Voorbeschouwing VVV Venlo – ADO Den Haag

training spelersKomende zaterdag staat de 2de thuiswedstrijd van VVV Venlo op het programma tegen ADO uit Den Haag. Na afloop van de teleurstellende tweede helft tegen FC Utrecht was vooral het thema “ leren van de fouten” uit die wedstrijd. Hiervoor krijgt VVV dus al snel genoeg de mogelijkheid om dat te laten zien. Misschien net zo belangrijk is het om te laten zien dat er een TEAM op het veld staat dat voor elkaar door het vuur gaat. Dat werd, afgelopen zaterdag, zeker de tweede helft node gemist. Het is te hopen dat de koppen van de VVV spelers weer allemaal dezelfde kant uit staan want tegenstander ADO wordt door velen ook als een kandidaat voor de onderste regionen gezien.
ADO begon het seizoen met een verdienstelijk gelijkspel bij Vitesse in Arnhem, gevolgd door een met moeite behaald puntje in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit punt werd op het laatste moment uit het vuur gesleept door een prachtig genomen vrije trap van Danny Holla. Dezelfde speler raakte in blessuretijd nog eens de paal na weer een mooie boogbal uit een vrije trap. Met Danny Holla is ook meteen de beste speler en aanvoerder aan Haagse zijde genoemd.

Helaas troefde ADO in de zomertransfer periode VVV af om deze speler definitief binnen de selectie te halen. Het is te hopen dat de VVV supporters niet vergeten zijn dat Holla VVV tijdens de tweede seizoenshelft en de playoffs hoogstpersoonlijk in de eredivisie heeft gehouden. Een warm onthaal van deze speler zou dan ook zeker op zijn plaats zijn!
Dan terug naar VVV. Afgelopen zaterdag speelden meerdere VVV spelers ver beneden hun niveau. Voor een aantal spelers was het ook hun eerste eredivisie wedstrijd. Een wedstrijd waarvan ze hopelijk een hoop hebben opgestoken.
Het zal voor de technische staf nog een hele klus zijn om tot het juiste,uitgebalanceerde elftal te komen.
Kiest men voor Maya Yoshida in het centrum van de verdediging , of waren de 2 dagen rust die hij afgelopen week kreeg een voorbode voor een plaats op de bank? Was de sterke invalbeurt van Bobby Cullen aan de rechterkant voldoende om zich in de basis te spelen? Kost de zwakke eerste helft van Quin Kruijsen zijn plaats in de basiself? En wie gaat Danny Holla uitschakelen?

Een ding is zeker, VVV heeft heel wat goed te maken richting haar supporte rs.
Toch moet mij nog een ding van het hart. Laten we met zijn allen achter dit team blijven staan, ook als het even wat minder gaat. De supporters van Borussia MG gaven afgelopen dinsdag een fantastisch voorbeeld. Ze bleven 90 minuten als een man achter hun team staan. Laten we hopen op een waar voetbalspektakel waarin de spelers boven zichzelf kunnen uitgroeien!

Vermoedelijke opstelling VVV Venlo:

Doel: Maaenpaa
Verdediging: Joppen, Vorstermans, Seip en Lewakabessy
Middenveld: Turk, van Haaren en Meeuwis/Kruijsen.
Aanval: Cullen, Nwofor en Wildschut.

Geschreven door Huub

Leave a Reply