Voorbeschouwing TOP Oss – VVV-Venlo

Vrijdag staat alweer de tweede wedstrijd van het seizoen op de planning. Met een uitverkochte supportersbus reist VVV-Venlo af naar het Frans Heesenstadion – daar staat om 20:00 TOP Oss te wachten. VVV liet in de openingswedstrijd tegen NAC Breda aardige dingen zien, met vooral veel passie en strijd, iets wat vorig seizoen nog regelmatig ontbrak. En dat deden we toch tegen de verwachtingen in: na een niet al te overtuigende voorbereiding en een forse leegloop van spelers, zag het er niet heel rooskleurig uit. Maurice Steijn deed daar nog een schepje bovenop: “Ik denk dat NAC zondag makkelijk wint”. Dat bleek dus toch een stuk lastiger, pas in de 91e minuut kwam NAC langzij.

En door het gelijkspel tegen een titelkandidaat is het vertrouwen, ook bij de supporters, wat opgekrikt. Ondanks dat de selectie nog niet compleet is, laat VVV wel al prima dingen zien. Hopelijk kunnen we vrijdag de eerste overwinning onder Jos Luhukay binnen gaan halen. Maar dat gaat niet heel eenvoudig worden, denkt Luhukay: “Top Oss is een ploeg die heel goed en gedisciplineerd speelt. Ze maken de ruimtes heel klein en zakken ver in. Ze zijn extreem sterk in de omschakeling. Snel de bal op de spits en bijsluiten. Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van de werklust en inzet die ze tegen Excelsior lieten zien. Het is echt een ploeg die erg homogeen werkt. Ze hebben veel voor elkaar over en gaven bijna niks weg. Wij moeten op helft van de tegenstander baltempo houden. En als het kan ruimtes zoeken.”

Tegenstander TOP Oss is ook goed aan het seizoen begonnen. De ploeg van Bob Peeters wist in de eerste wedstrijd knap van Excelsior Rotterdam te winnen. Met een juweel van een doelpunt zorgde Jearl Margaritha voor de enige treffer in de wedstrijd. In Oss hebben ze deze zomer ook niet stil gezeten, Margaritha is één van de elf nieuwe aanwinsten. Dit heeft wel zijn gevolgen gehad: Niels Fleuren, De Maldini van De Koel, is hierdoor op de reservebank belandt. Tegen Excelsior viel hij ook niet in, het wederzien van Fleuren is dus nog onzeker.
Luhukay ziet in ieder geval wel kansen vrijdag: “Je speelt wel tegen een ploeg die langer bij elkaar is. Die weten wat ze kunnen en met name wat ook niet. Ze spelen in hun kracht, zijn verdedigend sterk net als in de omschakeling. Maar als wij aan de bal zekerder zijn en balvaster en de duels positief oppakken, dan zijn er winstkansen voor ons.”

Eén naam die vrijdag definitief ontbreekt is Sven Braken. “De blessure van Sven is natuurlijk vooral voor hemzelf ontzettend vervelend. Maar ook voor de club is het lastig. Hij bekleedt een belangrijke positie in de spits waarvan je hoopt dat je een vast aanspeelpunt hebt. Iemand die ons kan laten doorcombineren en die voor goals kan zorgen. Met het wegvallen van Sven, vallen er ook wel wat goals weg. Dat moeten we nu creatief proberen op te lossen. We hebben de mogelijkheid om met een valse spits te spelen. We gaan kijken wie we daarvoor gaan inzetten.” Een eventuele vervanger zou de nieuwe spits Erik Sorga kunnen zijn. Het is wel maar de vraag of hij op tijd speelgerechtigd is.
Buiten Sven Braken zijn er nog meer twijfelgevallen: “Het is nog niet zeker of Guus Hupperts kan starten. We moeten kijken of er reactie is na zijn training vandaag. Op zich gaat het goed. Maar we moeten niet forceren. Daarom kijken we ook naar alternatieven.” Eén van die alternatieven zou Tobias Pachonik kunnen zijn. VVV hoopt nog steeds op verkoop van de Duitse rechtsback, maar dat wil nog niet vlotten.

Of El Capitán, Danny Post, kan spelen is ook nog onzeker: “Danny had natuurlijk tot zondag drie maanden niet gespeeld. Hij wordt van dag tot dag sterker. Misschien komt vrijdag starten voor Danny nog iets te vroeg. Dat bespreken we met hem”. Voor Tristan Dekker komt de wedstrijd nog te vroeg. Ondanks dat zijn herstel spoedig verloopt sluit hij nog niet aan bij de wedstrijdselectie.

Statistieken
Qua statistieken ziet het er goed uit voor VVV. In de laatste 10 wedstrijden wist VVV zeven keer te winnen, TOP Oss tweemaal en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In totaal heeft VVV 50% van de wedstrijden tegen TOP Oss gewonnen, Oss 34,2%. Op basis van de statistieken kunnen we ook rekenen op een doelpuntrijk avondje: gemiddeld worden er 3,4 doelpunten gemaakt wanneer Oss en VVV tegenover elkaar staan.
De laatste keer dat VVV op bezoek ging in Oss wisten we ook te winnen. Door één goal van Joey Sleegers en twee goals van Vito van Crooij wist VVV met 0-3 te winnen.

