Voorbeschouwing VVV-de Graafschap

 

VVV-De GraafschapNa de thuiswedstrijden tegen RKC en Excelsior, is het zaterdag voor de derde keer op rij dat er een rechtstreekse concurrent naar De Koel komt. Ook De Graafschap hoort dit seizoen immers weer bij de degradatiekandidaten.

Tot nu toe zijn de resultaten van de Superboeren uiterst matig te noemen. Alleen de thuiswedstrijden tegen NEC (1-0) en NAC (3-1) werden gewonnen. Dankzij drie gelijke spelen, staat De Graafschap op de zestiende plaats, met twee punten meer dan VVV. Veel vertrouwen zal de ploeg van Ulderink in de afgelopen weken echter niet hebben opgebouwd. De laatste drie wedstrijden ging De Graafschap kansloos ten onder.

Afgezien van het resultaat, heeft VVV afgelopen zondag een meer dan behoorlijke wedstrijd gespeeld. De ploeg kan de wedstrijd tegen De Graafschap dan ook met vertrouwen tegemoet zien. Het wordt tijd om een plaats te stijgen op de ranglijst en dat heeft het team zaterdag zelf in de hand (zolang het ‘geluk’ niet weer tegen ons is).

Waar liggen onze kansen?

De verdediging van De Graafschap behoort tot de zwaksten in de Eredivisie. Waar doelman de Winter nog wel regelmatig een behoorlijke actie in huis heeft, zijn spelers als Wormgoor en van de Pavert toch moeilijk als ‘solide’ te bestempelen. Het wordt voor VVV zaak om de verdediging van De Graafschap direct onder druk te zetten. Dan is een goede afloop bijna verzekerd.

Ook het middenveld van De Graafschap heeft weer aan kwaliteit ingeleverd. Het middenveld steunt nu voornamelijk op Meijer en de van Veendam overgekomen de Leeuw. Dat is nauwelijks Eredivisie-waardig te noemen.

Voorin heeft De Graafschap nog steeds voldoende kwaliteit met Poepon en Rose. Zolang VVV echter uit het ‘vecht-voetbal’ van De Graafschap kan blijven, moet er een positief resultaat gehaald kunnen worden.

Schorsingen/Blessures:
VVV: Leemans (rug), Gentenaar (rug).
De Graafschap: El Hassnaoui (onderbeen), Nalbantoglu (knie), Saeijs (knie), Abdulla (niet fit).

Herinnering aan VVV-De Graafschap
In mijn beleving eindigen thuiswedstrijden tegen De Graafschap over het algemeen in een overwinning voor VVV. Ik was al vergeten dat de laatste keer dat de teams elkaar troffen in de Eerste Divisie, De Graafschap met 1-2 won. Beide teams promoveerde dat seizoen (2006/2007) overigens naar de Eredivisie.
Op de laatste speeldag van dat volgende seizoen troffen VVV en De Graafschap elkaar op de laatste speeldag. VVV moest die wedstrijd winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen en De Graafschap kon zich bij winst rechtstreeks handhaven. Na een zenuwachtige eerste helft, werd vlak na rust de ban gebroken. Jason Oost werkte de bal via De Graafschap-verdediger Volmer in het doel. Binnen 10 minuten zorgde Amrabat voor de 2-0. VVV won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Een mooie uitslag voor aanstaande zaterdag, naar wij dachten!

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2006/2007 VVV-De Graafschap 1-2
2007/2008 VVV-De Graafschap 3-0
2010/2011 VVV-De Graafschap 1-0

Geschreven door Demy

Leave a Reply