Voorbeschouwing VVV-Venlo-Ajax

Na het ongelofelijke gelijkspel tegen AZ vorige week, staat er aanstaande zaterdagmiddag om 16:30 uur weer een lastig potje op het programma voor de Venlonaren. Topclub Ajax is dan namelijk de tegenstander in ons eigen Covebo Stadion De Koel.

VVV-Venlo

Bij VVV heerst tevredenheid na het behaalde punt in Alkmaar vorige week. De Venlonaren werden de eerste 45 minuten van het kastje naar de muur getikt en stonden bij rust met 2-0 achter. Hoewel een rode kaart aan de kant van AZ de wedstrijd veranderde leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Alkmaarders. Tot vijf minuten voor tijd. Eerst was het Linthorst die de aansluitingstreffer en tevens het 1000e doelpunt namens VVV in de Eredivisie maakte en niet veel later benutte Giakoumakis een strafschop. Een prestatie die niemand had zien aankomen. De Koning over de wedstrijd: “Na tien minuten in de eerste helft hadden we zoiets van: dit gaat wel heel snel. Gelukkig staat het uiteindelijk máár 2-0 met rust. En daarbij is het breekpunt natuurlijk de rode kaart van Svensson. Na wat we daarna zagen voor rust hadden wij niet het gevoel dat Slot van speelwijze ging veranderen. Wij hebben daarom in de rust aangegeven hoger druk te gaan zetten met z’n allen. We hebben ook gezegd: ‘Jongens, deze wedstrijd wás in principe al verloren. Nu krijg je nog een extra kans. Ga ervoor! Uiteindelijk gaan we dan steeds meer risico’s nemen. Brengen we Jafar Arias en Stan van Dijck in de spits en dan scoor je nog twee keer. Het gelijkspel is absoluut een opsteker. Je moet ook niet vergeten: ook wij misten in Alkmaar tóch vier potentiële basisspelers met Tobias, Simon, Thorsten en Danny”.

Zaterdagmiddag krijgen de Venlonaren de kans om weer (bonus)punten te pakken. Weer strijden de mannen van Hans de Koning tegen een team van een hoog kaliber. Er misten de afgelopen wedstrijden de nodige spelers aan Venlose zijde, maar tegen Ajax kan de koning beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen Kirschbaum ontbreekt nog. Zijn plaats wordt logischerwijs ingevuld door Delano van Crooij. Verder zijn de schorsingen van Pachonik en Janssen uitgezeten en zal ook Post weer aansluiten. Het lijkt erop dat De Koning dan ook een luxeprobleem heeft als het gaat om de opstelling.

Ajax

Met de wedstrijd tegen het grote Liverpool nog in de benen, reist de ploeg van trainer Erik ten Hag af naar Limburg. De Amsterdammers speelden afgelopen woensdag in de Champions League tegen de Engelse grootmacht, maar verloren die wedstrijd nipt met 0-1. In deze wedstrijd viel Mohammed Kudus al na negen minuten geblesseerd uit. De Ghanese middenvelder moet onder het mes en zal in Venlo dan ook niet van de partij zijn. Hoewel Ajax in Europa dus nog op nul punten staat, hebben ze er in de Eredivisie al twaalf. Er werd vier keer gewonnen en alleen in het Noorden tegen FC Groningen werd verloren. Zodoende staat Ajax op de tweede plaats en moeten de Amsterdammers alleen PSV voor zich dulden. De Koning over de tegenstander van zaterdag: “Ajax zit in een fase tussen twee Europese wedstrijden. Dinsdag spelen ze weer tegen Atalanta. Zij zullen rekenen van wedstrijd tot wedstrijd. Maar het idee, hun systeem en formatie zullen niet veranderen. Toch zal de wedstrijd tegen Liverpool veel energie hebben gekost. Wij moeten zaterdag zorgen dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken. Na afloop moeten we met elkaar kunnen concluderen dat we er alles aan hebben gedaan! We zorgen voor een goed strijdplan met elkaar. We weten dat we teruggedrongen zullen worden. Maar als we lang gedisciplineerd spelen, dat lang kunnen volhouden en zaterdag allemaal 100% geven… Dan zit er zeker een resultaat in.”

