Voorbeschouwing VVV-Cambuur

De Koel2In Leeuwarden bleek duidelijk dat Cambuur eigenlijk niets te zoeken heeft in de Eredivisie. Het is een heel matig elftal, dat inderdaad thuis hoort in de subtop van de Jupiler League.

Deze constatering zegt helaas ook veel over het Venlosche team. Het tempo was veel te laag en de scherpte voorin was ver te zoeken. Het o zo belangrijke uitdoelpunt had gewoon op het scorebord moeten prijken. Het mocht helaas niet zo zijn. Het spel was zwaar onder de maat en een overwinning in Leeuwarden zou onverdiend zijn geweest. Het had de klus aanstaande zondag uiteraard wel een stuk gemakkelijker gemaakt.

Waar liggen onze kansen?

In de eigen Koel moet VVV in staat zijn om Cambuur te verslaan. Ik ga er dan ook vanuit dat de strijd om behoud van het Eredivisieschap nog een week doorgaat. VVV heeft te veel kwaliteit om te verliezen van Cambuur. Op naar de finale!

Schorsingen/Blessures:

Cambuur: Van der Laan, van der Heide.
VVV: .

Herinnering aan VVV-Cambuur
Ik kan me geen thuiswedstrijd tegen Cambuur herinneren, maar gezien de laatste drie wedstrijden is het thuis ook niet gemakkelijk tegen de Friezen. Eigenlijk zou VVV thuis geen kind moeten hebben aan Cambuur. Tijd voor een ruime overwinning dus!

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2005/2006 VVV-Cambuur 1-1
2006/2007 VVV-Cambuur 3-2
2008/2009 VVV-Cambuur 1-2

Geschreven door Demy


Leave a Reply