Voorbeschouwing Vitesse-VVV-Venlo (halve finale beker)

Morgen is het dan eindelijk zover. Net als drie dagen geleden maakt VVV-Venlo de reis naar Arnhem. Ditmaal niet voor een competitiewedstrijd, maar voor de halve finale van de beker. En de cupkoorts is flink aanwezig in Venlo en omstreken.

VVV-Venlo

Afgelopen zaterdag speelden de Venlonaren dus de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De mannen van Hans de Koning begonnen slap aan de wedstrijd en kregen binnen drie minuten al twee grote mogelijkheden voor de thuisploeg te verwerken. Één van die mogelijkheden werd ook gelijk benut waardoor VVV al vroeg in de achtervolging moest. Dit lukte echter zeer aardig. VVV nam het initiatief en begon steeds beter te voetballen. Uiteindelijk was er een penalty nodig om tot scoren te komen, maar Giakoumakis zette de Venlonaren wel verdiend op gelijke hoogte. Ook in de eerste minuten na rust deed VVV niet onder voor Vitesse en roken de mannen in het blauw dat er iets te halen viel in Arnhem. Helaas werden grote kansen van onder andere Giakoumakis en Machach niet omgezet in een doelpunt. Vitesse was klaarblijkelijk een stuk effectiever, want Bazoer, Tronstad en Broja tekenden voor een geflatteerde 4-1 overwinning voor de Arnhemmers. De Koning terugblikkend en vooruitkijkend: “We hebben wel wat dingetjes gezien die we hier ook al in de thuiswedstrijd constateerden, maar waar we zaterdag weer tegenaan liepen. Het verschil was dat we in de thuiswedstrijd op de juiste momenten de goals maakten. Zaterdag kregen we voor rust twee mogelijkheden, waaronder de penalty en drie erna. Daarin moet je nog maximaal één keer meer scoren. Dan wordt die wedstrijd gewoon heel anders. Dinsdagavond krijgen wij ook weer ‘gewoon’ kansen. Maar Vitesse is gewoon een goeie ploeg. Uiteindelijk zal iedereen zeggen dat Vitesse ook dinsdagavond favoriet is. Maar dat moet voor ons een geweldige motivatie zijn. We kunnen de finale gewoon halen! Het wordt dan ook weer een wedstrijd op zich.”

Afijn, doordat beide ploegen hun thuiswedstrijd dus allebei met 4-1 wisten te winnen, is het onderlinge resultaat precies gelijk. Een ‘beslissingswedstrijd’ in de vorm van een halve finale beker zou dus ideaal zijn, en laat deze nu net morgen op het programma staan. Maar wie over drie wedstrijden gezien de sterkste is, is natuurlijk bijzaak. Het draait morgen maar om één ding: het halen van de FINALE. De weg ernaartoe was op papier gemakkelijker dan andere jaren. Achtereenvolgens werden FC Den Bosch (4-2), Almere City (1-4), Go Ahead Eagles (1-0) en NEC (1-2, wnv) verslagen. In de halve finale treft VVV met Vitesse dus voor de eerste keer een Eredivisieploeg. Mocht het lukken om ook in het Gelredome de overwinning in de wacht de slepen, dan zullen de Venlonaren zich voor het eerst sinds het seizoen 1958/1959 plaatsen voor de finale van het landelijke bekertoernooi in de Kuip.

Wie deze historische prestatie moeten gaan bewerkstelligen is nog niet duidelijk. Wat wel zeker is, is het feit dat Tristan Dekker en Anastasios Donis zeker zullen ontbreken. Achter de namen van Vito van Crooij en Leon Guwara staat nog een vraagteken. Chris Kum, die afgelopen zaterdag ontbrak wegens een schorsing, maakt wél weer zijn rentree.

