Voorbeschouwing TOP Oss – VVV-Venlo

De teleurstelling van de afgelopen zondag moest snel verwerkt worden. Nadat PEC Zwolle in de tweede helft eenvoudig over VVV-Venlo heen liep, en uiteindelijk met 0-4 won, is het nu alweer tijd voor de volgende wedstrijd. Ruim 200 supporters reizen vrijdag af naar TOP Oss om daar VVV te gaan aanmoedigen.

TOP Oss
De ploeg van Kristof Aelbrecht is wisselvallig aan het seizoen begonnen. Nadat er in de openingswedstrijd met 3-0 gewonnen werd van Jong FC Utrecht, verloor TOP achtereenvolgend van Almere City (3-0) en NAC Breda (1-0). Daarmee staan de Brabanders nu op een 13e plek op de ranglijst. Met sterkhouders Justin Mathieu, Rick Dekker en Rick Stuy van den Herik betekent dat echter niet dat het een eenvoudige avond gaat worden. Vorig seizoen verloor VVV ook tweemaal van TOP Oss. In de uitwedstrijd werd het 2-1, waarna de Venlonaren ook in Venlo ten onder gingen (2-3).

”De eerste divisie is een zware competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Maar wij hebben vertrouwen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Onderschatten doen we TOP zeker niet. Dat zou wel erg arrogant zijn van onze kant”, liet onze trainer weten tegenover Dagblad De Limburger.

VVV-Venlo
Rick Kruys en zijn ploeg gaan dus op zoek naar revanche, na de enorme teleurstelling van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hoewel PEC over het algemeen gezien, samen met Heracles Almelo, gezien wordt als dé titelkandidaat, viel het resultaat enorm tegen – en vooral de manier waarop. In de tweede helft leek het met vlagen op een trainingspartij voor de Zwollenaren. Ook zorgwekkend was de breedte van de selectie. Sven Braken en Nick Venema speelden bijvoorbeeld geen sterke partij, maar échte vervanging hebben ze niet: de enige vervanger voorin, Özcan Yasar, heeft zich tot dusver nog niet kunnen bewijzen. De transferdeadline nadert al snel, dus het wordt spannend hoeveel vervangers er nog bij gaan komen.
Kruys kan vrijdag niet beschikken over Tristan Dekker, Sem Dirks (geblesseerd) en Jens Jacobs (geschorst).

Vermoedelijke opstelling: Zima; Sedlacek, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, De Boer, Verheijen, Roemer; Venema en Braken.

De uitwedstrijd tegen TOP Oss staat onder leiding van scheidsrechter Timmer, met Vervoorn, Van Westen en Aafouallah als assistenten en is te bekijken via het schakelprogramma van ESPN. FORZA VENLO!

136 Responses

  1. De Realist

   9 punten uit 4 is natuurlijk een heel mooi begin en we zitten op nacompetitiekoers. Als ik echter zie wat er op de bank zit is dat toch wel echt armoe troef. Minimaal 2 KKD waardige spelers zijn toch wel gewenst om potten te kunnen breken. Hopelijk ziet VVV hier zelf ook de noodzaak van in. Come on Venlo !!!

 1. RuiverCity

  Het is te hopen dat de blessure van Dirks niet te lang duurt, want hierdoor kom je al in de problemen. De bank is zo onthutsend zwak. Het beleid van Bogers en Bongaerts werpt zijn negatieve vruchten af,

  1. Frietei

   Wat hebben deze twee factoren van doen met elkaar? Janssen en Kruys hebben tig kandidaten gesproken en bekeken; de juiste verdedigende versterking heeft er nog niet tussen gezeten.

   1. Koelie

    Dat is wel een erge belediging peterloeki. Een jeugdspeler heeft altijd meer credits dan een Arjan Swinkels.

   1. Ievel Knievel

    @ Grad

    Het zou je sieren als je wat meer (voetbal-)inhoudelijke bijdragen zou posten in plaats van “op de man” als een kleuter op Ruivercity te reageren. Daar knapt Venlonaren wat van op.

    Ruiver heeft gewoon een puntje. Daarnaast is het zijn mening die hij gewoon mag geven.

   2. Grad

    @level Knievel, datzelfde verwijt kun je RuiverCity ook maken en geldt ook deels voor jou, want jullie spelen ook alleen om de man Bogers.

   3. Grad

    En dan nog dit, op voetbal inhoudelijke zaken reageer ik wel degelijk, maar niet meer specifiek op die van jou, want dat is inmiddels steeds hetzelfde en eenzijdig verhaal, waarin je met ellenlange opsommingen met insinuaties, aannames en allelei bijkomstigheden jouw gelijk probeert te halen, waarbij het dan steeds op neer komt, dat het de schuld van Bogers is en dat hij moet opstappen.
    Er zal wel weer een heel verhaal komen waarom je toch je gelijk aan jouw kant wil hebben. Bespaar je echter de moeite, want hier reageer ik niet meer op.

   4. Ievel Knievel

    de 12e keer dat je zegt niet te reageren en reageert. Ik speel niet op de man Bogers. Het lijkt me een aardige man, potentieel vriend, aardige buurman. Ik geef kritiek op zijn functioneren over de afgelopen 4 a 5 jaar. Was er deugdelijk (financieel) beleid gevoerd hadden we geld voor versterkingen en een betere bank gehad en een deels al gerenoveerd stadion met meer mogelijkheden tot inkomsten.

 2. idderzienmeining

  Ik vond het interview met Kruys gisteren bij VVV TV verhelderend … ik kreeg in elk geval een duidelijke verklaring voor de keuze om Koglin en later Jacobs te verkiezen boven Sedlaçek die de 1e twee wedstrijden rechtsback stond.