De achtervolging op de Eindhovenaren gaat dus verder in Venlo. Maar met het oog op de confrontatie tegen Atalanta in het Italiaanse Bergamo die dinsdag alweer op het programma staat, bestaat de kans dat Ajax het duel tegen VVV als een tussendoortje ziet. Wie er dan ook aan de aftrap zullen verschijnen, is nog zeker geen uitgemaakte zaak. Kudus in ieder geval niet. Antony, die om onbekende redenen ontbrak tegen SC Heerenveen en Liverpool, trainde wel weer mee en zal er naar alle waarschijnlijk gewoon weer bij zijn. Maar wie Ten Hag ook het veld op stuurt, feit blijft dat er altijd elf hele goede spelers staan. Maar met een flinke dosis inzet en vanaf minuut één erop klappen, is alles mogelijk.

Statistieken

Het zal niemand verbazen dat de statistieken die bij deze wedstrijd horen in het voordeel van Ajax zijn. Van de 25 onderlinge ontmoetingen in Venlo won VVV er 6. De laatste driepunter dateert echter wel alweer van 33 jaar geleden. In december 1987 was Jos Luhukay met twee doelpunten de gevierde man aan Venlose zijde in een 3-1 overwinning. Ook werden de punten zeven keer gedeeld. Voor het laatste punt tegen de Amsterdammers hoeven we minder ver terug in de tijd. In 2011 was het Ahmed Musa die met twee doelpunten verantwoordelijk was voor het 2-2 gelijkspel. De overige 12 wedstrijden werden verloren. De meest iconische wedstrijd tussen VVV en Ajax, waar deze week natuurlijk al veel over gezegd en geschreven is, is natuurlijk de beroemde sneeuwwedstrijd. Op 15 februari 1987 walste VVV in De Koel over Ajax heen. Onder leiding van trainer Jan Reker wonnen de Venlonaren dankzij doelpunten van Stan Valckx, Jos Luhukay en Remy Reynierse met 3-0. Een wedstrijd die nooit zal worden vergeten.

Arbitrage

De scheidsrechter van dienst zaterdag is Danny Makkelie. De 37-jarige leidsman, ook internationaal actief, zal geflankeerd worden door zijn assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Vierde official is Edgar Bijl en Richard Martens zal vanuit het VAR-centrum in Zeist meekijken. De vorige ontmoeting in Venlo tussen beide ploegen stond ook onder leiding van Makkelie. Ajax won deze wedstrijd gemakkelijk met 1-4. Evert Linthorst was goed voor het enige Venlose doelpunt.

De wedstrijd VVV-Venlo-Ajax is live te zien op het open kanaal van FOX Sports en is dus voor iedereen te bekijken. Ook kun je de wedstrijd volgen via het radioverslag van Omroep Venlo en/of L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Ajax! FORZA VENLO

37 Responses

 1. RuiverCity

  Fysiek vanaf de eerste minuut vol er in dan heb je kans. Eén positief corona geval bij VVV. Is niet bekend wie, maar daar zijn we snel genoeg achter. Jammer dat Kirschbaum er niet bij is. Scheelt toch een heleboel. Van Crooy is gewoon een zwakke schakel qua lengte en uitkomen.
  4-4-2 met Van Crooij en de Griek in de aanval lijkt mij de beste oplossing.
  Dat er geen supporters bij zijn scheelt een heleboel voor VVV qua ondersteuning en financiën.

  1. 077

   Ik ben hier helemaal klaar mee. Wat een dwaas is Kum door zo in te komen en het team vandaag en komende weken in de steek te laten. Ik zou maar hard op zoek gaan naar een transfervrije goed verdediger.

 2. roermond

  vanwege coronabesmetting
  Gepubliceerd: Za 24-10-2020 om 12:23

  Kopieer link
  Deel op WhatsApp
  Deel op Facebook

  VVV-Venlo meldt enkele uren voor het thuisduel met Ajax een positieve coronatest in de selectie van trainer Hans de Koning. De speler gaat in quarantaine, maakt tijdelijk geen deel uit van de wedstrijdselectie en zal niet deelnemen aan de groepstrainingen, melden de Limburgers.

  Uit privacyoverwegingen maakt VVV niet bekend om wie het gaat. De positieve test werd donderdag al afgenomen. ‘In aanloop naar wedstrijden worden alle spelers én stafleden van VVV-Venlo, alsmede werknemers van de club die ‘in de bubbel’ opereren wekelijks getest op corona. De club volgt hierin strikt en intensief de richtlijnen van het RIVM én het protocol van de KNVB’, schrijft de club.

  Het is de eerste coronabesmetting in de selectie van VVV, dat vorige week een uitduel speelde bij het zwaar getroffen AZ. De ploeg van De Koning neemt het zaterdagmiddag in De Koel op tegen Ajax. De aftrap is om 16.30 uur. VVV staat momenteel negende in de Eredivisie, Ajax is de nummer twee.