Vitesse

Gemakkelijk zal het voor VVV echter zeker niet gaan, dat hebben we afgelopen zaterdag namelijk al kunnen aanschouwen. Vitesse is een sterke ploeg en staat met 45 punten op een knappe 4e plaats op de ranglijst. Met technisch zeer begaafde voetballers als Bazoer en Tannane, met Pasveer als ervaren en betrouwbare doelman en met een Duitse trainer die de ploeg naar hun mogelijkheden laat voetballen, is Vitesse lange tijd dit seizoen een geoliede machine geweest. Maar op bezoek bij VVV, eind januari, stokte die machine. Sinds die wedstrijd pakte Vitesse nog maar een schamel puntje in de competitie. Afgelopen zaterdag, uitgerekend tegen VVV, kwam deze periode zonder overwinning tot een einde.

Net als VVV heeft ook Vitesse geen loodzware tegenstanders gehad in deze bekercampagne. In de eerste ronde moesten de Arnhemmers het eigenlijk opnemen tegen de amateurs van HHC Hardenberg. Vanwege de coronamaatregelen is deze wedstrijd niet gespeeld. Daarna werden achter elkaar Willem ll (0-2), ADO Den Haag (2-1) en Excelsior (0-1) aan de zegekar gebonden. Vooral de kwartfinale tegen Excelsior kostte erg veel moeite voor Vitesse. Het winnende doelpunt viel pas in de 91e minuut, waardoor een verlenging, in tegenstelling tot VVV, de ploeg van trainer Thomas Letsch bespaard bleef.

Vitesse kan voor de vijfde keer de finale van de beker halen. Alleen de meest recente finale, in 2017 tegen AZ, werd winnend afgesloten. Matchwinner met twee doelpunten was Ricky van Wolfswinkel. De andere drie finales tegen respectievelijk HFC Haarlem (2-0 in 1912), VUC (3-1 in 1927) en PSV (1-0 in 1990) werden allemaal verloren.

Ondanks de ruime overwinning afgelopen zaterdag wil Letsch zich nog niet gelukkig prijzen:  “Door de 4-1 zege van zaterdag is er echt geen lichtzinnigheid bij ons. Iedereen weet dat de belangen groot zijn. Iedereen moet op en top zijn. En dat besef zie ik ook in de groep. VVV zal zeker weer het middenveld vol zetten. En ze zullen in de omschakeling willen toeslaan.”

Wie bij Vitesse voor een finaleplaats moeten gaan zorgen, lijken dezelfde elf te gaan worden als afgelopen zaterdag. Letsch gaat geen aanpassingen doorvoeren en heeft vertrouwen in zijn elftal. De Venlonaren weten dus wie ze treffen en zullen erop gebrand zijn om een goed resultaat te halen in het Gelredome.

Statistieken en historie

Vitesse en VVV troffen elkaar 24 keer eerder in het Gelredome. 16 keer bleven de punten in Arnhem, 6 keer eindigde het duel onbeslist en slechts 2 keer namen de Venlonaren de punten mee naar huis. Voor het laatst gebeurde dit in het seizoen 2012/2013. Op de slotdag van dat seizoen won VVV met 0-1 in Arnhem door een doelpunt van Bryan Linssen. Het bleek echter niet genoeg voor lijfsbehoud zou later duidelijk worden. De Venlonaren eindigden dat seizoen onder leiding van Ton Lokhoff op de 17e plaats en verloren in de Play-offs van Go Ahead Eagles. Die andere overwinning die ooit is geboekt in Arnhem dateert uit het seizoen 2007-2008. Destijds waren Nordin Amrabat (2x) en Jason Oost goed voor een 0-3 ruststand. Santi Kolk deed na rust nog iets terug namens de thuisploeg, maar verder dan dat kwam Vitesse toen niet. Ook in dat seizoen eindigde VVV op de 17e plaats en zorgde ADO Den Haag ervoor dat VVV degradeerde naar de Eerste Divisie. Misschien is het dus maar beter dat we afgelopen zaterdag hebben verloren….

In het bekertoernooi zijn beide ploegen elkaar drie keer eerder tegengekomen. De allereerste keer is alweer een eeuwigheid geleden. In 1914 was Vitesse in Venlo met 1-7 te sterk. Ook de tweede bekerontmoeting was een prooi voor de Arnhemmers. In 1961 werd het 2-1 voor de thuisploeg. De derde en tevens laatste keer dat VVV en Vitesse elkaar tegenkwamen in het bekertoernooi was in 1974. Onder andere door vier doelpunten van Mikan Jovanovic won VVV toen met 5-1 van Vitesse.