  De keuze van met name Jacobs bleek achteraf een slechte maar vanuit het tactische plan gezien dus een begrijpelijke …

  Goed dat hierover tekst en uitleg is gegeven !!

  Door nu en proberen de goede lijn door te trekken uit in Oss. Hopelijk speelt VVV weer in zijn kracht en dan zou dit voldoende moeten kunnen zijn voor 3 punten

  Succes mannen

  1. Ben het met idderzienmeing eens dat Kruys vooralsnog prima interviews geeft op VVV TV. Hij legt duidelijk uit waarom hij tot bepaalde keuzes komt en wat zijn strijdplan is. Maurice Steyn kon dat ook uitstekend en daarna heb ik weinig meer vernomen over de tactische keuzes van de trainers die we toen voorbij hebben zien komen…
   Als we die Justin Mathieu van Top Oss een beetje in toom houden vanavond komt het vast goed!

   1. roermond

    Zou alleen van Kruys willen weten , waarom hij Roemer opstelt, i.p.v. Johansson…Roemer alleen voor zijn snelheid? Vervolgens komt er geen vervolg en bakt hij er niets van..

 3. Hendrix2

  Arsenio Valpoort, momenteel clubloos gespot op de skylounge in Oss. Behendige snelle aanvaller. Zou het kunnen dat er iets rond hem speelt? Kan natuurlijk voor zowel Oss als VVV zijn.

 4. JasperVVV

  Door het oog van de naald! Nu kom maar op met die broodnodige versterkingen……Je gaat mij niet wijs maken dat er geen geld meer zou zijn. Zijn een stuk meer spelers vertrokken dan er terug zijn gekomen. Niet van het niveau Yasar a.u.b. maar spelers die er gelijk staan.

 5. De Realist

  9 punten uit 4 is natuurlijk een heel mooi begin en we zitten op nacompetitiekoers. Als ik echter zie wat er op de bank zit is dat toch wel echt armoe troef. Minimaal 2 KKD waardige spelers zijn toch wel gewenst om potten te kunnen breken. Hopelijk ziet VVV hier zelf ook de noodzaak van in. Come on Venlo !!!

 6. LJ

  Wat maakt VVV het zich toch zelf ontzettend lastig in deze uitwedstrijd. Ontzettend veel mogelijkheden kreeg VVV die met name door nonchalance en weifelend optreden niet tot kansen leiden. Met een echte nr. 10 die veel sneller en eerder de ruimtes ziet kan deze ploeg veel effectiever worden en zullen dit soort wedstrijden met een nulletje of 3, 4 worden gewonnen.

 7. marco5932

  Zit je de samenvattingen te kijken op espn elke wedstrijd een korte “analyze”
  Vvv als laatste maar in een blok met nog een wedstrijd. Denk gaan ze er ook nog iets over napraten net als de andere wedstrijden. Tot mijn verbazing. Helemaal niks…

  1. chretien

   De laatste twee of drie wedstrijden, de als minst belangrijke wedstrijden worden altijd zo getoond. Kort en zonder echt commentaar.
   Dat doet ook de NOS met de eredivisie wedstrijden, dus niks mis mee.
   Wie weet, als we zo doorgaan, ja, wie weet, schuiven we een plekje op en krijgen we meer aandacht. Dat zal ook gebeuren als we tegen een topper” spelen….

  1. Ievel Knievel

   De voetbaljournalistiek dacht daar gisteravond toch anders over. Het was niet zo dat VVV met kop en schouders boven Oss uit stak, en Oss domineerde zelfs delen van de wedstrijd.

   1. Ievel Knievel

    Neemt niet weg dat ik uitermate content ben en dit team veel succes en plezier toewens!

   2. Goodie

    Weet niet welk medium dit zegt, maar Oss heeft niks gedomineerd. VVV ook niet, mede doordat ze heel slordig in de passing waren.

   3. VeniVidiVici

    Mss toch zelf es meegaan naar een uitwedstrijd dan. Eerste helft terecht 1-1, echter 2e helft had VVV de beste kansen en het beste spel. Roemer aub op de bank laten starten, dan spelen we ook nog es met 11 tegen 11 de hele wedstrijd.

   4. Ievel Knievel

    @ Goodie

    Wat ik begrepen heb was dat Oss in de eerste helft blij vlagen iets meer aan het drukken was en dat VVV in de 2e helft probeerde de wedstrijd te winnen en dat is gelukt.

   5. @Venividivici: makkelijk praten, ‘mss zelf toch eens mee gaan naar een uitwedstrijd dan’. Fijn dat het jou wel lukt, naar niet iedereen is in de gelegenheid om op een vrijdagmiddag om 17.40 al bij De Koel te zijn.

   6. supportertje

    Ik heb wel een alleraardigste en spannende wedstrijd gezien. Eerste helft begon VVV met veel druk op de bal, maar dat kakte een beetje in en werd het een beetje slordig, met als gevolg een speler van Top die doorkwam en helaas werd neergelegd door Sedlacek. Pingel werd goed genomen en ook gedurfd. Daarna een periode waar Top sterk was en veel druk op de bal hield maar Thijme hielp ons uit de brand door opnieuw in de 41e minuut te scoren net als tegen de graafschap. ( ook de 41e minuut ) Tweede helft was VVV gewoon beter met vooral opnieuw veel druk op de bal en willen aanvallen om de winnende te scoren. Ze hebben werkelijk gevochten als leeuwen voor een goed resultaat. Af en toe kreeg Top de overhand omdat ze even iets gas terug namen, om letterlijk en figuurlijk op adem te komen. Maar tot de laatste minuut geknokt voor de overwinning en terecht gekregen. En opnieuw werden de supporters bij het feestje betrokken. Bij het doelpunt maar ook daarna, einde wedstrijd. We hebben het met zijn allen geweldig gevierd, inclusief de Humba. Gewoonweg genoten van die avond, de wedstrijd die spannend was als toeschouwer, en van de overwinning met het feestje daarna. Zo heb ik het ervaren daar ter plaatse. laat maar komen dit soort wedstrijden.

