Voorbeschouwing Telstar – VVV-Venlo

Matchday! Vanavond speelt VVV-Venlo een uitwedstrijd tegen Telstar. Op sociale media worden de virtuele play-offwedstrijden al gedeeld, de ontknoping van het seizoen komt steeds dichterbij.

VVV, dat een tijdje geleden nog 3e stond, is door het zware programma wat afgezakt. Nadat we achtereenvolgend speelden tegen Almere City, Roda JC, NAC Breda, Willem II én FC Eindhoven (één overwinning, twee gelijke spelen, twee nederlagen) is het verschil met nummer drie Almere ondertussen negen punten.
Afgelopen week moest VVV tot twee keer toe terugkomen van een achterstand tegen FC Eindhoven, waarmee de wedstrijd eindigde in 2-2 – mede dankzij een juweel van een goal van invaller Nick Venema. Trainer Rick Kruys kan bijna niet meer om de clubtopscorer heen.

“We staan er nog altijd goed voor en hadden vooraf natuurlijk getekend voor deze positie. Het is nu zaak dat we de play-offs veiligstellen in de komende wedstrijden. Als we hard blijven werken en de dingen blijven doen die we moeten doen, dan ben ik ervan overtuigd dat we die play-offs gaan halen”, vertelde Rick Kruys op de website van VVV, “We hebben na rust (tegen Eindhoven, red.) veel kansen gecreëerd echt uit voetbal en niet uit dode spelmomenten. Dat hoop ik vrijdag op bezoek bij Telstar ook weer terug te zien.”

Deze week ontstond er op sociale media ook ophef rondom het verschenen artikel van Dagblad De Limburger. Daarin werd verteld dat VVV en aanvoerder Sven Braken het niet eens konden worden over een contractverlening. Waar Braken hoopt op een contract voor meerdere seizoenen, kan VVV daar niet in meegaan, aldus Willem Janssen. “We kunnen niet voldoen aan de wens van Sven. Er is overigens geen aanbieding neergelegd, maar het klopt dat we hem niet voor meerdere jaren aan ons willen binden. Dat heeft ook met de beperkte financiële middelen te maken.” Het is an sich logisch dat VVV nu nog geen knopen wil doorhakken, aangezien er nog onzekerheden zijn over volgend seizoen. Maar het klinkt ook logisch dat de aanvoerder een belangrijke pion moet gaan worden in het ontwikkelen van een team dat binnen 3 jaar naar de Eredivisie kan (dat is immers het doel van VVV) – zoals Danny Post in de periode met Maurice Steijn. Over die vaste basis lijkt VVV dus nog onzeker te zijn.

Komende vrijdag kan Kruys wederom niet beschikken over Carl Johansson, Tristan Dekker en Thijme Verheijen in verband met blessures. Kees De Boer (was geschorst tegen Eindhoven) en Daan Huisman keren wel terug in de wedstrijdselectie.

Telstar
De Witte Leeuwen zitten in een dip. De laatste drie wedstrijden gingen namelijk allemaal verloren. Met name scorend loopt goed bij Telstar: alleen Helmond Sport (33 doelpunten) en hekkensluiter Jong FC Utrecht (31) scoorden minder goals dan de ploeg van Mike Snoei (34) – ondanks de slimme spits Glynor Plet. “Telstar is een ploeg die veel power heeft. Daarnaast hebben ze met Plet natuurlijk ook een speler in huis die zijn doelpunten altijd meepikt. Dus al met al denk ik dat Telstar een lastig te bespelen ploeg is, maar wij moeten gewoon zorgen dat we daar drie punten pakken”, aldus Kruys.

VVV heeft niet bepaald een sterk trackrecord in uitwedstrijden tegen Telstar. Van de 14 eerdere ontmoetingen wist Telstar acht keer te winnen, VVV vijf. Máár de laatste thuisoverwinning van Telstar dateert alweer uit 2014. Sindsdien wonnen de Venlonaren driemaal en eindigde het één keer in een gelijkspel. Laten we deze reeks doorzetten! Hup VVV!

Telstar – VVV-Venlo
Vrijdag 21 april 20:00
Te zien via: schakelprogramma ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

96 Responses

  1. Ievel Knievel

   Het is helemaal niet gezegd dat je met een versterkte verdediging ineens gaat winnen hoor.

   Jezelf ingraven laat dit team niet exceleren.

   Je moet van je sterktes uit gaan. Sinds Kruys dit om welke reden dan ook niet meer doet gaat het minder qua resultaten, maar ook qua spel.

   Nu is dit een uitwedstrijd en gaat het resultaat boven de rest. Ik ben benieuwd wat er vanavond gebeurd. Hoop dat men de flow weer terug vindt, want die zou hoe dan ook teruggevonden moeten worden. 1) om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. 2) om in de flow te komen, mocht je de play offs bereiken.

 1. Oelie op zuid

  Ik zou beginnen met Sedlacek, de Boer en Smans op het middenveld , Allouch Braken en Venema voorin en Janssen Koglin Ketting en van Rooijen achterste rij en van der Gouw op doel.

   1. Ievel Knievel

    Is op deze manier zijn eigen graf aan het graven. En dat omdat hij waarschijnlijk zijn pootjes laat hangen naar door de clubleiding op hem uitgeoefende druk (inschatting). Arme Rick. Had hem wat hoger ingeschat.

    Als Willem zich als technisch verantwoordelijke door dit soort politiek laat leiden, dan valt me dat ook tegen. Kan ook betekenen dat hij het over een tijdje voor gezien houdt en naar Utrecht gaat, want daar is hij meer dan welkom (en dan Rick misschien weer meeneemt).

    Het is suggestief wat ik nu typ, dat weet ik. Ik gok maar wat. Maar denk dat ik er niet ver naast zit.

  1. Ievel Knievel

   Hij pakt weinig punten meer, omdat hij aan de (succesvolle) basis-11 is gaan morren. (Overigens wel ooit mede deels veroorzaakt door de blessure van Braken door de aanslag van een MVV’er in een oefenwedstrijd).

   Zou me niks verbazen als Roger Bongaerts zich weer eens intensief met het reilen en zeilen van het eerste team aan het bezig houden is en een bepaalde druk oplegt in het te spelen systeem (ook ten aanzien op het uitgeklede elftal het aankomend seizoen) en het opstellen (en niet opstellen) van bepaalde spelers (aangezien Bongaerts leidend is gemaakt in het zogenaamde beleidsplan).

   1. kuebke

    Daar kan je wel eens 100% gelijk in hebben wat je zegt.
    Ik ben bang dat Rick helemaal niets te zeggen heeft in de bepaling van de opstelling .

   2. Ievel Knievel

    @ kueb

    Ik denk niet dat hij niks te zeggen heeft. Maar het technisch hart vind natuurlijk ook van alles. En 1 iemand in dat technisch hart is belangrijker gemaakt dan de rest. En dat is niet de trainer van het eerste team.

   3. clubman

    Wazel Kwazel introduceert het complotdenken nu ook bij VVV.
    De Willem Engel van De Koel.
    Voor we het weten wordt de bestuurskamer bestormd onder aanvoering van Willem Wazel.

   4. Vijf weken op rij niet gewonnen, vier weken op rij een plek zakken op de ranglijst (van 3 naar 7), en het is nu al duidelijk dat we van de selectie van volgend seizoen helemaal niks hoeven te verwachten.

    Maar gelukkig hebben we hier op de site nog mensen als clubman, om alles wat krom is recht te lullen.

   5. RuiverCity

    Die clubman…. Onder welke steen leef jij eigenlijk? De berichtgeving over Braken afgelopen week, zal binnen de selectie ook hard aan zijn gekomen.
    Met het huidige beleid van Bogers en Bongaerts zien we straks alleen nog jeugdspelers in het eerste. Als Simon Janssen de sterkste/beste exponent is van de jeugdopleiding dan mogen we Bongaerts echt héél erg bedanken voor al zijn verdiensten.
    Maar nu is het tijd om terug te keren naar het Midden-Limburgse heren!!!

   6. Ievel Knievel

    @

    Het beleid van Bongaerts is inmiddels niet meer alleen eigenjeugdspelers richting eerste elftal verplaatsen, maar nu ook spelers uit andere jeugdopleidingen aantrekken (Berden, Lathouwers, etc., al het andere wat we zo tussendoor aantrekken).

    Echter zien we dat het kwaliteitsverarmingen zijn over het algemeen. Het erge is dat het er steeds meer op lijkt dat deze spelers moeten spelen ten koste van anderen. Het begint op mij langzaam over te komen alsof sommige spelers (door men maar niet meer op te stellen) een beetje wegpest worden. Zo van: “zaakwaarnemen, begin maar vast uit te kijken naar een andere club, biedt je speler daar aan en start de onderhandelingen maar vast”.

    Dit beleid wordt ook hoofdzakelijk gedreven (lijkt het) door een behoorlijk armlastige financiële situatie (waar men als club allesbehalve open over is).

   7. Ievel Knievel

    @ club….

    Maak je jezelf als vriendje van Bogers nu serieus zorgen over een bestorming van de directiekamer? Of wil je mij nu de verantwoordelijkheid in de schoenen schuiven mocht dit gebeuren? Dat is dan wel een bijzonder mislukte poging. Ik roep nergens op tot dergelijke acties. En ik denk dat mijn kritiek gewoon terecht is en houdt snijdt. Daarom roept het soms ook weerstand op.

    Het is wel VVV waar we het over hebben he? Hier is over het algemeen pas paniek als het bier op is.

    Maar ik zou het wel toejuichen als wij als VVV supporters met een aantal acties op de tribune eens laten zien hoe wij (toch wel een flink deel van de aanhang) over het beleid van de club, en de poppetjes die de club allesbehalve zuiver runnen, denken. In de ivoren toren hebben ze dit toch niet zo heel erg goed door.