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Oostrom. Hierin wordt hij ondersteunt door Krijt, van Marrewijk (assistenten) en van Kommer (vierde official).

Met de inzet en passie van de wedstrijd NAC Breda móeten we in Oss een resultaat kunnen halen. FORZA VENLO!

97 Responses

 1. supportertje

  Ik heb begrepen dat de de kaarten van het uitvak zo goed als weg zijn. Misschien dus met 300 honderd man in het uitvak. Zou geweldig zijn, en mooi voor de ploeg.

 2. idderzienmeining

  Goed om te lezen dat er behoorlijk wat supporters afreizen naar Oss zodat de ploeg flinke ondersteuning krijgt!
  👌
  Braken zullen we enkele weken moeten missen en ik ben bang dat onze nieuwe spits vanavond nog niet speelgerechtigd is … we zijn per slot van rekening geen Ajax, PSV of Feyenoord …
  Ik verwacht dat Luhukay gaat starten met Bastiaans in de punt en verder 9 dezelfde namen als vorige week aan de aftrap. Enige wijziging zal zijn (al dan niet noodgedwongen) dat Pachonik start als rechtsback ?

  Als VVV dezelfde werk ethiek, wil om vooruit te spelen en bereidheid om voor elkaar te knokken dan moet het goed kunnen komen.

  Come on Venlo
  Op naar de 1e driepunter ?
  Succes in elk geval 🤟

 3. eagle

  Gaat onze Griek toch een eredivisie transfer maken? Hij reageert op Instagram op een vraag van espn “wie wordt komend seizoen topscorer eredivisie””
  Met 🙋🏻‍♂️

   1. Ievel Knievel

    Best gek ook gelet op dat deze speler via een proefperiode zijn contract heeft verdiend. Dan is er ook niet echt goed “getest”, waar ik verleden seizoen ook al zo mijn twijfels bij had.

    Het lijkt alsof de sportwereld soms zo conservatief is dat men niet wil aan een manier van werken die in het bedrijfsleven steeds meer de standaard is. Namelijk psychologie doorvoeren in je werkwijze. Mensen assessments laten doen in een proefperiode, op basis van competenties mensen selecteren. Mensen aanvullend aan elkaar laten zijn, etc… Raar ook dat VVV ooit voorop liep in het aantrekken van een sportpsycholoog, maar daar mee gestopt is na o.a. cynische commentaren van Derksen en co, terwijl een sportpsycholoog in je staf eerder een must is. Naast een voedingsdeskundige en inspanningsdeskundige.

    Iedereen weet dat sfeer en karakter net zo doorslaggevend zijn in een groep en teamsport dan alleen talent hebben.

   2. Koelie

    Ai dat klinkt niet goed.. Niks geleerd van afgelopen jaren? Had gehoopt dat het dit jaar eindelijk ook serieus naar mentale aspect en karakter is gekeken. Vandaar ook dat ze nog zoeken naar tweede linksback??

    Als je de foto’s ziet van meneer Sorga dan lijkt het ook niet of die lekker in een homogene groep zal passen. Vooral iemand van de bling bling. Benieuwd naar zijn voetbalkunsten.

    Wedstrijd vanavond (gelukkig?) niet kunnen zien dus daar zeg ik niks over. Met verschil in budget een blamage maar gezien de huidige de selecties niet onverwacht. Elk team dat al meer ingespeeld is kan het ons erg moeilijk maken. Er is nog een lange weg te gaan.

   3. mats

    Als jij het zegt zal het wel zo zijn. Maar ik vind dit dan toch ook wel echt tekenend voor VVV en ik begin me toch wel af te vragen hoe dit kan en of er bij VVV toch niet echt intern wat fout zit als je dit niet ziet in een proefperiode.

 4. RuiverCity

  Zo alle halleluja stemmingen van vorige week kunnen weer de ijskast in. Met de jeugdspelers ga je echt geen potten breken. Onvoorstelbaar dat de gevaarlijkste aanvaller (Schroijen) wéér gewisseld wordt.
  Minstens vier versterkingen erbij anders wordt het helemaal niks dit seizoen. Kijk eens naar de bank. Dan schrik je echt wat daar zit….

   1. Wat dan wel weer verwonderlijk is, is dat Roemer niet gewisseld werd. Ik mag mezelf wel Roemer fan noemen, maar wat speelde die jongen vreselijk slecht vanavond.

 5. De Koel

  Verkoop van Giakoumakis had allang geregeld moeten zijn. Daarom loopt VVV nu achter de feiten aan met een ondermaats elftal. Ik had al weinig hoop voor dit seizoen en dat is nu nog minder.

  1. Grad

   Dat geef je het al vroeg op na 2 wedstrijden, wat moeten de supporters van Emmen nu al niet denken dan en die hebben een paar spelers meer gehaald en veel meer centjes te besteden. Trouwens heb je wel geluisterd naar het verhaal van Luhukay wat hij verwacht van dit seizoen en zeker in de beginfase.

