Voorbeschouwing VVV-Venlo – Achilles ’29

Door al het nieuws rondom de financiën van VVV-Venlo en het rapport van de Commissie van Wijzen, lijken we haast te vergeten waar het echt om draait: Voetballen. In Stadion de Koel staat morgenavond de wedstrijd tegen Achilles ’29 uit Groesbeek op het programma, de Angstgegner van vorig seizoen. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2015. Na de derby overwinningen vervolgen wij onze jacht op de koppositie.

VVV-Venlo heeft een aantal goede weken achter de rug. Na het verlies tegen RKC heeft de selectie zijn rug gerecht en kwamen met 3 overwinningen op de proppen. Alweer 2 weken geleden werd provinciegenoot MVV met 3-0 verslagen. Afgelopen vrijdag deden de Venlonaren er nog een schepje bovenop. In Sittard tegen de plaatselijke FC wonnen de Venlonaren vrij eenvoudig met zeer ruime. Het was niet de allerbeste wedstrijd van VVV-Venlo maar de selectie van Maurice Steijn piekten op de juiste momenten en maakten 5 doelpunten. Het was ook een lekkere avond voor de aanvallers. Onze goalgetter Seuntjens scoorden er twee en ook Vito en Nijholt wisten het net te vinden. Al met al een prima voetbalavond.

Door deze ruime overwinning en gunstige uitslagen bij de concurrenten, staat VVV-Venlo nu op een keurige 2e plaats op de ranglijst. En natuurlijk smaakt dit naar meer. Ondanks dat we de tweede periodetitel niet meer kunnen behalen. Is de jacht naar koploper Sparta Rotterdam geopend. Al zal dit makkelijk worden tegen de Angstgegner van vorig seizoen Achilles’29. We hebben nog een appeltje te schillen met de Groesbeekers. De ploeg van Maurice Steijn zal vol vertrouwen starten aan deze wedstrijd in de wetenschap dat we de laatste 3 wedstrijden 9 keer wisten te scoren en 0 doelpunten tegen kregen.

Trainer Maurice Steijn die natuurlijk de ploeg beschermd voor de financiële perikelen zegt het volgende over de wedstrijd tegen Achilles’29; “Hett gaat lekker, ondanks de ruis in de omgeving. We hebben een uitstekend doelsaldo, de minste doelpunten tegen en we winnen overtuigend
onze wedstrijden de laatste weken. Maar garanties bestaan niet, dus ook de komende twee wedstrijden moeten we gewoon vol aan de bak. Te beginnen tegen Achilles’29, waar we vorig seizoen de grootste moeite tegen hadden. En ook dit seizoen zijn er teams die tegen deze tegenstander struikelen: ze hebben in meer wedstrijden wel punten gehaald dan niet, dus we zijn gewaarschuwd. Zo wonnen ze afgelopen speelronde met 2-1 van FC Eindhoven, ik bedoel maar. Maar wij gaan nog twee wedstrijden gas geven!”

Bij de afsluitende training was Maurice Steijn ook duidelijk tegenover de spelergroep: “We moeten morgen alles vergeten, de laatste wedstrijd was goed en als we morgen zo spelen winnen we. Het enige wat wij kunnen doen voor de club is morgen lekker die 3 punten pakken!”

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn heeft de laatste weken amper iets te klagen. De resultaten zijn goed, al drie wedstrijden geen tegendoelpunten, er wordt veel gescoord, geen schorsingen en geen blessures. Hierdoor zal de trainer wederom geen wisselingen toepassen in de basisopstelling van de Venlonaren. Trainer Steijn laat op de afsluitende training weten:“Mijn eigen ploeg draait uitstekend en we blijven fit en zonder schorsingen, terwijl we toch al bijna halverwege het seizoen zijn. Dat is voor ons als technische staf alleen maar mooi en daar mag ook best een compliment voor worden gegeven aan onze medische staf en de spelers zelf. Maar zoals je vaak ziet bij een ploeg waar het lekker loopt, dat dan ook andere dingen meezitten. Wij hebben als staf nu een luxe probleem doordat we veel spelers hebben voor maar 11 basisplekken. En die basisplekken worden ook deze wedstrijd door dezelfde elf ingevuld”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

Achilles ’29
Achilles begon dit seizoen zeer goed en draaide zelfs een tijdje bovenin mee. Hierna viel de club in een vrije val. De profclub in wording staat hierdoor op de 15e plek in de Jupiler League. Dit betekent dat ze in de onderste regionen van het klassement staan. Maar dit betekent niet dat wij ze even gaan verslaan. Sterker nog, Achilles’29 was vorig seizoen een Angstgegner voor de Venlonaren. Na het verlies in de uitwedstrijd hielden de Groesbeekers in strijd voor een periodetitel, VVV op een gelijke stand waardoor we de periode misliepen.

Er zijn een aantal spelers van Achilles die onze jongens goed in de gaten moeten houden. Onder succescoach Eric Meijers laten Freek Thoone, Thijs Hendriks en Brian Boogers mooie dingen zien. Opvallend feitje: Freek Thoone was in het verleden jeugdtrainer van VVV-Venlo.

De wedstrijd VVV-Venlo – Achilles is in totaal twee keer gespeeld. In 2013/2014 leverde dat een overwinning op voor VVV (2-0) en vorig jaar werd er met 1-1 gelijkgespeeld in de Koel.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink.
Assistent-scheidsrechters: De Smalen en Jongenotter.
Vierde official: Veekamp.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. FORZA VVV!

6 Responses

 1. Meuske

  Financieel gaat het dan wat minder maar sportief hebben we dit seizoen toch echt niets te klagen daarom hoop ik ook dat steeds meer mensen de weg naar de Koel weer vinden. Al was het alleen maar om een statement te maken richting gemeente en laten zien dat VVV echt wel leeft bij de burgers. Forza VVV

 2. kenfen

  Meuske je hebt gelijk Support moet morgen massaler Daar zal satijn en consorten niet wakker van liggen maar kan de burger weer wat moed geven. Hopenlijk weer een mooie pot met veel strijdlust en 3 punten

 3. Goodie

  Even weer waar het om gaat. Het voetbal lijkt na de laatste weken even bijzaak… VVV mag nu wel is van Achilles winnen na de 3 niet gewonnen wedstrijden van vorig jaar. Daarnaast spelen Nac en GAE tegen elkaar, en hopen dat Dordt kan stunten tegen Sparta. Come on Venlo! De taak van het team is winnen, de taak van ons supporters is om onvoorwaardelijk achter onze mooie club te blijven staan!

 4. rinus

  deze competitie promoveren met kampioenschap of play offs,en het hele stadion
  zit volgend jaar weer vol met succes supporters echt venlo,s.jongens succes morgen en ik ben er weer bij..
  mochten we promoveren,feest op parkeerplaats houden.

  1. Lees onze visie over het rapport daarin leggen we uit dat we samen met meerdere groepen bezig zijn om een formatie te smeden. Dit duurt alleen wat langer omdat alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Een actie zo kort dag zou ondoordacht zijn en niets opbrengen en wel veel verspilde moeite zijn.

Leave a Reply