Voorbeschouwing: VVV is klaar voor PSV

Die interlands, dat is me toch een feest altijd. Ik vind het vooral heerlijk als die weer voorbij zijn en dat de competitie weer gewoon verder gaat. Zo ook voor de Venlonaren, wij hervatten de competitie met meteen een lastige tegenstander: PSV Eindhoven. Op zondagmiddag om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen de gasten uit Eindhoven en het gaat heel moeilijk worden voor VVV.

Wanneer je promoveert denk je meestal niet dat de wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV, wedstrijden zijn waar je punten gaat halen. Zo calculeer je dat niet in, maar zoals gebleken kan in dit seizoen misschien wel alles gebeuren. We lijken in herhaling te vallen, maar besef eens dat het echt heel uniek is dat VVV na 7 speelronden al 12 punten heeft verzameld. Echt een fantastische prestatie.
Natuurlijk boeit dat niet wanneer je een wedstrijd speelt, maar VVV kan lekker vrijuit spelen tegen PSV. Er kan in principe alleen maar gewonnen worden, waar PSV juist alleen maar kan verliezen. Tegen PSV heeft VVV het meestal lastig, maar VVV kan in eigen huis zorgen voor verrassingen. Zo werd in 2008 met 1-1 gelijkgespeeld en 2011 met 3-3 gelijkgespeeld, onder andere door die prachtige omhaal van Maya Yoshida.

PSV begon het seizoen niet lekker, ze werden snel uitgeschakeld in Europa en er volgde ook de nederlaag tegen Heerenveen. Iedereen deed een beetje lacherig over PSV, maar inmiddels is het de meest constante ploeg bovenin de Eredivisie en dat kon je vooral terugzien in de wedstrijd tegen FC Utrecht, die met 7-1 gewonnen werd. Daar werden met zijn allen even stil van, maar voor de rest baart het niet echt zorgen. Wij doen het ook gewoon prima, dat zegt ook Maurice Steijn: “Het is voor ons zaak dat we ons eigen spel kunnen spelen. We moeten zo lang mogelijk de nul houden en daarmee komen vanzelf in onze comfort-zone. Dat heeft ons tot dusver al aardig wat punten opgeleverd.”

VVV-Venlo
VVV-Venlo trainde gisteren besloten, de exacte reden is daar niet voor gegeven, maar Maurice Steijn lijkt dit nogal prettig te vinden dit seizoen. Op de afsluitende training was iedereen te zien behalve Tristan Dekker en Etienne Amenyido. Dekker is langer afwezig en Amenyido viel na 25 minuten spelen uit in zijn wedstrijd met Duitsland onder 20. Hij kampt met een hamstringblessure en zal minimaal 2 weken niet spelen. Johnatan Opoku is ook nog langer niet van de partij, maar hij was wel bezig met loopoefeningen langs het veld.
Vito van Crooij en Jerold Promes deden de hele training mee en lijken morgen tegen PSV te kunnen starten. Aanvoerder Danny Post verliet het veld, maar er wordt vanuit gegaan dat ook morgen kan gaan starten.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Labylle, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali, Thy en Van Crooij

PSV
PSV had een ietwat moeizame start van het seizoen, met onder andere de snelle uitschakeling in de Europa League en de nederlaag tegen Heerenveen. Daarna wisten de gasten uit Eindhoven de rug te rechten en werd onder andere zeer overtuigend met 7-1 van FC Utrecht gewonnen. De Eindhovenaren zijn koploper en zijn zeker kandidaat voor de titel en het zal voor VVV dan ook een hele kluif worden.

Voor Clint Leemans wordt het een weerzien met zijn oude werkgever, waar hij 12 jaar in de jeugdopleiding heeft gezeten. Ook voor Damian van Bruggen wordt het een weerzien met bekenden, hij speelt dit jaar op huurbasis in Venlo maar is eigendom van PSV.
Lozano en Luckassen zijn vraagtekens voor trainer Philip Cocu. Vooral Lozano schijnt een blessure te hebben die hem nog een wel eens de wedstrijd kan gaan kosten. Het zal pas op het allerlaatste moment blijken of de twee zullen starten, maar het zou ons erg goed uitkomen als ze niet konden spelen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen PSV gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 28 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 10,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 31 doelpunten gescoord en 100 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Blank

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PSV! FORZA VENLO!

5 Responses

 1. robbaan

  Gewoon compact spelen en wachten op de goede momenten, voor snelle counters.
  Weersomstandigheden vergelijkbaar als in het thuisduel met Ajax.
  Dus afwachten hoe het kunstgras en de teams daar op reageren en daar aangekoppeld dus ook de snelheid van het combineren. Hoe dan ook het wordt lastig….
  Al met al teken ik voor een gelijkspel

 2. Jammer, het had net wat langer 2-1 moeten blijven waardoor psv meer gaat drukken en vvv kon gaan counteren maar helaas…… een domme terechte rode kaart en een onterechte hoekschop kantelden de wedstrijd. Seuntjens inderdaad veel te traag in handelingssnelheid in de eredivisie en van Crooy had netzo goed op de bank kunnen zitten, had hetzelfde effect gehad. Desondanks dapper gestreden en dichtbij een stuntje maar psv was helaas toch een maatje te groot en dat is geen schande.

 3. RuiverCity

  Dat we vandaag verliezen is jammer. Komende drie wedstrijden moeten de punten gepakt worden. Promes een boete geven. Hij dupeert vandaag en de komende weken het team. Krijgt zeker drie wedstijden. Zoooo dom om daar die actie te maken.

Leave a Reply