 3. Godfried

  nu verwacht ik helemaal geen punten tegen ajax hoor. maar geen inzet kan echt niet.. lopen er hetzelfde bij als vorige week. lamlendig en gelaten. wordt een grote uitslag zo ben ik bang.

  1. Grad

   Ook tactisch een volledige miskleun, centrum met Kum en Swinkels niet wendbaar genoeg en met maar één verdedigende middenvelder, vraag je om problemen. Ook wissels in de rust, twee nog vrij onervaren jonkies brengen. Hierbij vraag je om een vernedering.

 4. Volledig kansloos. Een eenzijdige match waarbij Ajax vrolijk kan combineren in en rond de 16 van vvv. Worden soms compleet weggetikt en hebben gewoon geen enkele schijn van kans. Ja mag enkel hopen dat het niet 7 of 8-0 gaat worden op deze manier.

   1. 077

    Laat mij duidelijk zijn dat verliezen tegen Ajax geen schande is….

    Maar deze manier van verdedigen slaat werkelijk nergens op, staan paar meter van de man, achter de man te dekken als een stel bejaarden.

    Fox laat ook verhelderend zien hoe slecht VVV verdedigt de laatste wedstrijden. Maken zich landelijk ook belachelijk door zo inspiratieloos te spelen.

    Op deze manier wordt elke wedstrijd een lastig verhaal.

 5. Venlooow

  Pfff het is allemaal niet veel. Ook Van Crooy blijft als een zoutzak rondlopen. Misschien hem maar een keer wisselen?
  En Coric aub op het middenveld.
  Ik hoop dat we het vandaag op maximaal 5 tegen goals kunnen houden.
  Zet Gelmi maar voor Kum neer.

 6. RuiverCity

  Geen enkel team in Nederland speelt ruimtedekking tegen dit Ajax. Persoonlijke duels kunnen de Ajax spelers niet zo goed tegen. Maar nee…in Venlo blijven ze volharden.

 7. kaalneetje

  Wat een waardeloze vertoning. Geen enkele drive of wil om het Ajax ook maar een beetje moeilijk te maken.

  Als Ajax elkaar binnen de 16 zo makkelijk de bal toe kan schuiven dan ben je wel heel slecht bezig als VVV.

  En dan mag je blij zijn dat Ajax veel kansen laat liggen.

 8. Waar ben ik in hemels naam naar aan het kijken. Dat je kunt verliezen van Ajax, dat kan. Maar wat VVV laat zien kan echt niet. Om je zo af te laten slachten is gewoon eredivisie onwaardig. Het hele seizoen is het om te janken en kunnen ze hopen dat de competitie snel wordt stil gelegd.
  De vraag is waarom ben je fan van VVV? Omdat je er mee op gegroeid bent of voor het voetbal?
  Vroeger keek keek er naar uit om lekker naar De Koel te gaan, tegenwoordig is het een straf.

 9. Waar ben ik in hemels naam naar aan het kijken. Dat je kunt verliezen van Ajax, dat kan. Maar wat VVV laat zien kan echt niet. Om je zo af te laten slachten is gewoon eredivisie onwaardig. Het hele seizoen is het om te janken en kunnen ze hopen dat de competitie snel wordt stil gelegd.
  De vraag is waarom ben je fan van VVV? Omdat je er mee op gegroeid bent of voor het voetbal?
  Vroeger keek ik er naar uit om lekker naar De Koel te gaan, tegenwoordig is het een straf.

 10. RuiverCity

  Wat heeft de Koning eigenlijk bedacht? Het hele systeem klopt geen ene moer van. Vervolgens de verantwoording bij de jeugdspelers neerleggen. Triest!!!!

  En dan de positivo’s over Vito van Crooij….droom lekker verder.

 11. kaalneetje

  Gelukkig denkt onze Griekse spits dat er nog wat te halen valt en blijft ie trouw voorin staan…… Je hoeft je ploeggenoten niet te helpen hoor.

  0-11 Dit is echt verschrikkelijk

  1. Geelzwart

   Gaat lekker. Je hebt dit één keer in de zoveel jaar. Laatste keer was Feyenoord-PSV. Dan werkt een lege koel ook niet mee
   Maar het is natuurlijk niet normaal.

 12. marco5932

  Aan alle mede VVV supporters . Ik wens iedereen heel veel sterkte met het verwerken van dit pijnlijke en historische wedstrijd . Stay strong .. en denk niet dat er ooit nog een club komt die zo weggespeeld gaat worden. We zullen de geschiedenis boeken in gaan en er in blijven…..

Leave a Reply