VVV-Venlo

Voorbeschouwing Vitesse – VVV-Venlo

Morgenavond speelt VVV-Venlo de belangrijke uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem. De wedstrijd staat gepland voor 20.45 uur in het Gelredome en het kan een hele bepalende wedstrijd worden voor de Venlonaren.

De afgelopen wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen FC Groningen en dat was echt een wedstrijd, waarin vooral niet verloren moest worden. De wedstrijd was niet van een hoogstaand niveau en er was niet echt een team dat aansprak maakte op de 3 punten in Venlo. Wellicht was VVV in het aantal kansen gevaarlijker,  maar de gasten uit Groningen kwamen er ook een aantal keer goed uit. VVV-Venlo had geluk dat er een arbitrale dwaling was, want de rode kaart van Promes werd ingetrokken tijdens de wedstrijd, waardoor de wedstrijd met 22 spelers werd beëindigd. Een punt is behaald en dat is het belangrijkste na twee nederlagen op rij. Op die positiviteit moeten we verder bouwen – qua resultaat dan.

Steijn zegt het volgende over de wedstrijd tegen FC Groningen: “Ik vind Groningen een goede ploeg, goede spelers en ik denk dat we het goed gedaan hebben. Vooral omdat we zo’n slechte week achter de rug hadden met veel tegendoelpunten en 0 punten. Ik kan leven met een punt en ik ben blij dat we mentale veerkracht hebben getoond.”

De wedstrijd tegen Vitesse wordt toch andere koek voor VVV-Venlo om twee verschillende redenen. Vitesse is in betere doen dit seizoen dan FC Groningen, ook al spelen de Arnhemmers nogal wisselvallig dit seizoen. En, VVV speelt ditmaal een uitwedstrijd in het Gelredome. VVV kan bij een goed resultaat de winterstop gaan afsluiten in het linkerrijtje, maar het is voornamelijk belangrijk dat er goed verdedigd gaat worden.

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd tegen Vitesse morgenavond: “Vitesse heeft 1 punt gepakt tegen FC Emmen en NAC, waar ze gedacht hadden om die wedstrijd tot een overwinning te brengen. Dat is teleurstellend voor ze, maar ze hebben een prima staf en prima spelers. En in Arnhem is het altijd lastig spelen. Dat wordt een pittige uitwedstrijd, maar zoals wij iedere wedstrijd aangaan met een plan en een kansberekening, liggen daar ook weer mogelijkheden.”

VVV-Venlo

De afgelopen paar wedstrijden waren niet goed van VVV-Venlo, maar ze hopen zich te kunnen optrekken aan het duel tegen FC Groningen. De laatste duels werden ook gespeeld met een steeds wisselende formatie doordat door blessures, ziekte en schorsingen veel spelers aan de kant stonden tegen Heracles, Feyenoord en Groningen. Zo speelde VVV in de wedstrijd tegen Groningen in de volgende formatie:

 

Wat opvallend was, was het feit dat Linthorst weer in de basis mocht starten en hij vormde samen met Van Ooijen een laag blok. In realiteit speelde Van Ooijen veel meer als diepgaande middenvelder en waren het Susic en Linthorst die veel verdedigend werk moesten verrichten.

Tristan Dekker kan spelen, maar staat waarschijnlijk niet in de basis. Alleen Roel Janssen en Danny Post zijn niet inzetbaar, en dat is echt een fijne gedachte met de komende wedstrijden in het vooruitzicht. De blessures worden steeds minder en daardoor kunnen we de beste opstelling het veld in sturen. Hopelijk sluit ook Janssen weer snel aan.

Vitesse
Vitesse heeft een hele goede selectie en zou voor iedere ploeg een bedreiging kunnen zijn, maar ze spelen dit seizoen zeer wisselvallig. VVV is een directe concurrent, want bij winst van VVV kunnen de Venlonaren zomaar over de Arnhemmers heen stappen op de ranglijst en dus zullen ze deze wedstrijd zeer serieus nemen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 42 competitiewedstrijden tegen Vitesse gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 33,33%. In totaal heeft VVV-Venlo 54 doelpunten gescoord en 74 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Strijker & Weterings
Vierde official: Blank
VAR: Lindhout
AVAR: Koopman

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Vitesse! FORZA VENLO

 

19 Responses

  1. chretien

   Ja, ja, goed lezen. Ik blijf in alle eenvoud lachen. Ik begrijp ook best dat allemaoldnbergop het anders bedoelt. Vitesse – VVV 0-4 mwt goals van Mlapa, opoku en Grot

 1. Meuske

  Kan Steijn nou nooit eens een verassende opstelling bedenken??? Kom op man altijd zo voorspelbaar!! Hup die Opoku uit die basis Joosten er in Seuntjens achter Mlapa als stofzuiger en aangever

 2. sultana

  Tja wat moet je hier nog van zeggen, waarom blijft Steijn vasthouden aan Opoku als rechtsbuiten, Grot wat ziet hij in die jongen? Zet Joosten eens in de basis!! En Kum stuur die in de winterstop svp weg wat een aanfluiting die vent.
  We stonden vijfde……….. man man man

  1. Godfried

   sorry. maar Opoku stond helemaal niet rechtsbuiten, maar op 10. als je dat toch namen noemt, doe het dan wel goed aub.

   vandaag heeft het hele team verzaakt. niemand haalde zijn niveau. kan in een uitwedstrijd tegen Vitesse. wat naar mijn idee wel ontbrak was de echte wil en vechters mentaliteit.

   o ja. en aub even trainen op koppen. we hebben het langste team. maar voorin kan niemand een bal koppen of hoog springen.

 3. beek

  Ik vind de bank ook niet slecht. In de basis speelt Grot niet best en ook Mlapa niet ondanks zijn doelpunt.
  Susic is wel balvaardig maar loopt zich vaak vast of geeft de bal (gevaarlijk) slecht af.

 4. De Realist

  Ik vond de bank ook niet slecht. Goede degelijke Scandinavische hardhouten planken en goed vastgeschroefd op arbo technisch verantwoorde hoogte. Nu even serieus….wat was het slecht wat VVV liet zien. Wat ben ik blij dat ze al 20 punten hebben, maar wat doet het de laatste weken pijn aan de ogen. Hopelijk tegen PEC nog 1 of 3 punten en dan allemaal de koppies weer fris maken in de winterstop.

Leave a Reply