Voorbeschouwing VVV-Feyenoord

ballenDe eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar is meteen een zware. Het herboren Feyenoord komt zondagmiddag naar de Koel met maar één opdracht: Winnen! De heenwedstrijd belooft wat dat betreft niet veel goeds voor de Venlonaren. Die wedstrijd won Feyenoord (geflatteerd) met 4-0.

Met een nieuwe trainer en (tot nu toe) een kwartet nieuwelingen moet VVV wederom de strijd tegen rechtstreekse degradatie aangaan. Dit zal in ieder geval zonder Musa moeten gebeuren, die Honda is achterna gereisd richting Moskou. Ook Uchebo zal in de basis ontbreken, maar zijn bestemming is nog onbekend.

De zoektocht naar een nieuwe centrumspits duurt nog wel voort, maar voor het overige heeft elke linie in het elftal wel aanvulling gekregen. Of er ook sprake is van versterking moet nog blijken, maar ik heb goede hoop. Vooral de komst van de zoon van Pico doet mij deugd. Hopelijk is Berghuis zondag aanstaande al speelgerechtigd.

 

Waar liggen onze kansen?

In de eerste plaats reken ik zondag op het ‘Lokhoff-effect’. Een nieuwe trainer voor een groep die redelijk ‘down’ is, kan voor een ommekeer zorgen. Dit cliché mag zondag weer eens werkelijkheid worden!

Met vier nieuwe spelers komt er een andere balans binnen het team. Hopelijk is dit een betere balans dan de balans van voor de winterstop. Nu is de sfeer in een groep uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de resultaten.

Tot slot wordt van Feyenoord verwacht dat het drie punten haalt in de Koel. VVV kan dus opereren vanuit een underdog-positie. Tel daarbij op dat Feyenoord een flink aantal spelers moet missen en wie weet krijgen we een herhaling van afgelopen seizoen. Ik teken ervoor!

Schorsingen/Blessures:
VVV: Leemans (rug), Uchebo (‘op reis’).
Feyenoord: Nelom (bovenbeen), De Vrij (enkel), Van Haaren (enkel), Ramsteijn (knie), Dani Fernandez (niet fit), El Ahmadi (Afrika Cup), Guyon Fernandez (geschorst).

Herinnering aan VVV-Feyenoord
De wedstrijd tussen VVV en Feyenoord die mij het meest bij is gebleven, is de wedstrijd uit het seizoen 1993/1994. VVV was op voorsprong gekomen door een doelpunt van Maurice Graef, maar – zoals ook regelmatig dit seizoen – het geluk was niet met de Venlonaren. Feyenoord-spits Mike Obiku ontving de bal, terwijl hij ongeveer 8 meter en 63 centimeter buitenspel stond, en hij kon alleen op het doel af. De Nigeriaan had geen moeite om deze buitenkans te verzilveren en de gelijkmaker te scoren. De reactie van toenmalig VVV-tariner Frans Körver is legendarisch. ‘Het is schandalig! Het is schandalig!’ staat nog steeds in mijn geheugen gegrift.

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2007/2008 VVV-Feyenoord 0-0
2009/2010 VVV-Feyenoord 1-1
2010/2011 VVV-Feyenoord 3-2

Geschreven door Demy

Leave a Reply