VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo-ADO Den Haag

Een leeg Covebo Stadion De Koel is aanstaande zaterdag om 20:00 uur het decor voor de wedstrijd VVV-Venlo-ADO Den Haag. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn er voor tenminste 3 weken geen toeschouwers welkom in de stadions.

VVV-Venlo

Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij SC Heerenveen moet de knop weer om bij VVV. In Friesland speelden de Venlonaren een goede pot voetbal, maar mede dankzij twee rode kaarten werd er geen resultaat behaald. Hans de Koning over de harde strijd in Heerenveen: “Ja, het was een stevige wedstrijd. Maar vanuit beide zijdes he. Ook onze jongens werden af en toe flink aangepakt. De impact van een nat veld speelde daar overigens ook in mee. Uiteindelijk vond ik de twee rode kaarten voor Tobias en Simon zwaar gestraft. Die van Simon noem ik zelfs ‘doodongelukkig’. Hij heeft die jongen nooit zien aankomen. Beide jongens waren overigens heel teleurgesteld, zeker ook in de emotie na de wedstrijd. Ze voelden dat ze de ploeg, weliswaar niet bewust, hadden benadeeld. Feit is natuurlijk wel: de schade die je oploopt richting de wedstrijd tegen Den Haag is niet niks. Maar uiteindelijk moet je dit accepteren en ‘gewoon’ doorgaan met elkaar.”

Ook over de wedstrijd zelf is de trainer duidelijk: “Ik vind dat wij tot aan de penalty heerlijk gevoetbald hebben. Sterk aan de bal, er zijn veel goeie momenten geweest. We krijgen in de eerste helft één of twee goede scoringskansen. Daar stond vanuit Heerenveen één schietkans tegenover. Na de penalty volgt een fase dat we het moeilijk hebben. Maar als je ziet: de weerbaarheid, het feit dat we in de rust met elkaar tóch alles op een rijtje te zetten, ook met het verlies van Danny. Simon die erbij komt. Het staat toch weer als een huis, want ik vond dat we goed uit de rust kwamen. En dan ben je op zoek naar meer. En ondanks eerst met 10 en daarna met 9 blijven we tot aan de laatste snik voor een punt strijden”.

Maar ondanks de verliespartij moet nu dus de focus gelegd worden op ADO-thuis. Danny Post viel geblesseerd uit in Heerenveen en het is nog niet zeker dat de aanvoerder er morgen weer bij is. Ook achter de naam van Arjan Swinkels staat nog steeds een vraagteken. Hij traint wel alweer mee maar waarschijnlijk komt deze wedstrijd nog iets te vroeg. Daarentegen is er ook goed nieuws te melden. Lukas Schmitz, vorige week nog afwezig door ziekte, is volledig hersteld en zal dus weer van de partij zijn. Kersverse aanwinst Zinédine Machach zal ook aanwezig zijn, maar of de Fransman al gelijk minuten mag maken is nog even afwachten. Verder ontbreken natuurlijk Pachonik en Janssen vanwege hun schorsing. Een gehavend VVV dus, maar met de strijdlust en het bij vlagen goede voetbal van de afgelopen weken, is alles mogelijk!

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum; Dekker, Kum, Gelmi, Schmitz; Van Dijck, Linthorst, Van Crooij; Hupperts, Giakoumakis en John.

ADO Den Haag

De tegenstander van de Venlonaren staat na drie wedstrijden nog op 0 punten. Er werd achtereenvolgens van Heracles Almelo (2-0), FC Groningen (0-1) en Feyenoord (4-2) verloren. De Koning: “Ze spelen drie wedstrijden in verschillende formaties. Toch moet ik zeggen dat ik tegen Feyenoord wel een ADO heb gezien met spirit. Maar wij moeten ons eigen ding doen en zorgen dat ADO hier niks te vertellen heeft”.

ADO is met recht de ‘winnaar’ van de tot dinsdag durende transferperiode. Er werden tot dusver maar liefs 19 spelers aangetrokken om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Daarentegen vertrokken er ook 19 spelers uit de residentiestad. De meest verassende uitgaande transfers zijn waarschijnlijk toch wel die van Tom Beugelsdijk en Lex Immers. Met het vertrek van deze rasechte Hagenezen verliest de club ook een stukje identiteit. Of dat ook gevolgen zal hebben voor het voetbal zal moeten blijken. Voorlopig bezet de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic in ieder geval samen met Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk de laatste plaats.

