Voorbeschouwing Vitesse – VVV-Venlo

Morgenmiddag om 16.45 mogen we weer aantreden in de Eredivisie. Het speelprogramma wees uit dat we twee keer achter elkaar uit moesten spelen en na de wedstrijd in Groningen (1-1), hoeven we deze keer gelukkig niet zover te rijden. Dit keer mogen we naar Arnhem, naar de speelhal die de Gelredome heet, waar we waarschijnlijk een goed Vitesse zullen aanvangen. Maar deze competitie heeft ons geleerd dat we tegen niemand kansloos zijn, dus die uit Arnhem kunnen hun borst natmaken voor de Venlonaren.

Het afgelopen weekend stond de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma en daar speelde VVV een degelijke partij waarin ze zeker niet de mindere waren van de gastheren uit Groningen. Vooral de tweede helft speelde VVV beter dan Groningen en de ploeg van Steijn verdiende het eigenlijk om te winnen. De 1-0 kwam tot stand door een serie van ongelukkige werkgewerkte ballen, plus het feit dat er ook persoonlijke fouten werden gemaakt. Daardoor kon Mahi de 1-0 aantekenen. Het leek erop dat de wedstrijd gespeeld was nadat Veldwijk een penalty kreeg toegewezen, maar Mahi faalde vanaf 11 meter. Nouja, Unnerstall bracht prachtig redding, waardoor de stand op 1-0 bleef. Dat de gelijkmaker uiteindelijk lang uitbleef, was vervelend. Maar een gelijkmaker in de 91e minuut is heerlijk en Nwakali zal meteen veel goodwill gekweekt hebben bij de Venlose fans.

We weten wel goed dat Vitesse een tegenstander is van een kaliber. De laatste jaren is er sportief behoorlijk aan de weg getimmerd, getuige de bekerwinst tegen AZ het vorige seizoen en daardoor deelname aan de Europa League. Hoe dat gebeurd is achter de schermen is nogal dubieus, maar goed het zij zo. VVV zal in ieder geval volle bak moeten morgenmiddag, dat is een ding dat zeker is. Dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Vitesse is niet alleen een heel goede ploeg, maar ze hebben ook heel goede spelers, die als het niet draait toch een wedstrijd kunnen beslissen.”

VVV-Venlo

De vorige wedstrijd tegen FC Groningen zagen we dat Opoku zijn rentree maakte in de ploeg en daarmee ook zijn Eredivisie debuut maakte voor VVV-Venlo. Daarnaast maakte ook Kelechi Nwakali zijn debuut voor de ploeg en dat hebben we geweten ook met zijn late gelijkmaker. Roel Janssen en Vito van Crooij waren er niet bij tegen Groningen, en Roel zal er ook morgen niet bij zijn. Hij heeft teveel last van een kneuzing op zijn dijbeen. “Het is een hardnekkige blessure. Hij heeft nog steeds pijn. Daarentegen is het wel zo dat Vito van Crooij zondag wellicht wel kan spelen. Hij gaat goed vooruit, dus dat zien we nog even aan.” aldus Maurice Steijn

Steijn vervolgt dat hij tevreden is met de selectie: “We hebben een sterke selectie en hebben allerlei mogelijkheden omdat spelers die op de bank zitten aan de deur kloppen bij de jongens die in de basis staan. Nwakali viel heel sterk in bij FC Groningen, om een voorbeeld te noemen. Of hij gaat starten? Dat weet ik nog niet”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Labylle, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali, Thy en Van Crooij.

Vitesse
Vitesse wilt graag voor de bovenste plaatsten in de Eredivisie gaan en is samen met FC Utrecht een van de meest ambitieuze ploegen van de Eredivisie. Zoals hierboven beschreven gaat het goed sportief met Vitesse de laatste jaren, afgelopen donderdag speelden ze in de Europa League tegen Lazio Roma en daarin werd er thuis met 2-3 verloren. Een van de doelpuntenmakers voor Vitesse, was de oud VVV’er Bryan Linssen. Hij zorgde in de laatste wedstrijd tegen Vitesse voor het enige doelpunt, waardoor VVV won van Vitesse. Het is altijd maar de vraag hoe ploegen herstellen na de midweekse wedstrijden in Europa en ook met Vitesse is dat maar de vraag.

Over de wedstrijd tegen VVV zegt trainer Henk Fräser het volgende: “VVV heeft in verschillende wedstrijden al laten zien vanuit een compacte organisatie te kunnen spelen en levensgevaarlijk kunnen zijn in de omschakeling. We zijn dus gewaarschuwd.”

