Voorbeschouwing VVV-SC HEERENVEEN

De_Koel_home1

Aanstaande zaterdag staan in De Koel twee teams tegenover elkaar die met een tevreden gevoel terug kunnen kijken op het afgelopen voetbalweekend. SC Heerenveen won ‘de derby van het Noorden’ met 3-0 van FC Groningen. VVV hield PSV na een zinderende start van de tweede helft op een verdienstelijk gelijkspel (3-3).

Net als VVV kende SC Heerenveen een zware start van de competitie. SC Heerenveen moest al op bezoek bij Ajax en Feyenoord en speelde thuis tegen FC Twente. Tegen FC Twente en Ajax werd met 5-1 verloren, tegen Feyenoord werd een gelijkspel behaald (2-2). Met 5 punten uit 5 wedstrijden (SC Heerenveen speelde verder thuis gelijk tegen NEC), bezet SC Heerenveen de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Het afgelopen weekend was aan de kant van SC Heerenveen weer het weekend van Oussama Assaidi. De verdediging van FC Groningen had geen vat op deze watervlugge buitenspeler, die aan de basis stond van de overwinning van SC Heerenveen. Het was geen gala-voorstelling als tegen FC Twente vorig seizoen, maar Oussama kwam weer aardig in de buurt van dat niveau.

Het moge duidelijk zijn dat Assaidi afgestopt moet worden door onze verdediging/middenveld. Dat is zeker niet onmogelijk. Want hoewel Assaidi een aantal fantastische wedstrijden heeft gespeeld, kan ik me niet herinneren dat hem dat twee wedstrijden op rij is gelukt. Hopelijk breekt hij niet met deze traditie.

Waar liggen onze kansen?

Natuurlijk is SC Heerenveen niet volledig afhankelijk van Assaidi. Het beschikt met de boomlange spits Bas Dost over een geweldig aanspeelpunt en doelpuntenmaker. Middenvelders Djuricic en Elm vormen daarnaast een sterk centraal middenveld, waarop de ploeg van Ron Jans kan steunen.

Steunen op de verdediging kan SC Heerenveen echter niet. In de eerste 5 wedstrijden incasseerde SC Heerenveen maar liefst 14 doelpunten. Daar lijken dan ook onze kansen te liggen. Ondanks de komst van Ramon Zomer (ex-NEC), die terugkeert van een schorsing, is de verdediging van SC Heerenveen hun zwakste schakel. Met name in het hart van de verdediging,  waar onder andere Michel Breuer en Jeffrey Gouweleeuw hebben gespeeld, lijken de kansen voor VVV te liggen. Op snelheid moeten Musa en consorten de verdediging van SC Heerenveen kunnen kloppen.

Schorsingen:

VVV: Meeuwis

SC Heerenveen: Schmidt

blessures:

VVV: Mei, Leemans

Heerenveen: Steppe, Kruiswijk

Herinnering aan VVV-Heerenveen

Mijn persoonlijke herinnering aan VVV-Heerenveen heeft veel weg van de wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag. In het seizoen 2009/2010 scoorde VVV ook binnen 5 minuten drie goals (De Regt, Garcia en Calabro). In die wedstrijd tegen SC Heerenveen gebeurde dat echter in de eerste helft in plaats van in de tweede helft (zoals afgelopen zondag). Gerald Sibon maakte in de eerste helft nog wel de 3-1 (uit een zeer makkelijk gegeven strafschop), maar daar bleef het bij. Een herhaling van deze uitslag aanstaande zaterdag teken ik voor!

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:

2007/2008 VVV-SC Heerenveen 0-4

2009/2010 VVV-SC Heerenveen 3-1

2010/2011 VVV-SC Heerenveen 2-2

Geschreven door Demy.

Leave a Reply