Arbitrage

Allard Lindhout is aangewezen om de wedstrijd tussen Vitesse in VVV in goede banen te leiden. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Dave Goossens en Rob van de Ven. Laurens Gerrets is de vierde official en vanuit Zeist fungeert Danny Makkelie als VAR. VVV trof Lindhout ruim een maand geleden ook al eens. Toevalligerwijs floot de 33-jarige scheidsrechter toen het duel in Venlo tussen deze twee halve finalisten. We weten allemaal hoe die wedstrijd is verlopen en wat zou het geweldig zijn als onze Griekse God morgen weer zo in vorm is.

De halve finale tussen Vitesse en VVV-Venlo is live te volgen via ESPN kanaal 1 of het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in deze halve finale tegen Vitesse! FORZA VENLO

73 Responses

 1. jurgen

  Lindhout de scheids, Nijhuis fluit de andere pot, gelukkig maakt men gebruik van de Var, mag hopen dat Lindhout zichzelf blijft en dat Makkelie zich op de achtergrond houdt.
  Sterkste opstelling en 110% en vermoeidheid is slechts een negatieve mindset. Zie het gewoon als een wedstrijd en niet als een halve finale, een partij zenuwen erbij moeten we niet hebben.
  Een hoop leermomenten voor VVV, ik hoop dat ze het allemaal kunnen managen, ik zeg 1-3 😉

 2. Ben toch bang voor een grote flater morgen en een ruime 3 of 4-0 voor Vitesse.
  Vitesse heeft gewoon meer kwaliteit en als de eerste goal erin vliegt dan is vvv niet echt bij machte om aanvallend echt potten te breken om het nog om te draaien en tegelijkertijd achterin dicht te houden.

  Of het moet allemaal meezitten en dat het dubbeltje de goede kant opvalt en Vitesse een slechte dag heeft morgen maar normaal gesproken is vvv eigenlijk kansloos.

  Laten we hopen van niet maar realistisch gezien ben ik bang voor een teleurstellende zeperd net als zaterdag.

 3. clubman

  En realisme is wat we nu nodig hebben.
  Hopen dat er geen blessures ontstaan en dat we geen morele knak krijgen en dan vanaf woensdag weer alle aandacht richten op lijfsbehoud in de Eredivisie. Dat is het enige wat telt.

 4. supportertje

  De Limburger gaf vanavond aan dat Luhukay een belangrijke kandidaat is voor het trainerschap van VVV. Dit kwam af van Stan Valckx die met hem had gesproken. Ben benieuwd of dit gaat lukken, maar vooral dan is het belangrijk dat we in de ED blijven.

  1. Venlooow

   Ik denk dat het zelfs al rond is. In die docu gaf hij al aan ooit eens trainer van VVV te worden als hij de kans krijgt.
   Ik zou zeggen meteen met HdK wisselen.

  2. Leuke herinneringen aan Luhukay maar ook bij hem is het gewoon maar afwachten hoe hij het elftal uiteindelijk laat voetballen en ook bij hem zijn er gewoon geen garanties dat het een succes zal gaan worden mocht hij aan het roer komen.

 5. Even nog over HdK en Jay Driessen:
  Süleyman Öztük (ook wel de GOAT) op de site van VI: “Een goede trainer herken je aan de spelers die onder zijn leiding beter zijn geworden en de spelers die op een andere plek tot wasdom zijn gekomen”.
  Ben ik het heel erg mee eens en ik weet niemand te noemen onder deze leiding.
  Ja, Giakoumakis, maar die geeft de credits aan Demouge, en daar kan ik me iets bij voorstellen…
  Ook mooi, staat net op de site van VI over Vito van Crooij: de assistkoning van de eredivisie speelt in Venlo…
  Er is veel aan te merken op Vito, maar dat is natuurlijk wel een kwaliteit…

  1. supportertje

   Het is jammer dat Vito sinds langere tijd niet meer het niveau haalt, wat hij toen tentoon spreidde op het moment dat hij vertrok naar PEC. Hopelijk vind hij de komende dagen wat terug hiervan, nu hij verplicht in quarantaine zit en daardoor even wat rust heeft. Maar inderdaad een mooie kwalificatie van Vito.