   7. inut

    @peterloeki ook als je om 19:00 zelf thuis weg was gereden had je het ook gered. Ik ken je persoonlijke situatie niet maar ik vind het altijd wel frappant dat 90% van wat er op dit forum reageert het allemaal niet redt met werk etc. ook als we op vrijdagavond 8 uur in ’t Ven zouden spelen.

    Daarnaast flink irritant dat mensen hier een sterke mening vormen, dat daar dan iemand er op reageert die het wel met eigen ogen 90 minuten gezien heeft, en dan teruggekaatst krijgt “ja maar ESPN dit en dat”. Bijna lachwekkend

 8. Ievel Knievel

  Ik snap niet waarom Carl Johansson geen basisplaats krijgt. Die is toch niet ooit voor niks vanuit Zweden gehaald en in potentie 1 van onze sterkere spelers. Kan me voorstellen dat de onvrede bij hem na 2 seizoenen verkeerd gebruikt te worden toch gaat toenemen en dat is niet goed. Lijkt me ook beter in balans dan op dit moment nog een Roemer, die wel zeker nog kan doorgroeien, mits juist begeleid. In tegenstelling tot anderen houd ik niet van het afzeiken van eigen (jeugd) spelers. Roemer kan niet niks, Roemer kan veel, maar moet wel nog leren. Roemer kan je prima gebruiken in een 2e helft. Zeker nu er 5x gewisseld mag worden.

  Verder: we winnen nu voor de 3e keer met het nodige geluk. Geluk dat Jos verleden jaar soms niet had. Het is een illusie om te denken dat we een heel seizoen veel geluk gaan krijgen. Er moet meer balans in de selectie. Een groot deel van de basis staat goed en de sfeer is goed. Kruys is rustig en helder en ik heb vertrouwen in Willem aan het roer.

  Wat is er nodig? Creativiteit op het middenveld en een linksback (extra) in de selectie en eventueel een rechts- of linksbuiten, zodat je van spelsysteem kan wisselen. Eventueel een buitenspeler die ook op het middenveld uit de voeten kan. Dit moet gewoon, wil je op plek 7, 8 of 9 eindigen. Anders ga je toch echt op plek 10 t/m 12/ 13 eindigen.

  1. Goodie

   Een creatieve middenvelder is wat mij betreft niet nodig. Met Johansson heb je een creatieve speler in huis. Dat vervolgens Roemer daar wordt neergezet, tja… Roemer kan best bruikbaar zijn als er in de 2e helft meer ruimtes komen. Maar niet als basisspeler, en zeker niet als 10.

   Maar een back en een extra spits zijn in mijn ogen wel gewenst. Spits puur als stormram mocht de wedstrijd er om vragen of als backup voor Braken. Die laatste liet gister weer zijn waarde zien bij de 1-2.

   1. Eens met Goodie… En zoals Roermond al opperde, we zijn wel benieuwd waarom Johansson niet in de basis staat, een mooie vraag voor VVV-TV…
    En Roemer in de 2e helft inbrengen als er meer ruimte komt lijkt mij ook de beste optie…
    Ik zie trouwens niet per se een stormram als de gewenste versterking, maar liever toch iemand met snelheid, een passeerbeweging , evt het vermogen om een steekpass te geven en scorend vermogen. Ik weet het, dat zijn best veel eisen, maar het zou toch wel mooi zijn.
    Als Braken wegvalt kun je dan ook met Venema en deze nieuwe aanvaller mooi op de counter spelen als dat nodig is, heb je ook gelijk een plan B.

  2. Koelie

   @ievel pas op met realisme preken daar kunnen sommigen hier in hun safe space niet tegen. 😆

   ‘Rick met de gouden p*k’ wil zelf ook nog een verdediger en een aanvaller. Ik zou nu prioriteit leggen op backs en een backup voor Braken. Die is wel onmisbaar als target man.

 9. Frietei

  Nog een naam dan? VVV heeft geinformeerd naar Kevin Yakob van IFK Göteborg, een jonge aanvallende middenvelder die ook als tweede spits kan spelen. Yakob wilde graag naar VVV, echter verlangde zijn club ruim 2.000.000 Zweede Kronen: ongeveer 150k. Dat vond VVV een beetje te gortig. De speler heeft vrijdag getekend bij Aarhus, een van de koplopers in Denemarken.

  1. Grad

   Ja @Frietei het is ook nooit goed. Ik zou me afvragen, of ik nog wel iets zou willen posten.
   Als er niets gemeld wordt dan vind men het stil en vraagt men zich af of er nog wel nieuwe spelers bijkomen.En als je dan meldt dan men met bepaalde spelers onderhandeld heeft, dan is het ook weer niet goed., want ze komen niet.

   1. Frietei

    Ik kan er niet meer van maken…. Ik meld alleen wat ik weet en ook 100% weet; geen loze geruchten. Nu weer doorschakelen naar een alternatief.

 10. JasperVVV

  beetje mosterd naar de maaltijd iedere keer. Namen die afketsen lijken mij het vermelden niet waard. Waar blijven de versterkingen?? kortom wie wil er wel komen/is haalbaar…..

 11. RuiverCity

  Hopelijk laat Rick Kruijs de eerste helft van ADO-Jong Ajax van hedenmiddag aan het team zien. Wat een agressie en keihard verdedigen van Haagse kant. De jonkies hadden niks in te brengen en werden vooral fysiek afgetroefd.
  Zoooo bespeel je dus jong-teams!!!

