Voorbeschouwing Vitesse – VVV-Venlo

Morgen staat weer de volgende wedstrijd op het programma voor de Venlonaren. Om 20.00 uur trapt VVV-Venlo af in Arnhem voor de ontmoeting tegen Vitesse. Bijzonder is dat VVV-Venlo komende weer tegen Vitesse aan zal treden voor de beker, maar in deze voorbeschouwing kijken we naar de competitiewedstrijd.

De wedstrijd tegen AZ heeft gezorgd voor flink wat reuring onder supporters. Er werd verloren waarbij er verwijten waren voor de technische staf dat er te weinig durf en ‘voetbal’ van de ploeg zou uitgaan. In mijn optiek niet geheel geplaatste kritiek, maar het wisselbeleid en de keuzes centraal achterin hebben zeker geleid tot flink wat commentaar in het Venlose. Nu is een nederlaag tegen AZ vrijwel altijd wel ingecalculeerd, maar de rode kaart en de pijntjes bij sommige speler na die wedstrijd, dat doet wellicht nog wel meer pijn.

Maar zoals altijd, wij moeten verder en vanavond staat de wedstrijd tegen Vitesse op het programma en dat zal wederom een pittige wedstrijd worden aangezien de Arnhemmers revanche willen na de 4-1 nederlaag in Venlo waarbij Giakoumakis de dirigent was met 4 goals.

Scheidend trainer Hans de Koning zegt het volgende over de wedstrijd tegen Vitesse: “Het is een ploeg met veel kwaliteit, maar we weten hoe we ze moeten bespelen. Dat hebben we eind januari natuurlijk wel laten zien. Het zal echter niet zo ‘makkelijk’ gaan als destijds, dus we zullen vol aan de bak moeten.”

VVV-Venlo

VVV-Venlo is enigszins gehavend uit de strijd tegen AZ gekomen en zal niet op volle oorlogssterkte tegen Vitesse kunnen aantreden, mede doordat de halve finale volgende week op de planning staan.

Trainer Hans de Koning zegt het volgende over de selectie: “We moeten Tasos Donis, Tristan Dekker en Chris Kum missen. Die laatste is geschorst. Of Leon Guwara mee kan doen, is nog allerminst zeker. Hij kampt nog met wat klachten die hij afgelopen zaterdag opliep in de wedstrijd tegen AZ. Daar staat tegenover dat Guus Hupperts en Lukas Schmitz weer bij de wedstrijdselectie zullen aansluiten.”

Vermoedelijke VVV-Venlo: Kirschbaum; Schäfer, Da Graca, Gelmi, Pachonik; C. Donis, Post, Shabani; Hunte, Giakoumakis, Machach.

Vitesse

Wij spelen dus twee keer in een week tijd tegen Vitesse. De ploeg uit Arnhem doet het over het algemeen prima in de Eredivisie dit seizoen. Eerder wonnen we met 4-1 in eigen huis en dat zit nog wel in de hoofdjes van de Arnhemmers.

Trainer Thomas Letsch zegt het volgende over de wedstrijd tegen VVV-Venlo:  “Het is geen geheim dat we voor drie belangrijke duels staan. We zijn ook nog niet vergeten dat de slechte reeks in Venlo begon. We hebben alleen al op dat vlak iets goed te maken.”

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Vitesse! FORZA VENLO

56 Responses

 1. Venlooow

  Het gaat lastig worden nu ook Tasos Donis er ook niet bij is.
  Vito Van Crooy in quarantaine.
  Maar ik laat mij graag verassen net als in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.
  De puntjes kunnen wij heel goed gebruiken.

 2. jurgen

  Alles begint met een solide verdediging, als dat niet goed staat pak je tegen een ploeg als Vitesse nooit geen punten. Als Bazoer en Tannane hun dag hebben wordt het ook lastig. Ik lees hierboven bij de vermoedelijke opstelling dat Hunte erin staat, ik weet niet waarop dit gebaseerd is, maar VVV heeft toch nog steeds de beschikking over Josua John !! Als hij speelde, was dat over het algemeen toch zeker acceptabel.
  Vanavond volle bak gaan en maar hopen dat Vitesse met het koppie bij volgende week dinsdag zit. Behoud eredivisie is veel belangrijker, die dinsdag is gewoon een toetje.