    Er zou voortgebouwd kunnen worden op de spandoekactie van verleden jaar: https://www.1limburg.nl/sport/1753282/supportersgroep-vvv-venlo-uit-ongenoegen-beleid-bogers

    Vreemd overigens dat Marco helemaal in paniek was vorig jaar en enorme schande sprak over deze “onfatsoenlijke” actie van de achterban. (Ik vond het een bijzonder creatief spandoek gelet op de situatie dat Marco in het vliegtuig stapte terwijl zijn trainer op dat zelfde moment zijn kans zag> eindelijk was “de kat van huis”, om veilig uit zijn baan te kunnen stappen, zonder verdoezelende woorden van Marco).

    Nee, Marco, jij was lekker bezig in hoe je jouw gedroomde trainer, Jos Luhukay, hebt laten vallen in een periode van een paar maanden tijd en compleet niet hebt gebackupped intern, steun gaf aan één enkele persoon in je organisatie, waardoor we deze clubheld voor eeuwig en altijd kwijt zijn bij de club.

    En hij is niet de enige. Marco, die al meerdere seizoenen interne onrust binnen de selectie (personeelsbeleid) in eerste instantie niet ziet en de geruchten daarover mist en deze dus ook niet in de kiem kan smoren.

    Marco die van beleidsplan naar beleidsplan huppelt en diezelfde beleidsplannen uit zijn handen laat vallen als hij niet meer in staat is ze uit te voeren; en dan vervolgens maar weer een nieuw beleidsplan gaat schrijven. Marco die verzuimt om voor alle gaten die hij zelf laat vallen capabele mensen aan te trekken . Marco die de broodnodige renovatie van de Koel (waardoor we stabieler zouden worden en eventueel zouden kunnen groeien als club) eigenhandig om zeep heeft geholpen. We zouden nu al in een deels gerenoveerd stadion hebben moeten spelen. Dat was ons ook beloofd. De plannen waren al getekend en gemaakt.

    En hoe zit het nu eigenlijk met die supportersaandelen, zodat de club niet (volledig) in handen kan vallen van slinkse zakenmannen? Waar we met het netwerk dat de club achter de schermen runt ons zeker zorgen over moeten maken. Waarom niet het Duitse model invoeren? 51% van de aandelen in handen van de oude vereniging VVV (deze nieuw leven inblazen) en de supporters die 1 aandeel per persoon kunnen kopen en deze niet kunnen verhandelen.

  2. RuiverCity

   Het is toch ook ongelooflijk dat een Dirks, destijds ook van AZ gehaald, geen enkele minuten meer maakt. Die jongen kon echt nog stappen maken en wellicht een keer met winst verkocht worden.
   Dat zie ik met Yasar, Simon Janssen, etc. echt niet gebeuren!

   1. Ievel Knievel

    Sem Dirks ja, waarom zit die eigenlijk op de bank? Was toch echt een talent met potentie. Zelfs bij AZ zelf. Zo’n speler maken wij dus helemaal kapot, zodat er niks over blijft van zijn voetbalcarrière. Hem rest straks alleen nog maar een FC Den Bosch of TOP Oss of een amateurclub. Kan me toch niet voorstellen dat zo’n jongen gelukkig is met zijn keuze van afgelopen seizoen voor VVV. Hem is vast van alles beloofd. Die is dan toch ook in samenspraak met Bongaerts gehaald? Dit volg ik zelfs helemaal niet, want hier zit geen enkele logica meer achter.

   2. Koelie

    Omdat Dirks gewoon een van de vele miskopen is. Als zelfs Koglin beter kan verdedigen dan tsja dan is Top Oss je niveau en misschien is dat wel ons ambitieniveau.

   3. Ievel Knievel

    Je kan mij niet wijs maken dat Dirks er niks van kan.

    Beviel vorig seizoen gewoon meer dan prima. Komt uit de succesvolle jeugdopleiding van AZ (de o-19 haalt finale Youth League/ jongeren Champions League ); één van de betere jeugdopleidingen in Europa en die heeft hij helemaal overleefd en doorlopen.

    Zeker op ons niveau zou Dirks gewoon een geschikte kracht moeten zijn.

    Of een speler rendeert, hang echt niet alleen van zijn kwaliteiten af. Bijv.: Laten de spelers om hem heen hem beter spelen, welke spelers staan er om hem heen, welke orders krijgt de speler, wat is de speelstijl.,wat doet de keeper achter hem, is de speelstijl afgestemd op de speler en vice versa, is er een klik met de trainer en de assistenten, ligt de speler goed in de groep, bevalt Venlo en de cultuur/ mentaliteit hem, is er een goede (mentale) begeleiding voor jongere spelers, etc., etc..

   4. Koelie

    Hij maakt toch echt zelf elke wedstrijd blunders (verkeerd dekken, verkeerd aannemen, balverlies) heeft niks te maken met zijn medespelers. Als hij echt goed was had AZ hem ook behouden.

 2. Strijdplan VVV voor de nacompetitie:
  Zand in de ogen strooien bij de concurrentie alsof ze opeens volledig prut zijn en niet meer kunnen voetballen.
  Cijfer strijdplan: 9
  Voetballen : 2

  Op naar de nacompetitie whahaha

  1. Noordsupporter

   Volgens mij staat Jong Ajax onder VVV op de ranglijst (Dat is overigens geen garantie op succes) en kun je ze beter op een vrijdag dan op een maandag treffen.

 3. Ievel Knievel

  Je staat nog steeds maar 7 punten voor op het mislopen van de play offs. ADO komt er ook nog eens aan. Nog 3x zo slap presteren en er is een serieuze kans dat je de play offs misloopt. Zeker, omdat er een aantal gemakzuchtige mensen in de VVV-gelederen rondloopt dat denkt dat de play offs al gehaald zijn.

 4. Leonardus

  Het wordt echt tijd voor een grote vette bezem door de club. Marco Bogers moet echt moven en wel heel snel. Dan het vrouwtje van der Valk en hoofd kinderen van de straat houden. Het is een schande hoe deze club wordt geleid. Er moet wat gebeuren en heel snel.

 5. supportertje

  Het lijkt wel of ze niet willen. Of inderdaad niet meer beter kunnen presteren. Dat er waarschijnlijk iets scheef zit komt nu naar voren. De spelers doen wel hun best, maar het lukt niet. Willen ze playoff halen zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Ook kun je je afvragen hoe het binnen de club er aan toegaat. Wie bepaalt nu eigenlijk, wat is er gaande. Duidelijk is echter wel dat sommige mensen over de houdbaarheids datum heen zijn. Tijd voor nieuwe inbreng, en mensen met daadkracht. Ook de RvC zou zich achter de oren moeten krabbelen. Duidelijk dat de zaak op omvallen staat. Het wachten is op protesten door de supporters, die m.i. het geheel wel zat beginnen te worden. Onze club is in gevaarlijk vaarwater gekomen. Sponsoren zullen dit ook met lede ogen aanzien. Het stadion zou wel eens akelig leeg kunnen stromen als dit jaar de playoff niet gehaald word, en volgend jaar er alleen met jeugdspelers het spel gemaakt moet worden. Het Dordt scenario dringt zich steeds meer op. Alle plannen van de laatste twaalf jaar hebben niets concreets opgeleverd. Nog steeds dezelfde stuurlui aan het roer. Ik denk ook niet dat er iets van zelfreflectie is. Met het steeds weer afstoffen van de oude plannen en deze als nieuw presenteren. In het bedrijfsleven kom je hier niet mee weg, waarom bij onze club dan wel.

  1. Ievel Knievel

   Er wordt ook geen keuze gemaakt.

   Je kan ook zeggen: “gelet op de grootte en capaciteiten van de club zijn wij een club die moeten strijden in de subtop KKD; en het beleid is erop gericht om dit jaren lang te consolideren en vanuit daaruit over een x-aantal jaar eventueel door te kunnen groeien.” Dan ben je eerlijk naar sponsoren en achterban.

   De “belofte” en hoop om binnen 3 jaar (een poging te ondernemen) om terug te keren naar de Ere-divisie lijkt behoorlijk op los zand gebouwd, als je zo kijkt naar een langdurige beleidslijn. Daar ontbreekt het namelijk behoorlijk aan, omdat men bij VVV meer met de waan van de dag (het lopende seizoen) bezig is. In dat lopende seizoen gebeuren er namelijk keer op keer weer zaken, waar men niet goed op lijkt te kunnen anticiperen. Volgens mij kijkt men maar steeds 2 maanden vooruit.

   Als men na degradatie een behoorlijk beleidsplan had gemaakt dan had men inderdaad een lijn uitgestippeld om binnen 3 jaar door te groeien naar subtop en top KKD. Die top zou je dan aankomend seizoen hebben moeten bereiken, maar we weten allemaal, gelet op het nieuws van de afgelopen weken, dat dit niet gaat gebeuren. Misschien had je vorig seizoen als leider in de organisatie aan de interne onrust moeten werken en niet achterbaks, back stabbend, je droomtrainer de organisatie uit moeten werken.

 6. mats

  Ik zei toch dat Telstar heel leuk voetbalt?

  Alles is al gezegd. Nu sta je opeens weer met Smans op het middenveld te ballen, terwijl die de afgelopen weken amper gespeeld heeft. De Boer is nog noooooooit goed geweest op mid. En dan gek vinden dat het zeer matige Telstar van je wint omdat ze op het midden volledig heersen.

  Dus vooral Braken geen contract aanbieden en De Boer wel hahaha
  VanRooije en Sedlacek zitten de bank warm te houden en je zet Allouch erin ipv Venema. Maar ik begin idd te geloven dat Kruys en Janssen helemaal niet zoveel invloed hebben op wie er speelt. Het zou iig wel verklaren waarom er maar geen basiselftal staat.

  Laten we er maar van uit gaan dat Kruys en Jansen de eer aan zich zelf houden en vertrekken. En terecht. De Bogers kliek maakt er een zooitje van. En de koek is op.

  Witte zakdoekjes mee volgende keer.

