VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Ajax

Morgenavond staat voor VVV-Venlo de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt VVV-Venlo tegen Ajax in een uitverkocht stadion. De regerend landskampioen is een zeer pittige tegenstander, maar wij hebben het de Amsterdammers knap lastig gemaakt de afgelopen twee seizoen en wij hopen dat dit seizoen weer te doen.

Dat weet ook Robert Maaskant. Hij zegt het volgende in De Limburger: “Natuurlijk heb ik Ajax gezien tegen PAOK, een tegenstander die het de Amsterdammers moeilijk heeft gemaakt. Maar VVV is geen PAOK, dat is een heel andere ploeg dan VVV met een andere opdracht. Wij gaan uit van eigen kracht en zullen in onze normale formatie met drie aanvallers spelen. We zullen waarschijnlijk niet met allemaal dezelfde namen starten als bij Sparta, maar ik geef mijn elftal nog even niet prijs. Wij zullen net als Vitesse, Emmen en PAOK momenten gaan krijgen waarin we Ajax pijn kunnen doen. Daar gaan we vanuit. Voor de rest wordt het simpelweg keihard werken.”

Maaskant kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd van morgen, maar is ook realistisch. Ajax is natuurlijk een hele goed ploeg. Ze wonnen niet alleen de landstitel en de beker, maar wisten ook de halve finale van de Champions League te bereiken. Toch kan het allemaal anders lopen in zo’n wedstrijd.

VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo is bijna iedereen fit. Niet iedereen dus. Danny Post zit nog steeds in de lappenmand, en ook Delano van Crooij is geblesseerd. Christian Kum sluit weer aan bij de wedstrijdselectie. Voor de rest is iedereen fit. Wie er gaat spelen wil Maaskant nog niet prijsgeven: “Je zult mij niet vaak horen over spelers die er niet bij kunnen zijn, maar het ontbreken van Danny is natuurlijk pijnlijk in een duel als dit. Maar we zullen ermee moeten dealen.”

VVV (vermoedelijke opstelling): Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Schäfer, Janssen, Opoku, Linthorst, Neudecker, Sinclair, Soriano, Van Ooijen.

Ajax
Ajax is nog herstellende van de overwinning op PAOK van afgelopen week. Mazraoui is een vraagteken, ook Eiting trainde nog apart van de groep. Huntelaar sloeg de training over, maar lijkt gewoon te kunnen spelen tegen VVV-Venlo. Voor de rest is iedereen inzetbaar bij de Amsterdammers.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Bijl
VAR: Kamphuis
AVAR: Bodde

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Ajax! FORZA VENLO.

11 Responses

 1. Louis van Gaal

  Al wil VVV het eigenste spelen zal het zo zijn dat ze naar achteren worden gedwongen. Het zal tegenhouden zijn en hopen dat Ajax niet in staat is om steekballen door het centrum te geven want anders…. hopen op 1 of 2 momenten waar Ajax balverlies heeft en veel mensen voor de bal. 2 counters en die dan ook afmaken. Ik zou spelen met Kirschbaum, Janssen, Kum, Röseler, Pachonik, van Bruggen voor de verdediging en een middenveld met Scheimann, van Ooijen en Lindhorst en voorin Soriano en Sinclair.. 44132

 2. Luis Erique

  —————Kirschbaum—————–
  Pachonik-Roseler-Kum-Scheimann
  —————Linthorst——————–
  Wright—Neudecker–Van Ooijen–
  ————————————————
  ———Sinclair——-Soriano———-

 3. De Realist

  Het voordeel voor VVV is dat Ajax dinsdag weer Europees moet spelen. Ajax zal snel 2 goals willen maken en dan gaan ze het rusti uitvoetballen. Ik verwacht niet meer san 2 a 3 goals verschil. Maar goed wie weet wordt het zo’n wedstrijd als vorig seizoen en zit er een puntje in.

 4. Dom balverlies tijdens een kansrijke counter van jezelf en hoppa je krijgt in de tegenaanval de 0-1 om de oren. Uiterst jammer en onnodig. Voorin en op het middenveld kunnen ze geen potten breken. Verdedigend staat het ditmaal wel redelijk.

 5. Was weer reclame voor VVV. Tuurlijk ga je niet winnen van Ajax maar godsamme voetbal gewoon, verliezen doe je waarschijnlijk toch maar om nu in eigen huis 90 minuten met een handbalverdediging te spelen is belachelijk. Je weet dat ze er uiteindelijk toch wel een keer eentje inprikken (in dit geval zelfs 4) dus ga godsamme gewoon voetballen en probeer je publiek te vermaken i.p.v. lafjes met 11 man te verdedigen en er uiteindelijk alsnog met 1-4 af te gaan. Nee die Maaskant haalt op deze manier de kerst wel….

 6. YowVVV

  Die centrale middenvelder moet er echt komen, voorin moet er ook gewoon een bij. Achterin genoeg opties, al moeten sommige zich echt nog meer laten zien. Ach ingecalculeerde nederlaag, strijd gezien, tweede helft werden we duizelig en was de miljoenenploeg effectief. Geen schande. Nu punten gaan pakken, 2 uitduels minimaal 3 punten, vervolg gewoon thuis op de aanval tegen Groningen. Niet te bang!

Leave a Reply