   1. Ievel Knievel

    Tja, sommige lopen al eeuwen bij VVV rond met een verkeerd/ compleet misplaatst verwachtingspatroon, dat ook nog eens nergens op gebaseerd is, als je naar de geschiedenis van onze club kijkt en onze mogelijkheden.

    Dan weet je ook dat VVV sinds 2003 eigenlijk prima presteert. Namelijk top eerste divisie (vrijwel ieder seizoen) en 2e rijtje ere divsie (vrijwel ieders seizoen dat ze daar spelen> waarvan 9 jaar ere divsie in 18 jaar tijd. Ook ik vind het zeer spijtig dat er door aangeklooi en verkeerde mensen op verkeerde plekken in de organisatie niet het maximale uit VVV gehaald wordt, maar ze zitten wel constant dicht tegen dat maximale aan, al was de degradatie vorig seizoen niet nodig geweest> als is het ook zo, VVV kennende, dat als er niks mis was gegaan, we nu niet met een goede (de juiste) trainer en goede selectie opgescheept hadden gezeten en we dit seizoen wel gedegradeerd waren.

 6. Ievel Knievel

  Grappig. VVV is zo’n club waar de greeken keer op keer hun gram proberen te halen. Alsof ze er op kicken dat het slecht gaat soms. Zo lijkt het.

  Maar goed. In mijn beleving gaat VVV nog steeds (,ax) 8e worden dit seizoen en heeft het 2 a 3 seizoenen nodig om te groeien. Dan ontkom je er niet aan dat je dit soort partijen verliest. In dit geval terecht ook. Daar moet de jonge selectie iets van opsteken als het goed is. We weten allemaal dat het dit seizoen met vallen en opstaan gaat zijn. Dit was even zo’n dalletje. De jonge selectie moet dingen gaan leren. In mijn hoofd heb ik dit gewoon ingecalculeerd, al blijft het jammer om dit soort wedstrijden te verliezen. Ik had nog stiekem op dat gelijjspelletje gehoopt tegen beter weten in.

  Maar goed; Emmen ook weer verloren en Volendam ook weer. Daar is het ook nog geen paniek lijkt me.

  1. rongo26

   Gezien de opstelling werd het al een lastig verhaal. Ik vind het mooi dat we met de A1 willen spelen, maar dan moet die goed genoeg zijn.

   Tussenjaar is ook prima, maar je vraagt je toch af waarom VVV niet een beter elftal kan brengen dan TOP. Die hebben helemaal geen cent…

   Kortom snel vergeten en hopelijk is onze spits snel speelgerechtigd, want zo is er ook weinig scorend vermogen.

  2. mats

   Grappig dat jij dit elke week dag in dag uit moet benoemen. Heb jij een persoonlijkheidsstoornis ofzo dat je hier steeds moet bevestigen dat je zoveel beter bent dan anderen?

 7. zuid1

  Totaal geen stootkracht voorin spits wordt zeer gemist. Waarom speelde Bastiaans niet? Van Dijk had je ook eerder kunnen brengen want over de grond lukte niets.

  Dat Oss kon er echt niets van schande dat je hier van verliest, die 1-1 had je gewoon moeten koesteren maar ze rennen als een kip zonder kop naar voren om dan ook nog hier met 0 punten weg te gaan.

  Wat ik me ook afvraag waarom speelt Johansson niet meteen die is toch helemaal fit ? En Van Rooyen beste man op middenveld er ook weer afhalen ik snap het niet.

 8. Oelie op zuid

  Misschien zijn van Rooyen en Schroyen nog niet helemaal fit genoeg om een zwaardere belasting zonder risico op mogelijke blessures aan te kunnen. Jos gaat niet de beste mensen wisselen om te verliezen. Hij kijkt op lange termijn en niet op korte termijn succes met mogelijk kans op blessures lijkt mij. Dat de selectie te krap is snap ik ook. Alles ligt aan de verkoop van onze Griekse speler, het kanon van Heraklion.😁.

 9. Venlooow

  En weer gaat het gezanik beginnen. Pfff daar word je pas moe van.
  Geef VVV toch eens de tijd, er staat bijna een geheel nieuw elftal.
  En vergeet niet we speelden vandaag zonder spits.
  Maar dat nieuws over Leliendal verbaast wel wel zeg. Laat snel die transfermarkt dichtgaan en dan weten we al iets meer over hoe en wat.

   1. Ievel Knievel

    En toch weet ik zeker dat we mee gaan doen bij de bovenste 10, de bovenste 8 zelfs. Zal toch wel meevallen met dat zware jaar. Tenzij je er vanuit gaat dat we iedere week zo maar even winnen van flink degelijke ploegen als een Top Oss. Denk dat Top Oss hoger gaat eindigen dan iedereen nu denkt.

   2. mats

    Essa speelde ook een partij matig zeg! Pfffff Zo kun je dus geen wedstrijd winnen. Fysiek kwamen we weer te kort. TOP Oss heel matig elftal maar de helft van de VVV spelers werd gewoon weer heel makkelijk opzij geduwd door een stel bouwvakkers van Top Oss of kon niet eens een bal aannemen (Roemer)…. Wat ziet iedereen eigenlijk in die Roemer. Partij matig zeg! Pffff brengt he-le-maal niks. Oké VVV speelt zonder spits – of nou ja Schroijen in een soort van spitsen rol op hoop van zegen – maar ik geloof niet dat Roemer ook maar 1 voorzet richting doel heeft gegeven.