 7. FC VVV03

  Wat me elke 2 weken opvalt is dat op die eretribune akelig veel lege stoelen te zien zijn op plekken waar de “grotere” sponsoren horen te zitten. Is dit omdat die ook tijdens de wedstrijd binnen blijven lobbyen of is dit omdat er gewoon een akelig gebrek is aan sponsoren. Het valt gewoon heel erg op dat de tribunes in de Koel prima bezet zijn, vooral als je kijkt naar het spel, maar de eretribune heel matig bezet is. En dan loop je na de wedstrijd het stadion uit na wederom een zaadpot en dan zie je Bogers en die Walter Gutterswijk ( wat doet die daar eigenlijk na zo’n wedstrijd) de spelers knuffelen en high fives uitdelen alsof ze Barcelona met 3-0 verslagen hebben. Tenenkrommend en tekenent voor het ons kent ons gezelschap.

  1. Ievel Knievel

   Walter Grutterswijk heeft zichzelf de club in geluld en in gewerkt (ook ten koste van anderen).

   Hoe kan de man van de voorzitter van de Raad van Toezicht sowieso een functie binnen de club hebben waar zij controle op moet uitoefenen?

   Hij is ineens de baas van de Stadion de Koel BV.

   Hoezo belangenverstrengeling en niet zuiver. Denk dat Walter, met hulp van zijn vrouw, als kroonprins voor aan het sorteren is op de rol van zonnekoning in de Koel. En dat is iets waar we ons allemaal zorgen over moeten maken.

   De verandering van verenigingsstructuur naar bedrijfsstructuur (onder Berden), zorgt uiteindelijk wel voor deze puinhoop. Nu zitten we opgescheept met een Raad van Toezicht, waar we nooit meer van afkomen (totdat de boel echt explodeert, maar dan zijn we eerder failliet vermoed ik). Zij zullen nieuwe leden vooral vanuit hun eigen netwerk selecteren. Serious shit dus.

 8. Ievel Knievel

  Ik kan iedereen trouwens precies het moment vertellen waarop de puinhoop begonnen is.

  Herinneren jullie nog de periode net voor degradatie? Toen degradatie eigenlijk al redelijk onvermijdelijk was?

  Dat was het moment dat de organisatie juist 4 tandjes bij had moeten schakelen en alles op alles had moeten zetten om zich op het seizoen en de 3 seizoenen erna (tv-gelden) te richten.

  Toen had men die lang beloofde evaluatie (waar was het misgegaan) moeten doen en ook harde woorden moeten spreken. Toen zijn dingen juist al gaan etteren. Die evaluatie kwam er uiteindelijk pas na het seizoen en na vakanties van mensen. Terwijl: misschien moet je even je vakantie skippen als de club net gedegradeerd is of dreigt te degraderen en even keihard gaan buffelen om de boel weer op de rit te krijgen voor het seizoen daarna. Dan pak je als beleidsmaker je vakantie maar even begin augustus. En dan 1 week of 1,5 week ipv 2 weken of 3 weken.

  Dit is ook precies de periode dat Bogers het stadionrenovatieplan out of the blue en in de pers afschoot, terwijl we in dat lopende seizoen daar de verdere voorbereidingen voor aan het treffen waren.

  Waar had die evaluatie toe moeten leiden: Maaskant had nooit aangetrokken mogen worden, de ontstane situatie was te voorzien geweest. Daarna is er paniekvoetbal gespeeld. Het leidde nog niet meteen tot gedoe (Driessen en later de Koning en Driessen wisten de selectie zich nog knap te laten herpakken), maar aangezien men nooit de boel intern op de rit heeft gekregen, leidde uitstel alleen maar tot afstel. Overigens had men natuurlijk na het ontslag van de Koning echt alles op alles moeten zetten om Steijn meteen weer terug aan te nemen natuurlijk. Daar had je beter je geld aan kunnen uitgeven. Was achteraf goedkoper geweest.

  Het coronaseizoen daarna vroeg ik me serieus af of er nog wel naar voetbalbeleid is gekeken. Met een te zwakke selectie aan het seizoen beginnen en dan in de winterstop een veel te dure reperatie-operatie en een waar vreemdelingenlegioen aantrekken. Allemaal paniekvoetbal en geld over de balk smjiten (en ook nog eens de balans in de selectie verpesten), terwijl je er financieel gezien al dramatisch voorstaat. Heb ik toen Bogers al in de pers horen zeggen. Dat is geen beleid. Uiteindelijk degradeer je toch; alleen dan met een nog slechtere financiële balans.

  Als je al geen vertrouwen meer had in de Koning (omdat er onrust in de selectie was) dan had je hem in november en december moeten ontslaan en niet pas zo laat in het seizoen. Dan had je met een vervanger in de winterstop in relatief rustig vaarwater aan een herstelplan kunnen werken. Dan had er ook overleg met die vervanger kunnen zijn over eventueel aan te trekken spelers. Je had dan 2 scenario’s gehad: en proberen degradatie te ontlopen (alleen daar dan een veel langere periode voor hebben) en je had alvast aan een scenario degradatie: selectie KKD-divisie voor het jaar erop kunnen gaan werken. Alleen dan al vanaf de winterstop met de trainer die ook het jaar erna bij je werkzaam zou zijn.

  1. Ievel Knievel

   * ik bedoelde: men na het ontslag van Maaskant alles op alles moeten zetten om Steijn terug bij de club te krijgen. Dat Steijn al zo snel weg moest in de woestijn was een godengeschenk. Toeval dat je voor je moet laten gebruiken. En natuurlijk zou Steijn dit niet zomaar gedaan hebben. Daarom had je alles op alles moeten zetten.

  2. mats

   Je hebt helemaal gelijk.
   Dat vond ik overigens al langer.
   Alleen zo jammer dat je zulke ellenlange teksten typt en je vaak herhaalt.
   Maar dit is gewoon een goede analyse.

   Als Bogers en die RVC kliek en Gutterwswijk niet opdonderenden dan is VVV helaas reddeloos verloren.

 9. FC VVV03

  Alleen het probleem is dat VVV supporters nooit echt van zich laten horen. Er is een fixe kritiek op Bogers geweest wat dan na een week of 2/3 weer wegept. Er staan elke 2 weken weer 500 man te klappen na weer een troosteloze vertoning. Respect voor een ieder die elke week weer achter VVV staan. En terecht! Dit probleem is dieper geworteld dan de spelers en trainer.

  1. Ievel Knievel

   Heeft dat wegebben ook niet te maken met hoe Bogers te werk gaat en mensen bespeelt? Iets waar hij dan wel goed in is. (Allemaal escape routes om zijn eigen falen te maskeren overigens). En Bogers weet natuurlijk dat hij gebackup wordt door zijn vrienden in de Raad van Toezicht. Hij kan zich veel meer permitteren dan een ander. Hij wordt toch niet snel weggestuurd (denk aan Mark Rutte). Kritiek verstomd dan, omdat het zinloos is. De rijen zijn immers gesloten.

   Daarom zou het publiek (en ook een aantal grote sponsoren die ook echt fan zijn) zich wat meer zorgen mogen maken over de huidige stand van zaken. De toekomst van de club staat immers echt op het spel, ook al maskeert de (nog steeds) goede 6e plek op de ranglijst dit.

   En dat de selectie applaus krijgt: meer dan terecht. Je spelers moet je niet af vallen. Je bent immers supporter.

   Dat genoäl in Venlo kan soms erg vermoeiend zijn (al zeg ik het zelf 😉 ), goed dat die sfeer een beetje uit het stadion verdwenen is.

   Ik ben oprecht positief verrast over de huidige toeschouwersaantallen en de meer positieve sfeer onder de supporters. Als VVV in het verleden degradeerde, dan zaten er tussen de 2000 en 3500 toeschouwers in het stadion de seizoenen daarna (denk aan de jaren negentig). Zelfs in seizoenen dat VVV subtopper was (eerste jaar Jan Versleijen of eerste jaar Henk van Stee) zat je maar aan max 3500 toeschouwers. En dan heb je het ook over een periode van 2 of 3 jaar na degradatie.

   Neemt allemaal niet weg dat er iets moet gebeuren. De komende 12 jaar zo doorsukkelen gaan we niet overleven. Wij supporters moeten verandering gaan afdwingen in de clubstructuur (en clubcultuur), want anders wordt VVV het volgende FC Den Bosch, Dordrecht ’90, of erger nog: de volgende HFC Haarlem.

  2. Ievel Knievel

   En Bogers kwam natuurlijk met Willem Janssen en uiteindelijk vrij snel met Rick Kruys op de proppen. Het publiek gaf hem vanaf dat moment (wederom) het voordeel van de twijfel. Ook al was Jos geschoffeerd op een manier waar je U tegen zegt.

   Ik had van het publiek, ook op dit medium, meer loyaliteit ten opzichte van Jos Luhukay verwacht. Dat had hij zeker verdient. Ik heb het idee dat hij onnodige verwijten kreeg, terwijl het achter zijn rug: Bongaerts en een wijfelende Bogers, een zooitje aan het worden was. Ook waren de verachtingen te hoog. Je ziet nu dat het elftal van Kruys niet veel meer of minder is dan het elftal van Luhukay. Zo veel is er niet veranderd. Luhukay was uiteindelijk ook niet ver verwijderd van de play offs.

 10. kuebke

  Marcotje Marcotje,wat maak je er toch een groot zooitje van.
  Het is toch alleen maar bla bla bla wat er uit je mond komt.

  Maar lullen dat we de trap omhoog moeten gaan maar het is eerder de trap omlaag zul je bedoelen en ook nog zeggen dat we een stabiele middenmotor in de eredivisie willen worden( Laat me niet lachen en wat nooit zal gebeuren ,zeker niet met jou aan het hoofd van het bewind).

  Het is niet te hopen dat we promoveren (Met zo’n klein budget)via de nacompetitie dan staat de éérste degradant meteen vast.

  De teloorgang van deze club is in gezet.
  Goed bezig Marco en consorten.

  Er is maar één goede oplossing ,WEGWEZEN en neem die kontekruipers van jou a.u.b. z.s.m. mee.

  1. Ievel Knievel

   Eerlijk gezegd denk ik dat het wel slim is om te promoveren, want dat zou wel eens je laatste kans in jaren kunnen zijn.

   Daarnaast kan je in zo’n geval nieuwe sponsoren en investeerders aantrekken.