Vraagtekens bij Vitesse zijn Kruiswijk en Serrero. Serrero trainde vrijdag wel mee, maar het is niet zeker of hij mee zal spelen tegen VVV-Venlo.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen Vitesse gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 35,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 51 doelpunten gescoord en 71 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Honig en De Nas
Vierde official: C. Mulder

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Vitesse. FORZA VENLO!

17 Responses

 1. kenfen

  Nwakalie brengen als het nodig is genoeg mogelijkheden om te wisselen maar geen vaste mensen gelijk al op de bank zetten. Morgen mogen we best verliezen maar ook onze spelstijl niét verloochenen 1-2

  1. Machiavelli

   Vind hem persoonlijk juist een van de fijnste scheidsrechters. Fluit niet voor elke scheet (zoals Kuipers tegenwoordig wel doet) en laat dus veel doorgaan. Kan met het fysieke spel van VVV juist een voordeel zijn.

 2. robbaan

  VVV moet net als in de twee eerdere uitwedstrijden laten zien dat het voor geen enkele ploeg bang hoeft te zijn.
  Eigen spel ontwikkelen en zien hoe Vitesse na de teleurstelling en inspanning van donderdagavond daar op kan reageren.
  Ik heb er vertrouwen dat er opnieuw punten kunnen worden binnengehaald.

 3. De Realist

  Het zal een lastige pot worden vanmiddag. Vitesse zie ik in staat om dit jaar 4e te worden achter de gevestigde top 3. Niks is echter onmogelijk en wellicht valt er hier toch een resultaat te halen. Hopelijk heeft Vitesse de wedstrijd van donderdag nog in de benen. Zelfs bij verlies staan we na 5 wedstrijden nog in het linker rijtje en dat is gezien het programma natuurlijk een puike prestatie. Come on Venlo !

 4. De Realist

  Ik ben trouwens benieuwd of Roda volgens L1 nog steeds de nummer 1 club van Limburg is ? Het loopt daar echt voor geen meter en we hoeven vooralsnog niet bang te zijn dat we onder Roda gaan eindigen. (al is de weg nog lang natuurlijk)

 5. expat

  Laten we niet te besmuikt om Roda gaan doen. Het is erg sneu wat daar nu gebeurt en hopelijk herpakken ze zich. Ik ben echt niet blijer wanneer Roda degradeert dan bijvoorbeeld Willem II. Integendeel. Het gaat goed met het voetbal in de provincie en laten we daar gewoon blij mee zijn. Wat betreft VVV: we hebben mooie punten gehaald, maar wel tegen clubs die het tegen iedereen slecht doen (zie Groningen gisteren bijvoorbeeld, of Twente).

  Nu, de wedstrijd tegen VItesse. Ik zie ze nog wel in de top 3 eindigen dit jaar dus uit is elk punt mooi meegenomen. Vito is terug, en dat is mooi. Hopelijk komt Nwakali er snel in als het minder loopt.

  1. Ievel Knievel

   Zowel de club Roda als hun aanhang, hebben zich vaak niet positief opgesteld tegen de andere Limburgse clubs. De arrogantie druipt er vaak vanaf. Dan krijg je dat je minder sympathiek gevonden wordt. Daarnaast houdt (z)l1 en dagblad de (zuid)-Limburger Roda altijd de han boven het hoofd en zul je de positieve artikelen over de andere clubs en dan met name VVV (als Noord-Limburges club zijnde) met een vergrootglas moeten zoeken.

   Daar komt nog het vele wanbeleid de afgelopen jaren bij Roda bovenop. Wellicht hadden ze hun licentie al moeten verliezen. De escapades van vorig jaar had ze vorige seizoen al degradatie moeten opleveren. Degraderen ze dit seizoen, dan zie ik dat eindelijk als gerechtigheid. Je kan het gedrag van Roda namelijk gewoon competitievervalsing noemen.

  2. Koelie

   Jarenlang wanbeleid moet een keer worden afgestraft. Het ziet er nu naar uit dat het gaat gebeuren. De subsidiefontein dreigt op te drogen waardoor het moeilijker wordt om weer een sloot paniekaankopen aan te trekken.
   Ik hoop voor ze dat ze nog wel een stuiver of erfenis vinden om weer een nieuwe trainer te halen plus nieuw elftal. Als ze maar kansloos degraderen naar de eerste divisie en vervolgens naar de tweede divisie. Adije wa.

 6. chretien

  Waarom toch die hekel aan welke club dan ook? Ik gun iedere club het allerbeste, behalve in de wedstrijd die ze tegen ons spelen. Die wil ik winnen… Perse, verder helemaal niks.

 7. expat

  1-1. mooie uitslag weer! Het spel van VVV NÁ de 1-0 trouwens om over naar huis te schrijven, tot dat moment een stuk minder. En het team bleef jagen, heerlijk om te zien.

Leave a Reply