  1. Zeker Jong-Ajax moet je zo bestrijden, hebben wij ook wel eens gedaan, 0-5 in A’dam met o.a. Post en Seuntjens, die alsmaar op de voeten gingen staan van de Ajax-spelers en heel fysiek de strijd aangingen. Vonden ze heel irritant en ze raakten helemaal uit hun spel. Memorabele avond was dat! De Jong-Ajax trainer erkende toen ook dat het een wedstrijd was tussen de grote mannen en de jongens, vond hij heel leerzaam voor zijn ploeg…

  2. ADO speelt tegen Jong Ajax, terwijl het ‘grote’ Ajax tegelijkertijd tegen FC Utrecht speelt.

   Blijkbaar zocht de KNVB een makkelijke manier om ADO de punten die ze vorig seizoen in mindering kregen weer terug te geven.

   1. VeniVidiVici

    Dat was precies mijn gedachte vandaag, normaal spelen ze op maandag maar vandaag op het zelfde tijdstip als Ajax 1. En Kuijt maar doen alsof ie de Championsleague heeft gewonnen. Blij met Rik wat dat betreft, moet zeggen dat ik hem bij Utrecht in de media minder over vond komen dan in de eerste weken bij ons. Blij mee!

   2. Ievel Knievel

    Utreg is dan ook een hele moeilijke club om te werken als trainer. Denk dat Fraser de kerst misschien wel eens niet zou kunnen gaan halen. Ze dachten in Utrecht dat ze vandaag wel even van Ajax gingen winnen, serieus, om de competitiestart weg te spoelen (ik weet niet of ik moet lachen of huilen). Ik heb jarenlang in Utrecht gewoond trouwens.

    Maar serieus, ze ontslaan daar iedere trainer die niet aan het belachelijk hoge verwachtingspatroon (3e of 4e worden en de beker winnen) voldoet. Dit terwijl Utrecht zonder van Seumeren maar een hele bescheiden middenmoot club zou zijn. Zelfs over ten Hag waren ze op een gegeven moment niet meer tevreden.

 12. Leonardus

  Giakoumakis ontbrak vandaag in de selectie van Celtic en gaat zo goed als zeker een transfer maken naar de Premier League. Levert VVV een aardige som geld op.

  1. Grad

   Dit was (helaas) niet de reden volgens de verklaring van trainer Postecoglou bij Sky Sports “Hij voelde zich niet goed, dus hebben we besloten hem vandaag buiten te laten. Hij zou in orde moeten zijn voor de wedstrijd van woensdagavond.

   1. Zo lang er niet getekend is zal een club nooit toegeven dat een bepaalde speler er niet bij is omdat hij een transfer gaat maken.

    Herinnert iemand zich nog dat Joeri Schroijen er in de eerste oefenwedstrijdentegen Roggel en Wittenhorst niet bij was?

    Ingewijden hier op de site schreven toen ‘Schroijen heeft Corona’. Drie dagen later tekende hij bij Willem II..

   2. Goodie

    Ik heb toevallig gister Southampton gekeken. Speelde vrij goed, waren zelfs beter dan United. De kansen werden alleen niet benut. Ik kan me dus voorstellen dat ze Giakoumakis zouden willen.

    Ik vraag me alleen af hoe betrouwbaar de info is. Een Celtic supporters met 1300 volgers tweet dit en zegt dat de bron Fabrizio Romano is. Waarom zou hij dit dan niet zelf naar buiten brengen?

  2. Ievel Knievel

   @ Leo

   Dan moet VVV dit geld wel eens goed besteden of parkeren.

   Er is de afgelopen 3 a 4 jaar zoveel geld over de balk gekieperd dat je jezelf kan afvragen waarom?

   Paniekvoetbal om degradatie af te wenden en uiteindelijk degraadeerden we en waren we een middenmoter in de KKD. Had het nu echt heel veel uitgemaakt of we 2 jaar eerder gedegradeerd waren, als er geen lange termijnvisie is? (Even buiten Corona om dan).

   Kijk, als er nu daadwerkelijk werk van het stadion was gemaakt en de overgang 2 seizoenen gelee> de Koning> Jos in december had plaatst gevonden in plaats van aan het eind van het seizoen (wat toen dus nutteloos was; en er geen geld aan Maaskant was besteed), dan had ik gezegd, allee.

   Maar uiteindelijk maakte het dus geen reet uit, want er was geen lange-termijnbeleid.

   Hoop dat ze het geld dus of wijs besteden of apart zetten, mocht Gioumakis een transsfer maken.

   Tegelijkertijd kan je jezelf afvragen hoe slecht hij eigenlijk zit bij Celtic. Toch een grootmacht die steevast Euopees spelen en altijd volle bak> +60.000 toeshouwers. Hij begint er immers pas net op stoom te komen.

  1. JasperVVV

   Bron? of roep je zomaar wat. Heeft immers nog een contract. VVV zal hem niet het huidige eredivisie salaris kunnen bieden. Lijkt mij ook dat vvv eerder opzoek is naar een rechtback? Wat doe je anders met simon janssen?

   1. Ievel Knievel

    Of je Roel Janssen nog kan inpassen of weer het voetballen kan bijbrengen weet ik even niet, maar Simon Janssen is eigenlijk geen linksback (hij is linkshalf) en staat er omdat we geen linksback hebben, als ik mij dat goed herinner (Leliëndal was hier voor aangetrokken toch eigenlijk en die was binnen 1,5 wedstrijd zijn stek kwijt verleden jaar?). Aan Simon Janssen op het middenveld heb je wellicht meer. Zeker met de 5 wissels. Volgens mij is onze linkerkant ook zwakker dan de rechterkant. Dus zo vreemd is het niet om op zoek te gaan naar een linksback (of extra linksback).