   Maar wil je beleid voor de toekomst maken in zo’n scenario, dan zou dat toch echt met andere beleidsmakers (en andere adviseurs en toezichthouders moeten).

   Daarnaast moet er weer een vereniging VVV komen en moeten de supporters ook inbreng in de club hebben.

   1. kuebke

    Ik weet het niet Ievel over de nieuwe sponsoren en investeerders aantrekken.

    Men leest en ziet toch ook wel dat het een puinhoop is bij de club en dan Marco er een zooitje van maakt of denk je dat ze het niet mee krijgen.

    Ik denk eerder dat ze zich wel een keer bedenken voor dat ze gaan investeren in de club en wachten tot Marco en zijn vriendenkliek opgestapt ( Wat ze uit zich zelf niet gaan doen) of er uit geschopt zijn.
    ( Wat de hoogste tijd is).

 11. chretien

  Wat een schrijverij!
  Ik weet niet of er iemand onder ons in een positie zit om over diverse personen een oordeel te hebben? Ik kan het me nauwelijks voorstellen.
  Bovendien, wij kunnen beter “praten” over het voetbal, de wedstrijden, de spelers, de tactiek, etc., etc.
  Volgens mij is het al enkele wedstrijden boud. Of is het bout? Zelfs dat doet er niet toe. Als, als we de nacompetitie halen, dan is het seizoen geslaagd, toch?
  Jammer, dat we niemand hebben, die geld steekt in een fikse verbouwing, dan wel in een nieuw te bouwen stadion. Dat is namelijk echt nodig willen we structureel groeien.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Kap toch eens met die relativeringen! Het is toch duidelijk wat er aan de hand is?

   Dat jij de ins en outs niet kent, wil niet zeggen dat niemand ze of bijv. ik ze niet ken. En waarom kan je jezelf dat niet voorstellen? Jij wordt liever zand in de ogen gestrooid via die onzinnige supportersavonden? Marco op de blauwe oogjes geloven?

   Je ziet toch dat meneer Walter Grutterswijk via zijn vrouw een functie en positie binnen de club bemachtigd heeft en de rechter en linkerhand van Marco is? Daarvoor je toch alleen maar op de website te kijken? Dat de man van de toezichthouder via de toezichthouder een functie heeft gekregen (dat noem je in de normale mensenwereld vriendjespolitiek of belangenverstrengeling) is toch gewoon meer dan fout?!!!?!?!!!

   En jij wil de toekomst van de club in handen geven van mensen die dit soort dingen doen? Spoor je dan nog wel?

   En dat het technisch beleid helemaal leunt op de visie van 1 persoon is toch ook vrij duidelijk? Jos Luhukay heeft toch duidelijk aangegeven wat het handelen was van Roger Bongaerts (en hoe achterbaks dit was) en dat dit de reden van zijn “vrijwillige” vertrek was? Dat is toch allemaal openbare te checken info? Door 1 van de betrokkenen zelf naar buiten gebracht en als je de puzzelstukken in elkaar legt dan klopt het verhaal van Jos toch ook gewoon?

   Geloof me nou maar eens dat mijn analyses erg dicht in de buurt van de waarheid komen. Dat bewijs ik immers al jaren.

   En voordat mensen zeggen, doe zelf dan eens iets, een aantal van mijn ideetjes heb ik (toeval of niet) mogen terug zien in het “Truuk d’n Berg Op”-verhaal, alleen heeft de grote Marco dat plan vakkundig om zeep geholpen, terwijl dit plan, al was het als tussenstap, ons stabiliteit had gebracht voor de korte en middellange termijn.

   1. DeOtjes

    Jij mag jouw mening hebben. Chretien de zijne. Net als Veni. Het kan toch niet zo zijn dat dit forum alleen toegankelijk is voor jouw theorieën en je het er alleen mee een mag zijn. Op straffe van volledige afbranden van de andere mening en liefst inclusief persoon.

    Soms zeg je dingen waarin ik me kan vinden. Soms vind ik het narcisme en complottheorie gehalte gehalte er vanaf spatten.

    Wat je ervan vindt zal me een derriere oxideren.

   2. Ievel Knievel

    @ DeOtjes

    Natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben.

    Maarrr…..lees Veni zijn mening nog eens……Als je het over volledig afbranden hebt…..

    En als je denkt dat ik complotten verspreid, dan zal wanneer de lijken uit de kast bij Marco komen (en vroeg of laat gaat de gebeuren) de werkelijkheid nog eens vies tegen kunnen vallen.

    En nergens ben ik bezig met het oppoetsen van mijn eigen ego. Het gaat juist om de club. En iedereen weet dat ik al jaren hetzelfde consistente verhaal vertel. Net alsof ik graag achteraf mijn gelijk krijg terwijl de club steeds verder afglijdt. Liever andersom. Dat ik het mis heb en het goed gaat met de club.

 12. VeniVidiVici

  Wat een waardeloze site is dit geworden. Verval van venlonaren.net is groter dan dat van VVV op de ranglijst de laatste weken. En dat komt niet door de redacteuren. Lijkt meer op een dagboek van een kleuter, waar al zijn vriendjes ook wat in mogen schrijven. Braken speelt als een natte krant, degenen die vinden dat je een bijna dertigjarige ondanks dat een langdurig contract moet aanbieden EN ook willen promoveren naar de eredivisie, moeten hun mond spoelen voordat ze het woord beleid in hun mond nemen. Punt.

  1. mats

   Ik heb hier de afgelopen week ook over nagedacht. En ik kwam ook uit op het feit dat Braken misschien helemaal zo goed niet meer is als we graag zouden willen dattie is. Veel rendement heeft’ie niet. Scoort ook niet overdreven veel, laat anderen weinig scoren en er is kans op blessures. Dus is een meerjarig contract dan redelijk? Gek is wel dat Braken zelf zegt salaris in te willen leveren. En haal je voor dat geld wel betere spitsen dan?

   Als je hem houdt, moet je hem wel goed gebruiken. En of hij wel de goede spelers om zich heen heeft. Volgens mij moet je mensen als Berden, Venema en Johansson er om heen zetten. Maar dat gebeurd niet.

   En dan kom je toch op het (technisch) beleid uit. Hoe kán een Braken floreren als je Yasar, Kristonsson, Allouch, Huisman er naast zet en de aanvoer op mid van De boer moet komen of onervaren jonkies als Kluskens, Verheijen en Smans….of met backs als Janssen die al jaren amper een goede eindpass geeft.

   Als nu blijkt dat er geen geld meer is en dat we volgend jaar met jeugdspelers moeten gaan ballen, dan kún je alleen maar concluderen dat Bogers en co er de afgelopen jaren één grote bende van hebben gemaakt en totaal ongeschikt zijn om deze BVO te leiden.
   Als je dat niet wilt of kunt zien dan stel ik voor dat je je plaatselijke amateurclub blijft supporteren.

  2. Ievel Knievel

   @ Veni

   O jee……..

   Dit is ook een hele volwassen reactie. Superinhoudelijk enzo ook……

   Als je Braken een contract voor 2 jaar aanbiedt, dan kan hij iig nog 1 seizoen blijven. Zelfs dat wil VVV niet. Bedenk: het is ene keuze, want men gaat echt wel meerdere nieuwe spelers aantrekken. Dan trek je maar 1 speler minder aan in ruil voor een goede en gemotiveerde Braken. Bedenk ook dat Braken van af nu geraakt is en dat er onrust is ontstaan in de selectie, omdat ineens meerdere spelers op de schopstoel zitten. Niet voor niets was de conclusie na afgelopen wedstrijd tegen Telstar dat de spelers niet meer voor elkaar werken en met name dit heeft VVV veel punten opgeleverd dit seizoen: motivatie, hard werken en voor elkaar werken.

   Als je denkt dat je de belangrijkste speler dit seizoen zomaar eventjes kan vervangen door goede begin twintigers, op het niveau waarop VVV acteert, dan denk ik toch echt dat je dat verkeerd denkt.

   En als je denkt dat je sportief resultaat kan boeken met het beleid dat VVV voert dan denk ik dat je van een koude kermis thuis gaat komen. Overleven wordt het. Niets meer en niets minder. Maar goed. Zullen we elkaar over een tijdje weer spreken?

 13. john

  we kunnen wel blijven zeiken over van alles maar de realiteit is dat we maar een provincieclubje zijn met geen vol stadion zoals bij de graafschap ,nac ,cambuur (volgend seizoen KKD.). daar zijn ze hun club trouw ,ook als het niet loopt zoals ze willen.
  we blijven een club van NET NIET. alles heeft voornamelijk met geld te maken ,en dat hebben we niet , ook doordat ze in onze regio niet de beurs trekken om een kaartje te kopen.

  als er vrijkaarten zijn dan willen ze wel komen , helaas !

  sponsors vinden een club met grote aanhang interessant om te sponsoren !

  REALISTISCH BLIJVEN !

  1. mats

   John dit is toch echt wel een hele domme reactie. Volg je überhaupt wel wat er gebeurd??
   Want dit is dus precies waar het om gaat. Er ís volgens mij genoeg clubliefde in de omgeving Venlo. Er ís genoeg supporterspotentieel….
   Er is een potentieel kapitaal aan bedrijven in deze omgeving
   Maar deze club wordt gewoon héél slecht geleid door mensen die niet in staat zijn bedrijven aan vvv te binden.

   Hoe kan het toch zijn dat clubs als zwemmen, Excelsior en RKC het zoveel beter doen? Emmen? In het armste deel van NL zo’n beetje!! Amper bedrijvigheid in die omgeving! Hoezo genereren zij wel zoveel sponsor gelden? Hoe kan dat?
   Excelsior en RKC,… de 3e club van R’dam…. Hoexo spenderen sponsors daar geld aan? Hoezo kan een dorp als Waalwijk dat nota bene tussen NAC, WII en DB ligt qua achterland geld genereren om eredivisie te spelen. Oké, Mandemakers misschien…. Maar hoezo is de clubleiding van vvv niet in staat om een sponsor van formaat aan zich te binden?

