Voorbeschouwing VVV-Venlo – Achilles ’29

Morgenavond staat er voor de Venlonaren zo vlak voor de Vastelaovend een thuiswedstrijd op de rol. om 20.00 zijn we in Stadion de Koel gastheer voor de drager van de rode lantaarn: Achilles ’29. Het is vrij uniek om een thuiswedstrijd te spelen in het Vastelaovends weekend, maar morgen staat het dan toch echt op de planning.

Na de monsterzege op Helmond Sport (7-0) wist VVV deze lijn goed door te trekken afgelopen vrijdag tegen FC Volendam. In Volendam werd in een rechtstreeks duel, afgerekend met de concurrent en werd deze op maar liefst 11 punten gezet. De Venlonaren speelden een solide pot voetbal en gaven nauwelijks kansen weg aan de gastheren, waardoor aan het einde van de rit de 3 punten mee gingen naar Venlo. We kunnen het nu wel zeggen; VVV heeft een grote stap gemaakt richting de promotie naar de Eredivisie.

Dat weet ook Jay Driessen, die bij afwezigheid van Maurice Steijn vanwege privé omstandigheden het woord deed aan 1Limburg: “Jong Ajax staat op 6 punten en de volgende staan op 11 en 12 punten. Gezien het speelprogramma morgen kun je flinke stappen”

Maar we zijn er nog lang niet. Eigenlijk is iedere wedstrijd er een op zich en vooral in de Jupiler League weet je het maar nooit. Het zijn allemaal finales vanaf nu en die eerste finale speelt zich morgen af in Venlo tegen hekkensluiter Achilles ’29. Eerder dit seizoen speelden we ook al tegen elkaar in Groesbeek en daar werd eenvoudig gewonnen (0-3) van Achilles. Doelpuntenmakers waren toen Ralf Seuntjens, Torino Hunte en Johnatan Opoku. Het was het eerste succes voor de Venlonaren richting de koppositie en de mogelijke promotie, want toen werd het ticket voor de play-offs in de wacht gesleept.

Waar VVV-Venlo in Achilles aanvankelijk een angstgegner zag, is dat in de laatste wedstrijden niet terug te zien. Vorig jaar werd er eenvoudig gewonnen in de Koel met 3-0. Doelpuntenmakers waren toen Ralf Seuntjens, Leandro Resida en Torino Hunte. Een uitstekende zege waar de geelzwarten nu ook voor gaan.

“Normaal gesproken verspeel je deze voorsprong niet meer. Maar we hebben nog niets, dus we moeten scherp blijven. Als je kijkt naar de stand, naar de selectie dan moeten we deze wedstrijd winnen. Maar het gaat om ook om het mentale, we moeten het zelfde kunnen opbrengen als tegen FC Volendam. Als dat lukt, voorzie ik geen problemen morgen” Aldus Jay Driessen tegen 1Limburg.

Opstelling VVV-Venlo
Goed nieuws: Vito van Crooij en aanvoerder Danny Post zijn weer terug van weggeweest. Zij zaten hun wedstrijd schorsing uit afgelopen week tegen FC Volendam. Nouja, zij stonden de gehele wedstrijd tussen de supporters en dat siert de spelersgroep toch wel. Maar het liefste zien we hen op het veld uiteraard en dat gaat morgenavond weer gebeuren.

Opoku is er niet bij morgen tegen Achilles, onze nummer 10 kampt met een enkelblessure. Ook Moreno Rutten verliet het trainingsveld voor die afgelopen was, maar kan vooralsnog morgen gewoon spelen. (1Limburg)

Mogelijke opstelling tegen Achilles ’29:

D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

Achilles ’29
Het gaat niet geweldig met de Heikanters en dat is nogal zwakjes uitgedrukt. De Groesbekers staan op de laatste plaats en wanneer dit aan het einde van de rit nog steeds zo is, zal er degradatie volgen naar de Tweede Divisie. Achilles ’20 staat laatste met 10 punten en heeft een gat van 8 punten te overbruggen om nummer 19 FC Dordrecht te achterhalen.

VVV-venlo heeft in competitieverband nog niet vaak gespeeld tegen de Heikanters. Als we kijken naar de laatste 5 duels, is VVV in het voordeel. De Venlose ploeg won 3 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor eenmaal. De laatste drie duels werden gewonnen door VVV-Venlo.

VVV-Venlo heeft in totaal 8 competitiewedstrijden tegen Achilles ’29 gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 5 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 62,50%. In totaal heeft VVV-Venlo 15 doelpunten gescoord en 5 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Siebert en Lapar
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. FORZA VVV!