  2. hanskazan

   Net zoals het giakoumakis verhaal… onzin dit. Dat hij overbodig is in Sittard nu. Is vrij duidelijk maar daar is alles wel mee gezegd. 0 contact tussen VVV en Roel Janssen en ook 0 interesse vanuit zowel Roel als VVV.

 13. RuiverCity

  Roel Janssen? Daar ga je toch geen geld in steken en is een zeer zwakke schakel in elke verdediging. Nooit begrepen dat hij in het betaald voetbal terecht is gekomen. Ordinaire schopper!

  1. clubman

   Tuurlijk RuiverCity, alweer een (ex) VVVer waarvan jij niet begrijpt dat hij ooit in het betaalde voetbal terecht is gekomen.
   Je pretendeert hier al een tijdje voetbalkennis te hebben met quasi tactische prietpraat en oordelen over spelers, maar hieruit blijkt eens te meer waarom jij in ieder geval nooit in het betaalde voetbal terecht bent gekomen.
   Dit in tegenstelling tot Roel en Simon.
   En terecht.

 14. Goodie

  In tegenstelling tot de rest hier vind ik het niet gek dat VVV bij Roel Janssen uitkomt.
  Voor de eerste divisie denk ik gewoon een hele bruikbare speler die zowel linksback als centraal kan voetballen. Overigens ook gewoon een Venlose jongen. Kan me de wedstrijd van afgelopen seizoen tegen MVV herinneren waar hij “gewoon” op de tribunes stond te juichen.

 15. Koelie

  Ik vind dat we heel blij moeten zijn met elke versterking met ervaring in het betaald voetbal. Dus laat Roel maar komen. Plus zoals Goodie zegt anders komt hij maar op O er bij.

 16. Oelie op zuid

  Hoe vreemd kan het zijn. Als je stevig verdedigt zoals ado tegen jong ajax, staan er op deze site te orakelen, van kijk zo moet je het doen tegen de jong teams, en Roel Jansen wordt direct neergezet als een ordinaire schopper. Wat hebben we toch allemaal voetbalprofesoren op deze site. Als ze iemand kunnen affakkelen laten ze geen kans onbenut.

  1. Heb je hem nog weleens bezig gezien in de Eredivisie? Er is een verschil tussen ‘stevig verdedigen’ en blind elke tegenstander de enkels afzagen. Kunnen we straks weer klagen over al die penalties, vrije trappen, gele kaarten, rode kaarten en en schorsingen die we tegen krijgen.

   1. Gerardus

    Nou als we de penalties weggeven zoals de afgelopen weken hoeven we het niet eens over Roel te hebben. Overigens pakt hij wel een stuk minder gele kaarten dan Post, en die kon ook niet kapot hier. In 10 jaar profvoetbal heeft hij 4 rode kaarten gepakt. Waarvan die bijvoorbeeld tegen Emmen ongelukkig was bijvoorbeel, wel zeer terecht rood overigens.

 17. Gerardus

  Mocht het waar zijn, dan juich ook ik deze transfer toe. Was in de tijd onder Steijn altijd gewoon een degelijke back zon al te veel poespas. Kan ook nog eens centraal spelen en is een jongen uit de buurt. Prima aanwinst lijkt me.

  Al moet ik wel zeggen dat Simon zich nog steeds goed ontwikkelt als LB.

  1. Goodie

   Een back met eredivisie ervaring. Ervaring kan sowieso geen kwaad. We hebben met Zima, Klaassen en Braken slechts 3 spelers in het team die 28 jaar of ouder zijn.

   Ik vind Simon het ook prima doen als back. Maar ik denk dat Simon meer tot zijn recht komt als linkermiddenvelder. Dan kun je met Johansson of Verheijen op 10 gaan spelen.

 18. zuid1

  Vind dat helemaal niet zo gek. Je ziet nu dat Dirks weg is gevallen je meteen een probleem hebt centraal, Koglin is dan je enige mogelijkheid. Dekker zou ook kunnen maar die vind ik beter als rechts achter maar is ook vaak geblesseerd. Bovendien kan Jansen ook nog als links achter spelen. Is ervaren en een jonge van de club kan zeker op eerste divisie niveau makkelijk mee.

 19. Ik sta er dubbel in wat betreft Roel Janssen…
  Ik vind hem verdedigend als linksback beter dan Simon Janssen, maar in Simon zit wel meer toekomst, al vraag ik me af of dat als linkback is…
  Roel is natuurlijk ook inzetbaar als CV, daar hebben we er misschien wel genoeg van, maar toch is het handig. Nog een geblesseeerde of schorsing en je hebt daar gelijk een probleem.
  Het niveau van Roel is natuurlijk linkerrijtje KKD, maar daar spelen we voorlopig nu eenmaal…
  Ik kijk ook graag naar de toekomst, dus ik zie liever een potentiele eredivisiespeler op die linksbackplek,
  maar die moet je dan wel kunnen halen natuurlijk…
  Roel’s kansen op speeltijd bij Fortuna zijn denk ik zo minimaal dat het voor hem wel een prima oplossing is, dus alles afwegende misschien toch maar doen, ook i.v.m. de breedte van de selectie…

  1. VVV-O1

   @ Frietei:
   Dank voor alle info die je ons hier geeft.
   Is er ook concrete informatie dat er nog 1 of meer spelers gehaald worden? Ik bedoel: zijn ze goed als rond met 1 iemand of meer?
   Dankjewel alvast

   1. Leonardus

    Hou op Marco. Je kunt toch geen vakantie vieren in een van de drukste periodes van het seizoen?

    Typisch weer VVV. Kan alleen maar in venlo.

    Niet alles kan via de laptop. Een persoonlijk gesprek doet meer dan een mail.