 3. Depor

  Een toetje? Je moet er gewoon alles aan doen om in de finale te komen. Vandaag Vitesse zand in de ogen strooien. Ik zou Giakoumakis en Machach niet opstellen vanavond.

  1. chretien

   Onzin! Vitesse geeft ons geen cadeautjes. Normaal gesproken zijn we kansloos in beide wedstrijden. Maar uitgangspunt voor beide wedstrijden moet zijn dat we gaan voor de winsten. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de wedstrijd van vandaag de belangrijkste vind. In de eredivisie blijven! Een of liever nog een driepunter is meer dan welkom. Dinsdag mogen zij dan proberen revanche te nemen. Ik droom een beetje. FORZA VVV!

  1. De Koel

   Na een zeer zwak begin heeft VVV zich goed herpakt. Ze proberen in ieder geval te voetballen i.p.v. iedere bal blind naar voren te rossen. Shabani moet gewoon even de kans krijgen, die kan echt wel voetballen.

  2. Nee, na een 11-12 minuten waarbij ze ook nog een corner eenvoudig verprutste dacht ik dat vvv er verder totaal niet aan te pas zou komen. Daarna herstelden ze zich toch nog.
   Alleen dat gepingel daar brengen ze zich vaak mee in de problemen, houden de bal vaak te lang voor zichzelf ipv sneller naar voren te schakelen. Van mij mag het zo blijven maar ben er toch bang voor dat ze dit uiteindelijk niet gaan redden.

   1. kaalneetje

    Dat onnodige gepingel stoor ik mij ook al een beetje aan. Speel die bal eens wat eerder naar een ploeggenoot. Er zit wel wat meer voetbal in het elftal nu. Wat minder lange peren naar voren waarbij je de bal meteen kwijt bent. Benieuwd hoe dit afloopt vanavond.

   2. De Koel

    Met name Machach mag wel eens wat sneller de bal afspelen. Hij kan goed voetballen, maar drijft zijn acties vaak te ver door.

   3. kaalneetje

    Precies, het is steeds 1 actie teveel en ziet zijn medespelers niet staan

 4. hanskazan

  Ik ben hartstikke blij met een karakter als Danny Post in het elftal. Maar voetballend kan het echt niet meer dat wordt met de wedstrijd duidelijker. Kan geen kaats over 3 meter goed geven en zelfs ploeggenoten staan soms te kijken van de ballen die hij geeft

 5. FC VVV03

  Het blijft lastig met een speler als Post. Doet die niet mee mis je hem heel erg vanwege zijn inzet en passie. Maar voetballend is het gewoon 1e divisie materiaal. Dat weten we al 6 jaar dus dat moet je incalculeren..

   1. De Koel

    Ik denk niet dat VVV 34 punten gaat halen dit seizoen. Maar zolang de ploegen onderin ook veel punten laten liggen, is er (nog) niets aan de hand en ben je misschien met 30 al veilig. Maar tegen Sparta, Fortuna en PEC zijn er geen excuses meer. Die wedstrijden moeten minimaal 6 punten opleveren.

   2. Godfried

    fortuna ga je niet winnen hoor. sparta, Zwolle, rkc en heracles moet je winnen. laatse wedstrijd Emmen. zal aan de stand liggen hoe dat gaat. maar met een beetje pech begin je die serie met 6 nederlagen achter de kiezen. ga er maar aan staan.

 6. Post, Machach, Pachonik allemaal niet best.
  Die beker kun je denk ik wel vergeten, had ook liever vandaag een puntje gehad wat tot de 2e tegengoal ook best mogelijk was geweest.

  Teveel gepingel en moeilijke combinaties en dus 0 punten.

 7. RuiverCity

  Zit je in een dip? Speel tegen VVV en het vertrouwen groeit weer. Wat een dramatisch voetbal weer. Van de 10 ballen gaan er 9 achterwaarts. Giakoumakis krijgt een speelbare bal per wedstrijd.
  Kan die zoutzak op de bank meteen zijn biezen pakken!!!
  Kijk eens hoe die spelers van Vitesse met de trainer omgaan…..

