Voorbeschouwing Telstar – VVV-Venlo

Morgen staat alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 20.00 uur treden we aan in Velsen-Zuid in het Rabobank Ijmond Stadion voor de wedstrijd tegen Telstar. Er staat niks op het spel voor beide clubs. VVV-Venlo is immers kampioen van de Jupiler League en Telstar staat op een veilige 15e plek en richt zich op het volgende seizoen. Het is een bijzonder wedstrijd omdat Telstar namelijk 40 jaar in de eerste divisie speelt én dit de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd is voor VVV-Venlo voordat ze naar de Eredivisie gaan.

Het is daarnaast voor VVV de mogelijkheid om zich te revancheren van de 1-4 thuisnederlaag tegen Ajax. Ja, Ajax ja want er stonden veel eerste elftal spelers op het veld. Riedewald en Tete speelden bij het Ajax dat met 4-1 wist te winnen van Olympique Lyonnais. VVV kreeg een ware voetballes op sommige fronten en de Venlonaren zullen er alles aan doen om de laatste wedstrijd in de Jupiler League tot een goede einde te brengen.

Eerder dit seizoen werd er ook al gespeeld tegen cultclub Telstar. Toen werd er enigszins teleurstellend gelijkgespeeld tegen de Witte Leeuwen in de Koel. Het werd in december 1-1. Doelpunten werden gescoord door Johnatan Opoku en Crescendo van Berkel. Ook werd er gelijkgespeeld in de uitwedstrijd vorig seizoen. Waar toen de overwinning binnen bereik lag, werd er in de laatste minuut de 2-2 geincasseerd, waardoor we met 2-2 het veld verlieten. De doelpunten werden gescoord Opoku en Nijholt aan Venlose zijde, en door Tissoudali en Deekman aan de zijde van Telstar.

VVV-Venlo
De laatste wedstrijd van het seizoen zal er iets anders uitzien voor de selectie van Maurice Steijn. Johnatan Opoku en Nils Röseler zijn geblesseerd, Danny Post en Jerold Promes zijn geschorst door hun rode en 5e gele kaart. Dat betekent dat het elftal op enkele plaatsen gewijzigd zal worden voor de wedstrijd tegen Telstar morgenavond.

Telstar
Cultclub Telstar staat op de 15e plek en focust zich op het volgende seizoen, want de club is veilig. Het zal voor VVV-Venlo geen makkelijke pot worden, want de laatste jaren gaat het maar moeizaam tegen de Witte Leeuwen. Van de laatste 5 wedstrijden wist VVV-Venlo er twee te winnen, twee gelijk te spelen en een werd er verloren tegen Telstar.

VVV-Venlo heeft in totaal 61 competitiewedstrijden tegen Telstar gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 20 keer gewonnen, 19 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 32,79%. In totaal heeft VVV-Venlo 80 doelpunten gescoord en 78 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gerrets
Assistenten: De Smalen en Inia
Vierde official: Van der Laan

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Telstar. FORZA VVV!

15 Responses

 1. mats

  Bloody hell! Hebben wij in de geschiedenis vaker van Telstar verloren dan gewonnen! Ongelofelijk!

  Ook ongelofelijk; dat er geen bus vol te krijgen is ..waar zijn al die supporters opeens gebleven?

 2. ger

  Dat bedoel ik Mats, maar naar Eindhoven geen kaartje meer te krijgen! Omdat de zogenaamde suporterters ze al weggekaapt hadden! Maar nu is niemand thuis!

  Volop er tegen aan vanavond en gewoon winnen!

  1. Godfried

   Jullie vergeten gemakshalve even dat deze wedstrijd om des keizers baard wordt gespeeld en dat het bevrijdingsdag is? Waarschijnlijk hebben mensen andere dingen te doen. Heel logisch dus dat er niemand mee gaat.

   1. marcel

    Gemakshalve wordt vergeten dat die bus eigenlijk nooit gaat. Rkc en eindhoven aantallen zijn eenmalig. Dat zijn de wedstrijden waar de “feestsupporters” meegaan. Hetzelfde aantal dat normaliter ook naar uitwedstrijden gaat, is er nu ook gewoon. Alleen die gaan met eigen vervoer.

    De hele berichtgeving om die bus is niets anders dan stemmingmakerij. Nieuws wat geen nieuws is

   2. Goodie

    Op een verplichte buscombi, Helmond en Fortuna na is er inderdaad geen animo voor een busreis. Waarom lukt het andere clubs wel om regelmatig een bus vol te krijgen?

 3. Ben

  VVV heeft van Ajax vooral verloren omdat meerder belangrijke VVV spelers om verschillende redenen niet konden spelen. Dat de landelijk pers dit niet schrijft, daar heb ik geen moeite. Wel als we er zelf aan mee gaan doen door alleen maar te schrijven over Ajax. Zie tweede alinea artikel hierboven. FORZA VVV!

   1. Godfried

    Ze zijn allemaal transfervrij deze zomer en spelen haast allemaal niet op het hoogste niveau, of zitten op de bank. Natuurlijk is het altijd de vraag of VVV kan bieden wat de heren willen. Maar dat geldt voor elke speler. Ook de huidige binnen VVV met een aflopend contract.

    Met een goed verhaal en een gezonde ambitie is er meer mogelijk dan de meeste denken.

    Daarnaast denk ik dat er stiekem een hoop spelers toch wel liever in de eredivisie spelen, dan ergens op het tweede niveau in Roemenië of schotland.

   2. Goodie

    Ik pak nu even de bovenste 2 als voorbeeld. Ahannach is niet transfervrij en inmiddels te duur geworden. Die zal naar een middenmoter vertrekken gok ik.

    Dan Janse, die is geen basisspeler bij Leyton Orient. Een club uit de league 2 (4e niveau) dat inmiddels gedegradeerd is.

   3. Godfried

    De eerste is inderdaad de enige die niet transfervrij is, maar nog een contract voor 1 seizoen heeft. Of hij te duur is weet ik niet, 21 jaar en allee nog maar bij Almere gespeeld. Hij hoeft echt geen 300.000 euro te kosten vermoed ik. En hij kan best naar een middenmoter willen, dan moet een middenmoter ook de gok wagen.

    Janse is inderdaad geen basisspeler, maar je maakt mij niet wijs dat hij ineens niet meer kan voetballen. Als jongen uit de regio lijkt hij ideaal als ervaren kracht.

    Maar hé. we wachten rustig af wat er gaat komen. ik laat me graag verassen.

Leave a Reply