   2. Frietei

    De spelers die VVV zou (kunnen) halen staan al een tijd op de radar, zijn al gesprekken mee geweest et cetera. Vaak gaat het om details, of een speler bedenktijd nodig heeft bla bla bla.

   3. Leonardus

    @Frietei, dan komen die allemaal niet, heb je een probleem aan het strand in Spanje.

   4. inut

    @Leonardus en anders had je een probleem in Venlo. Word wakker, we leven niet meer in 1822 waar alles met de postkoets moet.

 20. FC VVV03

  Dat zou 20 jaar geleden onmogelijk zijn. Met de huidige mogelijkheden zie ik idd geen verschil. Neem aan dat besprekingen met spelers al lang achter de rug zijn en het een kwestie is van ja of nee wat betreft een bepaald doelwit.

 21. Venlooow

  Marco kan beter vertrekken. Kunnen we voor zijn salaris nog spelers halen😉
  Even alle gekheid op.een stokje het duurt wel lang met die versterkingen en we hebben een krappe selectie.

 22. Ievel Knievel

  Ok, het is niet mijn stijl, maar ik probeer het toch even.

  Misschien neemt Willem een speler mee uit Spanje (nu hij toch daar is, met de zak uit Spanje, in plaats van met de zaak naar Spanje?). Is Willem ook echt 100% zeker met vakantie?

  😉😉😉😉😉😉

  Of misschien zijn de gesprekken met 1 of 2 versterkingen (kan er dus ook echt 1 zijn, of geen voor de deadline), wel al echt gevoerd en zijn de zinnen en de puntjes op de i al geschreven (of dus juist niet en is het gat tussen wat de speler wil en VVV kan bieden onoverbrugbaar)? Who knows?

  Misschien is de conclusie al wel dat men zich pas in de winterstop gaat versterken. Weten wij veel?

  Of misschien heeft Bongaerts weer hoog van de toren geblazen en gezegd dat we de gaten wel met onze jeugd gaan dichten?

  Ik heb er nul bewijzen voor, maar iets in mij zegt dat Bongaerts wel eens achter het opstellen van Roemer ipv Johansson kan zitten en dat Bongaerts vanuit het technisch hart wel eens aangedrongen zou kunnen hebben op de noodlottige wissel van Jens Jacobs (voorafgaand aan de wedstrijd als potentieel in te brengen speler bij bepaalde situaties).

  In “het plan” staat immers dat 30-40% van de basis in de nabije toekomst (de komende 2 a 3 seizoenen moet dit toch echt langzaam gaan gebeuren) bestaat uit eigen opgeleide spelers. Vandaar ook dat er afscheid is genomen afgelopen zomer van spelers waarbij dit hoogstwaarschijnlijk niet gaat lukken. Nu die spelers geen deel maar zijn van VVV is het wat makkelijker om die eisen te halen. Als er namelijk 11 van de 11 de selectie of basis niet halen is dat desastreus voor je cijfers. Zodoende manipuleer je de cijfers een beetje de goede kant op.

  Met Simon Janssen en Roemer hebben we er nu 2 van de 11. Dat is 18%. Te weinig dus volgens de door VVV opgelegde eisen. Er moeten dus de komende 2 jaar 4 eigen opgeleide spelers basis staan. Misschien dat het halen van Roel Janssen, ook al is het misschien wel een loos gerucht; in dat opzicht dan wel weer slim is. Heb je er al 3 en is je doelstelling al bijna gehaald ;).

   1. Ievel Knievel

    Kom je nu eigenlijk voor de club op of moet je hier steevast een aantal personen komen verdedigen?

    De club is nog altijd groter dan een aantal personen.

    Personen komen en gaan.

    Herinmer ik het trouwens goed dat je ook de komst van Maaskantje verdedigde?

    Door spastische reacties als de jouwe weet ik dat ik erg dicht bij de waarheid kom en zit 😉

   1. chretien

    Dat is een broodje totale onzin. Welke club kan dat, 30-40% van de basisspelers zelf opleiden? Geen enkele club kan dat!

    Kijk bijvoorbeeld naar het “grote” Ajax. Die hebben alleen voor de jeugdopleiding al een budget dat tig keer groter is dan VVV heeft als club in zijn geheel.

    Zonder dat Ajax iets doet worden alle boven het maaiveld uitkomende kinderen bij hen aangeboden om bij Ajax te mogen spelen. Te worden opgeleid.

    En, het uiteindelijke resultaat? Te verwaarlozen! Ook bij Ajax worden alle, of bijna alle spelers gekocht.

    VVV, wij dus, moeten eigenlijk hopen dat er uit de jeugd elke jaar 2, max 3 spelers goed worden bevonden om aan te schuiven bij de selectie van het eerste 11-tal. Dan doen we het fantastisch. Als er dan één echt een plek pakt in het eerste, ja, dan mag je blij zijn. Als hij echt beter wordt dan wordt de speler in kwestie alsnog binnen 1-2 seizoenen weggehaald door een grotere club.

    De klasse verschillen in het betaalde voetbal zijn steeds groter geworden.
    Er zijn spelers die worden verkocht voor 100 miljoen en wie weet nog meer.
    Als VVV een iets grotere club zou zijn geweest, lees financieel iets groter zou zijn geweest, dan was Giakoumakis langer gebleven, of hadden we hem voor een fatsoenlijk bedrag kunnen verkopen aan een andere club dan Celtic.

    Wij zijn een kleine club.

   2. Ievel Knievel

    @Chretien

    Je kan het wazel of kwats vinden, maar het komt toch echt rechtstreeks uit het beleidsplan van Bongaerts. En dat het niet om het streven 30-40% in de selectie gaat is duidelijk. De selectie is altijd al aangevuld met jong-VVV of jeugd. Dus de 30-40% haalden we altijd al. Het gaat echt om zo’n 4 zelf opgeleide spelers in de basis 11, of als invaller op reguliere basis. En het zijn niet mijn woorden; don’t shoot the messenger.