  Totaal geen bezieling, verrassing, tempo bij VVV.

  Na de geweldige maand januari een DRAMAITSICHE maand februari. Dinsdag wordt het weer 5-0.
  En de concurrenten pakken punt(en). We gaan het nog heel zwaar krijgen….

  1. Als je Arias speelminuten geeft dan mag je als trainer van mij hoe dan ook per direct het pand verlaten want die vent is toch echt hopeloos, totaal geen toegevoegde waarde.

   Ben bang dat het dinsdag ook weer een ruime nederlaag zal gaan worden en dat de blik daarna alleen nog maar richting nacompetitie kan want op deze manier gaat Emmen ons zelfs nog voorbij.

 8. chretien

  De een vindt het doelpunt van Bazoer een mooi doelpunt. Ik zeg dat onze verdediging daar heel simpel de bal had kunnen opruimen. Dat was het grote breekpunt in de wedstrijd. Op naar dinsdag, hopelijk een andere wedstrijd

 9. Real VVV

  Erg slechte wedstrijd. We lijken de laatste tijd inderdaad wel de ideale tegenstander om zelfvertrouwen te tanken als het niet lekker draait. We geven altijd wel een paar goaltjes weg.

  Wat ik verder toch wel schrijnend vind is dat het team nog steeds niet is ingespeeld. Er zit geen enkele structuur in de aanvallen, gewoon een beetje pingelen en dan zien we wel waar we uitkomen.

  Het blijft tot de laatste wedstrijd spannend of we degradatie kunnen ontlopen.

 10. FC VVV03

  Het lijkt er hoe schrijnend ook een beetje op dat ze bij VVV stiekem zich al rijk rekenen met lijfsbehoud. Enigste reden waarom je niet bij de onderste 2/3 staat is onze Griek. Zo eerlijk moeten we zijn. Je zult hem maar kwijt raken tot het eind e van het seizoen. Ik hou me hart elke week wat steviger vast.

   1. sultana

    Na dinsdag? Na het debacle van vanavond mogen ze van mij al afscheid van hem nemen.

 11. Depor

  Er wordt steeds verwezen naar de maand januari en dat het nu zo slecht gaat. Vergelijk de tegenstanders van januari eens met die we nu hebben gehad (AZ, Utrecht en Vitesse). Juist, deze tegenstanders zijn een maatje te groot. Tegen onze concurrenten gaan we echt wel weer punten pakken. Alle vertrouwen in, zeker na het zien van de eerste helft. Alleen jammer dat die knakker Hunte weer in de basis zet. Niet te begrijpen.

   1. Grad

    Baer664, even je geheugen opfrissen, ADO al twee keer tegen gespeeld. En Emmen kan belangrijk worden, is de allerlaatste wedstrijd.

 12. Goodie

  Donis de MOTM aan vvv-zijde. Wat speelde die een sterke wedstrijd. Shabani uiterst zwak. Alles wat die deed resulteerde in balverlies en bij de 2-1 gaat hij het duel niet aan met Bazoer.

  Maar wat is het het nu weer voor een gelul dat de 16e plaats het hoogst haalbare is? Na morgen staan we nog minimaal 5 punten voor. De concurrenten spelen tegen elkaar, wij tegen Utrecht, AZ, Vitesse en volgende week Feyenoord.

   1. Goodie

    Wij krijgen Emmen, Rkc, Sparta (2x), Zwolle en Heracles nog. Oftewel, voldoende kansen om nog punten te pakken.

   2. De Koel

    Daar heb je gelijk in. We hebben inderdaad een lastige serie gehad. Maar nog drie keer winnen en dan zijn we wel veilig. Maar zoals ik al zei, na Feyenoord komen er een paar cruciale wedstrijden aan.

   3. Ievel Knievel

    Als concurrenten tegen elkaar spelen is de kans groot dat ze gelijk spelen en dat ze dan dus beiden 2 punten laten liggen, zoals ook zo vaak gebeurd.