  2. De Koel

   Vito moet zich iedere week de longen uit het lijf lopen om de verdediging overeind te houden. Dat kost steeds zoveel energie dat hij aanvallend te weinig kan brengen. Shabani had zaterdag precies hetzelfde probleem.
   Hoe kan het dat VVV met twee verdedigende middenvelders plus 4 verdedigers vaak niet onder de druk uitkomt? Dat is het grote probleem van VVV. Krijg je dat op orde, dan kan VVV ook veel gemakkelijker naar voren voetballen. En dat begint allemaal met spelers die voldoende handelingssnelheid, inzicht en rust aan de bal hebben. En die zuiver kunnen passen. Pas dan kun je je onder de druk uitvoetballen.

   1. mats

    Yup. Goeie analyse.
    Je ziet zelfs bij WII en Emmen (en NEC) bij en val snel inschuivende middenvelders waardoor je een omsingeling krijgt van het strafschopgebied…. zie je bij VVV nooit. Kunnen ze dat nou écht niet of ligt dat aan de trainers/tactiek?

 6. chretien

  Stel je voor dat we vanavond op de tribunes zouden kunnen zitten…. Erg jammer dat het niet kan.
  Als we deze pot winnen, het kan… ik ben benieuwd of onze coach met een verrassende opstelling komt… als de focus goed is… niet bang zijn fouten te maken… alleen maar positief denken… verras ons…. FORZA VVV!

 7. Ievel Knievel

  Gewoon vol voor gaan vanavond. In de wedstrijd tegen Feijenoord is waarschijnlijk toch een gelijkspel het hoogst haalbare en de kans daarop neemt juist toe als je in een flow zit, zie de maand januari. Een flow waar we toen min of meer per toeval in geraakte. Kun je zien wat zelfvertrouwen met een mens / selectie doet.

  We wonnen een maand geleden nog (maar) met 4-1 van Vites. In dit seizoen zonder publiek en veel spelers- en mindsetwisselingen kan alles. De nummers 5 t/m 15 van de ere staan bijv. belachelijk dicht bij elkaar op voetbaltechnisch en tactisch gebied. Alles kan. Zeker vanavond. Geluk en momenten zijn allesbepalend. Zo won Griekenland ooit het EK onder een duitser. Wij hebben een griek en een beetje een duitse spirit soms.

 8. Koelie

  Snap het gezeik om de focus voor de competitie niet. Er zijn nog genoeg punten te halen, te beginnen zaterdag in De Kuip.

  Focus moet vandaag liggen om alles te geven om die finale te halen. Unieke kans die je moet proberen te pakken. En waarom zou dat niet kunnen, we hebben al genoeg wedstrijden met k*tvoetbal onverdiend gewonnen. Dat is vanavond ook genoeg.
  De dubbele bus parkeren en alle ballen op Gia. Dat zal wel het plan zijn net als zaterdag. Toen werkte het niet door te veel aan verdedigende fouten. Met een beetje mazzel werkt het vandaag wel.
  Ik zou persoonlijk wel iets aanvallender (met Shabani, Machach en John) spelen, want er zijn voor ons voldoende kansen op de counter en dan moeten ze die wel snel uitspelen.
  Als ze Hunte dan persé willen opstellen voor de snelheid, dan maar als eerste linksback in plaats van tweede.

 9. piehen

  Even een balletje over de opstelling opwerpen.
  Mijn idee is , Pachonik Gelmi Gasa en Guwara Post C.Donis en Lucas Schmitz
  Maunach Gako en Shabani .
  Waarom Schmitz , hij is linker verdediger en aanvallend ingesteld hij heeft toch veel ervaring , zit bij selectie dus ga ik ervan uit dat hij wil presteren , als hij dit niet wil dan zou je ook niet bij de groep horen dit zijn rotte appels. Hij kan verdediger spelen maar ook snel over de vleugels op komen en heeft een goed schot in de benen.
  Donis als aangever naar Gako denk dat deze twee zich beter vinden , was zaterdag geweldig goed op dreef bal vast en heeft oog voor mede spelers . Laat de beide vleugel aanvallers maar de backs uitspelen , en voorzetten geven , ze mogen van mij best eens voor eigen gewin spelen , ook in dienst van het team . Geef ze deze vrijheid dan zijn ze op hun best. We hebben niets te verliezen .

