Voorbeschouwing VVV-FC Twente

De Koel5Aanstaande zondagmiddag speelt VVV zijn laatste wedstrijd in deze competitie. Ten opzichte van vorig seizoen heeft de ploeg zich één plaats verbeterd (16e in plaats van 17e), maar weer zal het zich moeten handhaven via de nacompetitie. Vorig seizoen ging dat maar net goed, dus het wordt de komende weken weer billen knijpen voor de Venlonaren.

FC Twente komt daarentegen naar Venlo met maar één doel: winnen! Na de ruime overwinning in Eindhoven tegen PSV (2-6!) leek FC Twente één van de belangrijkste kandidaten voor de titel. De overwinning in Eindhoven werd echter gevolgd door nederlagen tegen NEC uit (3-1) en Feyenoord thuis (0-2). Na de thuisnederlaag tegen SC Heerenveen van afgelopen woensdag (3-4), is FC Twente gezakt naar plaats 6. Voor FC Twente dreigt dan ook veroordeeld te worden tot het spelen van de play-offs voor Europees voetbal. Zelfs bij winst in Venlo, is FC Twente niet zeker van een plaats die rechtstreeks recht geeft op Europees voetbal.


Waar liggen onze kansen?

Voor VVV staat er niets meer op het spel, maar voor FC Twente des te meer. Nu VVV vrijuit kan spelen en er voor FC Twente veel spanning op de wedstrijd staat, is een verrassing zeker niet uitgesloten. Uiteraard is FC Twente kwalitatief beter, maar met veel strijd kan VVV het de Tukkers, die al niet echt lekker draaien, zeker moeilijk maken.

Schorsingen/Blessures:
VVV: Maguire (enkel).
FC Twente: Rendla (knie), Bengtsson (hamstring).

Herinnering aan VVV-FC Twente
Midden jaren tachtig werd het laatste ticket voor een plaats in de Uefa Cup (de huidige Europa League) ook beslist met een play-off. In plaats van kruisfinales, werd er in een groep van vier ploegen gespeeld om één startbewijs voor Europees voetbal.
Beide keren dat deze play-off competitie plaats vond, was VVV één van de deelnemers. Op de laatste speeldag trof VVV in eigen huis FC Twente, dat zich bij een overwinning zou plaatsen voor Europees voetbal. VVV was al uitgespeeld, maar deed zijn sportieve plicht door FC Twente met maar liefst 4-1 opzij te zetten. Ook nu kan FC Twente zich plaatsen voor Europees voetbal bij winst op VVV. Tijd om weer onze sportieve plicht te vervullen!

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2007/2008 VVV-FC Twente 0-2
2009/2010 VVV-FC Twente 0-2
2010/2011 VVV-FC Twente 1-2

Geschreven door Demy

2 Responses

Leave a Reply