   Je taak is om geld te genereren. Als je dat niet lukt en sponsors lopen alleen maar weg, dan faal je 100% dan kun je lullen wat je wilt met het ene plan na het andere…. Maar Bogers en co zijn niet geschikt en moeten plaatsmaken.
   Als je dat niet wilt of kunt inzien dan stel ik wederom voor dat je je plaatselijke amateur club blijft verblijden met je supportersschap.

  2. Ievel Knievel

   Dit provincieclubje deed het ooit beter en had ooit meer potentie dan al deze clubs: PEC, Heracles (kwamen ooit gemiddeld 1600 toeschouwers, nog niet zo heel lang geleden), RKC, Excelsior, GO Ahead, Emmen, Cambuur, Fortuna, Volendam en zelfs: NAC (in de jaren tachtig en vroeg jaren negentig) en Vitesse (langdurige 1e divisieclub in de jaren ’50, ’60, ’70 en 80); en zelfs even kort AZ begin jaren negentig (in toen nog een klein stadion). Langzaam aan beginnen clubs als Almere en Eindhoven ons al te overvleugelen.

  3. Ievel Knievel

   en @ john

   De toeschouwersaantallen dit seizoen liggen boven het gemiddelde van VVV als je kijkt naar eerste-divisie seizoenen. Dat is namelijk gemiddeld in de eerste-divisie: 3.500 toeschouwers. Over alle jaren heen. (In de ere divisie is het overigens ongeveer gemiddeld 6.500 toeschouwers). Daar zitten we dus nu behoorlijk boven en in de topwedstrijden en derby’s zit het stadion zelfs behoorlijk vol, alsof we ere-divisie spelen.

   In een regio met om en nabij de 350.000 inwoners betekent dit dat er ongeveer 1 op de 75 mensen (met 4.500 toeschouwers gemiddeld) naar VVV komt kijken. Bedenk dat er in een straat van 25 huizen gemiddeld 100 mensen wonen, dat betekent dus dat er uit iedere straat waar 100 mensen wonen ongeveer 1,3 mensen naar VVV gaan. Zo slecht is dat volgens mij niet.

   Vergelijking: In de regio Utrecht wonen 1,3 miljoen mensen, daarvan gaan er 18.000 gemiddeld naar de FC Utrecht. 18.000: 1.300.000 x 100= 1,3 op de 100 mensen die in het stadion zit.

   In de regio Venlo (delen Noord- en Midden-Limburg) wonen ongeveer 350.000 mensen. 4.500:350.000 x 100= 1,2 op de 100 mensen die in het stadion zit.

   En dat een flink niveau lager. En daarbij denk ik dat de meeste VVV-supporters uit de stad of gemeente Venlo komen (in vergelijk met andere clubs), dus je score is eigenlijk veel beter. Bedenk dat het gemiddelde loon in Venlo en omgeving iets lager dan gemiddeld ligt en armoede in Venlo en omgeving gemiddeld iets groter is; dan zijn de bezoekcijfers met stijgende entreeprijzen echt niet slecht.

 14. Ievel Knievel

  Ik vind de situatie erg veel lijken op de situatie eind jaren tachtig en begin jaren negentig.

  We hadden 3 superseizoenen in de jaren tachtig erop zitten en waren in de positie om door te groeien richting subtopper (aantrekkelijk voetbal, veel publiek in de Koel dat vanaf de jaren zeventig opgebouwd was, goede trainers (met naam in Nederland), goed technisch beleid (jeugdplan) en aantrekkelijke spelers, waarvan een aantal uiteindelijk doorgegroeid zijn. Ook was Venlo vanaf de jaren tachtig aan zijn Trade Port plannen aan het bouwen en ontstond er een boost in de economische activiteit in de regio. Alle voorwaarden om goed beleid te kunnen voeren waren aanwezig.

  Door het weigeren te voeren van goed beleid en gemakzuchtig en arrogant achterover te leunen (onder Vlemminx o.a.) en een opeenstapeling van slechte beslissingen (je beste spelers laten gaan, geen goede vervangers aantrekken en een serie van verkeerde niet bij de club passende trainers aantrekken en zeer dubieus financieel beleid> gerommel met papieren en lijken in de kast) degradeerden we. Daarna konden we nog wel 2x promoveren naar de ere-divisie, maar dat was meer geluk dan wijsheid (Rayer en Körver), want er zat geen gedegen beleid achter.

  Stadion de Koel was vanaf eind jaren tachtig , begin jaren negentig al langzaam in verval en daar is toen nauwelijks op een fatsoenlijke manier een cent aan uit gegeven, terwijl je op de sportieve piek (je was immers in je eerste seizoen ere-divisie 13e geworden en 2x achter elkaar 5e geworden) natuurlijk had moeten doorgroeien en extra geld had moeten binnen halen. Toen hadden er al plannen gemaakt moeten worden voor stadionvernieuwing of nieuwbouw.

  Als je de situatie nu (met geluk kunnen we nog 7e worden, maar ik vrees het ergste) vergelijkt met seizoen 2003/ 2004, toen we ook 7e werden in de eerste-divsie en bijvoorbeeld vergelijkt met het eerste seizoen onder Steijn toen we ook 7e werden, dan is het verschil dat er toen gedurende meerdere seizoenen een technisch plan en ambities waren te ontwaren en dat er een lijn in zat (onder Steijn ONDANKS Bogers en niet dankzij Bogers; dit was omdat Valkx en Steijn goed konden schakelen met elkaar, maar er was een lijn. Zelfs met de trainerswissels begin jaren tweeduizend. Er zat een lijn in welk type speler aangetrokken werd en er werd gestaag doorgegroeid en voortgebouwd, vaak 3 jaar op rij.

  Nu zijn we dadelijk alweer 3 seizoenen op rij na degradatie verder en het gevoel en idee is dat er maar wat gedaan wordt. Vorig seizoen kunnen we weggooien. Een gemist seizoen en gemiste kans. Dit seizoen begint langzaam aan het kaartenhuis al in te storten en kunnen we dus volgend seizoen daar niet op verder bouwen. En er gaan ook lijken uit de kast komen. Let maar op. Dus geen goede strategie die over 3 jaar uitgestippeld is en waar men zich als organisatie aan gehouden heeft. Volgend seizoen had het uiterlijk moeten gebeuren, een terugkeer naar de ere-divisie, als dit je sportieve ambities waren iig (en zo zijn ze wel naar ons uitgesproken).

 15. supportertje

  Daarbij zal de financiële situatie zich ook gaan wreken. Het verdien model binnen VVV hapert aan alle kanten. Via de kaartverkoop komt er structureel te weinig geld binnen. Waarbij ik het toch wel een heikel punt dat, om het stadion vol te krijgen bij belangrijke wedstrijden de kaarten vaak gratis de deur uitgaan, gemakshalve maar vergeten dat de trouwe supporters ieder jaar maar weer de volle mep neertellen.

  Het meeste geld word door de sponsoren opgehoest, en daar mogen wij als supporters heel blij mee zijn. Maar boven op de tribune is het wel akelig leeg iedere wedstrijd op een uitzondering nagelaten. Als er een paar belangrijke sponsoren de stekker eruit trekken dan hebben we echt een probleem. Dus godzijdank dat zij achter VVV blijven staan, maar hoe lang nog.

  We hebben lang alles geaccepteerd, in de hoop dat er echt verandering zou komen. Maar op de laatste supportersavond met Marco ben ik niet echt gerustgesteld. Was ik al niet echt, maar de twijfels worden steeds heviger. Een echt antwoord krijgen we niet, hoe de stand van zaken nu werkelijk is. Vooral rondom het stadion en zijn voortgang heerst stilte. En naar zijn woorden om de gang van zaken niet te verstoren, en mensen die er aan deelnemen rustig hun werk te laten doen.

  Het roept bij mij steeds meer vragen op, en is er echt wel zicht op iets. Doen er mensen wel in stilte iets om er voor te zorgen dat er, of renovatie plaats gaat vinden, of er een nieuw stadion gaat komen. Ik persoonlijk twijfel meer en meer. Juist in deze tijd zou je de supporters mee moeten nemen in de plannen, om zo ook meer draagkracht voor VVV te creëren, en ook zo meer supporters te werven voor de club. Wie meer als de supporters van VVV zijn ambassadeurs voor de club.

  Maar het achterste van de tong niet laten zien omtrent de voortgang. Niet het hele verhaal vertellen gaat zich wreken. Wij als supporters zijn er altijd, en ik krijg het idee dat er niet echt waarde gehecht word aan het publiek wat het stadion vult. een aantal medewerkers van VVV wel. Zij doen heel veel voor supporters, maar over deze mensen heb ik het ook niet.

  Het gaat mij meer om de dagelijkse leiding, in de meeste monden van de supporters het vriendenclubje genoemd. Wat doen zij nu eigenlijk om te zorgen dat VVV echte toekomst muziek gaat krijgen. Net als gezegd tasten wij als supporters in het duister, aangezien zij ook nooit eens vertellen of laten zien waar ze mee bezig zijn. Geef eens wat meer openheid van zaken. Vertel nu eens werkelijk wat de voortgang is. Waar jullie mee bezig zijn.

  Of zijn er geen echte plannen of vorderingen. Is er gewoon niets te melden, en kabbelen jullie voort en hopen jullie dat er een wonder gaat gebeuren. Dat er plotseling iemand voor de deur staat met een hele grote zak met geld die de club wil kopen. Voor ons blijft het allemaal maar giswerk waar jullie met de club heen willen, maar het geeft ons niet bepaald vertrouwen, het wekt juist wantrouwen op.

  En dan onze spelers die wij als supporters in het hart hebben gesloten. Wij als supporters denken dat er toch wel het een en ander scheef zit. Waarbij de naam van Bongaerts toch regelmatig gehoord word. En dan vaak meer negatief dan positief, en hoe komt dat. De invloed op het eerste team schijnt toch wel groot te zijn, of is dit een verkeerde voorstelling van zaken. Het hele opleidingsplan van VVV roept toch wel vragen op, gezien de resultaten, en aantrekken van talent elders.