  1. mats

   Interessant dat idee over Schmitz. Weet alleen niet of vanavond het moment is dat je dat moet testen. Maar als je toch ziet hoe weinig bruikbare ballen onze topscorer krijgt dan zou ik het wel eens willen zien met Schmidt op mid.

 10. RuiverCity

  Van eigen voetballende mogelijkheden uitgaan. Hopelijk is onze trainer net zo fanatiek als alle supporters (hier op het forum).

  Off topic: Unnerstall naar FC Twente

  1. Ievel Knievel

   Het is nog niet rond, dus ik zal zeker als VVV iets gaan proberen. Zeker als Luhukay de nieuwe coach wordt. Al snap ik dat Unnerstal bij een (sub)-topper wil spelen met ambities en mogelijkheden (en een vol groot stadion), van de andere kant: hier draagt en vormt hij onder meer de ploeg, zit hij vlakbij zijn thuisland (waar hij zelfs kan wonen) en wordt hij zeer gewaardeerd.

   1. RuiverCity

    Met het salaris dat hij bij PSV/FC Twente krijgt, kan VVV niet concurreren.

   2. Ievel Knievel

    Dus moet je niet op salaris concurreren, maar op andere voorwaarden.

    Net alsof spelers, zeker in deze tijden, alleen maar naar salaris kijken. Zeker verstandige spelers doen dat niet alleen maar. Anders had Lars überhaupt nooit bij ons getekend als hij zo in elkaar zat en anders zal hij ook niet bij PSV weg gaan.

    Daarnaast staat Twente er nog steeds niet zo lekker voor financieel gezien (zeker niet met in verhouding tot hoe het eerst was). Die hebben een hele “goedkope” selectie bij elkaar (voornamelijk) gehuurd hoor.

   3. Ievel Knievel

    Nu wel getekend. Prima. Onze huidige doelman is ook meer dan prima, en onze keeperstrainer ook.

 11. Verdediging stond prima de 1e helft, Post deed het ook uitstekend! Jammer dat Machach er af moest, probeerde het nog wel. Voorin machteloos t.n.t.
  Vitesse heeft het nog niet, dus er zijn nog kansen, maar dan moet er voorin wel wat gebeuren…

 12. Ievel Knievel

  Hunte leidt te veel balverlies en al het balverlies dat daar ontstaat is gevaarlijk. Hunte voegt nu te weinig toe. Tijd voor een wissel denk ik, maar ik ben ook maar een leek

 13. Het werd na minuut 25 een beetje zomeravond voetbal van vvv. Zat geen enkele snelheid meer in en in de 2e helft was het gewoon veels te matig.
  Shabani en Hunte hadden van mij gewisseld mogen worden maar ach dan nog had je het wellicht niet gered.

 14. VeniVidiVici

  Helaas, gevochten maar een te groot kwaliteitsverschil. Post speelde wel een geweldige partij vandaag trouwens. Hopelijk gaat dit niet doorwerken in de competitie. Het was een mooi bekeravontuur, maar nu focus op de competitie en ons veilig spelen. Dan is het seizoen meer dan geslaagd.

 15. FC VVV03

  Het is doodzonde. VVV durft nooit te voetballen en pegelt elke bal blind naar voren. Je zag in de slotfase 3 keer een aanval via de zijkant en 3 keer word het gevaarlijk. Onbegrijpelijk dat Hunte nog elke week speelt. Die jongen brengt 0.0 maja laten ewe in godsnaam die inhaal pot tegen Sparta winnen anders komen we nog aan het billenknijpen.

   1. Godfried

    hij staat er dan ook in om de aanvallende verdedigers op te vangen. niet zo zeer om aanvallend werk te verrichten. wellicht kan hij meer vuil week opknappen dan John. dat betaalt zich link of rechtsom toch uit. denkt vvv. geen idee of dat zo is.