 10. Piet Verbong

  Ik heb honderd procent vertrouwen in het vakmanschap van Jos Luhukay. Geef die man even de tijd om van dit zootje ongeregeld een sterk team te maken. Geduld dus, dames en heren moppervotten op deze site. Met Kertsmis staan we in de top 5.

 11. mats

  Een leeg stadion met meer VVV supporters dan mensen uit Oss…dat het überhaupt betaald voetbal mag heten daar zeg.

  Qua wedstrijd/tactiek begrijp ik er niks meer van. Leliendal niet (gedoe blijkbaar) en dan staat Janssen daar opeens te spelen. Iedereen kan zien dat de jeugdspelers gewoon te weinig brengen en dan wissel je VanRooijen en Schroijen, waarvan ik al helemaal niet begrijp waarom die niet wedstrijdfit kunnen zijn. Roemer laten staan die nog geen bal normaal aan kan nemen, …Johansson pas laat brengen….waarom haal je die dan? Over halen gesproken, geen idee waarom De Boer gehaald is. Geen enkele aanvoer brengt die gast. En dan krijg je de 1-1 kado maar dan komen de laatste minuten en dan weet je het wel weer met Da Graca.

  Het zal wel dat we vertrouwen moeten hebben, maar we gaan geen potten breken met mensen als Verheijden, Hendrix, Smans, Essa, VanDijk, Bastiaans en Roemer…..
  Wie genoegen neemt met deze namen zal genoegen moeten nemen met het rechterrijtje.

  1. RuiverCity

   Helemaal met je eens Mats. Wat een slap zooitje dit. En dan maar lovend zijn over de jeugdopleiding onder leiding van Roger Bongaerts. Er komt wel heel weinig (fysiek) door dat geschikt is voor betaald voetbal. De meeste jeugdspelers gaan dadelijk allemaal weer naar Panningen, Wittenhorst, etc.

   Giakoumakis wordt blunder nummer zoveel. Had al lang weg moeten zijn. VVV verspeelt nu alweer punten die je dadelijk hard nodig blijkt te hebben. Kom op zeg……In een par maanden tijd zijn we gezakt onder het niveau van TOP Oss. Heeft iedereen wel in de gaten wat dit gaat doen met sponsoren, merchandising?

   1. Leonardus

    Eens met de fysieke onmacht van de jeugdspelers. Maar die kun je niets kwalijk nemen omdat ze gewoon voor de Leeuwen geworpen worden en niet langzaam kunnen wennen aan het niveau. Jongens van 17 en 18 missen gewoon de fysiek dat kun je ze niet kwalijk nemen. Ik ben er van overtuigd dat die Essanoussi een hele grote wordt.

    Sponsoren lopen niet weg. Die hebben op een enkeling na allemaal verlengd en zelfs voor meer dan 90% afgezien van enige tegemoetkoming van vorig jaar. Dus dat zal geen probleem zijn.

    Wat wel een probleem is of wordt, is Danny Post. Ik vraag me af wat VVV daar nog mee moet. Hij past helemaal niet in dit team wat in opbouw is. Moet van Rooijen daar straks voor gaan wijken? Ik mag toch hopen van niet. VVV had Post moeten bedanken voor de diensten en hem transfervrij moeten laten gaan. En voor dat salaris had je zo 2 nieuwe transfervrije spelers kunnen halen.

 12. mats

  Oh en nog iets…. Als er bijna 300 VVV supporters 90 minuten staan te zingen en aan te moedigen in een leeg stadion waar nog geen Ossenaar zijn mond open doet, dan vind ik wat we aan strijdlust terug krijgen toch wel echt ontzettend mager. Ik heb het vanavond iig niet gezien. Valt me vies tegen van de spelers.

  1. ponnie veag oet de pan

   Mats: Kan jij je naam niet beter wijzigen in Azijnzeiker? Gezien je tijdstip van posten en het aantal zeikberichten weer een pilske teveel gehad vnv mss?

   1. zuid1

    Mats heeft gewoon gelijk. Schijnbaar is het normaal om van een café elftal te verliezen. Dat Oss kon er echt niets van, dan moet je zelfs zonder spits het verschil kunnen maken. Als je dan in 90 minuten nauwelijks iets creëert dan ben je gewoon echt slecht als team. Vvv heeft buiten die beker wedstrijd tegen NEC vanaf 27 januari al niet meer in competitie verband gewonnen. Ze moeten gvd gewoon eens kerels zijn en de beuk erin gooien en 3 punten gaan pakken want dit slaat nergens op. En de tijd van wennen aan elkaar is wat mij betreft voorbij zodra de competitie start. Die gasten hebben toch niet maanden niks gedaan? Als je nog geen 90 minuten tegen dit soort ploegen kunt spelen dan kun je beter stoppen met betaald voetbal.

