Voorbeschouwing VVV-Venlo – Achilles’29

Morgen om 20.00 uur staat er een geweldig spannende en belangrijke wedstrijd op het programma. In Stadion de Koel neemt VVV-Venlo het op tegen angstgegner Achilles’29. Bij winst wint VVV-Venlo de derde periode van het seizoen 2014/2015. Bij een gelijkspel of nederlaag ligt de race weer open en kunnen concurrenten de titel pakken.

VVV-Venlo heeft een druk programma achter de rug en helaas is de ploeg van trainer Maurice Steijn niet meer ongeslagen. Afgelopen vrijdag werd er een pijnlijke nederlaag geleden tegen provinciegenoot Roda JC. Het was een fletse en matige pot van VVV-Venlo en verdiende we helaas niet meer. We mogen als supporter wel erg trots zijn op de afgelopen periode, VVV-Venlo deed het onverwacht goed en bleef 7 competitiewedstrijden ongeslagen.

Gelukkig verloren concurrenten Sparta Rotterdam en De Graafschap ook van hun tegenstanders. Hierdoor blijft VVV-Venlo op de 2de plek staan die recht geeft op de periodetitel van periode 3. VVV-Venlo heeft alles zelf weer in eigen hand: wanneer er vrijdagavond van Achilles’29 gewonnen wordt, zijn we verzekerd van deelname aan de play offs aan het einde van dit seizoen. Dit is een record, er is geen enkele voetbalclub die zoveel periodekampioenschappen won.

Een makkelijke wedstrijd gaat het morgen zeker niet worden. VVV-Venlo verloor dit seizoen al twee keer van de Wit-zwarten uit Groesbeek. In de uitwedstrijd, half december blameerde VVV-Venlo zichzelf door met 3-0 van de mat gespeeld te worden. In de winterstop kreeg VVV-Venlo de kans om in eigen huis deze fout recht te zetten maar ook dit keer verloren de Venlonaren van Achilles’29 met 0-1. En door deze resultaten kunnen we stellen dat de semi-profs de angstgegner van VVV-Venlo zijn. Door de uitslagen tegen Achilles en het mogelijk behalen van de periodetitel, staat er veel druk op de wedstrijd. De inzet is hoog en natuurlijk wil trainer Maurice Steijn kosten wat het kost winnen. De trainer zegt tegen 1Limburg: “Natuurlijk staat er druk op omdat we weten dat we moeten winnen. En omdat we weten dat de tegenstander ons dit seizoen al twee keer verslagen heeft. Maar als je zo’n goede periode hebt gehad zoals wij, en dat met het zware programma in die periode – onder andere De Graafschap uit, Almere uit, Roda uit en Emmen uit – dan mag je het niet thuis tegen Achilles laten liggen. En ik heb het idee dat de ploeg daar klaar voor is.”

De supporters hebben erin ieder geval veel vertrouwen in! Afgelopen week stelden we de vraag wordt VVV-Venlo morgenavond periodekampioen? Er waren 188 stemmen en 90%(170 stemmen) van de stemmen denken dat VVV-Venlo morgen periodekampioen wordt. Slechts 10%(18 stemmen) ziet het alsnog fout gaan. Ook op Facebook heeft iedereen er vertrouwen in het winnen van de periode.

Bij winst kan VVV-Venlo morgen ook goede zaken doen op de algemene ranglijst. De Venlonaren staan momenteel in het rechterrijtje op de 11de plek met 40 punten uit 26 wedstrijden. VVV-Venlo bevindt zich een rij met clubs die dicht bij elkaar zitten. Momenteel zijn er 5 clubs met 40 punten en VVV-Venlo staat onderaan dit rijtje doordat de Venlonaren een negatief doelsaldo hebben. Plek 5 & 6 lijken ver weg maar het puntenverschil is maar 6 punten. Bij een goed resultaat kan VVV-Venlo weer naar boven kijken.

De selectie zal er in ieder geval er alles aan doen om morgen de volle winst binnen te halen. En natuurlijk om de periode binnen te slepen. Het wordt spannend en wellicht een hele mooie avond voor de club. Wij hopen natuurlijk dat de Koel goed gevuld zal zijn en dat iedereen de ploeg steunt.

De wedstrijd is morgen ook live te zien op Fox Sports, kanaal 3.

Opstelling VVV-Venlo
Morgen staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Echter heeft de trainer nog wel wat keuzes te maken in de verdediging. Zowel Jerold Promes als Pim Balkestein trainde de afgelopen week apart van de groep. Beide spelers hebben een blessure. Het is nog allerminst zeker of beide spelers morgen mee kunnen doen.

Hierdoor moet de trainer waarschijnlijk achterin gaan schuiven. De herstelde Ramon Voorn zou in principe achterin kunnen spelen. Maar werd er vandaag op de training vooral op een 3-4-3 systeem getraind. Met Robin Buwalda als centrale verdedigers en Niels Fleuren en Guus Joppen als backs.

Randy Wolters is gelukkig weer helemaal fit en zal zeer waarschijnlijk in de basis starten.

Achilles’29
De ‘amateur’club uit Groesbeek speelt voor het tweede seizoen in de Jupiler League. Het eerste seizoen was een moeilijk jaar voor Achilles. De Wit-zwarten werden namelijk dik laatste en had moeite om met het niveau van de Jupiler League. Niet gek als je bedenkt dat het eigenlijk een amateurclub is waarbij de selectie niet dagelijks traint en de selectiespelers gewoon een baan naast hun voetbal carriere hebben.

