Voorbeschouwing VVV-Roda

VenlonarenDinsdag 6 december was een dag van afscheid. De Sint pakte de oceaan terug naar Spanje en Glen de Boeck koos het hazenpad richting België. Eerstgenoemde zullen we volgend jaar zeker weer terug zien, laatstgenoemde zeker niet. Wel jammer dat de Boeck het nodig vond om nog even naar de selectie uit te halen (‘er zijn maar 5 Eredivisiewaardige spelers in de selectie’). Er is toch ook niemand die in zijn richting zegt dat je wel een hele slechte trainer moet zijn als je niet eens boven Excelsior staat?

Maar goed, de weg is vrij voor een Maaskant-, Dusseldorp-, Boessen- of wat voor effect dan ook! En dat komt mooi uit, want de derby tegen Roda JC staat op het programma. De ploeg uit Kerkrade begon wisselvallig aan het seizoen, met daarbij een aantal forse uitnederlagen (5-0 tegen Vitesse en 7-1 tegen PSV). De laatste drie wedstrijden werden echter gewonnen, waarvan – uitzonderlijk voor Roda JC – twee op vreemde bodem (1-2 winst tegen zowel NEC als De Graafschap). De kans op een overwinning voor VVV is dus niet zo groot, zeker als je bedenkt dat de laatste thuisoverwinning op Roda JC dateert van 30 november 1985 (2-1).

 

Waar liggen onze kansen?

De sterkste linie van Roda JC is ongetwijfeld de aanval. Met Junker, Malki en Ramzi heeft Roda JC een prima voorhoede. Met name de Syriër Malki weet het net gemakkelijk te vinden. In 14 wedstrijden in de competitie scoorde hij al 9 maal. Het is te hopen dat onze verdedigers deze week wel bij de les zijn. Anders volgt er misschien alleen een nabeschouwing van de eerste helft…

De achterhoede en het middenveld van Roda JC zijn daarentegen van beduidend minder niveau. Wielaert is met zijn bijna 33 jaar de snelste niet meer en spelers als Biemans en Fledderus zijn zeker te passeren. Tel daarbij op dat Vormer op het middenveld al met zijn hoofd in Rotterdam zit, dan is het aan Donald en de Beule om het middenveld overeind te houden. Daar moeten onze jongens Roda JC toch pijn kunnen doen (zolang Molhoek dit laatste maar niet letterlijk neemt).

Schorsingen/Blessures:
VVV: Leemans (rug), Gentenaar (rug), Kruijsen (rib).
Roda JC: Hupperts (schaambeen).

Herinnering aan VVV-Roda JC
De wedstrijd tegen Roda JC die mij nog het verst in het geheugen ligt, is die van twee seizoenen geleden. VVV was op dat moment bezig met het wereldrecord gelijke spelen halen en de wedstrijd tegen Roda JC werd uiteindelijk geen uitzondering. Hoewel VVV vele malen sterker was dan Roda JC, kwam de uitploeg toch op een voorsprong. Na een verkeerde pass van Ahahaoui, scoorde Skoubo in de 35e minuut de 0-1.
Na dit doelpunt veranderde er weinig aan het spelbeeld. VVV bleef de bovenliggende partij en wist in de tweede helft langszij te komen door een doelpunt van Leemans. In de slotminuut kreeg Calabro een open kans op de winnende treffer, maar hij schoot de bal over. Een gelijkspel dus, iets waarvoor ik nu al zou willen tekenen als dat kon.

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:
2007/2008 VVV-Roda JC 3-5
2009/2010 VVV-Roda JC 1-1
2010/2011 VVV-Roda JC 0-4

Leave a Reply