  Duidelijk is dat er een gapend gat, weer is ontstaan, tussen supporters en leiding van VVV. En dat er weinig vertrouwen is richting VVV, waarbij men toch bij VVV echt de hand in eigen boezem moet steken. Veel gehoord iets op de tribunes dat wij meer als stadionvulling en gepeupel worden gezien. Althans dat is het gevoel dat er bij een aantal supporters leeft. En dan moet je je toch gaan afvragen of het nog allemaal wel goed gaat.

  Het is aan VVV om te laten zien hoeveel zij om hun supporters geven.

  1. Ievel Knievel

   Ben ook benieuwd naar waar men in de gemeente Venlo denkt bouwgrond te vinden en hoe men met alle stilgelegde bouwprojecten denkt een dergelijk grootschalig bouwproject te kunnen realiseren.

   Dan heb ik het nog niet gehad over de almaar stijgende bouwkosten.

   Er zijn eigenlijk maar een paar opties, waarvan onderstaande zouden kunnen:

   1) schakelen met Fontys om een nieuw stadion te kunnen integreren in hun campusvernieuwing. De ligging net naast de A 73 is zeer gunstig.

   2) de oude brandweerkazerne (als daar nog geen nieuwe bestemming voor gevonden is) nabij Noorderpoort/ Veegtes. (Noorderpoort en omgeving zijn net als Venlo Zuid als ideale plek aangeduidt in de onderzoeken die al gedaan zijn). Het kan zijn dat dit gebied al herontwikkeld gaat worden en ik dat gemist heb.

   3) de Koel renoveren/ vernieuwbouwen en daarbij het plan oppakken zoals dat er lag; dus: gefaseerde vernieuwbouw; waarbij veiligheidsissues aangepakt kunnen worden. Dat doe je bijv. door het trainingsveld naast de Koel om te bouwen tot extra parkeerweide inclusief ontsluitingsweg in het geval van calamiteiten. Zo’n zelfde bredere extra ontsluiting zal ook achter de Z-tribune moeten komen om een extra ontsluiting voor de Maastribune aan te bieden, waarbij publieksstromen zich niet mengen met die van Z.

   Optie 3 blijft een reële kanshebber, alleen zijn er weer kostbare jaren verstreken en zal het realiseren weer nog moeilijker zijn geworden EN is bovendien het eredivisiemomentum weg.

 16. Ievel Knievel

  NAC op gelijkte hoogte qua punten. Voorbij gestreefd (definitief?) door MVV. Eindhoven op nog maar 2 punten achterstand. Als VVV niet meer 3x wint en ADO en de Graafschap winnen wel 3x, dan zijn ook zij VVV voorbij en doen we niet meer aan de play offs.

  1. Hermano

   @Ievel Knievel,

   Ik waardeer veel van jouw reacties, maar waarom zit er telkens zo’n zure ondertoon bij. Jij bent toch seizoenkaarthouder en supporter van VVV? Ik krijg er echt een beetje genoeg van, steeds dat gezeik en afgeven op de jongens. Kap daar gewoon eens mee. Misschien wint VVV dan?

   1. Ievel Knievel

    Ik geef zelden tot nooit af op de jongens in het veld of de technische staf. Dat is 1. Mij zul je in het stadion ook zelden tot nooit horen noälen of de eigen spelers uitfluiten.

    Als je een zure ondertoon proeft dan komt dat, omdat ik er nog steeds van baal hoe Jos Luhukay de club uit is gewerkt en dat hij niet gesteund is door mensen binnen de club.

    Als je een zure pondertoon proeft, dan komt het, omdat pers en communicatie bij VVV zich bedient van propaganda. Recent voorbeeldje: bij wedstrijdverslagen over de jeugd wordt vaak alleen over de jeugd geschreven als er succes geboekt wordt en er wordt info achterwege gelaten. Zo worden er nergens op de website standen in competities weergegeven en wordt er in verslagen niet vermeld in welke divisie welk jeugdteam acteert. Nu wordt er bijvoorbeeld ook weer gedaan alsof de o-21 supergoed bezig is. Dat zijn ze misschien ook wel, maar men speelt 3e divisie. Op het derde niveau dus. En dan ook nog te bedenken dat Ajax, PSV, Utrecht en AZ niet meedoen aan deze jeugdcompetitie. VVV hoort met zijn jeugdopleiding minstens thuis in de 2e divisie en als men ambitie heeft op dat vlak in divisie 1. Je moet wel succes boeken in die 3e divisie, want anders zou het met die o-21 helemaal nergens op slaan. Bedenk dat er in die o-21 regelmatig 1e elftal spelers mogen mee ballen. Dan is 3e divisie ver onder de maat.

    Als je een zure ondertoon proeft dan heeft het er mee te maken dat VVV gewoon de ambitie heeft uitgesproken om top 6/ top 7 te spelen dit seizoen en deelname aan de play offs was een must. Dan kan pers en communicatie en Rick Kruys nu achteraf lullen wat ze willen en net doen alsof men niet verwacht had dat we top 10 zouden spelen, maar dat is gewoonweg dikke onzin, aangezien onze AD duidelijk was in de doelstellingen voor dit seizoen. Daarnaast moeten we getuige onze ambitie dit seizoen of volgend seizoen mee doen om promotie. Ik denk dat onze ambities niet stroken met de werkelijkheid.

    Als je een zure ondertoon proeft dan komt dit, omdat ik het nog zie gebeuren dat we 9e of 10e worden en play offs mis lopen. Dat komt, omdat het team langzaam uit elkaar valt en het team steevast niet in de sterkste basisopstelling start en speelt. Om welke reden dan ook. Dit VVV zou op basis van strijdlust gewoon top 6 (en misschien top 5) moeten kunnen eindigen, mits in de sterkste basisopstelling. Eindig je daar onder, dan faal je mijns inziens.

    VVV zoals het nu speelt, in deze opstelling, is een top 9/10 t/m 13/14 ploeg (zoals ik verwacht had begin dit seizoen). Echter, in de sterkste opstelling is er veel meer mogelijk (gebleken) en dat heeft me positief verrast (en daar was ik een aantal weken/ maanden dit seizoen heel erg blij mee). Echter wil de clubleiding juist spelers die de basis sterk maken weg laten lopen via de achterdeur. Dat verklaart ook enige zuurheid bij mij.

    Als je een zure ondertoon proeft dan komt het, omdat ik vind dat we met dit huidige team gemakkelijk boven MVV zouden moeten kunnen eindigen.

   2. mats

    Goh Hermano, jou heb ik hier nog nooit gezien. En ik ben echt gek op mensen die hier nooit komen en als ze dan komen gaan zeiken dat iemand zeikt! Wat een sublieme bijdrage. Ga zo door, maak me geeeeek!

    Maar ws ben je gewoon een tweede account van iemand die hier al langer zit :/

  2. Geelzwart

   Volgens mij staat VVV 7 punten voor t.o.v. de laatste play-off plaats met nog 4 wedstrijden te gaan. Dus hebben ze geen 3 winstpartijen nodig. Met 3-4 punten ben je er wel.

   1. Ievel Knievel

    Ik bedoelde als VVV niet meer wint (die 3x had daar niet moeten staan, typo) en de concurrenten 3x winnen.

    Zelfs als VVV 3x gelijk speelt (en 1x verliest) kan je natuurlijk in de 4 resterende wedstrijden nog steeds gepasseerd worden als de concurrentie 3x wint en 1x gelijk speelt (op doelsaldo> de Graafschap, bijvoorbeeld; en we moeten nog tegen de Graafschap).

    Denken dat je de play offs al gehaald hebt, ook al is er een grote waarschijnlijkheid dat je play offs speelt is arrogant en leidt tot gemakzucht en slordig voetballen. Zoals we de laatste 5e wedstrijden hebben mogen meemaken. It ain’t over till it’s over.

 17. spits

  Level ik ben het helemaal met je eens wat betreft Jos Luhukay
  Kan nog steeds niet begrijpenhoe het heeft kunnen gebeuren iemand met zon staat van dienst zonder pardon de deur uit te werken. Het is is tekenend voor de leiding van de club

  1. Ievel Knievel

   De kop van het artikel: “‘In de Limburgse voetbalstadions wonen armoedzaaiers; overnames enige manier voor profclubs om financiële slagkracht te vergroten”

   Wat een nonsens, deze stelling/ quote. En dan zeker moeten toekijken hoe zo’n Sjeik of Amerikaan (of erger), of investeringsvehikel of hedgefund niet begrijpt dat voetbal cultuurhistorie een hobby, uitlaatklep en vermaak is voor velen, verbonden qua cultuur met de plek waar zo’n club thuishoort.

   Investeerders kopen alleen maar clubs, omdat ze zelf of geld uit zo’n club willen trekken qua TV-gelden, of willen verdienen aan of schulden (aankoop van club wordt als schuld op rekening club gezet) of willen verdienen aan transfers (mensenhandel via schimmige zaakwaarnemers) of een club in waarde willen laten stijgen of de club later weer door te verkopen. Ook wordt er natuurlijk veel geld verdiend aan de gokhandel rondom betaald voetbal (en is er natuurlijk uiteraard gewoon sprake van macthfixing, het grote taboe in betaald voetbal waar niemand zijn lippen aan durft te branden, maar geloof maar dat dit op grote schaal gebeurd, anders zou er niet zo veel gegokt worden rondom wedstrijden).

   Al het andere is ondergeschikt aan het eigenbelang van de koper van de club. Je haalt daarmee de ziel uit de club en verkoopt je club aan de duivel.

   Het is ook een rare quote, omdat je net doet alsof voetbal in de eerste divisie of in het rechter rijtje ere-divisie niet leuk zou kunnen zijn voor de supporter.

   Als je voor jouw club het hoogst haalbare nastreeft en dat voor jouw club bijv. de top 5 eerste divisie is of bijv. een 12e plek ere-divisie is; en je slaagt in die missie (of overtreft je eigen ambities zo nu en dan) en er wordt aantrekkelijk en verrassend gevoetbald met af en toe verrassende resultaten, en mensen beleven daar plezier aan; dan is er toch niks mis met relatief bescheiden ambities? Zeker niet als je financiële huishouding gewoon op orde is?