    Dit is precies de reden waarom ik en anderen zo kritisch zijn en waren op het (wan)beleid.
    Vergeet niet dat het inderdaad niet realistische beleidsplan van Marco en Bongaerts precies de reden was voor de ruzie tussen Luhukay en Bongaerts en zij al maanden niet meer on speaking terms waren (en Jos er maar zelf de stekker uit trok).

    We gaan het wel meemaken vandaag en morgen/ komende seizoen, hoe het technisch beleid in elkaar steekt en wie er achter de schermen het hoogste woord heeft. Ik hoop iig dat Rick Kruys zich niet zo laat naaien als Luhukay, want dat berokkent de club en de mensen bij de club veel schade. Laat Rick maar lekker tegengas geven indien nodig, want er moet toch gepresteerd worden, ook al hebben we geen top-5 ambities.

    Ik weet dat mijn ingeving niet ver bezijden de werkelijkheid ligt.

    En als je jezelf al zorgen moet maken over het beleid, zou ik me vooral zorgen gaan maken over de steeds grotere rol en toenemende invloed van Walter van Grutterswijk (die niet toevallig het bed deelt met), die zich op slinkse wijze richting macht manouvreert (als daar maar geen coup van komt) die al bijna als een soort directeur van de nieuwe “stadion de Koel BV” wordt gepositioneerd. En natuurlijk over hoe we er financieel voor staan. Niet al te best waarschijnlijk. We horen het wel van de licentiecommissie denk ik.

  1. Ievel Knievel

   Gaap, blurp. Lekker makkelijk manierje om iemand waarmee je het niet eens bent zwart te maken. Makkelijk goedkoop en bijna politiek (en dat is geen compliment).

   Succes met het aanbidden van bestuurders waar gewoon terechte kritiek op te leveren is. Die bestuurders kunnen daar of van.leren, of eigenwijs de kop in het zand steken en door blijven gaan op de verkeerd ingeslagen weg. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel; vroeg of laat.

 23. Oelie op zuid

  Ievel, is alleen jouw mening de waarheid? Dit is een forum waarop supporters hun mening kenbaar maken. Respecteer dan ook de mening vam clubman. Probeer niet via ellelange teksten hem of haar te overtuigen die NIET jouw mening delen. Ik ben benieuwd of er nog spelers bijkomen. Ik ben ook benieuwd waarom Johanson zo weinig speelt. Ik wist wel dat onze nieuwe trainer zeer gecharmeerd was van Roemen, toen hij trainer was van jong utrecht. Ik vermoedt geen indoctrine van Bongaerts.😆

  1. Ievel Knievel

   De mening van Clubman (of nog een paar anderen hier)? !?!?!?! Gaf hij maar eens zijn eigen mening!

   Zie zelden een eigen mening of een eigen visie of een eigen conclusie. Ik zie vooral het affakkelen van mijn mening of mijn conclusies of de mening van anderen als het hem niet zint. Beetje vreemde opmerking van jou Oelie. Het feit dat hij mij steevast als Wazel Kwazel aanduit, alleen maar omdat mijn mening hem niet zint zegt al iets. Het is dus eigenlijk precies omgekeerd. Ik heb respect voor iedereen die zelf respectvol is.

   Ik noem hem toch ook niet de h*er van de directeur of wel?

   Ik probeer ook niet deze of gene te corrigeren. Ik deel slechts mijn mening of visie en laat doorschemeren dat ik de fitties op mij gespeeld wel een beetje beu ben.

  2. Ievel Knievel

   En natuurlijk kan Kruys gewoon gecharmeerd zijn van Roemer.

   Echter weten we gewoon dat Bongaerts verleden seizoen bij Jos verschillende malen geprobeerd heeft om zijn eigen strategie er doorheen te pushen. Dit tot wrevel van Jos. Daar zijn vele spelerswissels en het gebrek aan vastigheid aan te denken geweest. Jos is zo dom geweest om het belang van de club Bongaerts visie deels over te nemen. Later moest hij daar noodgedwongen van terugkomen, omdat met een groot deel van de eigen opgeleide jongens in de basis het behalen van een top 8 in de KKD praktisch onmogelijk bleek.

 24. Grad

  Een fitte Bilate misschien wel, maar hij heeft afgelopen wegens blessures (hamstring/lies/achillespees) nauwelijks gespeeld en met de aard van deze zou je een enorm risico nemen.

  1. Leonardus

   Dat kan ook niet want Willem is op vakantie.

   Bij veel clubs heerst transferdeadline stress en drukte. Alleen bij VVV niet, die liggen op het strand en regelen alles (liever gezegd niets) met de laptop.

 25. Lucky Luke

  Het zou voor de meeste supporters wellicht prettiger en uitnodigender zijn om te lezen en te posten op deze site wanneer men niet alles en iedereen meteen afzeikt. Verder zijn er op TV al genoeg herhalingen te zien dus eindeloos kritiek leveren op beleid en organisatie begint behoorlijk irritant te worden. Je kan wel zeggen dan lees je het toch niet maar dat is volgens mij niet het doel van deze site. Het zou fijn zijn wanneer iedereen in zijn waarde gelaten zou worden en er constructief commentaar geven zou worden en niet met de bedoeling om te kwetsen en te schofferen. Er zullen nu ook wel veel negatieve commentaren komen maar ik wou het toch even kwijt. FORZA VVV.

  1. Ievel Knievel

   Van mij helemaal niet. Ben het grotendeels en van harte met je eens.

   Echter hoort kritiek op het beleid geven er ook gewoon bij. Dat kan ook zonder op de man te spelen.