   2. Ievel Knievel

    @Zuid1

    Ze hebben letterlijk vorige week met leuk en aardig spel gelijk gespeeld tegen de titelkandidaat. Of één van de. Alsof dat niets voorstelt.

    Je weet dat dit jonge team, dat gisteren niet op sterkte was, uitglijders gaat maken. Waarom zou je anders 8e worden in de competitie?

   3. Ievel Knievel

    Sommigen kom hier alleen om te zaniken. Die waren vorige week de eerste 20 minuten driftig aan het posten. Toen het spel daarna leuk werd en er een resultaat werd behaald waren ze stil. Want er viel vorige week weinig te zaniken (ondanks de late tegengoal).

    Wat betreft die jeugdspelers. Die zullen toch echt op niveau weerstand en tegenstand moeten krijgen om beter te worden en om fysiek sterker te worden. Dat doe je dus als een club als VVV zijnde in je eerste team. Zeker als er niets hoeft dit jaar. AL onze talenten hebben iets in hun mars. De 1 op eredivisie niveau en de anderen op KKD niveau. Dat maakt niet uit, Ze kunnen over een tijdje zeker betaald voetbal aan. Sommigen als basisspeler, sommigen als reserve (en ja, die heb je ook echt nodig).

 13. clubman

  De eerste verliespartij is gespeeld en letterlijk iedere speler is ondertussen door de mangel gehaald door de bekende kenners hier. Bij de volgende nul punten wedstrijd zal het kader aan de beurt zijn en bij verlies nummer 3 moet de club opgedoekt worden.
  Beste alwetende kenners (lees näölers), we gaan 100% zeker méér dan 3 keer verliezen dit seizoen dus gooi alle gal er nu alvast uit. We kunnen het maar gehad hebben. Wie nu denkt zomaar mee te kunnen gaan doen om promotie puur op basis van resultaten uit het verleden, loopt over van naïviteit.
  We zijn ocherm 2 wedstrijden onderweg en het volledige team kan er al helemaal niks meer van. Opportunisme en naïviteit gaan hand in hand onder de Venlose “kenners”.
  #wathebjezelfooitgepresteerd?

  1. zuid1

   Is helemaal niet waar dat iedere speler erdoor is gehaald. Maar je bent het toch met me eens als je Pachonik da Graca Koglin en daarvoor nog Post heb staan dat je hier niet meer in de 92e minuut een tegen treffer laat vallen ? Deze jongens moeten dat toch gewoon uit kunnen spelen ? Dan mag je best man en paard noemen vind ik. Je hebt gisteren gewoon verloren op kracht en dat vind ik ze wel aan te rekenen want als het voetballend niet meer gaat dan zul je hetzelfde moeten brengen als je tegenstander en dat hebben ze de tweede helft nagelaten en dat is Lukukay ook aan te rekenen met te late en vreemde wissels ( van Rooyen bijvoorbeeld)

   1. mats

    Precies dit. Maar mensen als Clubman, Ievel en Ponny gaan nooit naar een uitwedstrijd dus die lullen maar wat op basis van…ja ban wat eigenlijk?

   2. Grad

    Dat noem ik scorebord journalistiek. Ook Europese topclubs, of nationale teams verliezen weleens in de 91e, 92e min. etc. Kan elke club overkomen en nu toevallig VVV 2x achter elkaar.

  2. RuiverCity

   Kon niet uitblijven. Clubman die echt elk realisme uit het oog is verloren.

   Als je nu alweer leest dat die Leliendal wordt uitgekotst door medespelers en staf dan vraag je je af hoe vvv weer ‘gescout’ heeft.

   Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat Giaoumakis betaald krijgt, maar niet speelt.
   Verhalen over blessures etc. zijn gewoon klinkklare onzin. Ze krijgen nu al niet meer de 5 miljoen die ze zo graag hadden willen zien. Ze mogen blij zijn als ze al 1 miljoen krijgen. Ook deze farce kost vvv weer onnodige punten. Tegen TOP Oss wat zijn we ver weggezakt!

   1. DeOtjes

    Die jongen is op proef geweest alvorens hij een contract kreeg. Daarnaast is er welgeteld 1 postje op dit forum met die ‘roddel’ en het is meteen waarheid (en de scouting is het weer schuld).

    Vwb betreft Giakomakis. Het is een keuze die VVV maakt. Waarop gebaseerd weet ik niet.
    Kan zijn ivm blessures. Kan ook zijn dat als hij er nu geen maakt zijn marktwaarde keldert en VVV toch iets anders voor ogen heeft. Ik zou hem iig met de groep hebben laten meetrainen om de conditie op peil te houden en voor het geval er geen transfer komt. Dan kan hij iig snel instromen.

   2. Grad

    Ik vind het niet onvoorstelbaar, want PSV deed het met Dumfries, AZ met Koopmeiners, Fortuna met Flemming en zo zullen er nog wel een paar zijn.

 14. Ievel Knievel

  Supporters als M zijn helemaal geen supporter. Die komt alleen zijn gram halen in slechte tijden. In goede tijden is hij altijd afwezig. Valt me al jaren op rij op.