   1. Ievel Knievel

    Als je gewoon verstandig beleid voert, niet meer uitgeeft dan je binnen krijgt, fatsoenlijke sponsoren aan je zelf verbindt (en het sponsorbestand weet uit te breiden), tussen de 5.000 en 12.000 bezoekers weet te trekken, fatsoenlijke mensen aanneemt met bewezen kennis van zaken, investeert in je eigen jeugdopleiding (door het anders dan anderen te doen) en door slim te handelen (omdenken> zie AZ) en zorgt voor stabiliteit, rust EN plezier voor de mens, dan zou het toch allemaal niet zo onhaalbaar moeten zijn als nu geschetst wordt?

    Ja, wanneer je ambities niet stroken met het verwachtingspatroon of je legt je zelf te veel ambities of druk op of communiceert niet eerlijk en open met je achterban over wat er wel of niet mogelijk is, ja dan creëer je problemen voor je zelf als club.

    Mensen die niet eerlijk en open zijn creëren altijd problemen voor zich zelf en anderen. Dat geldt ook voor onze clubleiding.

    Stel dat VVV op eerste divisie-niveau weet te groeien naar 6.500 bezoekers gemiddeld (en ja, daarvoor moet je serieus aan het werk als club zijnde…; en mocht men ere-divisie spelen, weet te groeien naar zo’n 10.000 bezoekers gemiddeld), dan zou je toch gewoon een BVO moeten kunnen laten draaien? Lijkt mij, als je kijkt naar andere voorbeelden in Nederland of voorbeelden in het buitenland?

    Kleine clubs die prima weten te overleven en soms weten te verrassen zijn echt niet allemaal in handen van rijke (buitenlandse) investeerders die op vaak dubieuze wijze hun geld verdienen. Vaak hebben juist dit soort clubs een rijke historie en traditie en een bepaalde cultwaarde.

    Eigenheid waarmee je jezelf bestaanswaarde garandeert.

   2. DeOtjes

    Tsjonge. Het waait ook met alle winden mee.

    Ik denk dat Venlo geen gunstig investerings / sponsor klimaat heeft. Ja er liggen veel bedrijven omheen. Maar voornamelijk logistiek zonder enige band met de regio. Het enige wat gunstige is is de ligging voor die bedrijven.

    Een voetbalclub heeft die bedrijven zo te zien (te) weinig te bieden. En dan zit je in een impasse. Om ze meer te bieden heb je geld nodig. En dat geld moet van de sponsoren wegkomen. Mooie kip en ei impasse

    En de ambities van de Limburgse clubs zijn evident. Ze willen allemaal eredivisie spelen.
    En als ik de reacties op dit forum lees is de wereld al te klein als je van de 3e naar de 6e plek daalt. Vergeet je zelf verzonnen sprookje van attractief voetbal in combinatie met een 12e plek maar.
    80% van de VVV supporters zal hier niet aan mee willen doen.
    Het is ook duidelijk dat geen van de Limburgse clubs echte kan bouwen op de inkomsten uit sponsoring en recettes. Dus of ze zijn allemaal incompetent, of er is toch iets anders. Ik gok op het laatste.

    Hiermee zeg ik zeker niet dat alles bij VVV goed gaat of gedaan wordt. Maar ik hou me wat verder weg van de uitspraken dat als er zaken anders gedaan worden je zeer goed kan meedraaien in de top van de KKD. Zelf denk ik dat je of geluk moet hebben met 1 of 2 extreem goede sponsoren of dat je het moet zoeken in de constructies zoals beschreven in het artikel.

    En als je die 2 niet wil, de VVV supporter moet accepteren dat een grauwe middenmoot het hoogst haalbare is.

   3. goalkiller

    @de Otjes, daar ben ik het niet mee eens en feitelijk klopt dit ook niet. Al die pakhuizen op Tradeport waar grote logistieke bedrijven liggen, daar is veel meer uit te halen. Kijk naar VidaXL wat een van de grootste bedrijven is, eigenaren komen niet hier uit de regio maar toch een aardige sponsor hier in Venlo van tal van evenementen. Het kan wel, de vraag is alleen wil men dit, dan kom je weer bij beleid uit.

   4. Ievel Knievel

    @ DeOtjes

    Meerdere onderzoeken de afgelopen 10 jaar (waarvan 2 van Hypercube) hebben aangetoond dat het onzin is dat Venlo geen goed investerings-/ sponsorklimaat heeft.

    Uit 1 van de onderzoeken van Hypercube kwam duidelijk naar voren dat in Venlo ALLE voorwaarden aanwezig zijn om zelfs een ere-divisieclub binnen haar gemeentegrenzen te hebben (zo eentjes die dus niet hoeft te degraderen). Bij VVV nemen we al genoegen met een trapje lager op de ladder (en zelfs dat lukt de beleidsmakers niet goed).

    Een achterland van 350.000 mensen (met stukjes Duitsland, Midden-Limburg en Noord-Oost-Brabant erbij zelfs meer) en 1 van de sterkste economische regio’s in zowel provincie als het land moet voldoende zijn.

    Het probleem is slechts een clubleiding die het niet voor elkaar krijgt. Plannetjes worden niet uitgewerkt en niet afgemaakt. Als je een cultclub wil worden moet je er vol voor gaan.

    Er worden geen stapjes extra gezet en men is niet uniek of creatief bezig. Misschien dat andere mensen uit en met een ander netwerk het wel gewoon voor elkaar krijgen. Zo werkt dat nu eenmaal in het leven. Het zijn daadwerkelijk mensen/ karakters die het verschil maken. Unieke karakters: die hebben we dus niet in de clubleiding en ook niet in de RvC. Het is gewoon eenheidsworst die doen zoals ze het altijd doen of die anderen na-apen.

    Grauwe middenmoot is werkelijk de grootste bullcrap ever. In regio’s met minder potentie krijgt men meer voor elkaar (Volendam, Emmen, Cambuur, Almelo, etc.).

    Je moet gewoon capabele mensen in charge hebben en unieke mensen (die anders durven te zijn dan anderen) aan je verbinden. Dus geen grauwe-grijze-hogere-middenklasse of wannabe-elite-middelmaat die graag netwerken op de golfbaan. Die gaan het verschil niet maken. That’s all.

   5. DeOtjes

    Even gezocht op hypercube vvv en dan het eerste artikel de eerste zin

    VVV Venlo heeft wel degelijk kansen om te overleven als betaald voetbalorganisatie, maar niet met de huidige accommodatie.

    Even verder zoeken en dan krijg ik deze zinnen
    Adviesbureau Hypercube adviseerde de club ook een nieuw stadion te bouwen. Volgens het bureau heeft VVV alleen bestaansrecht in een nieuw onderkomen. Met dat bureau brak VVV enkele maanden geleden.

    Maar toch lees ik hier op het forum dat het beste voor VVV het verbouwen van de Koel zou zijn. Dit noem ik dan maar selectief winkelen in de aanwezige argumenten.

    Alle het hippe marketing jargon ten spijt

    Investeren in de jeugd klinkt leuk. Maar zolang grotere clubs (Ajax / PSV) komen shoppen in lokale opleidingen maak je weinig kans. En moet je het van de laatbloeiers hebben.

    Eigenheid garandeert helemaal niks. Genoeg bedrijven die, door niet mee te willen veranderen op de fles zijn gegaan.

    Bescheiden ambities voor een club als VVV zijn niet een top 5 KKD of 12e plek ED. Dat is, gezien de staat van VVV (qua financiën en onderkomen), gewoon een topprestatie.

    Ik denk niet dat men niets heeft geprobeerd bij de bedrijven in de regio. Ik denk dat VVV in het huidige
    stadion, ook na een verbouwing, de sponsoren niet kan bieden wat zij willen. En dat er veel geld (en gelobby) nodig is voor een nieuw stadion. En dat een investeerder nodig is. Want VVV heeft het geld NIET om zowel een goede selectie neer te zetten (om meer sponsors / publiek te lokken) als ook een goede accommodatie te regelen.

    Ik ben ook voor nieuw elan op bestuursniveau. Gewoon om een frisse wind te laten waaien. Maar ik verwacht niet dat die een veel beter rendement uit VVV kunnen halen. Misschien een beetje beter.

 18. Ievel Knievel

  En als toevoeging: waar Venlonaren een kei in zijn is zichzelf neersabelen, maar o wee als iemand van buiten iets negatiefs over Venlo zegt…..maar Venlonaren onder elkaar zeiken hun eigen stad half kapot en kappen daarmee alle dromen en ambitie mbt Venlo vaak al in een vroeg stadium af. Als Venlo iets onderscheidt van andere steden dan is het wel een behoorlijk gebrek aan realistische trots. Of het is blaaskaken of het tegenovergestelde. Met Venlo is werkelijk weinig mis.

  Niet voor niets staan sommige jongeren te popelen om de stad te verlaten. In vroegere jaren kwamen Venlonaren, honkvast als ze zijn en stadstrouw als ze zijn nog wel terug. Maar dat gebeurd volgens mij steeds minder. Wat wil je ook in een sfeer waarbij zo goed als iedereen bij voorbaat al zegt dat iets niet mogelijk is en waarbij er veel te veel genoäld wordt. Hoe kan je dan ooit dromen van iets beter maken en je dromen tot uiting brengen?

  Dus uitspraken als “forget it” zeggen mij niet heel erg veel. Het is vooral een oerconservatieve door en door cynische levenshouding waarbij buiten de lijntjes kleuren en buiten de gebaande paden denken keihard neergesabeld worden. Het brengt je echter niet verder.

  En uiteraard kan als VVV verstandig beleid voert op de langere termijn wel degelijk en leuk gevoetbald worden en resultaat gehaald worden. Als Heracles dit lukt, dan lukt het hier ook. Ik ken Hercales nog als club met de laagste toeschouwersaantallen van het hele betaalde voetbal. Nog minder dan Telstar geloof ik en dan hebben we het over de jaren negentig. Ander voorbeeld is Heerenveen. Een kleine provinciestadje/ dorp, met een leeg achterland. Ooit was VVV een veel en veel grotere club. Nu is Heerenveen wel een klein economisch hart in Friesland, maar dat valt echt werkelijk in het niet bij alle economische activiteit in Venlo; en het in vergelijk met Heerenveen enorme achterland dat Venlo telt.

