Voorbeschouwing VVV-Helmond Sport

VVV-CambuurAanstaande zondag ontvangt VVV Helmond Sport voor de return in de finale van de play-offs. Afgelopen donderdag boekte VVV een 1-2 overwinning in Helmond en heeft daarmee een belangrijke stap gezet richting het behoud van het Eredivisieschap. Zondagmiddag heeft VVV aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven (zelfs een 0-1 nederlaag is voldoende!).

Bij VVV is iedereen inzetbaar, bij Helmond Sport ontbreken ook deze keer Joppen en Altheer. Kazlauskas en Haastrup keren terug na een schorsing. Daarentegen ontbreekt Sequeira bij Helmond Sport vanwege zijn gele kaart van afgelopen donderdag.

Waar liggen onze kansen?

VVV begon goed aan de wedstrijd in Helmond, maar na een kwartier spelen daalde het spel van VVV al weer naar een bedenkelijk niveau. Er was een doelpunt van Helmond Sport voor nodig om VVV te bewegen door te schakelen naar een hogere versnelling. Zonder al te veel moeite wist VVV daarna de wedstrijd nog te winnen.

Voor onze gemoedsrust zou het fijn zijn als VVV Helmond Sport meteen de duimschroeven aandraait en de wedstrijd nog voor rust weet te beslissen. Gezien het verschil in individuele kwaliteiten, die veruit in het voordeel is van de Venlonaren, mag dit eigenlijk wel van het team verwacht worden. Kunnen we een keer rustig naar het voetbal kijken.

Schorsingen/Blessures:
Helmond Sport: Sequeira (geschorst).
VVV: Yoshida, Maguire (twijfel)

Herinnering aan VVV-Helmond Sport
Ook aan deze wedstrijd heb ik geen herinnering, maar wel aan de finalewedstrijden van de play-offs van vorig seizoen. Ook toen werd de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen, maar dit betekende alles behalve een rustige thuiswedstrijd. FC Zwolle pakte uiteindelijk een 1-2 voorsprong en leek VVV op de knieën te krijgen. Een flits van Musa (verdekt schot tussen vier verdedigers in) was doelman Boer echter te machtig en betekende alsnog het lijfsbehoud voor VVV. Zondag graag hetzelfde resultaat, maar dan wel met iets minder spanning.

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2005/2006 VVV-Helmond Sport 2-1
2006/2007 VVV-Helmond Sport 6-2
2008/2009 VVV-Helmond Sport 2-0

Geschreven door Demy

14 Responses

  1. MoommaTag

    Carter AC, Sedransk N, Kelley RM, et al Diethylstilbestrol Recommended dosages for different categories of breast cancer patients propecia revatio hydroxyzine pamoate 25mg caps Fear is mounting among investors that the upcoming debtceiling deadline will be handled as poorly as the budget impassehas, said Andre Bakhos, managing director at Janlyn Capital LLC in Bernardsville, New Jersey

Leave a Reply