    Het is jammer dat de wedstrijd tegen Sparta toentertijd uitgesteld is (ook omdat VVV in een flow zat) dan had VVV psychologisch gezien, bij winst) er beter voor gestaan. Nog steeds wedstrijd minder gespeeld, maar je mist het psychologisch voordeel en 1 a 2 plekken hoger op de ranglijst te staan.

  1. bear664

   Weet je wie pas een zwakke wedstrijd speelde … Machach … wat een ontzettende egotripper is dat geworden.
   Als hij niet zo zelfzuchtige was geweest, waren we op 1-2 gekomen (vlak voordat Bazoer 2-1 maakte) en dan was het heel anders gegaan …

   1. De Koel

    Klopt helemaal. Was tegen Utrecht ook al zo. Vanuit een bijna onmogelijke hoek voor eigen succes gaan, terwijl twee aanvallers vrij voor de goal staan.

   2. Goodie

    Dat moment heb je gelijk, voor de rest speelde Machach ook goed.

    Waar het mij meer om gaat is dat de trainers hier allemaal al weken om Shabani schreeuwen. Nu mocht die beginnen en speelde hij als een natte krant.

   3. mats

    Nee Shabani na 1 basisplaats meteen weer afschrijven, dat is pas voetbalkennis he?!

   4. Goodie

    En waar schrijf ik hem dan precies af? Ik baseer mijn mening o.b.v. wat ik hem heb zien doen. Niet op de reacties van Voetbalzone en Voetbalprimeur zoals het gros hier doet. Jij hebt de naam Shabani voor eind januari hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord.

   5. Mats, maak daar nou zo’n probleem van…
    Natuurlijk speelde Shabani gisteren niet goed, maar dat soort gasten ontbeert wedstrijdritme, dus veel opstellen, want dan worden ze over het algemeen alleen maar beter van. Want voetballen dat kan ie, dat heeft hij wel laten zien…En als het elke week super zou zijn dan zou ie bij de selectie van de Wolves zitten of aan een andere club in Engeland uitgeleend zijn, maar dat is niet gebeurd, en dat zegt wel iets.
    Machach ook, geweldige voetbal, maar mist het overzicht geregeld en ziet medespelers over het hoofd, ik denk dat dat een beetje zijn probleem is en daarom speelt hij niet op een hoger niveau maar bij ons. En als hij dat niet verandert zal hij nooit de top halen, dus daar moet hij mee aan de slag…
    En ik vergelijk het hier soms met een voetbaltribune, je bent toch niet vergeten wat daar allemaal geroepen wordt over spelers?
    En dat Shabani speelde als natte krant, het is niet heel positief, maar het is maar een mening, en echt lekker speelde ie niet natuurlijk….
    Gewoon af en toe wat tegengas geven op deze site en op naar de volgende wedstrijd!

 13. mats

  Door je woorden ‘alle trainers hier die al weken om Shabani roepen’ en ‘hij speelde als een natte krant toen hij eenmaal een basisplaats had”.

  Dat van die natte krant is ook maar een mening he… (ik zou hem meer kansen willen gunnen om te bewijzen dat hij beter kan…. hij schoot ons overigens fantastisch maar de halve finale) maar dat andere hoef je er niet bij te zeggen om je punt te maken. Waarom doe je dat? Om je beter te voelen dan anderen? Om te suggereren dat je er meer verstand van hebt? Het slaat gewoon nergens op.

  Dat gesnoef hier, dat vliegen afvangen, dat constante reageren over alles alsof diegene het allemaal beter weet. Zo vermoeiend.

  1. Goodie

   Juist dat “gesnoef” ben ik hier een beetje aan het relativeren. Ik zeg niet dat ik er meer verstand van heb, maar mij hoor of zie je de keuzes van HdK niet (continu) met de grond gelijk maken. Soms is er iets voor te zeggen, en juist op die momenten zie ik hier geen zelfreflectie.

   En meer kansen gunnen of niet. Misschien wordt hij na 2 of misschien wel 5 wedstrijden beter, wie zal het zeggen? Neemt niet weg dat het gister slecht was en dat mag gezegd worden.

Leave a Reply