  Kan niet bestaat niet.

  En als laatste; er is geen kritisch commentaar omdat VVV afzakt van een 3e naar een 6e plek, er is commentaar, omdat men dit aan de eigen tactische keuzes te danken heeft, waarschijnlijk onder invloed van Roger Bongaerts, net als verleden seizoen; en er is kritiek omdat er geen ambitie of beleid voor de toekomst klaar ligt. Er zijn geen vergezichten.

  1. Ievel Knievel

   @ DeOtjes

   Quote: “VVV Venlo heeft wel degelijk kansen om te overleven als betaald voetbalorganisatie, maar niet met de huidige accommodatie.”

   Ontkent niemand, zelfs ik niet. Het huidige bestuur heeft zowel plannen voor nieuwbouw op Noorderpoort als oude veiling in Venlo Zuid nooit serieus opgepakt (advies Hypecube).

   Overigens is een vernieuwbouwde Koel ook een andere/ nieuwe accommodatie)

   Quote: “Adviesbureau Hypercube adviseerde de club ook een nieuw stadion te bouwen. Volgens het bureau heeft VVV alleen bestaansrecht in een nieuw onderkomen. Met dat bureau brak VVV enkele maanden geleden.

   Maar toch lees ik hier op het forum dat het beste voor VVV het verbouwen van de Koel zou zijn. Dit noem ik dan maar selectief winkelen in de aanwezige argumenten.”

   Een nieuwe Koel/ “Vernieuwbouwde” Koel is ook een nieuw stadion. Het probleem met de huidige Koel zijn met name veiligheidsissues, doordat er geen extra ontsluiting van Z (en deel Maastribune) en O is. Daar moet je dus bij een vernieuwbouw creatief naar kijken en dat was bij de plannen die Marco eigenhandig afschoot gedaan. Zo zou de nieuwe hoge O-tribune een extra promenade op hoogte (niveau parkeerterrein) krijgen; zou het trainingsveld parkeerveld worden met ook al een extra ingang voor de Z-tribune. Daarnaast zou dit een proces van 15 jaar worden, die vernieuwbouw. Een slimme strategische zet, maar gedurende vergaande fasen in het proces afgeschoten, terwijl het onmisbaar was die vernieuwbouw. Iets in me zegt dat van der Valk een slaatje probeert te slaan uit een nieuw stadion (belangenverstrengeling door voorzitter RvC), vandaar de promotie van Walter Grutterwijk naar baas de Koel BV en door dit gekonkel lopen we nog meer lichtjaren achter op het boordnodige stadiondossier. Wat er ook gebeurd er moet iets gebeuren.

   Quote “Investeren in de jeugd klinkt leuk. Maar zolang grotere clubs (Ajax / PSV) komen shoppen in lokale opleidingen maak je weinig kans. En moet je het van de laatbloeiers hebben.”

   PSV shopt inderdaad zoveel weg, dat de slagingskans van spelers in hun jeugdopleiding raar genoeg steeds kleiner wordt. Je moet dus ouders en kinderen iets compleet anders bieden dan PSV biedt.

   Ik ga niet de hele tijd AZ als voorbeeld nemen, want die zijn lichtjaren verder, maar hun beslissing om de jeugdopleiding te verhuizen naar de regio Amsterdam is een hele slimme en goede. Hun werkwijze is een compleet andere dan bij de andere jeugdopleidingen en hun begeleiding is anders. Daar kiezen ouders en jongeren dus bewust zelf voor.

   En geloof me; er zijn keuzes genoeg. Venlo heeft nog steeds als voorbeeld dat het ook de Duitse markt zou kunnen bedienen en zelfs België ligt relatief dichtbij.

   Quote “Eigenheid garandeert helemaal niks. Genoeg bedrijven die, door niet mee te willen veranderen op de fles zijn gegaan.”

   Alles maar neersabelen en op alles negatief reageren brengt je al helemaal nergens en brengt je GEGARANDEERD NIKS. Uiteraard is eigenheid niet alles wanneer het aankomt op het runnen van een onderneming, maar wel een onderdeel van de formule/ vergelijking.

   Alle plannen van Marco brengen VVV al 12 jaar niks!

   Quote: “Bescheiden ambities voor een club als VVV zijn niet een top 5 KKD of 12e plek ED. Dat is, gezien de staat van VVV (qua financiën en onderkomen), gewoon een topprestatie.”

   En hiermee toon je het brevet van onvermogen van de huidige beleidsmakers aan.

   VVV hoort niks anders dan een PEC of zelfs een Heracles te zijn. Dat we dat wel zijn geworden komt door een compleet gebrek aan fatsoenlijk beleid. Ooit liepen we gelijk op met deze clubs of stonden we er zelfs beter voor. Nu worden we voorbij gestreefd door Almere en Eindhoven. HALLO: als dat gebeurd dan moeten toch je wenkbrauwen eens ernstig gaan fronsen. Ja, nu zitten we in die situatie, maar WAAROM zitten we in die situatie? Ga je jezelf eens dat afvragen. 5 jaar geleden waren WIJ de nummer 12 van de eredivisie. Het Go Ahead van toen. Vanuit daar had je moeten gaan bouwen en niet Robert Maaskant gaan aannemen. HALLO!!!!

   Quote: “Ik denk niet dat men niets heeft geprobeerd bij de bedrijven in de regio. Ik denk dat VVV in het huidige stadion, ook na een verbouwing, de sponsoren niet kan bieden wat zij willen. En dat er veel geld (en gelobby) nodig is voor een nieuw stadion. En dat een investeerder nodig is. Want VVV heeft het geld NIET om zowel een goede selectie neer te zetten (om meer sponsors / publiek te lokken) als ook een goede accommodatie te regelen.”

   Je weet niet wat een stadion vernieuwing (het is geen verbouwing) in fase, gaat brengen, want het plan is afgeschoten.

   VVV heeft echt wel geld voor zijn selectie, maar besteed dit al jaren niet verstandig. Een heel vreemdelingen legioen halen in de winterstop voor degradatie tegen hoge salarislasten en uit de wildste competities is financieel zwaar onverantwoord beleid en dat breekt je op. Had je dat niet gedaan, was je misschien ook gedegradeerd, of misschien wel niet, want die nieuwe spelers waren vaak niet gemotiveerd en verstoorden de complete balans bij de club. Misschien had je zonder dat vreemdelingen legioen je wel net veilig gespeeld of via play offs er in gebleven? Of toch gedegradeerd. Hoe dan ook. Je huidige financiële balans was stukken beter geweest en er was veel minder onrust de club in gekomen.

   En hiermee toon je dus wederom het brevet van onvermogen aan van de huidige beleidsmakers. Als meerdere onderzoeken zeggen dat het mogelijk is in een regio Venlo waar de voorwaarden aanwezig zijn en onze verantwoordelijken leveren gewoonweg niet en lukt het niet, dan ligt het aan die verantwoordelijken.

   Zelfs HandbaL Venlo lukt het gewoon om een gecommitteerde partner te vinden en een meerjarig ambitieus programma uit te stippelen, van promotie tot landskampioenschap. Ik weet het, andere budgetten, maar er is een plan en een uitgestippelde lijn en men houdt zich daar aan. Men neemt ook een passende, ambitieuze coach aan van hoog niveau aan die niet botst met de clubcultuur, die gelooft in het verhaal dat is geschreven en voor het verhaal en de ambities kiest. Hij had ook naar een club kunnen gaan die al op een hoger niveau acteerde, maar koos ervoor te bouwen. Dat is een weg van de lange adem. Keihard doorploeteren en ieder jaar ietsje beter proberen te worden.

   Bovenal NIET MEER GELD UITGEVEN dan je hebt.

   Quote: “Ik ben ook voor nieuw elan op bestuursniveau. Gewoon om een frisse wind te laten waaien. Maar ik verwacht niet dat die een veel beter rendement uit VVV kunnen halen. Misschien een beetje beter.”

   Nou laten we het eens proberen. Beter gaat het niet worden. Slechter waarschijnlijk wel met de huidige beleidsmakers (want zo gaat het alweer jaren). Laat ons verrassen en kijk wat een compleet ander netwerk, compleet andere figuren en karakters, die geen enkele binding of relatie met het netwerk Hai Berden of Macro Bogers hebben (Ineke en Walter zijn vrienden en door hem naar voren geschoven), voor ons gaan betekenen.

 19. Ievel Knievel

  Wie geeft er nou een strafschop weg zo laat in de wedstrijd? Maar goed, dat kan gebeuren. Zo zwak en onbegrijpelijk beginnen (gehele 1e helft) tegen een laagvlieger in de KKD, dat kan niet in deze fase van de competitie. En weer onlogische tactiek. Warum? VVV kan veel beter, hebben ze al bewezen. Je moet punten pakken. We zijn er nog lang niet. Desnoods 1 punt (al zou dat ook een behoorlijk teken van zwakte zijn geweest).

  Nog maar 4 punten boven de mislopen-play-off-streep en een waarschijnlijke afdaling richting 8e plek met nog (maar) 3 wedstrijden te spelen.

  We gaan het zien. In die laatste 3 wedstrijden moet er toch echt uit een ander vaatje getapt worden. Wil je voor zekerheid gaan, moet je toch echt nog 2x winnen, bij voorkeur; en dat gaat in de huidige vormcrisis (veroorzaakt door de eigen rare tactiek en door te denken dat de play offs al behaald waren) nog knap lastig worden. De knop moet om.

 20. Ievel Knievel

  En de VVV-propaganda medewerker is weer bezig:

  “”VVV-Venlo verliest ondanks een betere tweede helft. Een gemakkelijk gegeven strafschop doet de Venlonaren de das om.”

  Hier moet staan: VVV verliest dankzij een slappe eerste helft. Een te gemakkelijk weggegeven strafschop (vlak voor tijd) doet de Venlonaren de das om.

Leave a Reply