Dongen
Vierde official: Gerrets
VAR: Blank
AVAR: Bos

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam! FORZA VENLO

1 Response

  1. Meuske

    Heb er eigenlijk wel vertrouwen in na vorige week 45 minuten wennen en de spanning eruit spelen nu fris aan de start en volle bak vanaf minuut 1. Onze aanval zit wel goed Soriano heeft er echt zin in van Ooijen lijkt zijn draai te hebben gevonden op links Sinclair en Whright mogen uitvechten wie de beste is heerlijk toch!! Forza VVV

Leave a Reply