 16. chretien

  Waarom laten ze die Shabani de hele wedstrijd op verkeerde schoenen spelen? Geen enkele speler was beter dan zijn Vitesse tegenspeler. Naar vermogen gespeeld. Geen greintje geluk dit keer. Vitesse wint dik verdiend. Noot: waarom kreeg Vitesse speler geen rode kaart voor de overtreding tegen Machach? Hopelijk kan hij komend weekend gewoon weer spelen ?

 17. Godfried

  jammer jongens. verloren van een beter team. niets aan te doen.

  complimenten aan schäfer. prima pot. mag ook gezegd worden.

  nu 100% richten op handhaving. hopen dat machach niet erg geblesseerd is.

   1. ponnie veag oet de pan

    Klopt, schafer prima gespeeld! Zat er 1 keer naast door aan de buitenkant te dekken.. verder jammer maar vvv hoeft zich niet te schamen voor dit resultaat!

  1. Grad

   Inderdaad van VVV kant vond ik Donis m.o.m., valt bijna niet op, maar verzet ontzettend veel werk en na het uitvallen van Machach nog meer. Overigens Janssen viel ook goed in. Waarom Hunte mag blijven staan vind ik onbegrijpelijk. HdK had het laatste kwartier ook John nog kunnen brengen.

 18. kaalneetje

  Zat helaas niet meer in vanavond. Na uitvallen Machach was het voetbal bij VVV er opeens uit. Een aantal spelers prima gevoetbald maar met name Hunte wederom zwak, geen enkele toegevoegde waarde.

 19. FC VVV03

  Ben ik de enige die zich geergerd heeft aan het Vitesse sausje wat espn over die wedstrijd gooide. Dat enthousiaste gezin elke keer laten zien enz. Waarom niet ook in een Venlose huiskamer? Een wedstrijd gaat toch om 2 clubs ..

 20. Koelie

  Alles gegeven, maar het zat niet mee. Blessure Machach en Tannane had ipv geel gewoon rood moeten krijgen. Dan komt die assist vanuit het niets. en Meteen na de “aanvallende” wissel van Arias scoort hij. Jammer.
  Vitesse is gewoon beter en zeker als jezelf niet met sterkte elf kan spelen. Tweede helft zag het er toch redelijk uit. Jammer dat de voorzetten veel te laat kwamen. Misschien met iets meer lef…

 21. Godfried

  het gemis van guwara, van crooij en ook donis liet zich gelden. toen ook machach wegviel vervloog mijn hoop. toch chapeau voor de inzet. had het willen zien in de koel op volle oorlogssterkte.

  nu feyenoord oprollen. kippetje-eitje

 22. Oelie op zuid

  Commentator was ook erg denegrerend over vvv. Ik snap ook niet waarom Roemer en John niet werden gebracht na de 1-0. Ook het opstellen van Hunte ……… Hoe verzin je het. Bij Almere (kkd) kreeg hij nog geen contract meer aangeboden. Is zeker een favoriet van onze trainers.

 23. ponnie veag oet de pan

  Jammer maar complimenten voor het harde werken en de degelijkheid! Laat dit aub ook zien tegen feyenoord en vooral sparta! Daar tegen moeten we 3 punten pakken!

  Als ik toch een puntje van kritiek mag plaatsen: waarom wacht de koning 5 min met wisselen, en waarom niet hunte gewisseld in de 70e minuut. Die was al helemaal kapot.. heeft hard gewerkt maar komt echt tekort in de eredivisie.. ik had meteen na de 1-0 arias en john erin gezet..

 24. supportertje

  VVV heeft het gewoon top gedaan vanavond, hulde voor de strijd die ze hebben geleverd. Als ze dit voortzetten op deze manier in de ED is handhaving verzekerd. Helaas was Vitesse echt de betere, en dat is niets om voor te schamen. Ga voor de rest over niemand wat schrijven of zeggen. Iedereen heeft op zijn manier alles gegeven, ook al konden er dingen anders. Nu door en gaan voor de ED.