   1. mats

    Haha precies! Wat mij opvalt is dat Ievel (en clubman enzo) ook nooit beginnen met posten. Die wachten totdat de ‘näöleers’ gereageerd hebben zodat ze hun plasje weer kunnen doen. Zielig.

  1. mats

   Roemer heeft gisteren geen bal voorgezet en kon geen bal in zijn voeten houden. Hoe veel geduld wil je precies hebben? Zelfs op KKD niveau mag je meer verwachten toch?

   Ik had te doen met Schroijen die stond op een eiland. En dan werd hij gewisseld ipv dat je hem naar buiten zet en Bastiaans in de spits zet.

   1. bear664

    Schroijen was, net zoals Roemer, dramatisch … vandaar ook terecht gewisseld.

 15. mats

  Lekker tactisch gespeeld ook. Janssen deed het niet heel slecht als linksback (hoeverzin je het eigenlijk) maar in de tweede helft kwam elk gevaar van TOP omdat de bal achter hem gelegd werd (goed gezien van die trainer van Oss) , maar toen Jos Janssen wisselde lag het daar helemaal open….en die 2-1 kwam ook van die kant.
  Maar dit mag je allemaal niet zeggen van mensen die niet eens zelf bij de wedstrijd waren, want dan ben je negatief 😂

  1. bear664

   Ik was vrijdag bij de wedstrijd, maar was jij er wel … ??????
   Vraag me überhaupt af of jij wel wedstrijden bezoekt … je bent alleen maar een toetsenbord ridder …
   Met je gezeik kun je beter fan worden van de Venlose Boys ofzo …

 16. FC VVV03

  Volgende week weer een kans zeggen we dan maar. Een ding is na gisteren wel zeker. Dat we niet meer bang hoeven te zijn dat Pachonik ons nog gaat verlaten. Bij zoals de 1-0 als de 2-1 stond hij te slapen en maakt zijn tegenstander de gaol. Hoop dat Dekker snel weer fit is en Jos hem eens een heel seizoen laat staan.

 17. chretien

  Ik heb ook nog naar de nabeschouwing gekeken. De eerste twee wedstrijden waren van de de beide gedegradeerde eredivisie clubs. VVV, ook gedegradeerd, werd vertoond net niet als laatste wedstrijd. Over TOP, als scout van welke andere eerste divisie club zou ik geen enkele TOP speler op mijn lijstje zetten…. Zoals eerder gezegd, Jos moet de tijd krijgen om te ontwikkelen en ik hoop dat vooral onze eigen jongens de kans krijgen. Als Giakoumakis is verkocht wellicht dat er dan nog bovengemiddelde speler kan worden aangetrokken? FORZA VVV!

 18. clubman

  Gooi het eruit “kenners”, dat lucht lekker op!
  Kenner A roept dat speler X uit de groep ligt en kenner B verwijt het complete scoutingapparaat schuld hieraan waarna kenner C het helemaal niet meer ziet zitten in de hele organisatie.
  Objectiviteit en kennis troef hier. Let wel, we zijn welgeteld 2 wedstrijden onderweg… dat belooft nog wat! 😂🤣

  1. mats

   Het ligt er maar aan welke ‘kenner’ het zegt he? Als jij het gezegd zou hebben zou ik idd hard gelachen hebben om zoveel onnozelheid en vrolijk verder gaan met mijn leven. Maar in dit geval was het Word, en die zegt hier alleen dingen die voor ongeveer 99,9 procent van de tijd uitkomen/waarheid zijn. Ik snap dat jij je ook beter voelt dan Word of wie dan ook op deze site, maar voelen is helaas niet hetzelfde als zijn. Succes met je gevoelens verder.

  1. Gerardus

   Tuurlijk ga je de rust bewaren. Vorige week heeft Jos in een groot interview nog uitgelegd hoe het zit en gaat lopen. En dan ga jij het met vorig seizoen vergelijken terwijl een groter contrast dan dat het op dit moment is niet mogelijk is. De afgelopen 2 wedstrijden zijn bijna precies zo gegaan zoals gezegd is. Er wordt op dit moment, godzijdank, naar de lange termijn gekeken en niet enkel naar de korte termijn.

   Misschien eens begrijpend lezen in plaats van alles maar te beschuldigen dat het niet deugd.

   1. RuiverCity

    Misschien moet jij je geel/zwarte bril eens afzetten en zien wat er daadwerkelijk op het veld gebeurt. Dat is gewoon slecht. de jeugdspelers komen fysiek zo veel te kort waardoor er geen bal veroverd wordt. Hierdoor kom je amper voor het doel van de tegenstander. Met deze spelers win je geen enkele wedstrijd. Als je de reserve spelers bekijkt, schrik je je helemaal een ongeluk. Hou toch eens op met een Simon Janssen en een Bastiaans. Die spelen over een tijd ook bij Wittenhorst of EVV

   2. Grad

    RuiverCity ik ben van mening, dat de echte VVV-supporter altijd een geel/zwarte bril op moet hebben .