Dit jaar is het anders de Wit-zwarten spelen een rol van betekenis in de Jupiler League. De ploeg uit Groesbeek wist al 6 wedstrijden te winnen en 6 keer gelijk te spelen. Hierdoor staat Achilles’29 op de 15 plek in de Jupiler League met 24 punten uit 25 wedstrijden.

Op basis van de resultaten tegen VVV-Venlo dit seizoen is Achilles’29 de angstgegner van VVV-Venlo. De Venlonaren wist zowel in de uitwedstrijd als in de oefenwedstrijd in de winsterstop niet te winnen van de Groesbeekers. Achilles is een stugge maar goed voetballende ploeg die altijd vol voor de winst gaat. Dit zal morgen op het eigen sportpark niet anders zijn.

Achilles’29 mist enkele sleutelspelers en zal hierdoor niet met de gewenste beste opstelling van start kunnen gaan tegen de Venlonaren.

VVV-Venlo speelde een keer eerder in de Jupiler League tegen Achilles’29 toen werd er makkelijk gewonnen door de Venlonaren met 2-0.

Kaartverkoop

VVV-Venlo – Achilles’29
Vrijdag 27 februari 2015 | 20.00 uur
Seacon Stadion – De Koel –

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Nee, vrije verkoop.

12-11-10 ACTIE (kaarten op alle tribunes met uitzondering van de eretribunes voor 10 euro per stuk)

Losse kaarten zijn vanaf zaterdag 14 februari 9.00 uur te koop via de online ticketshop, Ticketbox (Primera-winkels) en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Arbitrage
Scheidsrechter: van den Kerkhof
Assistenten: Hoekstra & Inia
Vierde official: van der Vrande

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet voor de winst en de periodetitel.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de wedstrijd tegen Achilles’29. Hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. En winnen we de Periodetitel. FORZA VVV!

11 Responses

 1. Ben

  Ik ga voor een overwinning van 8-1, ik weet het, ik word uitgelachen, maar dat doet mij niets, helemaal niets. Wie het laatst lacht, macht het best. Fijn wedstrijd, FORZA VVV!
  Een voorbehoud maak ik wel, de Chinezen moeten wegblijven…

 2. Meuske

  Met hoeveel ze winnen maakt me niets uit, als ze maar winnen!!!! Hoop dat Steijn de jongens op scherp heeft gezet en niets minder heeft geëist dan winst. Een beetje oogstrelend voetbal zou leuk zijn maar resultaat telt dit keer meer. 3-4-3 met Fleuren als linksback daar heb ik mijn twijfels wel over moet ik eerlijk zeggen. Ben er in ieder geval voor de mannen te steunen en naar voren te schreeuwen en hopelijk nog vele met mij. Come on Venlo naar de Koel. p.s. Ben lees je reactie eens voor je hem verstuurd anders lachen we niet alleen om je voorspelling!!!

  1. Op scherp stellen gebeurde zeker vandaag! Steijn ging waanzinnig uit zijn dak na een aantal slordigheden vanaf de aftrap het was flets en zaten veel fouten in. Steijn floot af en begon te schreeuwen (terecht overigens). Kwam een hele opsomming en daarna. Ik citeer: flikker toch op man! Sufferds. Dusss dat zegt genoeg denk ik zo

 3. Frosty

  Winnen, winnen en nog eens winnen. Maakt niet uit hoe ze het doen, doe het gewoon. Een periode pakken dit jaar zou tegen al mijn verwachtingen in zijn, maar deze mag je hoe dan ook niet laten schieten.

 4. Goodie

  Ik had niet verwacht dat VVV deze periode zou gaan pakken. Deze periode is/was moeilijker dan de periode die nog gaat komen en ik verwacht dat VVV in de 4e periode heel wat punten kan pakken.
  4e periode: Telstar (U), Ajax2 (T), Den Bosch (T), Fortuna (U), PSV2 (T), RKC (U), Eindhoven (T), Helmond (U), Sparta (T).
  Volendam en Nec krijgen we daarna nog voor de competitie, maar die vallen buiten de boot voor de 4e periode.

 5. De Koel

  Precies gekregen wat ze verdienden, namelijk helemaal niets. Zelden zo’n zooitje talentloze badmutsen gezien als dit VVV. Dit team heeft helemaal niets te zoeken in de nacompetitie. Het seizoen is nu wel voorbij. Straks snel afscheid nemen van de meeste spelers en dan maar hopen dat Stan Valckx zijn werk beter doet dan Dusseldorp en Captein. En anders zie ik het duister in voor VVV.

 6. Goodie

  Godverdomme zeg! Ik dacht in de rust nog, het zou weer typisch VVV zijn om in een redelijk goed gevuld stadion weer alles te verpesten. En over sommige “supporters” nog maar te zwijgen. Op O3 is er een opstootje geweest, waarvan ik niet heb gezien of er geslagen is. Ik moet wel zeggen, 1 daarvan provoceert al vaker richting een aantal andere supporters. Best een beetje triest dat de actie niet op het veld, maar na afloop op de tribunes gebeurde..

Leave a Reply