 

10 Responses

 1. expat

  Bij NAC lijkt het alsof de huurlingen van Manchester City elke wedstrijd moeten spelen, ook al heeft NAC betere spelers in de (eigen) selectie zitten met nogal wat wisselende resultaten tot gevolg. Bij ons krijgt Zelalem, toch een behoorlijke speler lijkt het en beter dan de gemiddelde huurling bij NAC, wat luttele speelminuten maar daar blijft het bij. Lijkt daarom dat wij met Arsenal een betere afspraak hebben gemaakt dan NAC met Manchester City.

  Maar goed: kom op Venlo! Ik herinner me een hele nare wedstrijd voor de periodetitel tegen Groesbeek en daar heb ik geen zin in. ‘Gewoon’ 3 punten pakken en daarna vastelaovend same.

 2. Louis van Gaal

  Kom op VVV… morgen nog 1 keer volle inzet, focus en knallen. MVV en Volendam laten zien dat we tegen laagvliegers vol gemotiveerd spelen, en de 3 punten in Venlo houden. Als dan NAC punten pakt tegen Volendam, hebben de mannen het verdiend om 2 dagen met een heerlijk gevoel Vastelaovend te gaan vieren. veurpreuve veur een volgend feestje in ut staedje van lol en plezeer…. ????

 3. Ben

  Ik lees hierboven en ik citeer even voor het gemak: “Maar het gaat om ook om het mentale, we moeten het zelfde kunnen opbrengen als tegen FC Volendam. Als dat lukt, voorzie ik geen problemen morgen”

  Als, als het mentaal goed zit vanavond, ja dan kan het nog wel eens een grotere overwinning worden dan tegen Helmond Spor.

  Ik schreef “als”, maar ik hoop eigenlijk dat Post deze wedstrijd wordt “gespaard” en bijvoorbeeld Zelalem of een ander wordt opgesteld, dus een kans krijgt. Hiermee “straft” VVV Post voor de onnodig vele gele kaarten en bespaart dezelfde speler voor de zekere volgende kaart. Post moet zich op dit vlak verbeteren, er moet echt iets aan worden gedaan.

  FORZA VVV!

  1. Godfried

   Een Post ga je natuurlijk niet straffen voor zijn manier van voetballen. Doordat hij jaagt en fel zijn tegenstander op de huid zit is hij zo belangrijk voor VVV. Als je Post wil veranderen is het Post niet meer!

   Nog even terugkomen op Zelalem. Ik denk dat je hem in de loop van het seizoen nog wel eens hard nodig kunt hebben. Daarom zou ik hem nu ook de volledige wedstrijd laten spelen. Weer 90 minuten op de bank is funest van zijn moraal. Daarnaast moet hij toch een keer wedstrijdritme opdoen. Dat kan hij beter nu tegen Achilles krijgen, dan straks noodgedwongen tegen NAC of Jong Ajax. Nu kan hij rustig aan het niveau/medespelers wennen en staat hij er als hij er moet staan. Daarnaast heb je het ‘geluk’ dat Opoku niet meedoet. Hierdoor hoef je niemand te slachtofferen.

   1. Ben

    Bij 25 wedstrijden 10 gele kaarten op je conto hebben, dan is er echt iets mis. Het is niet een een doodtrappen. Als je Post leert om in ieder geval domme gele kaarten te vermijden, heb je gelijk een meer waardevolle speler. Post blij, wij blij. Zijn we nog gekker op hem dan we nu al zijn. FORZA VVV!

   2. Goodie

    Post heeft 2 of 3 domme kaarten gepakt inderdaad. Maar ik vond een aantal kaarten veel te zwaar gestraft. Met een kaart of 7 lig je bij vrijwel elke scheidsrechter onder een vergrootglas.

 4. RuiverCity

  De eerste minuten vol er op knallen. Snel 1-0/2-0 maken en dan net als tegen Helmond proberen uit te spelen.
  Hopelijk krijgt Zelalem veel speelminuten vanavond. Recerveur verdient ook eens wat meer speelminuten.

 5. Nard

  hup hup hup VVV. ..kneej maar daen bal nao veure!! hup hup hup VVV dan geit d’r van zelluf waat gebeure!! hup hup hup VVV stamp nôw daen bal maar in die kis….hup hup hup VVV. ….en d’r alwaer un gaol …….gebaore is!! Alaaf VVV! !

Leave a Reply