   3. bear664

    @Ruivercity Je hebt werkelijk niks van die wedstrijd gezien hè …. beetje te druk met je toetsenbord ?
    De jeugdspelers veroverden juist veelvuldig de bal …. ze speelden daarna echter de bal te laat af …
    Dat is toch heel wat anders …
    En de echte supporters op de tribune bleven er wel volledig achter staan, die steunen hun elftal tenminste … in plaats van het iedere week opnieuw afzeiken wat jij en Mats doen …
    Ga toch wat leuks doen … is ook beter voor jullie zelf.

 19. Goodie

  Kap is met die persoonlijke vetes hier continu. Dit forum wordt er met de dag minder interessant op.

  Wat betreft de wedstrijd: puur verloren op fysieke kracht. In de aanval en op het middenveld was er welgeteld 1 persoon die fysieke duels wel eens won, Van Rooijen. Voor de rest werd elk duel verloren en dan wordt het gewoon een lastig verhaal.

  Simon Janssen deed het als back nog niet eens zo verkeerd, maar die werd op het middenveld gewoon gemist.

  Ik vond de technische staf ook falen door van Dijck pas zo laat te brengen. De hele 2e helft werd er gevraagd om lengte en kracht. Vervolgens worden er jeugdspelers ingebracht van 1.70 en 60 kg. De verdeging van Oss had hier geen enkele moeite mee.

  1. Die persoonlijke vetes hierzo, ik word er ook een beetje moe van…
   Maar de critici hebben natuurlijk wel een punt dat fysieke kracht wel een zeer belangrijke rol speelt in de KKD.
   Daardoor verliezen we ook heel gemakkelijk een wedstrijd van TOP Oss.
   En zo ga je veel meer wedstrijden verliezen als je als technische staf daarin geen keuzes gaat maken.
   Ga sowieso met een middenveld met Post en Van Rooyen spelen omdat je dan fysiek je mannetje staat. Zet daar een creatieve man naast die de voorhoede kan bedienen. Voorin Schrooyen en onze nieuwe spits en uit de keuze voor de andere speler in de voorhoede ben ik nog niet uit.
   Voor mij blijft een belangrijke graadmeter de wedstrijd in ons laatste jaar KKD voor de promotie: Jong Ajax – VVV 0-5.! Een geweldig elftal (lichtgewichten) stond bij Jong Ajax op het veld, maar ze waren absoluut kansloos tegen een slim spelend en fysiek heel sterk ,op en soms over het randje spelend VVV! Wat heb ik toen genoten want ik was er bij en zat tussen het verbijsterd Ajax-publiek!
   Ik denk toch dat als je zo’n team smeedt, je heel ver gaat komen in de KKD.
   Rekening houden met de fysieke krachtpatserij die gevraagd wordt en dat samen laten gaan met vernuft, en natuurlijk een makkelijk scorende spits!

   1. Koelie

    Ik denk niet dat ze nog veel spelers gaan halen. Alleen een tweede spits (Sorga) en een tweede linksback werd door Bogers genoemd. Een eventuele opbrengst van Gia wordt gebruikt voor de clubkas. We zullen het met de fysiek zwakkere jeugd moeten doen.

 20. jurgen

  In Engeland zijn ze ook weer begonnen met voetballen, Southampton heeft de 1e pot verloren met 3-1, maar even afwachten wie daar nerveus wordt over een dag of 7, als je 2 potjes achter elkaar verloren hebt. Dit alles met betrekking op onze Griekse vriend, mocht er een kern van waarheid inzitten. We gaan ut tzt meemaken.

 21. kuebke

  Ik zeg alleen maar dit,Bagger is het en blijft het zolang Stan en Marco daar blijven zitten.
  Ze hadden er ook uit gemoeten met de schoonmaak maar zij blijven mooi zitten waar ze zitten en ze gaan lekker weer op dezelfde tour verder als vorig seizoen.

  1. Gerardus

   Naar mijn mening hebben ze ten opzichte van vorig seizoen alles omgegooid en alles anders gedaan. Wat is er in jouw optiek dan nog hetzelfde ten opzichte van vorig seizoen?

   1. mats

    Je kan het ook typeren als zwalkend beleid. Ik merk toch ook dat ik wat minder vertrouwen begin te krijgen in Stan en Marco.

   2. Het feit dat we zonder Giakoumakis heel moeilijk scoren (van de drie doelpunten tot nu toe twee eigen goals) , het feit dat ook deze keeper tot nu toe nog geen puntenpakker is gebleken, en het feit dat winnen nog steeds niet lukt. Hopelijk gaat dat scoren (en dus ook het winnen) vanaf volgende week beter met onze nieuwe spits.

    Leuk dat jonge spelers uit de eigen jeugd een kans in de basis krijgen nu, maar de vraag is hoeveel daarvan er ook echt gaan slagen in het profvoetbal. Een blik op de selecties van de afgelopen jaren leert namelijk al snel dat twee derde van die spelers na 1 of 2 jaar bij de selectie niet goed genoeg blijkt en een stap terug moet doen naar de amateurs van EVV, Straelen, tot aan Venlosche Boys en Sporting Swolgen Tienray aan toe.

