Voorbeschouwing VVV-Venlo – ADO Den Haag

Morgenavond speelt VVV wederom een thuiswedstrijd, dat is een keurige zaak. Om 19.45 uur is ADO Den Haag de tegenstander van de Venlonaren en het belooft een zeer belangrijke pot te worden. VVV staat in het linkerrijtje op een 9e plek, terwijl ADO niet veel lager staat op een 11e plek. Het verschil tussen de twee ploegen is 2 punten (12 om 10) en bij winst kan VVV dus alweer een gat slaan met ADO.

Ik denk dat veel mensen gemengde gevoelens hadden na afloop van de wedstrijd tegen PSV. Een nederlaag is echt vrij vervelend en dat doet wat met je persoonlijk. Vooral als het tegen topploegen gebeurd en je eigenlijk een heel uur prima meekon. Wat heet, we stonden zelfs voor tegen PSV.. Maar goed, daar is niets meer aan te doen op dit moment. We moeten verder en het feit is gewoon dat we nog steeds in het linkerrijtje staan en alleen verloren hebben van Ajax & PSV. Nou dan doe je het erg goed voor een promovendus, niet?

Allemaal leuk en aardig dat we goed speelden tegen PSV, maar eigenlijk is de wedstrijd tegen ADO veel belangrijker. In ADO zie ik een concurrent en we staan nu enkele punten voor op ze en met winst kun je dus een gaatje slaan van 5 punten. Daarnaast is het belangrijk om weer in die winstflow terecht te komen, met het oog op lastige potjes tegen FC Utrecht (beker) Heracles en NAC in het vooruitzicht. Het zal zeker pittig worden morgenavond in De Koel, maar de 3 punten zijn zeker te behalen. Niet alleen doe je dan goede zaken met betrekking op de concurrentie van ADO, maar dan doe je ook uitstekende zaken op de ranglijst. Het ligt gewoon allemaal dicht bij elkaar, dus alles is mogelijk.

Voor Maurice Steijn is dit een heel mooi affiche uiteraard, want hij speelt met VVV tegen zijn jeugdliefde en eerste liefde ADO. Van zijn 8e tot 25e speelde hij voor de club uit de Residentiestad en was daarna ook nog assistent-trainer en trainer bij de club uit Den Haag. Je zou hier zomaar kun spreken van de Steijn-derby, om maar iets gekscherend te zeggen. De trainer zegt zelf het volgende over de wedstrijd tegen ADO: Ik verwacht een open wedstrijd, geen idee hoe ze naar VVV kijken. Zij durven overal te spelen met een hoge druk naar voren. Ze durven naar voren te spelen, dat hebben ze bij NAC gedaan en ook bij Feyenoord in de Kuip. Dus zij durven overal en tonen veel lef. Zou me verbazen als ze dat morgen niet doen. Goeie basis, goede ervaren keeper en met Immers en El Khayati echt goede aanvallende middenvelders. Veel snelheid en duelkracht voorin. Ik denk ook echt dat ze gaan meedoen om de play-offs uiteindelijk.

VVV-Venlo
Het wordt een lastige wedstrijd, dat zal het altijd wel zijn tegen ADO Den Haag. Voor de Venlonaren zijn er ook wat persoonlijke zorgen. Jerold Promes is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen PSV, voor 2 wedstrijden geschorst en zal dus niet meedoen tegen ADO. Daarnaast kampen Tristan Dekker, Etienne Amenyido en Johnatan Opoku met langdurige blessures. Hoe Steijn dit gaat opvullen is nog niet geheel duidelijk, vooral omdat de trainer nog wel eens onduidelijk kan zijn over de opstelling. Afgelopen zondag speelde hij met Damian van Bruggen en Jens Janse, dat ging geruime tijd best goed. Hij heeft dus meerdere opties achterin en ook op het middenveld, waar Moreno Rutten de honneurs waarnam voor Danny Post.

Maurice Steijn zegt het volgende over de selectie: “De schorsing van Promes komt niet goed uit, ook niet in het kader van zijn blessure. Misschien had hij wel kunnen spelen tegen FC Utrecht. Misschien wel al tegen ADO. Voor een blessure is een schorsing nooit lekker, maar goed het is niet anders. Die is er in ieder geval niet bij. Amenyido is er ook 3 tot 4 weken niet bij vanwege een hamstringblessure. Dat is natuurlijk wel zonde, want die begon er lekker in te komen en ook bij Duitsland onder 20 stond hij gewoon in de basis. Echt zonde. Roel Janssen daarentegen is weer fit, die zit ook weer op de bank.
Post is een groot twijfelgeval, maar die heeft gisteren en vandaag meegetraind. Dan gaan we morgen bekijken of hij al dan niet kan spelen. De dokter komt en dan maken we morgen een besluit. Als hij fit is spelen we met hem en anders spelen we met dezelfde 11 die afgelopen zondag hebben gestart tegen PSV.”

Op de afsluitende training was Post zichtbaar nog niet helemaal fit, maar het is nog niet zeker wie er speelt. Als Post niet kan starten, dan spelen de Venlonaren waarschijnlijk in dezelfde formatie als afgelopen zondag. Anders zal Rutten, naar de rechtsbackpostie verdwijnen en Post op het middenveld spelen.
Verder is het interessant om te zien hoe de club omgaat met mensen rust gunnen, met name als je kijkt naar het drukke programma van de komende weken. Woensdag wacht FC Utrecht in De Koel om de beker, en enkele dagen later spelen we in Almelo tegen Heracles. Het worden hectische dagen.

Vermoedelijke opstelling: 
Unnerstall; Labylle, Van Bruggen, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

ADO Den Haag
Alles Door Oefening Den Haag, ook wel ADO Den Haag genoemd. De tegenstander van de Venlonaren begonnen vrij matig aan de competitie, maar lijken inmiddels weer op te krabbelen. Ze staan nu op een 11e plek met 10 punten en dat is toch wel netjes. De ploeg won in de competitie van Willem II, Sparta en NAC. Dat zijn allemaal laagvliegers dit seizoen en dat zijn wel de belangrijke potjes die je moet winnen. Zelf ben ik totaal niet onder de indruk van de gasten uit Den Haag, maar ze hebben wel een aantal leuke spelertjes: El Khayati, Immers, en Becker kunnen wel een aardig balletje trappen.

Beugelsdijk en Duplan zijn er niet bij, zij zijn geschorst en dat komt opzich wel goed uit voor de Venlonaren. Ook Kallon schijnt een twijfelgeval te zijn.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 58 competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 21 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 21 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,21%. In totaal heeft VVV-Venlo 95 doelpunten gescoord en 95 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Balder en Hubers
Vierde official: Martens

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De drie punten blijven in Venlo, FORZA VVV!

4 Responses

  1. robbaan

    Dit is zo’n type tegenstander, die het je verrekte lastig kan maken.
    Gelukkig aanvallend ingestelde ploeg, die hopelijk met de rust al op een 2-0 achterstand is gezet.
    Na rust het karwei afmaken, ik reken op 3 punten vanavond.

  2. Pfff wat een bagger slechte wedstrijd, bijna geen beleving, veels te weinig vechtlust en veels te slordig. Eerste kwartier was prima maar daarna enkel nog maar lange ballen naar voren en was er vanuit vvv weinig voetbal meer te bekennen. Terechte nederlaag en vvv was vanavond onherkenbaar t.o.v. de eerste wedstrijden deze competitie.

Leave a Reply