   En als de kritiek vermoeiend wordt, dan wordt het misschien eens tijd dat het beleid verandert. Bij VVV doen ze altijd alsof er iets veranderd is, maar achter de schermen is het nog steeds geen goed geoliede machine. Het is wel goed dat er een aantal verse mensen is komen werken, maar aan de top is er weinig veranderd.

   Verder, altijd op de inhoud reageren en niet op de man. Als het over mensen gaat, dan over het functioneren en zonder iemand tot op de grond af te fakkelen. Ook de eigen (jeugd-)spelers niet. Maar ook dat is slechts een/ mijn mening.

  2. Koelie

   Daar is de volgende klager weer over de inhoud van de reacties. Vervolgens komt de volgende klager weer als er daarna te weinig reacties zijn.. misschien moet VVV even met wat nieuws komen kunnen we daar tenminste op reageren.

   1. Ievel Knievel

    Vaak ook onder psuedoniemen en accounts waarvan het lijkt alsof ze ineens aangemaakt zijn.

 26. @ Ievel Knievel
  Kijk nu eens goed naar je reactie.
  Je bent het grotendeels eens met Lucky Luke zeg je…
  Hij zegt “eindeloos kritiek leveren op beleid en organisatie begint behoorlijk irritant te worden”.
  Jouw reactie is dan: “als de kritiek vermoeiend wordt, dan wordt het misschien eens tijd dat het beleid verandert”
  Misschien heb je wel gelijk in je kritiek op het beleid, maar volgens mij heb je dat punt hier al 100.000 keer gemaakt, en ik denk dat Lucky Luke dat bedoelt. Op een gegeven moment weet iedereen het wel, en bij VVV (mochten ze het lezen) weten ze het inmiddels ook wel…
  Ik denk, dat als je alsmaar in herhaling valt, je punt dat je wil maken totaal aan zeggingskracht inboet, en volgens mij is dat nou juist niet jouw bedoeling…😉

  1. Ievel Knievel

   @ distortion

   Ik maak het punt juist als reactie op een aantal accounts hier, die duidelijk erg aan het huidige bestuur van VVV gelieerd zijn en die hier de publieke opinie proberen te beïnvloeden (onder andere door mij en anderen een beetje goedkoop weg te zetten)> zet mijn punt kracht bij dat ik nog best wel eens af en toe gelijk heb, anders hoef je mij helemaal niet weg te zetten of aan te vallen> dan kan je denken> laat maar lullen..

   Maareh. Zijn de accounts die altijd eigen (jeugd) spelers affakkelen, bij een beetje tegenstand (gelijk spel, verlies) niet evenzeer irritant en vallen die ook niet steeds op irritante wijze in herhaling dan?

   De accounts die aan het bestuur van VVV gelieerd zijn werden trouwens ook op een bepaalt punt afgelopen zomer ineens weer erg actief, toen de gemoederen bij de club wat onrustig werden, en een aantal mensen een beetje hun vege lijf moesten redden. Dat viel op. Daarom doe ik dit. Beetje gezond tegengas geven. Maar ik zal me wel weer een tijdje koest houden hoor qua commentaar op het beleid en het bestuur. We wachten wel op de eerste nieuwsberichten die daar over gaan. Zijn er eigenlijk al aankopen of gehuurde spelers?

   1. Ievel Knievel

    En @ distortion. Sommige mensen kunnen zich wel storen aan mij, sommigen ook niet. En als ik iets schrijf levert dat vaak reacties en gespreksstof op, is mijn bescheiden mening. Anders is het hier ook maar een dooie boel. Stel je voor dat we niks meer te noälen hebben 😉 😉 ;).

 27. VeniVidiVici

  Nee he, het is weer zo n dag hier. Is het misschien een idee om een topic aan te maken over beleid cq Marco B? Dan kunnen diegenen of diegene die op elk topic wat bedoeld is om wedstrijden te beschouwen hun bekende en irritant repeterende klaagzang daar kwijt. En krijgen anderen die zich hier echt wel serieus aan ergeren, geen eelt op de vingers van het naar beneden scrollen. Tevens het verzoek om niet op mij te reageren, dit was gericht aan de redactie.

   1. Hendrix2

    Dat zeker, iedereen ziet in dat er (zeker aanvallend) nog wat bij MOET. Daarbij vind ik het erg frustrerend dat concurrent Roda vandaag 3 spelers vastlegt die imo ook bij ons gepast hadden. Ik kan me ook niet voorstellen dat VVV met geen van de 3 bezig is geweest. Uiteraard snap ik dat je eerder de keuze maakt voor Roda momenteel. Laten we hopen op Deadlineday – nieuws!

 28. Leonardus

  Er zullen wel een aantal jong Utrecht spelers komen. Utrecht is de eigen selectie flink aan het uitbreiden. Die hebben straks een overschot.

  Willem roggelt dat wiel met zijn laptopje op het strand in espagna.

 29. inut

  Heeft Willem dus mooi geregeld vanaf z’n strandbedje. Lijkt in eerste opzicht een goede (jonge) versterking met toch al wat eredivisewedstrijden in de benen en zelfs een aantal Europese potjes. Wat ik mij wel afvraag is waarom Vitesse van hem af wil. Je degradeert toch niet een semi-basisspeler naar verhuurspeler in een aantal maanden? Het is niet zo dat Vitesse zo breed zit qua selectie en centen voor op de transfermarkt.

  Nu hopen dat er in de loop van de dag nog eentje bijkomt zodat we zowel wat meer opties op het veld hebben maar ook zodat kortzichtige mensen als Leonardus misschien snappen dat er tegenwoordig telefoons en laptops bestaan met internet waardoor je op afstand contact kan hebben om zaken te regelen.

Leave a Reply