  1. Helemaal mee eens…
   Twee prachtige doelpunten van Vitesse trouwens. Hopelijk valt het mee met de blessure van Machach en kan hij snel weer spelen, want zonder hem en Van Crooij krijgt Giakoumakis helemaal geen voorzetten, zeker als John ook nog eens niet wordt opgesteld.

 25. Kraai

  VVV komt gewoon kwaliteit tekort. Punt.
  Is natuurlijk ook geen schande met zo n kleine begroting maar je ziet dat ze het gemis van v. Crooy en A. Donis en het uitvallen van Machach niet kunnen opvangen. Selectie is gewoon veel te smal , zeker voor comp én bekervoetbal.
  Beker is alleen maar extra belasting. Je wint hem toch nooit, je verdient er (bijna) niks aan en zorgt ervoor dat we nu bijv Machach waarschijnlijk moeten missen voor een tijdje in een cruciale fase van de competitie.
  Wat betreft de wedstrijd:
  Complimenten voor de inzet en vechtlust. Verder had Hunte weer totaal geen toegevoegde waarde en HdK laat hem gewoon 90min staan !! Onbegrijpelijk ! Die John moet toch wel heeel erg slecht zijn….
  1-0 viel in de 75min, Arias komt er pas in de 83min in…8 min weggegooid ! en natuurlijk had John ook nog ingebracht moeten worden ipv Hunte. Had waarschijnlijk niet gebaat maar gaat om het principe.

  1. Ievel Knievel

   Je zag dit zelfs letterlijk in beeld gebracht. Ik heb Jay wel 5 minuten naar zijn gevouwen papier zien kijken met een heel moeilijk gezicht toen Machach uitviel. Hele plan in duigen. Na wat over en weer gepraat zag je De Koning ook heel chagrijnig kijken. Geen oplossingen en een meningsverschil.

   Kennelijk zagen zij beiden geen andere mogelijkheden dan met Machach op die positie om kans te maken. Er was dus geen plan B. Zij hopen er dus op dat spelers niet uitvallen. het is een beetje alles op alles voetbal.

   Dit legt meteen de vinger op de zere plek bij VVV. De selectie is nog steeds niet in balans. Ook na de aankopen niet. Blessures kunnen sowieso niet goed opgevangen worden. Linthorst had denk ik moeten de blijven. Dat was balans. Ook in mindere vorm. Men heeft ook nog steeds niet in een goede vast opstelling gespeeld. Spelers wisselen veelvuldig van positie. Dat vergt ook veel aanpassingsvermogen van spelers, zeker niet als ze niet op de plek spelen waarin ze zijn opgeleid.

   Hopelijk kan een volgende trainer hier iets mee; die moet het verschil gaan proberen te maken.

   Hopelijk wordt nu Luhukay snel gepresenteerd na de uitschakeling in de beker. Dat geeft ook een gevoel en dat straal ook uit op de spelers en selectie: toekomstperspectief. Zeker ook, omdat een dergelijke trainer het verschil maakt tussen het blijven en vertrekken van spelers., met zijn toch wel aanzienlijke naam en status door zijn werk in de Duitse competities en clubs achter zijn naam. Ook belangrijk in het trekken van Duits publiek uit de grensregio, als dadelijk het stadion weer open mag, want daar moet de groei in publiek vandaan komen (en een mentaliteitsomslag onder de supporters).

 26. Ievel Knievel

  Vreemd genoeg geeft de wedstrijd van gisteren wel vertrouwen in de toekomst (met een aantal van de spelers die gezien hebben> hoe zij dus kennelijk discipline op kunnen brengen). VVV hoeft zeker niet jaarlijks om plekken 16 t/m 18 te strijden als men wat van deze spelers behoudt.

  Als er een goede trainer voor de groep staat kan VVV gewoon eredivsie blijven spelen. Dit seizoen en volgend seizoen. Rust in de tent.

  Fijn ook om alle positieve geluiden over gisteren terug te lezen. Dit getuigt van een hoog realiteitsbesef en laat een mentaliteitsverandering onder VVV supporters zien.

Leave a Reply