Statistieken

Op eredivisieniveau is deze wedstrijd 17 keer eerder gespeeld. Voor de Venlonaren is ADO-thuis een geliefde wedstrijd, want van deze 17 ontmoetingen werden er maar liefst 10 omgezet in een overwinning en maar 4 verloren. De overige 3 wedstrijden eindigden onbeslist. Afgelopen seizoen is deze wedstrijd niet gespeeld. Eigenlijk zouden beide ploegen elkaar in de 32e speelronde treffen, maar door het vroegtijdig beëindigen van de competitie kwam het zover niet. De laatste ontmoeting in De Koel tussen VVV en ADO, dateert daarom van twee seizoenen geleden. Dankzij doelpunten van Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot trokken de Venlonaren toen aan het langste eind: 2-0.

Arbitrage

De leidsman bij de wedstrijd tussen VVV en ADO is Bas Nijhuis. De 43-jarige scheidsrechter uit Enschede zal de wedstrijd in goede banen moeten leiden en doet dat samen met zijn assistenten Rob van de Ven en Don Frijn. De functie van vierde official zal worden bekleed door Alex Bos en vanuit Zeist zal Edwin van de Graaf meekijken als VAR.

De overheid heeft bepaald dat er voor tenminste 3 weken geen publiek welkom is bij voetbalwedstrijden. Dit betekent dat VVV in een leeg stadion zal gaan aantreden tegen ADO. Het is moeilijk te zeggen wat voor consequenties dit heeft. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat, ondanks we niet aanwezig mogen zijn in De Koel, we de mannen die op het veld staan vanachter de televisie of radio naar de overwinning schreeuwen.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag! FORZA VENLO

10 Responses

 1. jurgen

  3 punten moeten het morgen worden, niets mínder, lees trouwens dat de rode kaarten van Bijl, Pinto en Alvarez van afgelopen weekend geseponeerd zijn. Blijft een gemiste kans voor eventueel strafvermindering cq kwijtschelding (Simon). Limburgse beschaafdheid, jammer.

 2. idderzienmeining

  Post gaan we natuurlijk wel missen morgen, net als Pachonik en Janssen.

  Persoonlijk heb ik wel vertrouwen in Dekker als rechtsback, zéker omdat ADO Den Haag op de flanken (nog) niet overtuigd heeft en om eerlijk te zijn ook géén echte kwaliteit heeft …

  Dat we nu op ons middenveld uitgekleed zijn door de schorsing van Janssen en de blessure van Post doet ons méér pijn !

  Post is sowieso ons blok op het middenveld dus die missen we wel. Een soortgelijke back up hebben we niet maar dat hoeft geen probleem te zijn … morgen een meer voetballende middenvelder erbij kan gewoon goed uitpakken.

  Ik bedoel – zonder ADO Den Haag te onderschatten – te zeggen dat we méér kwaliteit, stabiliteit en vertrouwen hebben !

  Persoonlijk zou ik Stan van Dijck daar NIET opstellen en puur omdat deze jongen zo uit zijn comfort zone moet en dat zonder speelritme en ervaring … hij is centrale verdediger en evt stormram.

  Van de andere kant moet je met een andere keuze ook kiezen voor onervaren alternatieven (S’rifi ?)

  Lastig … we gaan het zien

 3. mats

  Post onzeker.
  Hoe moet dat middenveld er dan uitzien?
  Linthorst, Machach, S’rifi….
  Best riskant
  Of toch nog een keer Vito? Met Linthorst en VanCrooy. Hoe dan ook mis je de rust die Post brengt daar.
  Ik mag toch hopen dat dit ons niet de kop gaat kosten tegen nota bene ADO.
  Als je nou nog tegen Ajax ofzo speelt dan mag je verliezen…

  1. Tony

   Post brengt m.i. geen rust, maar is wel een echte leider die de boel op sleeptouw kan nemen. Dat moet Kum nu maar gaan doen. Verwacht Linthorst op 6. Machach in de basis?!

 4. Godfried

  waarom al die wissels? voegen niets toe.

  laatste seconden. lange bal van de keeper. en iedereen staat fout…. ben er nu al doodziek van.

  sta je nu alweer net boven de streep…. bah

Leave a Reply