VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – ADO Den Haag

Zo’n interlandperiode voelt altijd een beetje vreemd aan, maar gelukkig kunnen we nu weer de focus leggen op de competitie. VVV-Venlo treedt aan tegen directe concurrent ADO Den Haag en speelt dus weer eens een thuiswedstrijd. Aftrap is om 14.30 uur in Stadion de Koel.

Voor de interlandperiode speelde VVV de laatste wedstrijd tegen PSV en daar kunnen we lang en breed over praten, maar de landskampioen was gewoon te sterk voor de Venlonaren. PSV was eigenlijk vanaf het eerste begin heer en meester in Eindhoven. De ploeg was dominant en controlerend, het was daarom erg lastig voor VVV om er tussen te komen. Toch was het VVV-Venlo dat een grote kans kreeg met Seuntjens, maar die kon niet afdrukken. We gingen met een 1-0 achterstand de rust in en na een uur spelen werd de druk opgevoerd, hetgeen resulteerde in de 4-0 eindstand. We hoeven ons niet te schamen, maar lekker is natuurlijk anders. Lees hier het wedstrijdverslag.

Na zo’n nederlaag en ook de nederlaag tegen Excelsior, wil je die nederlaag van je af voetballen. Daarvoor moesten we in ieder geval een week extra wachten, vanwege de interlands. Maar morgen mogen we weer de wei in. ADO is een directe concurrent op het moment en bij winst kunnen we ons nog steviger in het linkerrijtje nestelen, dat zou echt heel fijn zijn. Hier en daar hebben we gehoord dat ADO wat verder zou zijn in de ontwikkeling, maar ook VVV-Venlo heeft een prima ploeg. Zo merkt ook trainer Maurice Steijn op:  “We hebben een prima ploeg hoor! En als ik dan naast me op de bank kijk, zie ik zo een aantal spelers zitten die heus geen verzwakking zijn als ze invallen. We hebben een brede, sterke groep en zullen hooguit nuances aanpassen, afhankelijk van onze tegenstander.”

VVV-Venlo

VVV-Venlo speelde in de interlandperiode met de reserves en jeugdspelers een oefenwedstrijd tegen EVV dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag. Die wedstrijd werd verloren met 0-1, maar ook verloor VVV Tristan Dekker met een blessure. Hij zal dan ook niet bij de selectie zitten voor de wedstrijd tegen ADO. Jay-Roy Grot, Peniel Mlapa en Martin Samuelsen – die interlands speelden, zijn allen fit en kunnen starten. Het is daardoor niet helemaal zeker hoe Steijn zal gaan starten. De vorige wedstrijd startte hij anders dan tegen Excelsior. Dit zijn de twee meest waarschijnlijke opstellingen van VVV voor de wedstrijd tegen ADO:

ADO Den Haag

ADO Den Haag wilt winnen tegen VVV-Venlo. Zoveel maakte trainer Alfons Groenendijk en keeper Indy Groothuizen wel duidelijk: “Het is een concurrent, maar het is heel simpel: wij gaan daarheen voor de winst”  Willen ze aanhaken bij de bovenste plaatsen, moeten ze dus winnen van ons. Het vorige seizoen ging vrij aardig voor ze, want toen wisten ze met 0-2 te winnen in de Koel.

Er zijn een aantal afwezigen bij ADO Den Haag. Yuning Zhang, Danny Bakker, Ricardo Kishna, Trevor David. Zij zijn allen niet fit. Vermoedelijke opstelling: Groothuizen; Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Malone, Immers, El Khayati; Becker, Necid en Hooi

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 60 competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 21 keer gewonnen, 17 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 35,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 96 doelpunten gescoord en 98 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Blank
Assistenten: Polman en Hubers
Vierde official: Ruperti
VAR: C. Mulder
AVAR: Van Zuilen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag! FORZA VENLO

 

 

16 Responses

 1. chretien

  Verlies betekent dat we de rest van het seizoen degradatie voetbal gaan spelen. Dat willen we niet, dus er fel tegenaan.
  Wat betreft de opstelling. Ik kies voor de tweede optie. Houdt Mlapa achter de hand en als het 20-25 minuten nog op “onweer” lijkt, dan hem er in zetten om de boel te forceren. Winst betekent dat we vrijelijker kunnen gaan spelen. Of dat ons echt wat brengt is de vraag? Het seizoen kan dan ook doodbloeden.
  FORZA VVV!

 2. supportertje

  Lekker reëel blijven. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het belang van VVV Venlo in deze is heel groot, en het is een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden. Dus ik ga er van uit dat VVV dit ook beseft en de mannen er voor knokken zoals ze iedere wedstrijd proberen te doen. Hoe het tactisch in elkaar zit vind ik niet belangrijk, winnen wel, willen we mee blijven doen in de eredivisie.

 3. Meuske

  Vanaf minuut 1 met zijn allen erachter gaan staan en de mannen naar voren schreeuwen!! Ben benieuwd heb er zin en vertrouwen in!! Snelle voorsprong zou zo fijn zijn dat geeft een boost om door te pakken……Forza VVV os Clubke

 4. robbaan

  Dit is een tegenstander, waar je niet op voorhand van kunt winnen.
  Fysiek sterk en individuele spelers die de wedstrijd kunnen beslissen.
  Hopelijk kan VVV, de wedstrijd bepalen, daar bedoel ik mee, zelf op voorsprong komen, ADO
  Laten voetballen en op de juiste momenten omschakelen en scoren!

 5. mats

  Bloody hell! Wat was er aan de hand met ADO!
  Laten we het toch maar op de verdienste houden van VVV. Best aardig gespeeld ook. En zelfs de combi Seuntjens en Opoku was niet heeeel erg slecht hahaha ik zal vandaag eens aardig zijn.
  Forza VVV

   1. Godfried

    vond Opoku niet heel denderend vandaag. wil absoluut niet negatief zijn vandaag. maar vond hem op zn zachts gezegd uit de toon vallen. weinig dreiging, geen snelheid en niet storend. kan ook aan de positie liggen. speelde in de spits al wat beter.

    Janssen terecht motm.

    5e plek! Jahoehh!!

 6. robbaan

  Het liep precies zoals ik had gehoopt en verwacht.
  Jammer dat VVV niet eerder de strijd op slot gooide…onnodig spannend.
  Sjors terechte Man of the Match!
  Wij gaan Europa in….

Leave a Reply