Voorbeschouwing VVV-Venlo – ADO Den Haag

Nadat VVV-Venlo vorige week in een saai duel gelijkspeelde tegen FC Den Bosch (0-0), staat aankomende vrijdag een nieuwe wedstrijd op het programma. En wat voor een. In ons eigen, prachtige Covebo Stadion – De Koel – nemen we het op tegen ADO Den Haag.

ADO Den Haag
Een ploeg waar het – al jaren – intern niet lekker loopt. Afgelopen maand werd het Amerikaanse bedrijf Bolt Football Holding eigenaar van de club en zette per direct trainer Ruud Brood aan de kant. Dat zou volgens hen zorgen voor “nieuw elan”, waardoor assistent-trainer Giovanni Franken de taken heeft overgenomen. En de onrust intern is zelfs doorgesijpeld naar de resultaten op het veld zelf. De club voldeed niet aan de financiële eisen van de KNVB, waardoor de club zes punten in mindering kreeg. Om die reden staan de Hagenezen nu op een zevende plek op de ranglijst, zonder die aftrek zouden ze vierde staan. Ze horen dus bij de beste ploegen van de Eerste Divisie. En dat lieten ze afgelopen november ook zien. Toen verloor VVV, kansloos, met 2-0 tegen de geel-groenen – waardoor ze ons destijds naar plek 16 duwden.

VVV-Venlo
Gelukkig zijn we van die positie enigszins hersteld. De Venlonaren staan nu op een 10e plek. Een plek wat op zichzelf perspectief zou moeten bieden, maar het verschil met de nummer 9 (NAC Breda) is simpelweg te groot. Met zeven punten achterstand, één wedstrijd meer gespeeld en een moeilijker programma wordt het wel een héél zware klus. Het seizoen lijkt gespeeld. Een gedachte waar trainer Jos Luhukay niets van wil weten. “We moeten in de laatste zes wedstrijden alles eruit halen wat erin zit, als team proberen goed te presteren en individueel een hoog niveau halen”, liet hij weten op de site van VVV. “Ik denk dat het team er al verschillende keren in geslaagd is om na een teleurstellende uitwedstrijd het ware gezicht te tonen in eigen stadion. Over het algemeen zijn we in uitwedstrijden te terughoudend, maar in De Koel hebben we meestal meer lef en durven we meer te voetballen. Daar hoop ik tegen ADO uiteraard ook op.”

Dat moeten we wel gaan doen met een fors aantal afwezig, het zal ook eens niet. Tristan Dekker, Richard Sedlacek en Levi Smans zijn de rest van het seizoen uitgeschakeld en ook Tobias Pachonik en Simon Janssen zijn twijfelgevallen.  “We zitten door blessures nu eenmaal vrij dun in de spelers. Pachonik en Janssen zijn nog vraagtekens. We weten nog niet zeker of zij kunnen starten tegen ADO, dus er zullen opnieuw verschillende spelers van de onder 21 op de bank zitten”, aldus onze trainer. Bij ADO Den Haag zijn Jamal Amofa, Luuk Koopmans, Youri Schoonderwaldt en Eljero Elia afwezig.

De vermoedelijke opstelling volgens Dagblad De Limburger: Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; De Boer, Van Rooijen; Johansson, El Azrak, Roemer; Venema.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag is te volgen via het schakelprogramma van ESPN (en natuurlijk in het stadion!) en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink, met Fikkert, Van Marrewijk en Hardeman als assistenten. FORZA VENLO!

41 Responses

 1. Ik ben zelf wel aanwezig, maar ik heb zo’n idee dat het stadion vanavond akelig leeg blijft. Iedereen die ik over deze wedstrijd spreek heeft geen zin, geen tijd of vindt het te koud. Of een combinatie van die drie.

 2. Heerlijke wedstrijd en wat een gevecht om de laatste kansen op een eventuele nacompetitie. Zit op het puntje van mijn stoel…….
  …………………………………………………………..
  te slapen welteverstaan!

  1. Wat een negativiteit weer! Dat noemt zich supporter???

   Positieve dingen mag je ook benoemen hoor!
   – Cornervlag links bij de maastribune was netjes gestreken voorafgaande aan het begin
   – De middenstip was nog altijd netjes rond en wit na 3/4e van het seizoen
   – Stadionlampen geven genoeg licht om al dat spektakel te zien
   – VVV heeft nog altijd kans om 20e te worden dit seizoen, er is nog niets verloren
   – Je hebt tot nu toe 5 doelpunten gezien
   – enz enz

   Dat heeft Luhukay wel effe netjes gefixed!

   1. kaalneetje

    Sorry beste kwijlbek. Hoe kon ik dit nu allemaal missen. Zal vast door allemaal die flitsende en oogverblindende acties komen op het veld.