   3. kuebke

    Wat hebben ze omgegooid dan ?
    Ze gaan weer flink wat spelers uit het buitenland halen net als vorig jaar terwijl er in Nederland ook genoeg spelers rondlopen en die misschien ook wel iets aan V.V.V kunnen toevoegen.
    Nee het moeten allemaal spelers zijn van Stan zijn connecties.
    Het aankoop en zeker het verkoop beleid is slecht,ze laten de spelers gewoon transfer vrij gaan terwijl ze er nog altijd iets voor kunnen vragen/krijgen maar nee,het lijkt wel een goede doel alles voor niets weggeven.
    Het blijft allemaal veel te amateuristisch op veel gebied bij de club en dat is vooral de schuld van Marco.

    ps, kijk maar eens wat Math hier onder schrijft daar ben ik het volledig mee eens en blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt.

 22. Gerardus

  Zo zou je het inderdaad ook kunnen omschrijven. Van een ervaren beleid naar talentvol beleid is niet bepaald iets wat in dezelfde lijn ligt.

  Ik moet wel zeggen dat met het aantal jeugdspelers kijkend naar de potentie dat er nu is een logische keuze is gemaakt om het op deze manier aan te pakken. Alleen zal het op de korte termijn sowieso niet heel veel resultaten gaan opleveren. Maar op de langere termijn, dus vanaf volgend seizoen wel.

  Ik ben daar persoonlijk wel blij mee dat ze het nu zo aanpakken in plaats van het drama van afgelopen seizoen.

   1. Gerardus

    Het lijkt mij heel sterk dat dit niet gaat gebeuren. Anders is er toch iets flink misgegaan 😉 Persoonlijk wil ik überhaupt weer eens in een stadion juichen. Daar ben ik al te lang niet geweest.
    Het zou mij trouwens niets verbazen als we volgende week met 3-0 winnen van Almere.

    Laten we het hopen.

 23. supportertje

  Het verlies van vrijdag was voor iedereen zuur, voor de supporters, maar ook voor het team. Het is gewoon wisselvallig en ze moeten nog veel leren. we moeten niet verwachten dat er een topteam staat wat hoge ogen gaat gooien. En uiteraard begint het afbranden al vroeg, en nog slechter de supporters die elkaar weer afbranden. Kap daar nu eens mee accepteer elkaars mening, je hoeft het er niet me eens te zijn. Persoonlijk denk ik dat we een leuk seizoen krijgen met ups en downs. Geen hoge verwachtingen koesteren, en achter de ploeg blijven staan.

 24. mats

  Na vandaag wat samenvattingen gezien te hebben en de eredivisie wedstrijden moet me toch nog iets van het hart…… na de lucky 1-1 vierden de spelers het doelpunt met elkaar, (die sfeer zit gelukkig wel in het team)….maar niet met ons. Daar waar ik spelers van andere clubs naar hun supporters zie lopen, gebeurde dat gisteren niet. Ik vind het een opvallend detail.
  En echt onwaardig voor die bijna 300 man die naar Oss zijn gereisd. Dit zijn dingen die toch ook eens besproken moeten worden wil je binding met je supporters creëeren.

  1. helden

   Dat lijkt mij eerder een incident. Je bent op papier favoriet tegen Oss en komt in de 90e minuut door een knullig eigen doelpunt op 1-1. Dan wil je zo snel mogelijk weer door om de 1-2 te maken ipv uitgebreid gaan juichen.

   Daarbij vierden ze vorige week de voorsprong (ook door een knullige ed 😉 ) wel met de supporters.

   1. VeniVidiVici

    De wereld staat in de fik en onze Mats maakt zich druk dat de spelers hem niet persoonlijk komen bedanken in het uitvak. Misschien een idee om supporter te worden van 1 van die andere clubs waar spelers en staf wel aan al jouw verwachtingen kunnen voldoen? 2 wedstrijden gespeeld, 1 goed tegen een kampioenskandidaat en 1 matig, precies wat je mag verwachten in de huidige situatie. Ik heb echt zin in zaterdag, met het publiek erachter een punt of mss zelfs meer. En dan met een spits in het team hopelijk.

 25. mats

  Wat een zielige reacties hierboven. Heeft niks met VVV te maken, puur persoonlijk. Nou vind ik Clubman ook een over het paard getilde nobody die vooral vol is van zichzelf bij gebrek aan intelligentie en vrienden, dus ach…iets met lauwe pis.

  En die andere reacties zijn ook puur persoonlijk. Fijn dat jullie ookweer je plasje hebben kunnen doen …hoop dat het goed voelt, maar verder niet de de moeite van eeageren waard.

   1. mats

    Vind je het niet een klein beetje kortzichtig om alleen mij hier op aan te spreken? Als je dat namelijk doet lees je volgens mij nogal eenzijdig.

    Je kan van mij en mijn mening vinden wat je wilt maar niet dat ik hier mensen uitscheld of kleinerend tegenspreek. De enige uitzonderingen hierop zijn clubvrouw en Ievel. En misschien heeft dat een reden Graf. Daarbal eens naar gekeken? Of is jouw mening over mij zo gekleurd dat je me automatisch als schuldige aanwijst. Heb ik jouw ooit negatief toegesproken hier? Kom maar op, geef me de bewijzen.

Leave a Reply