   2. Kwijlbek???? Ja ik heb inderdaad zitten kwijlen Kale Neet. Excuses hiervoor!
    Mocht tenslotte pas na 90 enerverende minuten aan mijn hondenbrokjes beginnen en het water liep me na 5 minuten al uit mijn bek na de 0-1!
    Gelukkig kan ik kwispelend het weekend in want het is tenslotte wederom geen 0-13 geworden zoals tegen Ajax en volgende week weer zo’n heerlijk voetbalfeest.
    Als hondstrouwe viervoeter blijf ik VVV ten alle tijden naar voren blaffen maar ga nu even een potje “junken” in mijn mandje en bedenken wie ik nu het beste in zijn kuiten had kunnen bijten vanavond.

   3. Koelie

    Woef. LOL.

    Ook tot laatste fluitsignaal gebleven? Langgeleden dat meer dan de helft vertrok voor het einde.

 3. Oelie op zuid

  Met nog enkele jeugdspelers op de bank, kun je blij zijn dat je nog 18 spelers hebt. Maar ja wij hebben van Dijk Roemer en van Crooij al in de basis. Kun je de trainer niet op aankijken dat je van Den Haag verliest.

   1. rongo26

    Gelukkig pakken we dat nu professioneel aan.

    Mensen die het weer bagatelliseren deze nederlaag: dit is de grootste overwinning van het seizoen voor ADO.

 4. twiggy11

  WILLEM JANSSEN KAN ZIJN BORST WEL NAT MAKEN HIJ MOET MAAR LIEFS EEN HEEL NIEUW ELFTAL OP DE BEEN BRENGEN IK NEEM AAN DAT JE MET DEZE SELECTIE NIET HET NIEUWE SEIZOEN WIL IN GAAN EN EERLIJK IS EERLIJK DE JEUGD WAT OP DE BANK KAN NIET MEE IN DE KKD DUS JANSSEN VEEL SUCCES

  1. Koelie

   Afgedroogd, kansloos, vernederd, kwaliteitsloos, hopeloos, perspectiefloos. Iedereen die nog durf te stellen dat dit een ok seizoen is is knettergek. Dramatisch ingekocht en de jeugdspelers kunnen komen drie klasses tekort. En heel misschien is Jos toch niet de Boss :-(.

   Sfeertje op O was het enige positieve en nieuwe pisbak op O. Fantastisch.

  2. goalkiller

   Een voorbeeld van directie beleid van marcootje en het HR persoontje. De stadion coördinator met jarenlang trouwe dienst, beschikbaar dag en nacht. Wordt opeens gebeld voor een gesprek. Krijgt van de aanwezige naar voren geschoven medewerker te horen, ja moeilijke financieel, bezuinigingen we nemen afscheid van je. Vervolgens 1.5uur later komt er een vacature voor de stadion coördinator online. Bogers en co laten in velden of wegen niks van zig horen en vermijden elk contact. Lang leve visie 2022-2025.

   Proost Marco!

   1. Koelie

    De vacature staat nog op de website.

    Je zou verwachten dat de RvC het huidige seizoen ook nog gaan evalueren en een goed gesprek gaan houden met de directie.

  1. De Koel

   Valckx is al aan de kant gezet door VVV. Wellicht dat ze ook de positie van Luhukay ter discussie stellen, want er zit weinig groei in dit elftal. Maar dat is speculeren.

  1. goalkiller

   Dit seizoen is het resultaat van jaren visieloos beleid. Directie en vooral technische staf, Driessen en consorten zijn volledig incapabel. VVV wordt bestuurd door heilige huisjes. Als dit niet de komende jaren veranderd zal VVV terug bij af zijn en zal de periode 1998-2003 zich herhalen

 5. RuiverCity

  In augustus werd in de regionale krant en op de VVV-website verkondigd dat we dit seizoen aantrekkelijk en gedurfd voetbal voorgeschoteld zouden krijgen.

  Nu maanden later kunnen we alleen maar constateren dat het voetbal met de week slechter wordt, dat de inzet nihil is en dat de kwaliteit op het veld een aanfluiting is! Velen hebben dit al maanden terug voorspeld, maar de mensen op deze site die hun kop in het zand staken en hun geel/zwarte bril op hadden vonden het negativiteit van de näolers.

  Na de 0-13 waar we wereldwijd als lachertje werden bestempeld, hollen de eigen supporters het stadion uit.
  Als je een beetje voetbalvisie had gehad, had je geweten dat je het met de jeugd en dan vooral iele mannetjes niet gaat redden in de KKD. Daar heb je echte kerels nodig die het been niet terugtrekken, die werken voor elke centimeter. Een verloren seizoen, waar je nog maar moet afwachten hoeveel mensen hun seizoenkaart verlengen, hoe de sponsoren tegen deze ontwikkelingen aankijken.

  Het plan 2022-2025 kan hoogstwaarschijnlijk nu al aangepast gaan worden.

  Wanneer worden de verantwoordelijken op de negatieve ontwikkelingen van de laatste jaren aangesproken????

Leave a Reply